Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowy fason sukienek DRAMAT

22.03.07, 16:45
    Wiem....że każdy ma prawo do własnej opinii, więc: dla mnie ohyda! "Bomba ciążowa", z
    wielkimi rękawami. Mam rozmiar 36, szczupłe nogi etc. Teoretycznie powinna dobrze leżeć.
    Założyłam i DRAMAT. Zaczęłam się śmiać sama do siebie w przymieżalni. Wszystko na nie.
    Czy jeszcze gdzieś dostanę normalną sukieneczkę? Kobiecą, przy ciele, ale rozkloszowaną u
    dołu, lekką, na lato...Płakać się chce...
    Obserwuj wątek
      • jo-asiunka Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 22.03.07, 16:49
        ja się cieszę ja głupia z tej ciężarowej mody, bo jestem w ciąży właśnie :)))

Ale śliczne, żółte, bez rękawów, z paskiem w talii i rozkloszowane widziałam w
        h&m - strasznie bym ją chciała ale nijak nie wejdę:(

W innych sklepach raczej faktycznie ciążowki. Ale jeszcze jest wcześnie, do
        upałow coś fajnego na pewno znajdziesz.
        • dolly19 Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 22.03.07, 16:58
          mi też się takie nie podobaja...pełno teraz takich sukienek i bluzeczek.przeciez
          to strasznie pogrubia, nie wiem jak moze sie to komus podobac
          • edavenpo Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 22.03.07, 17:04

Nie przesadzasz troche?

Wydaje mi sie ze jest wystarczajacy wybor w sklepach zebys nie musiala kupowac
            tych kloszowanych sukienek. Poza tym jest dopiero koniec marca - jeszcze kilka
            tygodni nim zacznie sie pojawiac typowo letni asortyment.
          • nelly.nelly Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 23.03.07, 00:31
            nie pogrubia tylko co najwyżej zaburza proporcje: szczupłe nogi i ręce plus brak talii
      • ciak1 Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 22.03.07, 17:07
        A ja się zakochałam w tych sukienkach:D Też noszę 34/36 i podobam się sobie w
        tym fasonie.

Pewnie, że masz prawo do swojego zdania i wcale nie musisz takich nosić, ale w
        sklepach jest naprawde dużo różnych fasonów i na pewno coś dla siebie
        wybierzesz, więc nie mazać mi się tu ;)
        • charade Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 22.03.07, 21:04
          Ja nie znoszę tegoi typu sukienek. Jakbym chciala wyglądać jak w ciąży, to bym w
          nią zaszła.
          • kamisiunia Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 22.03.07, 21:07
            Albo chociaż włożyła poduszkę ;)
            • nessie-jp Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 22.03.07, 22:11
              Poduszka i zachodzenie niepotrzebne, wystarczy całą zimę się obżerać czekoladą,
              jak ja... Ciąża gastronomiczna gwarantowana :)) Może się powinnam zainteresować
              tą ciążową modą! :)
      • trocineczka Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 22.03.07, 21:19
        Zgadzam sie- koszmarek. Moze jakbym biust miala mniejszy, to jeszcze, ale przy
        moim rozmiarze tej czesci ciala, faktycznie nic tylko termin porodu wyznaczyc :D
      • kate-gun Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 22.03.07, 21:35
        tez takie mierzylam i wygladalam jak wyrosniete dziecko z przedszkola. jeszcze
        tylko lizaka do reki wlozyc..
      • aniamorsa Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 22.03.07, 21:36
        ja tak jak koni czciałabym dość dopasowaną i lekko rozkloszowaną sukieneczkę,
        najlepiej na szerokich ramiączkach lub wiazaną na szyi. Dobrze by było gdyby
        była biało-niebieska, biało-czarna lub coś z czerwonym. Może któraś z Was coś
        takiego widziała?
      • sztuka_konwersacji Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 22.03.07, 21:38
        Wiekszosc prezentowanych na forum modnych obecnie sukienek wyglada jak ciążowe
        albo koszule nocne.
        Co za koszmarna moda.
        • paddinktun Dokladnie z pocz. lat 70 :) nt 23.03.07, 16:16

• hazel_dobkins Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 22.03.07, 21:48
        Ja się skusiłam - zakupiłam dwie..jedną z bufkami, drugą na
        ramiączkach..Zobaczymy jak będzie..;)..do słupków wyglądają nieźle.
        A co do innych fasonów..nie powinno być problemu z nabyciem. A moda jest
        przecież dla nas, a nie my dla mody;)
      • yagiennka Zgadzam się! 22.03.07, 22:18
        Tez to zauważyłam, co to do diabła w ogóle jest??? Jakieś łachy jak dla lalki,
        taki mają krój. Wzory na tym wściekłe z lat 50, jakies wielkie koła, jakiś op
        art i nie wiedomo co jeszcze i w dodatku ta satyna jak z piżamy! A fuj.
        Tez mi się marzy zwiewna letnia sukienka na ramiączka, taka kobieca, lekko
        rozszerzeana dołem :((
      • milkyway1 Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 22.03.07, 23:30
        a ja sie ciesze , ze w ogole jest jakis wybor bo juz od kilku lat nie moglam
        sobie kupic letniej sukienki bo zawsze byly same na ramiaczkach, takie plazowe
        i koniec, a poza tym najwyzej spodnice. a teraz sa przynajmniej tez takie
        bardziej zabudowane, juz sobie kupilam jedna szmizjerke i jest b fajna. boza
        tym sa krotkie wiec akurat przy moim wzroscie beda do kolac, a zawsze musialam
        skracac...
      • cioccolato_bianco Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 23.03.07, 00:37
        sukienki za z definicji kobiece ;) przynajmniej na ogol ;>
        • kamisiunia Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 23.03.07, 15:44
          Apokażcie mi jedną taką, nie chodziłam po sklepach ostatnio w ogóle i nie wiem,
          o czym mówicie :]
          • hazel_dobkins Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 23.03.07, 15:49
            Np.

www.missselfridge.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20555&storeId=12554&categoryId=64432&parent_category_rn=51427&productI
            d=236286&langId=-1

www.missselfridge.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20555&storeId=12554&categoryId=64432&parent_category_rn=51427&productI
            d=236335&langId=-1
      • inaa1 Re: Nowy fason sukienek DRAMAT 23.03.07, 15:57
        a ja bez problemu nabyłam zwykłą, czarną kopertową sukienkę. w Orsay'u mieli
        kilka ,,nieciążowych" fasonów - no, może byłyby świetne, gdyby nie te dziwne
        szarfy, których nijak fajnie nie zwiążesz.
        a jak sukienka ma być na lato, to niestety trzeba jeszcze trochę poczekać.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka