Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

na wesele w czerni???

02.11.06, 07:27
    hej
    Zastanawiam się, czy mogę iść na ślub i wesele kuzyna męża w czarnej spódnicy
    rozkloszowanej, czarnej koronkowej bluzce i czarnej marynarce no i buty
    czarne. Mam taki zestaw i nie wiem czy może byc na taką okazję??
    Obserwuj wątek
      • bawara1985 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 07:33
        ja tak bylam ubrana mialam czarna spódnice, gorset oraz buciki i torebke i bylo
        git idz w tym w czym czujesz sie dobrze pozdrawiam :)

-----------------------------------------
        ale sniegu napadalo :)
      • cioccolato_bianco nie n/t 02.11.06, 07:58

• nioma Re: nie n/t 02.11.06, 08:23
          ja na weselu brata mialam czarna sukienke i bylo ok
      • foamclene Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 08:32
        lubie na czarno ale ostatecznie w sukience i raczej male niz duzej czarnej ;)
        ale czarne koronki na pewno nie...
      • iluminacja256 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 09:06
        Ten watek był tu przerabiany 1400 razy. Wypada- nie wypada - to stan naszego
        umysłu. Gdybym miała tak chodzić ubrana jak podoba się na tym forum, to
        łaziłabym w paskudnych rurkach i koszmarnych pepitkach, niewatpliwie wreszcie
        bym zwymiotowała widząc siebie w lustrze.

Takze to jest żle zadane pytanie, bo w ogóle nie warto go zadawać - mnie sie
        tam podoba, tylko moze bez tej marynary, bo na weselu to raczej przeszkadza.
      • aguska2-89 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 09:56
        czarny kolor niebardzo pasuje na wesele jesli juz to bardziej na pogrzeb!!!
      • celes57 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 09:56
        idiotyczny pomysł!!!
        • kajkai Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 10:35
          CZarny jest elegancki i pasuje wszędzie.
          Nie ubieraj się natomiast CAAAŁA Na czarno.
          Mała czarna bez rekawów - tak
          czarne zakiety, rajstopy - NIE !!
      • axasa2 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 10:38
        Nieee!!! Byla o tym ostatnio mowa w TVN Style
        • totalna_apokalipsa Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 10:54
          I własnie dlatego Polska jest taka nudna - jak w TVN powiedzą, a szczególnie
          była prezydentowa, z e modny jest ser z piepzrem , to zaraz wszyscy zaczną go
          jeść;/ Nuda i ziew.
          • axasa2 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:00
            a co to jest ser z pieprzem? Chyba cos przegapilam... Nie no, miala racje.
            Czarny kojarzy nam sie z zaloba, a to weselny dzien. Natomist na bialo tez nie
            radzi, zeby nie przycmic panny mlodej ;-) P.S. Ja kocham czarny i nosze gdzie
            moge... Ale wybor zawsze nalezy do was. Zreszta chyba nie zdazy sie to, ze was
            w czarnym na slub lub wesele nie wpuszcza...
            • totalna_apokalipsa Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:15
              Ser z zielonym aromatyzowanym pieprzem to taki brie - całkiem niezły:)

Zresztą wg mnei najładniejsza panna młoda jaką widziałm miała biało-czarna
              suknię z pomyslem i takich też pomyslów sobie i rodakom zyczę :)
              • axasa2 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:26
                totalna_apokalipsa napisała:

> Ser z zielonym aromatyzowanym pieprzem to taki brie - całkiem niezły:)
                Uwielbiam ten ser! :-), ale dalej nie wiem co prezydentowa Kwasniewska miala
                na mysli... :-( z tym serem...
        • kajkai Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 16:14
          a w najnowszym poradniku polecanym min. przez TVN styl piszą zupelnie cos
          innego...str 94
          "Jak chodzić na wysokich obcasach"
      • khaki3 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 10:56
        czarny to raczej "pogrzebowy" kolor wiec odpada.
        • nioma Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:02
          to jakies glupie stereotypy - wypada, nie wypada
          jak sukienka ladna, dobrze w niej wygladasz to niech sobie bedzie dowolnego
          koloru\
          mnostwo ostatnio kobiet ubiera sie na czarno na wesela i super wyglada
          • khaki3 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:07
            Nioma ale w czarnym widac, czy kobieta jest zmeczona czy nie, czarny jakby
            pochlania kolor twarzy i ciala, kobieta wyglada blado, jakby chorowala przez
            ostatni czas. Jednak czarny nie jest uniwersalnym kolorem,dla kazdej kobiety (
            jesli chodzi o caly czarny ubior ) chyba,ze dla opalonej, wyspanej, z idealna
            cera kobietki. A ile jest takich? Niech bedzie ta kiecka czarna,ale gora niech
            bedzie innego koloru. Moze jakies kolorowe dodatki? Cala na czarno bedzie
            wygladaja jak kostucha.Pozatym niektore stereotypy powinny jeszcze obowiazywac,
            tak samo jak na pogrzeb nie zalozysz czerwonej kiecki tak samo jak na wesele nie
            powinno sie zakladac czarnej.
            • totalna_apokalipsa Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:13
              wydaje mi sie, ze kazdy wie, co moze - tzn. widzi sie w lustrze i widzi jak
              jest . Ja na ten przykład bardzo dobrze wyglądam tylko w dwóch kolorach -
              czarnym i bordowym, a jestem biala jak sciana - gdybym była opalona cały efekt
              szlag by trafił - czern gryzie sie z opalenizną i to bardzo... To wszystko co
              napisałaś o czerni mogę u siebie wpisać w rubryce : seledynowyy, neibieski,
              biały. To po prostu kwestia doboru koloru i już.

• khaki3 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:22
                W sumie to masz racje. kazdy w innych kolorach wyglada inaczej. ja w czerwieni
                wygladam jak rzodkiewka:D a w niebieskim jak truposz.
      • papryczka_ag Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:15
        A CZY MOGĘ ZASUGEROWAĆ KORZYSTANIE Z WYSZUKIWARKI??!!
        • czarna_plomba Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:23
          na czerń na pewno będą wrogo patrzeć starsi goście - babki, ciotki.. bowiem
          czerni wg starych zwyczajów na wesele sie nie zakłada, bo ponoć może przynieść
          nowożeńcom pecha.. znam taką opowieść, która w mojej rodzinie jest popularna -
          na ślub ciotki przyszła ubrana na czarno jej chrzestna, po roku związek sie
          rozpadł i babki dostrzegły w tym wine cicinego ubioru.. i mimo, że zdarzyło się
          to 50 lat temu - do dziś winą za rozpad małżeństwa ciotki uważa się ta ciotkę co
          przyszła na czarno.. ale to taka mala dygrasja:-) jak spytałam babcię czy
          odradzałaby cerń na wesele - powiedziała że kategorycznie
      • niunia_111 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 12:56
        Chyba jednak pójde w tym zestawie. Bo uściślając to spódnica ma dół wykończony
        lamówką z szarym i nieco w turkus wpadającym kolorem , bluzka nie jest z
        koronki a po prostu prześwitująca wiązana z boku w delikatne duże kwiaty ze
        srebnej nitki, buty mają małą klamrę z cyrkoniami białymi i takimi czarno-
        granatowymi.
        Zrobiłam wywiad wśród znajomych i podobnie jak tu zdania były podzielone ;-)
        A przy okazji...
        Na moim ślubie 6 lat temu moja przyszła teściowa też była ubrana na czarno...
        Mi to nie przeszkadzało. A związek jakoś trwa ;-)

• cioccolato_bianco Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 16:25
          tak, ja tez widzialam wiele osob ubranych na czarno na weselach. ba, nawet
          jedna panne mloda w malej czarnej widzialam i prawdopodobnie nie mialo to
          zadnego wplywu na szczesliwosc jej zwiazku.

jednakze zwyczajowo sa kolory zarezerwowane na rozne okazje. tak samo na
          pogrzeb chodzi sie w ciemnych kolorach, zalobnych; jak na sluby sie w takich
          kolorach wlasnie nie chodzi.
      • nessie-jp Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 17:35
        Tak jak to opisałaś na początku, to tylko czarnego szpiczastego kapelusza by ci
        brakowało i zatrutego jabłka w dłoni... :)))

Dowiedz się po prostu dyskretnie, czy młodej parze nie będzie to przeszkadzać. W
        końcu idziesz tam dla nich, a nie dla siebie. Jeśli im to obojętne, to idź w
        swoim ulubionym zestawie i już.

Ja byłam na weselu w "małej brązowej", ale do tego założyłam jasne buty i
        wzięłam jasną torebkę, bo nie lubię się ubierać cała na ciemno. Jakoś tak mi się
        to kojarzy z hiszpańskimi staruszkami :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka