inezjaa 13.11.06, 13:49 witam moja mama chcialaby kupic sobie nowe futro z norek. Czy mozecie polecic jakis dobry zaklad kusnierski lub sklep internetowy? pozdrawiam Inezjaa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciak1 Re: gdzie kupić nowe futro? 13.11.06, 13:59 Niestety nie znam żadnego sklepu internetowego, ale myślę, że na pewno będą w derri, a już najlepiej kupić futro na wakacjach w Grecji lub Turcji, bo są tańsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
inezjaa Re: gdzie kupić nowe futro? 13.11.06, 14:31 Hmm... tez slyszalam, ze najlepiej z Grecji przywiesc. Nie wiem czy to prawda ale podobno są tam bardzo tanie futra. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1622 Re: gdzie kupić nowe futro? 13.11.06, 14:44 ostatnio widziałam w katalogu quelle Odpowiedz Link Zgłoś
karin.dsi Re: gdzie kupić nowe futro? 13.11.06, 14:49 W Zakopcu na Krupówkach... Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: gdzie kupić nowe futro? 13.11.06, 14:52 a koniecznie musi kupowac futro z biednych zwierzatek?:-((... to juz na calym swiecie jest niemodne...moze jej wytlumacz...nie jest to trendy Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: gdzie kupić nowe futro? 13.11.06, 15:02 pytanie dotyczyło kupna futra a nie uaktywnienia się obrońców zwierząt-czy na tym forum może być choć jeden wątek o futrach bez takich komentarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: gdzie kupić nowe futro? 13.11.06, 15:31 poki co zyjemy w panstwie demokratycznym...wiec istnieje wolnosc slowa...co wykorzystuje. Ps. nie obrazilam nikogo swoim postem, co najwyzej wyrazilam swoja opinie, wiec nie widze problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: gdzie kupić nowe futro? 13.11.06, 16:35 no właśnie, wolność...a każdy post na tym forum nt. futer jest od razu komentowany apelem o nie zabijanie zwierząt. Chciałbym raz przynajmniej pogadac o futrach i skórach bez tych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: gdzie kupić nowe futro? 14.11.06, 18:01 poprostu omijaj posty "obroncow" zwierzat... tak samo moge krytykowac futra jak i ...np biale kozaki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: gdzie kupić nowe futro? 14.11.06, 19:09 gato! Brawo!!!! pozdrawiam mniej znaczy wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: gdzie kupić nowe futro? 16.11.06, 23:26 to raczej obrońcy powinni omijac wątki futrzaków;-) Odpowiedz Link Zgłoś
inezjaa Re: gdzie kupić nowe futro? 13.11.06, 15:59 Mama zawsze marzyła o norkach... teraz ja nie stać... choć nie na takie za parenaście tysięcy. Nie bede jej nic tłumaczyc. To jej sprawa. Ja tylko probuje pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
kuter01 Re: gdzie kupić nowe futro? 18.11.06, 23:47 Zapraszam po futro do Płocka do mojej pracowni kuśnierskiej, uszyjemy futro o określonym przez Panią fasonie a zapewniam że wykonanie bedzie mistrzowskie. Jeśli interesują Panią norki łapki zapewniam szeroki wybór skór-błamów o pełnej gamie kolorów głównie odcienie brązów, beży, grafity. Różnica cenowa między kupnem w sklepie a uszyciem u prawdziwego fachowca w pracowni kuśnierskiej to ponad 1000zł. Cena futra długiego Norka łapka przednia czy tylnia w salonie 6300-6000 zł w moim zakładzie 5200-4800zł, u rosjan czy greków zapewne o połowe mniej ale jakość wykonania tragiczna zwłaszcza u rosjan, grecy również obniżyli jakość poprostu szyją dużą ilość a to odzwierciedla wykonanie,a także oni wykonują troszke inaczej poprostu greckie zimy łagodniejsze, polscy kuśnierze są jednymi z najleprzych fachowców. Jest jeszcze jedna metoda uszycia ładnego płaszcza z norek ale oczywiście kawałków czyli łapek za dość niską cenę niż oferują salony futrzarskie a mianowicie kupić błam z norek łapek za 2600-2300 i isć do pracowni kuśnierskiej a usługa uszycia futra z błamu klienta nie może przekraczac 1000 zł czyli rachunek prosty. Sprowadzam również błamy z grecji jeśli ktoś jest zainteresowany zapraszam. więcej na maila: morfeusz4@interia.pl Cena futra z norek łapek długość za kolana 7/8 np.w Simple chyba 6600zł włos na głowie staje to jest okradanie, naciąganie itd cena takiej kurtki powinna być 4500 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: gdzie kupić nowe futro? 13.11.06, 14:58 jezeli norki to dobre norki, kogo stac na dobre norki to stac go i na bilet do wloch, nie widzialam jeszcze ladniejszych, bardziej finezyjnych modeli niz wloskie jezeli ktos chce kupic norki tak jak niektorzy kupuja pashminy za 39 zl to nawet na krupowkach moze kupic :) Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: gdzie kupić nowe futro? 13.11.06, 15:38 nie ryzykowałabym zakupow futra w sklepieinternetowym, przeciez tak szlachetne odzienie należy przymierzyć,może tu www.andrzejjedynak.pl/pl/nowosci/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: gdzie kupić nowe futro? 14.11.06, 00:06 to na babie nr 1 jest ładne Odpowiedz Link Zgłoś
inezjaa Re: gdzie kupić nowe futro? 13.11.06, 16:00 masz racje- bywam we Wloszech na nartach i zawsze wieczorami Wloszki przechadzaja sie w swoich cudnych futrach... nigdzie nie widzialam tak pieknych futer jak na wloskich ulicach Odpowiedz Link Zgłoś
roxy361 Re: gdzie kupić nowe futro? 13.11.06, 23:16 w Polsce to Andrzej Jedynak ale polecam Turcje nie bazary tylko sklepy np. Atalay Center Leather& Jewellery Muftuler str. Alanya Odpowiedz Link Zgłoś
mila1009 Re: gdzie kupić nowe futro? 14.11.06, 10:50 A gdzie mieszkasz? Warto przejechać się do Kurowa, tam jest pełno zakładów, uszyją na miarę i do tego będzie kilka razy taniej niż w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
jgregj Re: gdzie kupić nowe futro? 14.11.06, 12:35 Ale chyba nie z norek? Tam spejalizuja sie w skorach na kozuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
mila1009 Re: gdzie kupić nowe futro? 14.11.06, 17:58 Zależy w którym zakładzie, norki też można znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
sadecka Re: gdzie kupić nowe futro? 14.11.06, 19:51 nie polecam kupowania futra w grecji - choc tanie, rozleci sie po paru dosłownie miesiacach. jesli mama chce wydac kilkanaście tysięcy, warto rozejrzeć sie za czymś porządniejszym. Futra od Jedynaka nie są złe, choć mnie osobiście nie zachwycaja ich fasony oraz dyskusyjne często wykończenie. Bardzo polecam natomiast futra firmy Vinicio Pajaro - w Krakowie sklep na ulicy Grodzkiej. Jedna z najbardziej renomowanych pracowni futrzarskich na świecie, która na swoje wyroby daje dożywotnią gwarancje. I nie koniecznie trzeba u nich kupowac od razu sobole - mają też wspaniałe norki, karakuły itp., cudownie wykończone, w świetnym stylu. Naprawde, świetna robota - futro, w którym mama z przyjemnościa bedzie chodzić przez lata. Odpowiedz Link Zgłoś
inezjaa Re: gdzie kupić nowe futro? 16.11.06, 15:33 sadecka dziekuje za Twoja wiadomosc. Niestety kilkunastu tysiecy mama nie ma. Mowa jest tutaj raczej o KILKU tysiacach. Maja to byc norki o dlugosci 3/4. z tego co wiem, z Grecji mozna takie przywiesc za 200 Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: gdzie kupić nowe futro? 16.11.06, 15:38 Szczerze mówiąc nie widziałam tam futer za 200 euro, ale moja mama kupiła 2 lata temu w Grecji piękny kożuch za 500 euro w sklepie, nie na bazarze i nic się z nim nie dzieje. Jest bardzo lekki, mięciutki i ma bardzo modny fason. Podobne miała w zeszłorocznej kolekcji hexeline, z tym, że kosztowały 3600zł i były dużo cięższe - z twardszej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
sadecka Re: gdzie kupić nowe futro? 16.11.06, 16:38 inezjaa: coś źle doczytałam wobec tego :) Cen futer w Grecji nie znam, słyszałam jedynie o nich niezbyt dobre opinie. Zdarza sie czasami, ze zaglądam do polskich sklepów kuśnierskich - i ceny są tam całkiem przywoite, a już na pewno bardziej sensowne niż np w Hexeline czy Simple, gdzie za spore pieniądze dostaje sie futerko nienajlpeszej jakości. Dlatego polecałabym Mamie rozejrzec sie także i w takich sklepach, w Krakowie np dobry kuśnierz jest na Starowiślnej, przepięknie uszyty płaszczyk z karakułów - nie jestem ich miłośniczką, a naprawde byłam oczarowana - kosztował tam z miesiąc temu 2100. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: gdzie kupić nowe futro? 16.11.06, 23:58 nie wiem skad wzielas te opinie o futrach z Grecji, bo np. w Stanach wlasnie futra greckie maja bardzo wysokie notowania (jest nawet taki apokryf jak Onassis uwiodl Jackie na biale futro ;) ), oczywiscie zawsze moze sie trafic jakis defektywny egzemplarz, zwlaszcza kiedy kupuje sie za 200 euro (czy to byla kamizelka?) zgadzam sie w pelni ze futro nalezy przymierzyc przed kupnem, dlatego nalezy pojsc do kusnierza, idealnie do takiego ktory moze to i owo zmienic aby naprawde dopasowac do figury Odpowiedz Link Zgłoś
inezjaa Re: gdzie kupić nowe futro? 17.11.06, 16:28 mila zettrzy: nie, to nie była kamizelka :) okazalo sie, ze mama widziala to futro za 200 Euro. Dlugosc 3/4 :) z łapek norek bodajże. Były nawet rękawy, wiec koło kamizelki to futro raczej nie lezalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
inezjaa Re: gdzie kupić nowe futro? 17.11.06, 16:33 sadecka, dziekuje za rady :) szkoda, ze nie jestem z Krakowa :( Odpowiedz Link Zgłoś