niunia_111 02.11.06, 07:27 hej Zastanawiam się, czy mogę iść na ślub i wesele kuzyna męża w czarnej spódnicy rozkloszowanej, czarnej koronkowej bluzce i czarnej marynarce no i buty czarne. Mam taki zestaw i nie wiem czy może byc na taką okazję?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bawara1985 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 07:33 ja tak bylam ubrana mialam czarna spódnice, gorset oraz buciki i torebke i bylo git idz w tym w czym czujesz sie dobrze pozdrawiam :) ----------------------------------------- ale sniegu napadalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: nie n/t 02.11.06, 08:23 ja na weselu brata mialam czarna sukienke i bylo ok Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 08:32 lubie na czarno ale ostatecznie w sukience i raczej male niz duzej czarnej ;) ale czarne koronki na pewno nie... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 09:06 Ten watek był tu przerabiany 1400 razy. Wypada- nie wypada - to stan naszego umysłu. Gdybym miała tak chodzić ubrana jak podoba się na tym forum, to łaziłabym w paskudnych rurkach i koszmarnych pepitkach, niewatpliwie wreszcie bym zwymiotowała widząc siebie w lustrze. Takze to jest żle zadane pytanie, bo w ogóle nie warto go zadawać - mnie sie tam podoba, tylko moze bez tej marynary, bo na weselu to raczej przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
aguska2-89 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 09:56 czarny kolor niebardzo pasuje na wesele jesli juz to bardziej na pogrzeb!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kajkai Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 10:35 CZarny jest elegancki i pasuje wszędzie. Nie ubieraj się natomiast CAAAŁA Na czarno. Mała czarna bez rekawów - tak czarne zakiety, rajstopy - NIE !! Odpowiedz Link Zgłoś
axasa2 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 10:38 Nieee!!! Byla o tym ostatnio mowa w TVN Style Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 10:54 I własnie dlatego Polska jest taka nudna - jak w TVN powiedzą, a szczególnie była prezydentowa, z e modny jest ser z piepzrem , to zaraz wszyscy zaczną go jeść;/ Nuda i ziew. Odpowiedz Link Zgłoś
axasa2 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:00 a co to jest ser z pieprzem? Chyba cos przegapilam... Nie no, miala racje. Czarny kojarzy nam sie z zaloba, a to weselny dzien. Natomist na bialo tez nie radzi, zeby nie przycmic panny mlodej ;-) P.S. Ja kocham czarny i nosze gdzie moge... Ale wybor zawsze nalezy do was. Zreszta chyba nie zdazy sie to, ze was w czarnym na slub lub wesele nie wpuszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:15 Ser z zielonym aromatyzowanym pieprzem to taki brie - całkiem niezły:) Zresztą wg mnei najładniejsza panna młoda jaką widziałm miała biało-czarna suknię z pomyslem i takich też pomyslów sobie i rodakom zyczę :) Odpowiedz Link Zgłoś
axasa2 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:26 totalna_apokalipsa napisała: > Ser z zielonym aromatyzowanym pieprzem to taki brie - całkiem niezły:) Uwielbiam ten ser! :-), ale dalej nie wiem co prezydentowa Kwasniewska miala na mysli... :-( z tym serem... Odpowiedz Link Zgłoś
kajkai Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 16:14 a w najnowszym poradniku polecanym min. przez TVN styl piszą zupelnie cos innego...str 94 "Jak chodzić na wysokich obcasach" Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 10:56 czarny to raczej "pogrzebowy" kolor wiec odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:02 to jakies glupie stereotypy - wypada, nie wypada jak sukienka ladna, dobrze w niej wygladasz to niech sobie bedzie dowolnego koloru\ mnostwo ostatnio kobiet ubiera sie na czarno na wesela i super wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:07 Nioma ale w czarnym widac, czy kobieta jest zmeczona czy nie, czarny jakby pochlania kolor twarzy i ciala, kobieta wyglada blado, jakby chorowala przez ostatni czas. Jednak czarny nie jest uniwersalnym kolorem,dla kazdej kobiety ( jesli chodzi o caly czarny ubior ) chyba,ze dla opalonej, wyspanej, z idealna cera kobietki. A ile jest takich? Niech bedzie ta kiecka czarna,ale gora niech bedzie innego koloru. Moze jakies kolorowe dodatki? Cala na czarno bedzie wygladaja jak kostucha.Pozatym niektore stereotypy powinny jeszcze obowiazywac, tak samo jak na pogrzeb nie zalozysz czerwonej kiecki tak samo jak na wesele nie powinno sie zakladac czarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:13 wydaje mi sie, ze kazdy wie, co moze - tzn. widzi sie w lustrze i widzi jak jest . Ja na ten przykład bardzo dobrze wyglądam tylko w dwóch kolorach - czarnym i bordowym, a jestem biala jak sciana - gdybym była opalona cały efekt szlag by trafił - czern gryzie sie z opalenizną i to bardzo... To wszystko co napisałaś o czerni mogę u siebie wpisać w rubryce : seledynowyy, neibieski, biały. To po prostu kwestia doboru koloru i już. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:22 W sumie to masz racje. kazdy w innych kolorach wyglada inaczej. ja w czerwieni wygladam jak rzodkiewka:D a w niebieskim jak truposz. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:15 A CZY MOGĘ ZASUGEROWAĆ KORZYSTANIE Z WYSZUKIWARKI??!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_plomba Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 11:23 na czerń na pewno będą wrogo patrzeć starsi goście - babki, ciotki.. bowiem czerni wg starych zwyczajów na wesele sie nie zakłada, bo ponoć może przynieść nowożeńcom pecha.. znam taką opowieść, która w mojej rodzinie jest popularna - na ślub ciotki przyszła ubrana na czarno jej chrzestna, po roku związek sie rozpadł i babki dostrzegły w tym wine cicinego ubioru.. i mimo, że zdarzyło się to 50 lat temu - do dziś winą za rozpad małżeństwa ciotki uważa się ta ciotkę co przyszła na czarno.. ale to taka mala dygrasja:-) jak spytałam babcię czy odradzałaby cerń na wesele - powiedziała że kategorycznie Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_111 Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 12:56 Chyba jednak pójde w tym zestawie. Bo uściślając to spódnica ma dół wykończony lamówką z szarym i nieco w turkus wpadającym kolorem , bluzka nie jest z koronki a po prostu prześwitująca wiązana z boku w delikatne duże kwiaty ze srebnej nitki, buty mają małą klamrę z cyrkoniami białymi i takimi czarno- granatowymi. Zrobiłam wywiad wśród znajomych i podobnie jak tu zdania były podzielone ;-) A przy okazji... Na moim ślubie 6 lat temu moja przyszła teściowa też była ubrana na czarno... Mi to nie przeszkadzało. A związek jakoś trwa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 16:25 tak, ja tez widzialam wiele osob ubranych na czarno na weselach. ba, nawet jedna panne mloda w malej czarnej widzialam i prawdopodobnie nie mialo to zadnego wplywu na szczesliwosc jej zwiazku. jednakze zwyczajowo sa kolory zarezerwowane na rozne okazje. tak samo na pogrzeb chodzi sie w ciemnych kolorach, zalobnych; jak na sluby sie w takich kolorach wlasnie nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: na wesele w czerni??? 02.11.06, 17:35 Tak jak to opisałaś na początku, to tylko czarnego szpiczastego kapelusza by ci brakowało i zatrutego jabłka w dłoni... :))) Dowiedz się po prostu dyskretnie, czy młodej parze nie będzie to przeszkadzać. W końcu idziesz tam dla nich, a nie dla siebie. Jeśli im to obojętne, to idź w swoim ulubionym zestawie i już. Ja byłam na weselu w "małej brązowej", ale do tego założyłam jasne buty i wzięłam jasną torebkę, bo nie lubię się ubierać cała na ciemno. Jakoś tak mi się to kojarzy z hiszpańskimi staruszkami :) Odpowiedz Link Zgłoś