Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Najmłodsza muza Jacobsa

25.05.07, 12:08
    świat wariuje!! a ten cały modowy biznes jest już niezdrowy...pomijając fakt
    że przez te wychudzone modelki zrobiła się moda na anoreksje to teraz 12 latka
    o swoich rozmiarach reklamuje ciuchy dla dorosłych. MOże niedługo kobiety będą
    "sie skracać" bo małe jest piękne a moda to moda...PARANOJA!!
    Obserwuj wątek
      • sojomail zal dupe sciska? 27.05.07, 16:11
        ze sie nie ma "cudownego" dzieciaka?

jak nie wydaje sie to dziecko nieszczesliwe na zdjeciach.
        • gabrielafrancuz Re: zal dupe sciska? 27.05.07, 16:36
          'muza' to chyba za wiele powiedziane...
      • mooz Moda na anoreksję??? 27.05.07, 17:00
        Wydawało mi się, że teraz jest moda na nazywanie każdej szczupłej dziewczyny
        anorektyczką i akceptowanie niedoskonałych kształtów (dotyczy to wyłącznie
        nadwagi, niedowaga jest bardzo mocno piętnowana).
        • zzagi Re: Moda na anoreksję??? 27.05.07, 17:45
          I tu pojawia sie odwieczny zgrzyt co to znaczy "niedoskonałe kształty" ?!? dla
          mnie doskonalosc jawi sie w przedziale 36-42 zaleznie od budowy a znam osoby w
          rozmiarze 44 ktore wygladaja lepiej niz te w malych 36 i nizej. A co do tej
          dziewczynki to nalezy jej wspolczuc kolejna ofiara wlasnych rodzicow ktora jest
          za mala zeby zrozumiec jaki to bedzie mialo wplyw na reszte jej zycia...
      • ppo Co z niej za modelka?! 27.05.07, 18:09
        Pominę aspekt etyczny, związany z jej młodym wiekiem, a skupię się wyłącznie na
        estetycznym, ocenionym na podstawie zdjęć. Otóż ta "modelka" jest niska, ma
        nieproporcjonalnie dużą głowę i stopy, nieproporcjonalne rysy twarzy, brak
        kobiecej figury. Jest po prostu brzydka! Nie wiem, komu może się taka osoba
        podobać. Powtarzam- oceniłem ją jako modelkę i kobietę pod względem wyłącznie
        wizualnym, pomijając jej wiek.
        • kicislawa Re: Co z niej za modelka?! 27.05.07, 18:37
          Hehe...ale teraz takie "brzydule" są w modzie,wygląd zagłodzonego elfa ;) Sama
          dziewczynka nie jest aż tak brzydka jak to napisano powyżej a modelka tez nie po
          to jest by była piękna ale by po prostu można na niej wieszać ubrania :)
          Najgorsze jest po prostu to że to jeszcze dziecko które powinno robić zupełnie
          co innego, chociaż wiecie teraz wiek inicjacji :P się obniża, jak patrze na
          swoją kuzynkę gimnazjalistkę i jej koleżanki to robi mi się trochę słabo, a
          większość z nich zapewne marzy o takim życiu jak Dakota :) Ja mogę jej jednie
          współczuć, choć ona sama pewnie nie nie zrozumiała by tego współczucia :)
          Zdziwił mnie komentarz, że ponoć teraz wszystkie szczupłe osoby uważane są za
          anorektyczki...hm a to w takim razie ja chyba ze swoim 38 rozmiarem jestem
          grubasem bo nikt mi nigdy nie powiedział że jestem za szczupła hehe i może dobrze!
          Nie dajmy się zwariować!
          • gosia778 Dakota bardzo przypomina mloda Judie Foster! 27.05.07, 18:49
          • ppo Re: Co z niej za modelka?! 27.05.07, 19:03
            Niestety, ale 12-letnie dziewczynki nie są najpiękniejszymi stworzeniami na
            ziemi (delikatnie mówiąc). Nie wykluczone, że za 10 lat wyrośnie ona na piękną
            kobietę i wtedy z przyjemnością będzie się na nią patrzeć. Tymczasem jednak
            powinno sie dać dorosnąć temu "brzydkiemu kaczątku".
            • rhododendron Re: Co z niej za modelka?! 27.05.07, 19:30
              Na dodatek Dakota jak na 12 lat jest wyjątkowo nierozwinięta. Powiedziałabym, że
              bardziej wygląda na osiem lat, niż na dwanaście. Nie wiem, czy źle pamiętam, ale
              mam wrażenie, że w wieku 12 lat większość moich szkolnych koleżanek wyglądała
              dużo doroślej, bardziej na dziewczyny niż dziewczynki.
      • jarus16 Re: Najmłodsza muza Jacobsa 27.05.07, 21:05
        Lagerfeld/obozowe pole/ to przecież pederasta.I taki wyznacza dziecięcą modę?.
      • monster1972 dziecko jak kazde inne, ale nieszczesliwe 27.05.07, 21:08
        zaraz media i tzw. agenci nasrają jej do glowy i zrobią z niej "gwiazdę"

panna za kilka lat bedzie rozpuszczoną pipą, jak paris hilton, ktorej sie
        wydaje, ze swiat jest po to, zeby ona była bogata

biedne dziecko (nie paris)

amen

• monster1972 co? co? co? ona zagrała??? 27.05.07, 21:11
        Nie pomylili się - w następnych latach Dakota zagrała m.in. w "Dziewczynie z
        Alabamy" u boku Reese Witherspoon, "24 godzinach" z Charlize Theron i takich
        kasowych hitach jak "Człowiek w ogniu" czy "Wojna światów", a dziś jej gaże za
        role przewyższają milion dolarów.

ona cos zagrała?

co ona tam "zagrała"?

widzialem 2 z tych filmow... kurde... dziecko jak dziecko

takie role to u nas dzieci "grają" w "w jak wymioty", albo w tym dziwnym
        szpitalu, gdzie tomografie komputerową robią czesciej niz w prawdziwym zwykłe
        przeswietlenie;)

ona cos "zagrala"?

?

co ona zagrala?

no nie kumam, wezcie mnie oswiećcie

• sineira Re: Najmłodsza muza Jacobsa 27.05.07, 21:16
        Ciekawa jest jedna rzecz. Otóż cały "cywilizowany" świat reaguje wielkim
        oburzeniem na przypadki pracujących dzieci. Wrzask podnoszą różni mądrzy, gdy
        np. dziecko pomaga rodzicom w polu. Gwiady płaczą krokodylimi łzami nad losem
        biednych małych Chińczyków.
        A na wybiegach pełno dzieci!!!
        Tu mamy niby skrajność - niby, bo czymże się różni 12-latka od 15- czy 16-
        latki?
        I jakoś nikogo nie oburza, że 16-letnie DZIECKO ciężko pracuje (bo praca
        modelki to przecież ciężka harówka), przestrzega drakońskiej, szkodliwej dla
        zdrowia diety i niejednokrotnie używa narkotyków.
        Gdzie są obrońcy praw dzieci?
        • mooz Re: Najmłodsza muza Jacobsa 28.05.07, 11:09
          Nie każda modelka musi przestrzegać drakońskiej diety, bywają takie, które są z
          natury chude i zgrabne, takie mogą zupełnie normalnie jeść.
      • jainie Najmłodsza muza Jacobsa 27.05.07, 21:19
        Jak na bogate amerykańskie dzieco to trochę żółte ząbki ma... Jakoś tak mi się
        rzuciło w oczy...
        • paulineczka_88 Re: Najmłodsza muza Jacobsa 28.05.07, 09:34
          nie martw się jeszcze nie raz jej wybielą;P
      • envy_me_baby Re: Najm?odsza muza Jacobsa 27.05.07, 22:14
        dla niego w oogle liczy sie mlodosc mlodosc i jeszcze raz mlodosc, wiec jakos
        sie nie dziwie. nienormalne
      • patisson1 Re: Najmłodsza muza Jacobsa 27.05.07, 22:50
        Ona ma ten sam uśmiech na każdym zdjeciu. Przylepiony, płaski uśmiech. Nie
        podoba mi się. A poza tym nie podoba mi się ten wyścig szczurów, w który
        angażuje się juz nawet dzieci. Gaża ponad 1 mln dolarów? paranoja.
        • majan2 Re: Najmłodsza muza Jacobsa 28.05.07, 06:43
          ZAl mi jej, a gdzie radosne dziecinstwo i chyba ciut przesadzaja z tym, ze taka
          sliczna.
        • madame-bovary Re: Najmłodsza muza Jacobsa 31.05.07, 13:55
          Widziałam tę dziewczynkę-poza jej rolą w "Wojnie światów"- w kilku telewizyjnych wywiadach w rodzaju talk-show u Jaya Leno. Smutno się robi ogladając dziecko o pozach, minach i gestach dorosłej kobiety. Ta dziewczynka jest ekstermalnie pewną siebie, wygadaną i "dowcipną" rozmówczynią i straszne jest to, że jest w tym bardzo sztuczna, zaprogramowana. Zero dziecięcego wdzięku i jakiejś dozy naiwności. Pomijając już kuriioza w rodzaju szminki na ustach od 8 roku życia oraz strojów dla dorosłych.
      • alex_pl Amerykanie robią sobie jaja z Dakoty Fanning 28.05.07, 01:33
        W kultowym Saturday's Night Live regularnie pokazują parodię programu
        telewizyjnego z udziałem Dakoty Fanning. Oto fragment:
        www.youtube.com/watch?v=AcNDzrfU0Ss
      • apsik88 Patrzę na Dakotę, widzę Judie Foster 28.05.07, 07:36
        w miniaturze
        • goldioo Re: Patrzę na Dakotę, widzę Judie Foster 28.05.07, 07:45
          www.sfi.se/sfi/IMAGES/KLASSIKER/BILDER/TAXIDRIVER2_CIN.JPG
      • asidoo Re: Najmłodsza muza Jacobsa 28.05.07, 07:57
        No cóż, ja nawet nie spojrzę na ciuchy, które reklamuje nastolatka z aparatem na
        zębach. 1 zdjęcie wystarczy, zeby nie oglądać następnych.
      • patricia.s Najmłodsza muza Jacobsa 28.05.07, 10:04
        Dorosłe anorektyczne modelki są za grube? Za szerokie biodra? Za grube uda? Zbyt
        kobiece? Trzeba już zatrudniać dzieci?
      • titta Najmłodsza muza Jacobsa 28.05.07, 10:33
        Biedna dziewczyna. Jedyny plus to to, ze moze przekona ze aparat ortodontyczny
        to nie koniec swiata...
      • minigry Chyba ich pogięło... 28.05.07, 11:12
        To już wielka przesada...

www.elofon.pl
      • kate-gun Re: Najmłodsza muza Jacobsa 28.05.07, 11:40
        ja bym jej przypadek wrzucila w cykl dokumentow pt. "Czy swiat oszalal?"
        byl juz odcinek poswiecony Paris Hilton..
      • mufka14 Czego to nie wymyślą żeby zwrócic na siebie uwagę 28.05.07, 13:01
        Ta sesja jest przerażająca,w moim odczuciu wręcz makabryczna. nie bardzo
        rozumiem pomysł zatrudnienia do niej małej Dakoty. wydaje się, ze decyzja tego
        typu w głównej mierze dyktowana jest chęcią uzyskania rozgłosu. dla mnie pomysł
        niesmaczny i nie na miejscu. nie bardzo rozumiem czemu ubrania dla kobiet (!)
        ma reklamowac mała dziewczynka. pomysł totalnie chybiony estetycznie ale za to
        pewnie trafiony jeśli chodzi o uzyskany rozgłos.
      • mootya ale płaska 30.05.07, 21:08
        ;)
      • star105 Re: A pedofile się cieszą:( 31.05.07, 07:17
        Bożeee, gdzie są jej rodzice?!
        • calineczka92 Re: A pedofile się cieszą:( 31.05.07, 21:51
          Bożeeeee! mam 15 lat i jeszcze 2 lata temu chciałam być modelką(ale przy moim
          wzroście figurze i urodzie to niemożliwe) ale to jest STRASZNE kiedy 12-13 są
          werbowane przez agentów na ulicy a rodzice pozwalają im zostac modelkami. ja
          rozumiem, 16-17 latka jest na tyle dojrzała żeby podjąc taką decyzje, wie jak
          wygląda życie modelki itd.
          ale to naprawdę przerażające!!!
          a swoją drogą jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie to pomyslałam że ona ma 6-8 lat a
          potem czytam że 12....
      • h.e.r.m.i.o.n.a Re: Najmłodsza muza Jacobsa 01.06.07, 00:16
        Jeśli bulwersuje was, że Dakota pracuje jako modelka, to radzę wpisać w
        wyszukiwarkę nazwę fimu "Hounddog" i poczytać.
      • magdaksp Re: Najmłodsza muza Jacobsa 01.06.07, 00:20
        oj wariuje,apotem zryta bania w wieku 20 lat...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka