Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)?

02.11.06, 20:49
    dziewczyny, ktore macie maly biust, jaką bielizne nosicie,konkretnie stanik?
    mam juz dosyc pancernych push upów,a wy?zaakceptowalam swoj maly biust
    (dopiero teraz - moj mezczyzna go kochal od samego poczatku - tak mi mowi od
    5 lat) no wiec mam teraz zamiar sprawic sobie jakis seksowny komplet stanik
    plus figi,najlepiej zeby stanik był miekki,ew. z fiszbinami tylko..a wy jaką
    bielizne nosicie,jakie staniki kupujecie? mile widziane linki
    Obserwuj wątek
      • kasiabooo Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 02.11.06, 21:15
        usztywniany, niestety push-up, ale za to jak najwięcej bajerków które odciagają wzrok od wielkości;) jakieś wstążeczki, koronka, małe czary mary;)
      • alex_koz Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 02.11.06, 21:20
        może tu poczytaj:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16552
      • heart_of_ice Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 02.11.06, 21:25
        ja mam kilka miekkich pushupow - koronkowe, z poduszeczkami, ktore zawsze
        wyjmuje - stanik nie wyglada jak sztywna konstrukcja, tylko sie miekko uklada, a
        zamierzony efekt jest:)

Pauli
        --
        bywam na Łysej Górze:)
        • littlefrog Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 02.11.06, 21:33
          Na małym biuście lepiej wyglądają staniki lekko usztywniane, ja mimo że mam
          rozmiar B,C w miękkich stanikach czuję się płaska i ich nie noszę w ogóle ;)
          Zajrzyj do hm, można tam kupić całkiem niedrogo bardzo fajne kompleciki, push
          up'y, które ślicznie eksponują biust - sprawdzone na mojej przyjaciółce, która
          też nosi A :)
          • agusia101 Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 02.11.06, 21:59
            co jak co ale na malutkie piersi jest chyba najwiekszy wybór.Tak mi sie zawsze
            wydawało
          • ala1986 Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 02.11.06, 22:20
            Potwierdzam. W H&M mają bardzo fajne i dobrze leżące staniki na biust w
            rozmiarze A :)
          • naels Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 03.11.06, 12:32
            Dziewczyny, na litosc boska, czemu wy jej na sile te pushupy wpychacie?!
            Przeciez napisala wyraznie, drukowanymi literami, ze nie chce stanika
            usztywnianego, ze jej sie podoba taki biust, jaki ma, i nie chce go na
            sile "slicznie eksponowac"! Jak moja babcia zupelnie; wszystkie wiedza lepiej,
            w czym dziewczynie bedzie dobrze i w czym sie bedzie lepiej czula, niz ona
            sama. Jeszcze zakupy za nia zrobcie.

Ja tez mam maly biust, jakies 70B w porywach do A, i mam dokladnie ten sam
            problem. Do jakiego sklepu nie pojde, wszedzie wciskaja mi jakies usztywnione
            koszmarki, przypominajace skrzyzowanie sredniowiecznej zbroi husarskiej ze
            strojem pletwonurka glebinowego ocieplanego pianka poliuretanowa. Do tego kazda
            baba w sklepie czuje sie w obowiazku wyglosic, tonem nie znoszacym sprzeciwu,
            polgodzinna tyrade, jaka to ja glupia jestem, bo maly biust trzeba za wszelka
            cene wypychac, eksponowac, uwydatniac, zamaskowac, powiekszac, a w ogole
            najlepiej to siedziec kamieniem w domu i plakac w poduszke, ze mnie natura
            takimi beznadziejnymi piersiami skrzywdzila. Najgorzej jest w lecie - nikt nie
            moze zrozumiec, nie zycze sobie swiecic golymi sutkami spod letniej bluzki, a
            paradowanie w wywatowanym pushupie w 30-stopniowy upal to meczarnia.

Do autorki watku: udalo mi sie kiedys kupic cienki, brazowy stanik z fiszbinami
            w Atlantic, ale to bylo dawno temu. Triumph mial tez kiedys cienkie koronkowe,
            raptem moze 2, poza tym takie sredniogrube, calkiem znosce, robila Passionata
            (dosc nietypowe kolory i wzornictwo, np. pomaranczowy z malinowa koronka). W
            ostatecznosci bywaja gdzieniegdzie ladne gory od bikini z fiszbinami :-)
      • foamclene Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 03.11.06, 12:35
        moja kolezanka z normalnym biustem :) nosi sliczna koronkowa bielizne firmy o
        dziwnej nazwie "wonderbra" czy jakos tak kiedys mieli to w galerii centrum na
        marszalkowksiej
      • barb78 Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 03.11.06, 13:10
        ja lubię push upy. faceci też je lubią :P, chociaż gadają o naturalności.
        a takj serio: pójdź sobie do gorseciarki. gorseciarka odradzi Ci 'poduszkowca'
        ale za to dobierze coś idealnie podkreślające biust. jest taka jedna babeczka na
        Grochowskiej w warszawie, po schodkach się wchodzi. wejdziesz a pani już wie,
        jaki nosisz rozmiar! szokujące

www.sparing.pl
      • dalenne Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 03.11.06, 15:45
        Intimissimi ma śliczne kompleciki
        • paulaha Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 10.11.06, 10:44
          przy biuście A z małym obwodem 70-75 to jeszcze coś się znajdzie, ale kłopot
          jest gdy miseczka A a obwód 80-85. W żadnej firmie nie szyją takich staników.
          Wszędzie razem z obwodem rośnie również miseczka. Czyli przy 80A misieczka jest
          taka jak przy 70-75B, itd. Chyba faktycznie pozostaje gorseciarka...
      • wysokieobcasy2 Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 10.11.06, 18:07
        Masz maly biust to masz pecha nie ma co sie oszukiwac ja tez mam maly - tzn.
        nie mam,Push up jedyna szansa.
        zaden facet na ciebie nie zwróci uwagi a gadanie ze jesli spotkasz faceta
        który pokocha ciebie a nie twoje cialo - maly biust - to sciema tzn pokacha jak
        sam bedzie mial jakies kompleksy bo kocha sie kogos nie przypadkiem tylko to
        raczej decyzja w ktorej uwzglednia sie cechy wygladu i charakteru ale to wyglad
        przyciaga czyz nie
        • panda74 Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 10.11.06, 18:48
          Dawno takich bzdur nie wyczytałam....
      • syrena2005 intimissimi intimissimi 10.11.06, 20:13
        tylko i tylko ta firma, sexi bielizna a na malym biuscie wyglada zabojczo. ja
        mam 70a i jestem baaardzo zadowolona......... na allegro sa ze starszych
        kolekcji staniczki za nieclae 40 zl....
      • anika1988 Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 11.11.06, 11:41
        no właśnie, ja mam podobny problem - tylko,że tkwi on w doborze sukienki na
        studniówkę... ubzdurałam sobie,że musi być wiązana na szyję, bo zamaskuje braki.
        no i rozkloszowana na dole,bo tam z kolei mam za dużo ;P
        ah, te kompleksy :P

dobrze chociaż sobie ubzdurałam :P?
        • doris2005 Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 11.11.06, 13:25
          Ja ma kilka intismmini czy jak to się tam pisze nazwę tej firmy hehe, w każdym
          bądż razie są trochę usztwnione i bardzo fajne, nie daja efektu sztuczności.
          • lost.in.translation Re: jaka bielizna seksowna dla małego biustu(A)? 15.11.06, 18:07
            zgadzam sie co do intimissimi
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka