pipi65 30.01.07, 15:32 Da się kupić na prawdę wygodne szpilki, albo słupki, ale takie na prawdę wysokie :-)? Macie ulubione firmy, które robią wygodne "wysokie obcasy"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kate-gun Re: Wygodne szpilki? 30.01.07, 15:46 ponoc Manolo Blahnik takie robi :P Odpowiedz Link Zgłoś
bruxellka77 Re: Wygodne szpilki? 31.01.07, 17:37 Tez sa niewygodne. Nawet bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Wygodne szpilki? 01.02.07, 01:59 kate-gun napisała: > ponoc Manolo Blahnik takie robi :P sarkazm sarkazm - blahniki slyna z tego ze w tych naprawde stylowych nie sposob przejsc przez ulice ;) ale wygodne szpilki istnieja, tylko trzeba ich poszukac, no i nie kazde buty beda wygodne na kazdej stopie, to tez sprawa indywidualna, ale np. diNuccio i Franko Sarto robia wyjatkowo wygodne szpile Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Wygodne szpilki? 30.01.07, 15:50 och... moje ulubione najnowsze ;) super wysokie i niewiarygodnie wygodne jak na 12 cm peep toe predo garcia ;) img266.imageshack.us/img266/8531/prdro1of1.jpg w szpilkach zary tez hodzi sie bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: river island n/t 30.01.07, 16:17 o wlasnie zapomnialam oriverach... latem przymierzalam piekne sandalki na wysokiej szpili z etno ozdobami wzdluz stopy... bardzo dobrze wyprofilowane i pekne... niestety moje halluksy mijaly sie z paseczkami ;) choc i tak zaluje... moglam je kupic dla samego faktu posiadania takie byly cudne... Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: river island n/t 31.01.07, 10:41 a to ciekawe, bo ja tez mam halluksy i dla moich wlasnie rivery sa idealne... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: river island n/t 31.01.07, 13:19 z moim "kompatybilne" sa sandalki z zary... czasem aldo... zupelnie niestety wykluczone nina west, CK... i niestety te zeszloroczne rivery Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: river island n/t 31.01.07, 13:29 w zarze to ja moge tylko zakryte buty kupowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: river island n/t 31.01.07, 13:36 no to nie wiem gdzie Ty te halluksy masz :) moze ja mam nieco "dalej" z podowdu dlugich paluchow :).. moze przy normalenj dlugosic paluszkow wypadaja w innym miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally VS 30.01.07, 16:51 www2.victoriassecret.com/images/prodlgvw/V262736.jpg Takie sobie zamówiłam (czarne), 11,5cm... czy wygodne opowiem jak wrócę z Egiptu :D Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: VS 31.01.07, 10:56 bo noszenie walizek za disą na takim obcasie może być niewygodne :P Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: VS 31.01.07, 18:32 Twoje poczucie humoru Mnie załamuje... P.S. A od noszenia walizek są tubylcy Odpowiedz Link Zgłoś
mufka14 Re: Wygodne szpilki? 30.01.07, 17:04 są takowe. moje ulubione to prawie 10 centymetrowe szpilki Aldo. Przetanczyłam w nich całą noc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: Wygodne szpilki? 30.01.07, 17:57 Jesli chodzi o wygode to Easy Spirit wypuscil linie wysokich i wugodnych butow. Mam sandaly na dosc wysokich obcasach z tej firmie. W Nine West tez czasem moze cos wygodnego znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
rouge_et_blanc Tak :) 30.01.07, 18:35 W sobotę miałam studniówkę i z racji na to, że nic z ostatnich krzyków mody mi się nie podoba, to siostra pożyczyła mi swoje szpilki. 11cm, i naprawdę NIESAMOWICIE wygodne! Nie są żadnej znanej firmy, a przetańczyłam w nich całą noc ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
syshda Re: Wygodne szpilki? 30.01.07, 19:12 Ja na jakiejs wyprzedaży kupiłam sobie 8centymetrowe klasyczne szpilki polskiej firmy Arrado (nigdy wczesniej o nich nie slyszalam, pozniej zreszta tez). Buty sa na tyle wygodne i stabilne, ze chodze w nich na codzien. Kupilabym sobie jeszcze jakies ich buty, ale nigdzie nie widzialam produktow tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Wygodne szpilki? 31.01.07, 06:19 bulhkow w stopce... z mojej ulbionej ksiazki :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Wygodne szpilki? 31.01.07, 06:23 na Goethe'go jestem za glupia, bulhakowa przyswajam... tak sie zatsanawiam ze tak samo jak z tym dobrem i zlem Goethe'go jest z pieknem i brzydota (moda) jedno warunkuje wystapienie drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
bennet Re: Wygodne szpilki? 31.01.07, 09:05 www.arrado.pl jest lista sklepów, gdzie mają ich produkty powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mopek1 Re: Wygodne szpilki? 30.01.07, 22:03 dzięki! bardzo inspirujące to forum :-) Już mam podstawową "szafę", po wątku bieliźnianym nabyłam dwa komplety lejaby i dwie barbary (ponoszę to zobaczę co lepsze), teraz wybiorę się po buty jeszcze :) Następny wątek pewnie będzie o torebkach, choć z tym może sobie sama poradzę :):):) A tak btw w przyszłym tygodniu będę na chwilę w Hiszpanii - warto poszukać tam czegoś konkretnego (bo ogolnie wiadomo, że połażę), czego np u nas nie dostanę - w temacie "buty" oczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Wygodne szpilki? 31.01.07, 09:04 Szpilki i wygoda to dwie wykluczające się rzeczy. Ja na co dzień noszę w pracy takie 17 centymetrowe czarne zamszowe ale jak tylko siedzę za biurkiem to je ściągam i kiedy pewnego razu wszedł petent nie zdążyłam ich cichaczem pod biurkiem ubeać ale był obciach. Zresztą jak chcesz być piekna to cierp - chyba jest takie powiedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_1976 Re: Wygodne szpilki? 31.01.07, 10:20 A ja tak sobie czytam ten watek i sie zastanawiam czy wygodne szpilki wogole istnieja. Wydaje mi sie ze niektorzy obojetnie czy 6 cm czy 12 cm- nie moga ich nosic gdyz zaraz odczuwaja dyskomfort. Ja np marze o tym by na codzien smigac w szpilkach, chociazby tych niskich, ale nic z tego... Nie dosc ze sie w nich mecze, to zaraz mnie bola stopy (w podeszwie- nie wiem jak to napisac)w tym miejscu zaraz za palcami, na ktorym w sumie opiera sie caly ciezar ciala. Na dodatek zrobily mi sie odciski giganty w tym miejscu, i dodatkowo uciskaja. Mam je odkad chyba zalozylam 1 obcas, Lecze je u lekarza ale to nic nie daje. Dochodzi do tego ze ubieram je tylko jak wiem ze jade autem, bede siedziec i nie bede duzo chodzic. A ja tak nie chce!!! Czy ktos z was ma podobny problem? Jak sobie z tym poradzic i smigac na wysokich obcasach? Odpowiedz Link Zgłoś
maledie Re: Wygodne szpilki? 31.01.07, 10:36 www.mathilde.pl/produkty.php?typ=114 amerykańskiego producenta - Pleaser W moim odczuciu bardzo wygodny obcasik, a i kształt przyjemny - klasyczny :) Co więcej właściciel sklepu miły i można się umówić na przymiarkę (w Wa-wie). Odpowiedz Link Zgłoś
turkusova 5th avenue - 31.01.07, 13:28 dla mnie bomba ;D 8 cm, ale wygodniejsze niz 3-5 centymetrówki Odpowiedz Link Zgłoś
krysia_laska Massimo Poli 31.01.07, 19:11 bardzo wygodne szpilki robi Massimo Poli, są są doskonale wyprofilowane i mają doskonale ustawiony obcas w Krakowie można je kupić w "Prima Stradzie" w Plazie i w takim małym sklepiku z butami (nie pamietam nazwy) w Galerii Krakowskiej tak wygląda jeden z modeli (mam identyczną parę, tyle że w kolorze brązowym w deseń "skóre węża" photos.allegro.pl/photos/oryginal/16/1615/161520/16152006/161520065 Odpowiedz Link Zgłoś
krysia_laska Re: Massimo Poli 31.01.07, 19:14 mam dokładnie te: photos.allegro.pl/photos/oryginal/16/1611/161117/16111766/161117668_1 Odpowiedz Link Zgłoś
pipi65 Re: Massimo Poli 31.01.07, 19:34 dzięki! no to nabrałam rozeznania :-) polecę poprzymierzać :-) a river island dostanę w krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
modlisshka Re: Wygodne szpilki? 31.01.07, 21:04 ... na pewno nie deichmann bo rozciągają się i są okropne...mam jedne super wysokie i super wygodne z ccc... Odpowiedz Link Zgłoś
papessa.giovanna Re: Wygodne szpilki? 01.02.07, 13:06 Mam jedne wyyyyysokie i niesamowicie wygodne. Kupiłam je przypadkiem gdy w ciągu 15 minut musiałam wykombinować eleganckie buty. Weszłam do pierwszego lepszego sklepu, kupiłam szpilki jakiejś firmy bez imienia. Myślałam, że zalegną potem gdzieś na dnie szafy, a tu taka niespodzianka :) Odpowiedz Link Zgłoś