daggy4 12.02.07, 09:43 mozecie mi podac nazwy modnych lokali we wroclawiu? i jesli to nie problem, jakiegos ladnego hotelu w okolicach rynku (moze byc b.drogi). dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grietje Re: do wroclawianek 12.02.07, 14:11 Z modnymi lokalami to może niekoniecznie Ci pomogę, bo staram się takowych unikać, ale wśród moich znajomych królują Bezsenność i Droga Do Mekki - są obok siebie w Pasażu Niepolda, koło ulicy Ruskiej, za kinem Helios. W tymże pasażu są zresztą same knajpy/puby/kluby do wyboru do koloru, brama w bramę. Jeśli masz ochotę posiedzieć w bardzo fajnym pubie o fajnej atmosferze, wystroju i muzyce to bardzo polecam Mleczarnię na Włodkowica. Swego czasu bardzo popularne były też Manana na Św. Mikołaja i Chill Out na Św. Doroty (boczna Kazimierza Wielkiego). W samym rynku, to dla mnie tylko PRL, polecam chociażby jako ciekawostkę, wystrój i muzyka zgodnie z nazwą. Aha, jeszcze warzone na miejscu we własnym mini browarze piwko w Spiżu. Resztę w Rynku stanowczo odradzam, chyba, że lubisz głośną łupankę i półnagie nastolatki. Na miłe piwko lub fajnego drinka fajny jest też pub Czeski Film na Kiełbaśniczej, w tej samej bramie jest też hotel, którego nazwy nie pamiętam, ale mojej przyjaciółce Niemce bardzo się w nim podobało. Też na Kiełbaśniczej, nieco dalej jest Art Hotel, też ciekawy. Zresztą, wokół rynku lokali i hoteli w nadmiarze, ja wspominam, tylko te, które akurat przyszły mi do głowy. Miłego pobytu:) Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: do wroclawianek 12.02.07, 14:52 serdeczne dzieki za obszerna wypowiedz. niestety to nie ja sie wybieram tylko moj kolega wloch, ktory jak sie dowiedzial, ze mieszkalam we wroclawiu to zaczal mnie molestowac. niestety nie bylam juz tam od ponad 6lat i jedyne co pamietam to radiobar, jatki, rozne psy i highlander, ale pewnie jest pelno nowych miejsc. fajnie, ze wspomialas o Art hotel, bo wlasnie sie zastanawialam sie jaki on jest, bo z ich strona kiepsko. pamietalam hotel patio, ale ma niezbyt fajne pokoje. dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś