Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

modne korale

20.11.06, 18:31
    witam, chce kupić mamie (40 lta, nauczycielka) korale, jakie teraz są modne?
    i czym sie kierować, żeby pasowały do szkoły? mile widziane przykłady
    (zdjęcia;))
    Obserwuj wątek
      • zielona-oliwka Re: modne korale 20.11.06, 19:18
        Zapraszm do obejrzenia korali wykonanych przeze mnie, link do bloga w podpisie :)
        • cala_w_kwiatkach zielonaoliwka 20.11.06, 22:22
          sprzedajesz swoje wyroby?
      • lalumek Re: modne korale 20.11.06, 21:40
        Najlepiej kup jakieś drewniane-pasuja praktycznie do większości rzeczy :) Moja
        mama nosi takowe i wyglada bardzo dobrze :)))
      • tralalumpek Re: modne korale 20.11.06, 21:44
        o cholera, nie wiedzialam ze korale tez sie do wieku dopasowuje ....czego to
        sie czlowiek na forum moze dowiedziec!
        • khaki3 Re: modne korale 20.11.06, 21:51
          sadzisz,ze nauczycielka,ktora ma 40 lat moze sobie pozwolic na korale w
          ksztalcie chocby kotkow czy pieskow?nie sadzisz chyba,ze kazdy moze sobie
          pozwolic na kazdy rodzaj ciucha czy dodatkow bo czegos sie do wieku nie
          dopasuje.owszem pewne rzeczy sa zarezerwowane dla okreslonego przedzialu
          wiekowego. i tak jak 11 letnia dziewczynka nie bedzie glupio wygladac w rozowej
          sukieneczce na wiosennym jarmarku, to czterdziestolatka bedzie w tym wygladac
          idiotycznie. wiec nawet taki dodatek jak korale wybiera sie odpowiednio do
          ubioru, a ten jak wiadommo wybiera sie odpowiednio do figury,do miejsca pracy
          itp itd.

Do Autorki: kup drewniane, moze jakies w kolorze mlecznej czekolady?
          • tralalumpek Re: modne korale 20.11.06, 23:58
            nauczycielka w szkole powinna nosic wlosiennice i drewniane korale i bron boze
            zadnej ciekawszej bizuterii, wiek ma tutaj niesamowita role do odegrania no bo
            np gdyby tak nieszczesna nauczycielka zalozyla sobie np bizuterie z galerii,
            zostanmy tak przypadkiem przy galerii kruk i wybierzmy srebro z krzemieniem
            pasiastym, oj no wtedy takie panny-forumowe znawczynie od koralikow beda pialy
            z wscieklosci bo , cyt: ...wiec nawet taki dodatek jak korale wybiera sie
            odpowiednio do
            > ubioru, a ten jak wiadommo wybiera sie odpowiednio do figury,do miejsca pracy
            > itp itd.
            a w szkole to tylko wlosiennica i drewniane korale

oj glupoto ty ludzka glupoto jakie ty zniwa zbierasz!
            • khaki3 Re: modne korale 21.11.06, 10:37
              widzisz robisz z igly widly. ja pisze,ze nie wypada jej nosic
              koralikowprzeznaczonych dla mlodych dziewczyn, bo bedzie wygladac glupio. ty,ze
              "nauczycielka w szkole powinna nosic wlosiennice i drewniane korale i bron boze
              > zadnej ciekawszej bizuterii" jezeli dziecinne kolorowe koraliki to ciekawsza
              bizuteria to nie zazdroszcze gustu.

"gdyby tak nieszczesna nauczycielka zalozyla sobie np bizuterie z galerii,
              > zostanmy tak przypadkiem przy galerii kruk i wybierzmy srebro z krzemieniem
              > pasiastym, oj no wtedy takie panny-forumowe znawczynie od koralikow beda pialy
              > z wscieklosci "

nikt nie pisal,ze nie ma prawa nosic bizuterii z kruka czy innych eleganckich
              zestawow. to ty to napisalas, to ty rozdmuchujesz jakas glupote. nie
              sadzisz,chyba,ze nauczycielka moze sobie pozwolic na koraliki przeznaczone dla
              dziewczynek? jesli dla ciebie te koraliki to odrazu bizuteria od kruka to ty
              chyba nigdy ich na oczy nie widzialas. bo zadna z nas nic nie pisala o
              kruku.widocznie ty plastikowe kolorowe i dziecinne koraliki bierzesz za
              bizuterie od kruka. ale to juz nie moja wina,ze pleciesz trzy po trzy i ciagle
              starasz sie dowalic kazdej osobie,ktora tylko wspomni o 40-stce. masz jakies
              kompleksy na punkcie wlasnego wieku? bo ciagle zamiast wniesc cos do rozmowy
              czepiasz sie wieku bo jak to tak a jak to siak. tak trampku wiek ma znaczenie! i
              nikt mi nie wmowi,ze nie ma! jesli ty w tym swoim wieku nosisz plastikowe
              koraliki, rozowe sukieneczki jak 3-letnie dziewczynki, i smigasz z lizakiem w
              reku to gratuluje ale wygladasz jak dzidziapiernik. i z pewnoscia jestes okazem
              dziwactwa w twojej miejscowosci.
              • tralalumpek Re: modne korale 21.11.06, 10:48
                ja nie mam obsesji 40 ale bawia mnie komentarze na forum ktorych jest naprawde
                duzo i mysle ze warto zeby sie przez moment nad nimi zastanowic, skad sie biora
                takie teksty, kobiecie po 30, kobiecie po 40...
                nawet pare posto ponizej jest kolejny watek z serii jaka fryzure wolno nosic
                kobiecie po 30
                moze postaraj sie zrozumiec o czym ja pisze a potem urzadzac pyskowki z serii
                opluc ja, skopac, nakrzyczec ...ze bez sensu -o to juz inna sprawa

kruka napislama tak sobie bo chyba jest to w polsce najbardziej znana 'galeria'
                i nic poza tym

skaczesz w swojej wypowiedzi jak pchla na sznurku a co ma z niej wynikac?
                • khaki3 Re: modne korale 21.11.06, 10:56
                  masz obsesje, zreszta to nie pierwszy watek w,ktorym sie obuzasz,ze jak to tak.
                  a prawda jest taka,ze nie wszystko dla kobiet w pewny wieku pasuje i nie
                  wszystko moga zalozyc. zreszta nie ja pierwsza i jak sadze nie ja ostatnia tobie
                  powiem,ze masz jakies obsesje czy kompleksy ( wybierz co chcesz ) na ten temat.
                  i nikt mi nie udowodni,ze kobieta po 40 roku zycia moze smialo zalozyc to co
                  dziewczyna w wieku lat 16. fakt aktem,ze posty typu jaka fryzura jaki kolor
                  wlosow i jaki kolor lakieru do paznokci zakrawa na pomste do nieba ale nie
                  wmowisz mi,ze kazda kobieta bez wyjatku moze zalozyc to samo co jej corka, czy
                  kada nastolatka chodzaca po ulicy! nie ma takiej mozliwosci! kazda szanujaca sie
                  kobieta i kazda kobieta,ktora zna sie choc troszke na modzie i ma wlasny
                  wyrobiony styl.

a o rzucaniu sie jak pchla to ty wiedziesz w tym prym. bo kto jak kto ale to ty
                  ciagle szukasz zaczepki i ciagle chcesz byc ta najmodniejsza i wszystko
                  wiedzaca, jak ktos ma inne poglady na jakis temat to ty odrazu chcesz zaszczuc,
                  opluc, zrownac z ziemia. i to tez nie ja pirwsza i nie ja ostatnia tobie pisze.
                  wiec warto sie chyba nad tym zastanowic i zaczac szanowac cudze czesto odmienne
                  poglady.
                  • tralalumpek Re: modne korale 21.11.06, 11:02
                    kompleksy i obsesje... i jeszcze problemy w dziecinstwie....

jezeli mozesz sobie wyobrazic to wyobraz sobie ze ja nie mam takich klap
                    wiekowych na oczach jak wiele tu piszacych i takich klap dorozkarskich jak ty
                    widze swiat troche szerzej otwarty i takie zasciankowe teorie wikeku
                    przyprawiaja mnie o smiech
                    nawet twoje przerysowania typu: kobieta po 40 i 16-latka sa najwyzej zalosne bo
                    nawet nie smieszne, wszystko jest w zyciu albo czarne albo biale, kobiety nosza
                    albo koraliki szklane majac 16 lat albo koraliki drewniane majac 40 lat

• khaki3 Re: modne korale 21.11.06, 11:04
                      oooooooooczywiscie, jestes najmodniejsza,najmadrzejsza, wszystko wiedzaca i w
                      ogole. a kazdy kto sie z toba nie zgadza jest zasciankowy i nie wie co to moda.
                      dziekuje Bogu za kazdy dzien na tym forum i za kazdy twoj post bo tylko ty
                      pokazujesz nam niemodnym i zasciankowym prawdziwy swiat mody! o dzieki ci dzieki
                      ze jestes!
                      • tralalumpek Re: modne korale 21.11.06, 11:09
                        niesamowicie duzo powiedzialas, wpis godny przekupy w poddupowku dolnym
                        • khaki3 Re: modne korale 21.11.06, 11:12
                          masz racje ikono mody! masz swieta racje! oh ty nasza modnisiu jakze ja taka
                          niemodna i zasciankowa mialabym czelnosc sie z toba znawczynia mody nie zgadzac?
                          powinnas jeszcze pouczac najwiekszych kreatorow mody przeciez ty jestes
                          taaaaaaka modna, taaaaka znawczyni!
              • maraiss Re: modne korale 21.11.06, 10:57
                Khaki jesli mam byc szczera to pisanie wieku mamy jest niepotrzebne,
                poniewaz jesli napisała ,ze to dla mamy to wiadomo, ze nie dla małej
                dziewczynki...
                • khaki3 Re: modne korale 21.11.06, 11:01
                  Masz racje. ale trampek odrazu wyskakuje,ze 40-stce totylko jakies tandetne
                  korale bo jak to tak i jakim prawem my mamy czelnosc jeszcze pisac,ze kobiecie
                  po 40 roku zycia cos wypada a czegos nie wypada. a to przeciez jasne jak
                  slonce,proste jak drt i budowa cepa,ze kobieta po 40roku zycia nie powinna
                  pewnych rzeczy nosic i kropka. a ta sie czepia,ze wiek nie ma znaczenia. a
                  przeciez ma! czy Ty bys swojej mamie kupila koraliki w ksztalcie pieskow czy
                  kotkow? chyba nie? a trampek wmawia i mnie i innym,ze wiek nie ma znaczenia.
                  • tralalumpek Re: modne korale 21.11.06, 11:06
                    ales ty jest madra....
                    powiedz dlaczego zaczynasz tekst od przekrecania niaka, od kiedy ja dla ciebie
                    jestem trampek? jak myslisz o mnie to zle swiadczy czy o tobie?

a wracajac do naszyjnika z pieskow.... jedna z pan ministrow w austrii czesto
                    nosi naszyjnik z #dzieci trzymajacych sie za rece' , takie pajacyki, nie wiem
                    czy to srebro czy biale zloto ale zapewniam cie ze wyglada to fantasytcznie-
                    kobieta jest po 50
                    napisz do niej petycje ze jej nie wolno bo TY jej zabraniasz!
                    • khaki3 Re: modne korale 21.11.06, 11:08
                      oczywiscie ty nasza ikono mody! oczywiscie! ty nasz niaku.
        • vesna-matisse Re: modne korale 20.11.06, 21:56
          Informacja, że jest to czterdziestoletnia kobieta, uprzedza przed polecaniem
          plastikowych paciorków typowych raczej dla nastolatek. Dziewczynka z podobnym
          pytaniem również napisałby ile ma lat, żeby analogicznie uniknąć polecania jej
          naszyjników z pereł i korali.
          Dyskusja na temat "Czy wiek jest ogranicznikiem mody" ma się do tego tematu jak
          piernik do wiatraka i jest zwykłą zaczepką.
          • tralalumpek Re: modne korale 20.11.06, 23:52
            wychodzac z zalozenia ze moja odpowiedz jest zwykla zaczepka twierdze ze po
            prostu pieprzysz
            • apfel27 Re: modne korale 21.11.06, 08:36
              jestes zalosnie wsciekla na caly swiat. nieszczesna ty...
              • tralalumpek Re: modne korale 21.11.06, 10:28
                apfel27 napisała:

> jestes zalosnie wsciekla na caly swiat. nieszczesna ty...

wow! ale riposta a powiedz cos madrego i na temat chociaz raz, no prosze,
                postaraj sie, prosze.....
                • apfel27 Re: modne korale 22.11.06, 08:36
                  riposta? nie analfabetko moj post nie jest riposta bo nie prowadzilam z toba
                  dyskusji. jest tylko stwierdzeniem faktu ze ujadasz jak nieszczesliwy,
                  sfrustrowany babsztyl. jesli juz to raczej twoje powyzsze wypociny sa riposta
                  na moj post, niestety riposta niezbyt udana jak zawsze:)
                  wiec moze tym razem postarasz sie i napiszesz cos madrego... nie prosze o to
                  tak jak ty mnie bo szczerze watpie zeby sie to tobie udalo, a poza tym mam to
                  gdzies:)
                  • tralalumpek analafbetka 22.11.06, 10:03
                    apfel27 napisała:

> riposta? nie analfabetko moj post nie jest riposta bo nie prowadzilam z toba
                    > dyskusji

sjp.pwn.pl/lista.php?co=riposta
                    sjp.pwn.pl/lista.php?co=dyskusja

• apfel27 Re: analafbetka 22.11.06, 11:33
                      po co mi te linki? mam nadzieje ze sama je przeczytalas:)
      • vesna-matisse Re: modne korale 20.11.06, 22:02
        Mac, to zależy od upodobań,chociażby kolorystycznych Twojej mamy, a także od jej
        figury (bo przecież filigranowa kobietka będzie przytłoczona masywną biżuterią,
        a z kolei na "większej" delikatne dodatki zginą). Najlepiej kieruj się tym, co
        mama już nosi.
        Jakiejś inspiracji możesz poszukać w obszernych zbiorach z tej dziedziny na
        allegro (chociaż jeżeli chodzi o kupno, to może lepiej w sklepie - kolor może
        wyglądać troszke inaczej, zawsze chce się też "pomacać" przedmiot, zważyć w ręce
        itd:)).
      • chihiro2 Re: modne korale 20.11.06, 22:16
        Z kamieni szlachetnych, bursztynu, z drewna.
        Cos takiego np.:
        www.thebeadingfrenzy.com/calendar/classes/art/encrusted_chain_necklace.jpg
        haojyl.paopao.cn/11-30/11-30005.jpg
        www.monsoon.co.uk/invt/88242284
        wehabc.paopao.cn/4-25/4-25124.jpg
        image.mymp3.cn/4-02/4-02035.jpg
        www.maureenchin.com/images/olivia%20beadwork%20gallery%20photos/black%20gold%20freeform%20peyote%20necklace.web.JPG
        www.stylebakery.com/fashionindexspring/images/france-necklace-2.jpg
        www.mhmg.gda.pl/images/bursztyn/gifydotekstu/foty/4.jpg
        Takie uwazam za odpowiednie. Wszystkie pasuja do szkoly. Ale duzo zalezy od
        typu urody Twojej mamy, sylwetki (duze, masywne korale moga ja przytloczyc).
      • babunowa Re: modne korale 20.11.06, 22:18
        Jesli pytasz o mode - to nadal zloto i wzory zwierzece;> aha caly czas sa modne
        kamienie polszlachetne.
        Ja bym sie nie kierowala tutaj moda. Popatrz jaka bizuterie juz Mama
        posiada,jaka lubi nosic,ewentualnie jaka oglada podczas wypraw
        sklepowych;).Odradzam tzw.'polecenie w cene' i kupienie byle plastiku;)Byc moze
        Mama lubi zloto lub srebro.Jesli tak,a dla Ciebie to zbyt duzy wydatek, to
        wtajemnicz reszte rodziny;)
        Co do nauczycielek w wieku 40lat, to widzialam bardzo skromne z minimalistyczna
        bizuteria,a byly tez takie,ktore lataly w mini i koralikach;) I jednym i drugim
        to pasowalo,ze wzgledu na ich charakter:)
        Jezeli natomiast mam pomyslec stereotypowo, to nauczycielka kojarzy sie,ze z
        ubraniem niewyzywajacym i minimalistyczna bizuteria;)))
      • mac881 więcej info;) 20.11.06, 22:48
        ok, w takim razie dodam, że kobieta raczej postawna, tzn ok 1,7 m i 70kg
        (chyba;)) ubiera się raczej elegancko, bez ekstrawagancji, często też jakiś
        sweter itp; gdyby szanowne forumowiczki zechciały rzucić okiem;) na allegro
        znalazłem:
        www.allegro.pl/item142173105__czar_prostoty_korale_z_kosci_bawolu.html
        www.allegro.pl/item141365571_drewniane_korale_w_kolorze_oliwkowym.html
        www.allegro.pl/item143195667__korale_drewniane_jesien_super_okazja_d15.html
        www.allegro.pl/item142279434_piekne_drewniane_korale.html
        www.allegro.pl/item141522278_czekoladowe_korale_i_kolczyki.html
        www.allegro.pl/item140517114_super_orginalne_korale_zobacz_odss.html
        www.allegro.pl/item140517706__bizuteria_promod_przepiekne_korale_sisters_.html
        www.allegro.pl/item140552623_korale_180cm_extra_wzor_i_cena_.html
        www.allegro.pl/item141563916_dlugie_korale_w_kolorze_brazowym.html
        www.allegro.pl/item143545495__sliczne_brazowe_korale_szklo_weneckie_.html
        www.allegro.pl/item143710852_piekne_korale_jedyne_na_allegro_na_mikolajki_.html
        • chihiro2 Re: więcej info;) 20.11.06, 23:13
          Najladniejsze sa trzecie, szoste i ostatnie.
          • agulag26 Re: więcej info;) 21.11.06, 08:40
            ja też robię biżu i ostatnio niezwykle popularne są naszyjniki długaśne które
            robię z korali szklanych w różnych kolorach - noszą je osoby w różnym wieku
            (koleżanki i mamy koleżanek:)- to chyba zależy czasami bardziej od stroju niż
            od wieku; może coś takiego :)
            www.allegro.pl/item143366043_dluuuuugasne_korale_hit_na_jesien_kolczykowo.html
      • maraiss Re: modne korale 21.11.06, 10:45
        musisz zorientować sie co twoja mama lubi...
        ja nie lubie drewnianych korali , tak polecanych w tym wątku...
        jesli twoja mama lubi biżuterie z półszlachetnych kamieni, to może
        coś tutaj znajdziesz...
        www.ametis.pl/index.php/L/32/naszyjniki
      • maraiss Re: modne korale 21.11.06, 10:51
        może perły kasyczne?
        ja proponuje to co mnie sie podoba... perły są moim panadczasowe...
        www.ametis.pl/index.php/L/48/per%B3y_klasyczne
      • babunowa do mac881 21.11.06, 11:40
        ;)
        Twoja watek pobudzil niektore osoby,do zareklamowania sie;>>>> badz czujna;)
        co do tych aukcji,to wiem,ze bede brutalna, ale po pierwsze troche sie bawie
        sama w bizu, a po drugie 'siedze' w bizu biznesie od dawna.Wszystkie 'gotowe'
        korale, ktore podalas w aukcjach sa warte jakas 1/3 ceny. Poza tym zadne to
        weneckie etc. plus sporo tam plastiku jest.Kilka nastepnych mozesz wykonac sama
        - kupic nawet na allegro korale drewniane (nawet za 8 Pln) i sznurek bawełniany
        brązowy i tylko supelki plesc;)
        moja uwage zwrocily te
        www.allegro.pl/item140517114_super_orginalne_korale_zobacz_odss.html
        Jednak wydaje mi sie,ze tego typu bizu spokojnie znajdziesz w najblizszym india
        shop.

• maraiss Re: do mac881 21.11.06, 11:44
          jesli to miała byc aluzja do moich linków z reklamowaniem sie to
          jestes w błedzie...
          • yavanna86 - 21.11.06, 14:56
            osobiście jestem fanką sznurów minerałów,jakie ostatnio pojawiły się w toruńskim
            yesie,ale to 'ciut' droższa impreza,za to kamienie pięknnie szlifowane i w ogóle
          • babunowa Re: do mac881 21.11.06, 15:23
            nie:)
            • aneta102 zdanie mamy po 40-tce 21.11.06, 17:02
              Oj jak dawno mnie tu nie bylo i jak zwykle pyskowka z udzialem naszej glownej
              gwiazdy heheh:)))
              Jestem mama po 40-tce i jesli mozna podpowiem, ze korale drewniane kupilabym
              swojej babci;))) Sobie zyczylabym jakis wisior, albo wlasnie cos modnego np.
              rzemieniu. Czy mama jest klasyczna czy nowoczesna? Jakie kolory lubi?
              Moze lubi broszki (ja nie znosze, ale moje kolezanki nosza).
              40 i szkola faktycznie sugruje raczej cos dostojnego, plastikowych ozdobek nie
              radze - dziewczyny dobrze ci tu pisza.
              Corka ode mnie pozycza, ale ja od corki nie:)
              Fajna corka jestes, ze pytasz. Kup jej cos modnego, ale nie przesadzaj:)
              • mac881 Re: zdanie mamy po 40-tce 21.11.06, 22:00
                niby dosyć nowoczesna, pisze maile i smsy, a o kompa trzeba nieraz z nią
                walczyć;) w ubraniach raczej bez ekstrawagancji, ale i bez jakiś starci;) dużo
                ma w szafie zieleni, beżów, brązów, ogólnie tonowane kolorki, broszek nie nosi.
                a ostatnio zaczęła coś mówić o koralach, problem w tym, że nie znam się na tym
                kompletnie (jestem chlopakiem:P) i można mi wcisnąć każdy kit...
                • nessie-jp Re: zdanie mamy po 40-tce 21.11.06, 22:09
                  > dużo
                  > ma w szafie zieleni, beżów, brązów,

To może korale koralowe? :) Czerwień będzie ładnie kontrastować ze stonowanymi
                  strojami. Ja bardzo lubię czerwony koral oprawny w srebro.

Jeśli nie stać cię na oryginalny koral albo nie chcesz się przyczyniać do
                  niszczenia raf, to można dostać całkiem niebrzydkie podróbki.

Nie jestem wyrocznią modową, ale wydaje mi się, że korale z koralu są ostatnio
                  popularne (w każdym razie na wystawach jubilerskich).
                  • mirror43 Re: zdanie mamy po 40-tce 22.11.06, 09:54
                    Korale koralowe popieram.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka