baba06 09.12.06, 22:47 www.promod.com/odyssee/images/prodimg/pzoom/ZP101531.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yagiennka Re: kurtka ze skory -co sądzicie? 10.12.06, 01:01 Dołaczam się, że fajna :) Ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ziuz Re: kurtka ze skory -co sądzicie? 10.12.06, 11:11 ladna. ale to wykonczenie z materialu, ze sciagacza mi sie nie podoba. a jak sie w niej czujesz? jak w niej wygladasz? Odpowiedz Link Zgłoś
rudzielcowa Re: kurtka ze skory -co sądzicie? 10.12.06, 15:09 No wlasnie zeby nie ten sciagacz to by byla calkiem OKi Odpowiedz Link Zgłoś
miki.i Moda a skóry? 10.12.06, 14:52 Moda a skóry? Warto wspomnieć o tym, że "walka ze skórami" trwa nie tylko na ulicach, podczas pikiet i demonstracji. Również na wybiegach kreatorów mody. Kilku projektantów, np. córka Paula McCartneya - Stella, programowo w swoich kolekcjach nie korzysta ze skór naturalnych. Przeciwko skórom wypowiada się Yamamoto, Armani i wielu innych znanych kreatorów mody. Część top-modelek również odmawia promowania futer i skór. Nie jest to więc walka z całym "przemysłem modniarskim" jako takim, a z tą jego częścią, która zaspokaja specyficzne gusta ludzi, dla których cierpienie zwierząt jest abstrakcyjnym problemem. W niektórych krajach, np. w Wielkiej Brytanii, publiczne pokazywanie się w naturalnym futrze wyszło z mody i uważane jest wręcz za niestosowne. W Polsce wciąż można spotkać sklepy futrzarskie albo ze skórami na głównych ulicach miast, a futra utożsamiane są z elegancją, szykiem i prestiżem. Są osoby, które przyjeżdżając z zagranicy, po zobaczeniu futer naturalnych w co drugim sklepie i butiku w renomowanych centrach handlowych i pasażach, przeżywają szok! To trochę tak, jakby przyjeżdżały do skansenu. Niestety, stoją za tym prawdziwe ofiary, tysiące zamęczonych zwierząt. Nie musimy zabijać aby się ubrać :) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Moda a skóry? 11.12.06, 19:25 Nie musimy też zabijać , zeby jeść! Tylko, co do cholery jasnej , z tego? J anie jem mięsa już prawie 12 lat, ale szczerze mówiąc, kompletnie mnei nei obchodzi, czy je mięso mój sasiad i nie wchrzaniam mu sie do domu sprawdzać jak z tym jest. Zwierze nei pójdzie na skórę, to i tak sie jke zeżre, więc sobie odpuśc;/ Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Moda a skóry? 12.12.06, 16:09 miki.i napisała: > > W niektórych krajach, np. w Wielkiej Brytanii, publiczne pokazywanie się w > naturalnym futrze wyszło z mody i uważane jest wręcz za niestosowne. > buahahaha w Wielkiej Brytanii moj plaszcz z lisow wywolywal owacje na stojaco - chyba z pol Londynu mnie spytalo gdzie go mozna kupic, dodajac uwagi typu "jaki piekny plaszcz", "w tym musi byc bardzo cieplo", "tez bym chciala taki miec" :P najbardziej szykowny butik przy Knightsbridge specjalizuje sie w ubraniach ze skory i szyja na miare tyle, ze w Wielkiej Brytanii ceny skor i futer sa ogromnie wysokie, wiec malo kogo na to stac Są > osoby, które przyjeżdżając z zagranicy, po zobaczeniu futer naturalnych w co > drugim sklepie i butiku w renomowanych centrach handlowych i pasażach, > przeżywają szok! musi to byc ciekawa zagranica, bo np. w Nowym Jorku jest caly dystrykt kusnierski, wszystkie renomowane domy handlowe maja wydzialy kusnierskie, i wiele butikow z futrami znajduje sie przy glownych ulicach Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: kurtka ze skory -co sądzicie? 10.12.06, 15:01 brzydka, ale mi się żadne skórzane kurtki nie podobają Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: kurtka ze skory -co sądzicie? 10.12.06, 15:08 o super jest! ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: kurtka ze skory -co sądzicie? 10.12.06, 15:10 Bardzo lubię skórzane kurtki, ale ta zalinkowana mi się niestety nie podoba:( Odpowiedz Link Zgłoś
nickowski Brzydka 11.12.06, 17:24 Brzydka, za bardzo militarno-lumpowska, nie przystoi kobiecie :( Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: kurtka ze skory -co sądzicie? 11.12.06, 17:46 fajny fason, ale musialabym 'pomacac' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: zainteresowanym odpowiadam 11.12.06, 21:25 kurtka kosztuje dużo 499 zł, jest z miękkiej skóry, robiona na "podstarzałą" ,przymierzałam i jak dla mnie 38 za duże/za szeroka w ramionach, za dlugie rękawy/, 36 za małe /za szczupła w biuście/:( Odpowiedz Link Zgłoś
modlisshka Re: kurtka ze skory -co sądzicie? 11.12.06, 22:45 super,bardzo sexy... ale na wiosnę... Odpowiedz Link Zgłoś
arch5 Re: kurtka ze skory -co sądzicie? 12.12.06, 23:11 Fura, komóra i skóra, a w głowie dziura - hi,hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś