Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja elegancko

21.01.07, 06:22
    Mierzylam dzisiaj duzo kurtek w roznych kolorach i doszlam do wniosku, ze
    czarne musza byc naprawde dobrej jakosci (a wiec drogie) zeby wygladaly nie
    tandetnie, a noszaca osoba nie jak przestepca. Myle sie? Duzo latwiej znalezc
    kurtke skorzana w innym kolorze, ktora nie bedzie wygladala tandetnie.
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 21.01.07, 08:56
        mysle, ze to nie zalezy od koloru ;)
        ja lubie brazowe skorzane rzeczy, ale czarne tez sa ladne. poza tym czerwone
        i... biale ;)
        • kropisia Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 21.01.07, 09:30
          Ja mysle, ze kolor jest drugorzedny co do wykonania. Mnie podobaja sie bezowe
          i wlasnie czarne. Ostatnio kolezanka kupila sobie kurtke w koloru koralowego i
          tez swietnie wygladala.
      • foamclene Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 21.01.07, 11:13
        chyba brazy sa najbezpieczniejsze...
        w wiekszosci odcieni i faktur wyglada dobrze...
        nie lubie czarnych skor - zamsze czarne i kolorowe tak
        • ala1986 Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 21.01.07, 14:15
          Zgadzam się z foam. Brąz chyba najlepiej wypada pod tym względem.
      • goldioo Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 21.01.07, 12:43
        koniakowy braz?
      • leyla_83 Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 21.01.07, 17:29
        podobają mi się od jakiegoś czasu (pokazane we wrześniowym Avant) tzw. miodowe
        skóry. Nie mam jednak nic w tym kolorze.
      • asidoo Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 21.01.07, 20:37
        Kolor najlepiej dobierz do reszty ubrań. Mnie najbardziej odpowiadałaby czarna,
        ale ja ubieram się głownie w czerń, czerwień i złamaną biel. Jeśli lubisz np.
        zielenie - kup zieloną itp.
      • identyczny_z_naturalnym Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 21.01.07, 21:46
        Waham się którą z kilku namierzonych na allegro kurtek kupić i chyba właśnie
        zdecyduję się na skórzaną, w kolorze beżowym...Wygląda jakoś tak szlachetnie.
        Czarna skóra jak dla mnie trochę trąci tandetą...
      • tiy Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 21.01.07, 23:41
        Czarne i brązowe.
        Z przestępcami to mi się raczej dres kojarzy.
      • koala1212 Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 22.01.07, 00:39
        > Mierzylam dzisiaj duzo kurtek w roznych kolorach i doszlam do wniosku, ze
        > czarne musza byc naprawde dobrej jakosci (a wiec drogie) zeby wygladaly nie
        > tandetnie

Zgadzam sie z Toba w 100%.
        Brazy sa najbezpieczniejsze, potem spokojne ciemniejsze beze (ecru moze
        wygladac tipsiarsko, ale oczywiscie nie musi). Lubie kurtki skorzane i kiedys
        dlugo szukalam glebokiej zieleni (troche takiej jak trawa rosnaca w cieniu),
        chetnie kupilabym takze skore w ultramarynie - niestety nie znalazlam.
        Moim zdaniem w pierwszej kolejnosci trzeba kupic skore w kolorze w ktorym
        najczesciej sie chodzi (wszysycy mamy taki kolor, nawet jesli oszukujemy sie,
        ze to nie ten, bo uwazamy, ze jest nudny, smutny, zbyt jaskrawy itd.). Potem
        mozna inwestowac w skory szalone (pomarancze, roze, zielenie i co sie zamarzy).
        • annie_laurie_starr Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 22.01.07, 08:45
          Wydaje mi sie, ze fason ma znaczenie. Na przyklad kurtka typu "bomber" wyglada
          ladnie w kolorze czarnym, ewentualnie ciemnobrazowym. Z kurtek bardziej
          eleganckich wolalabym kolor miodowy. Widzialam kiedys kurtke w kolorze bialy
          uszyta jak marunarka i wygladalo to super. No, ale jej wlascicielka byla
          piekna i wysoka, wiec truno oceniac sama kurtke.
          • a.polonia Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 22.01.07, 10:05
            Dlugo szukalam czarnej, skorzanej kurtki i udalo mi sie kupic fajna dwa lata
            temu w Mango. Ma kroj jak marynarka i nie wyglada tandetnie.
            • mag-ia1 Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 22.01.07, 11:43
              myślę,że to nie kolor decyduje o tym, czy kurtka wygląda elegancko czy nie -
              raczej fason,wykonanie i najważniejsze rodzaj uzytych skór.

ostatnio miałam przyjemność dotknięcia skórzanej kurtki w Zarze - cuuudo było
              uszyte z tak mięciutkiej skory,że w dotyku przypominało kaszmir.
      • daggy4 Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 22.01.07, 12:07
        elegancja kurtki zalezy glownie od wykonania nie od koloru. oprocz roznych
        dziwnych, krzyczacych barw bardzo duzo kolorow moze wyglada elegancko
        • dakota77 Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 22.01.07, 12:14
          Kolor nie jest jedynym czynnikiem, od ktorego zalezy to, czy kurtka jest elegancka. Wazne jest wykonanie i fason. Pomyslcie o tych dlugich kurtkach z lt 90', fason a la handlarz z bazaru:-).
          Kolor tu nie robi zadnej roznicy;-). Mam kilka kurtek skorzanych i skoropodobnych, teraz nosze ruda lotnicza i bardzo dobrze sie w niej czuje.
      • zettrzy Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 23.01.07, 01:32
        od paru lat najbardziej eleganckie sa kurtki ze skory distressed look - glownie
        brazowe, ale wlasciwie kolor nie jest wazny, wazne jest aby byly szykownie
        wyswiechtane
        elegancko jest tez miec na sobie "dzika skore", w ktorej sie wyglada jak
        ekscentryczka przebrana dla zabawy za Eskimoske
        czarne kurtki sa bardzo fajne, wygladaja bardzo Soho, nie wiem czemu masz
        skojarzenia z przestepcami
        • mag-ia1 Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 23.01.07, 09:00
          nie wiem co rozumiesz pisząc "distressed look", ale dla mnie coś co jest
          wyświechtane /nawet z założenia/ eleganckie nie jest!
          • zettrzy Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 23.01.07, 18:06
            > nie wiem co rozumiesz pisząc "distressed look", ale dla mnie coś co jest
            > wyświechtane /nawet z założenia/ eleganckie nie jest!

wlasnie takie celowo i pracowicie wyswiechtane, czesto z dziurami, i wcale nie
            masz racji ze to nie jest eleganckie z zalozenia, bo to potrafi wygladac
            bardziej szykownie niz jakies odpindrzone plastiki na wysoki polysk

dlatego zreszta kosztuje ekstra
        • daggy4 Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 23.01.07, 11:35
          distressed look jest faktycznie chyba najbardziej na chodzie w stanach, bo jak
          mnie odwiedzila w mediolanie moja kolezanka z cali to pierwsze co sobie kupila
          to byla skora w tym stylu.
          w mediolanie sa tez modne "godnie traktowane skory" ;)
      • suprice1 Re: Jakie kolory kurtek skorzanych wygladaja eleg 23.01.07, 11:31
        bordo, braz i czern.mam te kolory, ale czern nie jest typem eleganckiej kurtki,
        ma taki loozacki styl, taki troche jak na motocykl i troche taka nie wiadomo
        jaka, ale mi sie podoba, bo nie szokuje.zwykla, czarna, krotka, na gorze stojka
        zapinana na 2 blyszczace napy i przy pasie tak samo.Bordo i braz sa eleganckie
        jak sa dobrze uszyte.Czerwien tez ujdzie ale odpada zolty, lilaroz, roz w
        krokodylak skore tez jest tandetny.To juz lipa nie elegancja.
      • disa braz ;] 24.01.07, 00:04
        of kors, ze braz ;]
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka