Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:(

29.05.07, 20:52
    ich 75C było zawsze ok, ale wróciłam z zakupów przymierzyłam i... wrzyna się w
    płuca, a stringi rozmiar 38 tym razem mogę podciągnąć aż na uszy!
    wiem, mogłam pójść do przymierzalni, ale spieszyłam się bardzo, a ten
    cielisty, gładki zestaw wpadł mi w oko. teraz będę mogła cieszyć tylko oczy,
    bo pozostanie mi patrzenie na dowód swojej głupoty!
    wiem, że bielizny się nie wymienia, ale moja desperacja popycha mnie do
    zadania wam tego beznadziejnie durnego pytania, czy może jednak uda się wymienić?
    Obserwuj wątek
      • magdaksp Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 29.05.07, 20:57
        w hm mozna oddawac rowniez bielizne chociaz to naprawde idiotyzm.aurwalas metke?
        • aldonus Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 29.05.07, 21:01
          nie urwałam. czyli mogłabym pójść????

PS. niezbyt higieniczne podejście.
          • magdaksp Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 29.05.07, 21:03
            tragiczne podejście ale cóż.idz zwróć.ja pracowalam w hm i przyjmowaliśmy bielizne
            • nessie-jp Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 29.05.07, 21:07
              O, bueeee, dobrze, że to napisałaś! Nigdy nie kupię fig czy stringów w H&M w
              takim razie! Brr. Skarpetki też? :(
              • magdaksp Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 29.05.07, 21:11
                kolezanka mi kiedys opowiadała ze byla na saporcie w niemczech i mowi ze tam
                kiedys babka zwracała majtki ktore widac bylo ze sa poprostu brudne i przyjęli.!
              • aldonus Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 29.05.07, 21:13
                ble, ale nie przymierzałam w domu na gołe ciało, a w ogóle to zawsze piorę, bo
                fakt, że sklep nie przyjmuje zwrotów bielizny nie oznacza, że ktoś jej nie
                mierzył. nie mają chyba jednorazowych testerów;) a te wkładki w majtkach
                zabezpieczają niewielką powierzchnię, no i nie zawsze są...
            • aldonus Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 29.05.07, 21:08
              pójdę wymienić na 80C i stringi 36.
              strasznie poprawiłaś mi nastrój! DZIęKUJę
            • k1k2 a co w tym takiego strasznego? 29.05.07, 21:50
              tragiczne to by bylo mierzenie majtek na gole cialo, albo noszenie po zakupie
              bez uprzedniego wyprania

juz bardziej mnie zbrzydza kupowane butow i staram sie to robic w
              samoobslugowych, siegajac po 'nowe' pudelko
              • nessie-jp Re: a co w tym takiego strasznego? 29.05.07, 23:07
                > tragiczne to by bylo mierzenie majtek na gole cialo, albo noszenie po zakupie
                > bez uprzedniego wyprania

Co innego przymierzyć w sklepie - nikt chyba nie mierzy na gołą za
                przeproszeniem pupę! A co innego zwrócenie po miesiącu noszenia.

Ja też piorę zawsze bieliznę przed pierwszym założeniem, przecież to oczywiste,
                że te rzeczy nie są czyste - brudziły się i kurzyły od momentu wyprodukowania.
                Ale nosić stringi zwrócone przez kogoś np. po miesiącu użytkowania... No po
                prostu nie przemawia do mnie taka oferta :P

A buty zawsze mierzę na skarpetkę cienką i ze zgrozą patrzę na babki wpychające
                przykurzone, spocone stopy w nowe buty w sklepie - i tak para za parą, nieważne
                czy mają zamiar kupić, czy nie :(
                • k1k2 Re: a co w tym takiego strasznego? 29.05.07, 23:19
                  > Co innego przymierzyć w sklepie - nikt chyba nie mierzy na gołą za
                  > przeproszeniem pupę! A co innego zwrócenie po miesiącu noszenia.

to babki nosza bielizne przez miesiac... z metka?! bez prania? i potem oddaja?

za taka to ja tez dziekuje
                  • nessie-jp Re: a co w tym takiego strasznego? 29.05.07, 23:45
                    > to babki nosza bielizne przez miesiac... z metka?! bez prania? i potem oddaja?

No taką będę miała wizję za każdym razem w dziale bieliźnianym H&M :) I też
                    dziękuję za takie atrakcje...

Jeszcze zwracanie staników to rozumiem - ostatecznie nie różni się niczym od
                    możliwości zwracania bluzki. Ale MAJTKI?! Na listość boską, majtki??? I wcale
                    nie muszą mieć metki przyczepionej, wystarczy, że ją zachowasz...
                    • aldonus Re: a co w tym takiego strasznego? 29.05.07, 23:58
                      a ja myślę, że każdy sklep z bielizną będę traktować wyjątkowo podejrzliwie, bo
                      uświadomiłam sobie, że żadnemu nie można ufać. nawet jeśli nie ma zwrotów, to
                      jest przymierzanie, a nie każdy jest "higienicznie wrażliwy" i jak wynika z
                      mojego krótkiego wywiadu często klientki przymierzają majtki na gołe ciało, a
                      później rezygnują i kolejna osoba dostaje te parę do przymierzenia i kupienia...
                      może popadam w skrajność, ale jakoś dziwne mam wizje teraz
                      • pistacja5 Re: a co w tym takiego strasznego? 30.05.07, 12:06
                        Ja kupuje w triumphie i tam są oczywiście rozwieszone majtki na wieszaczkach
                        (nigdy majtek nie mierzę, na oko widzę czy dobre ), ale jak kupujesz parę to
                        panie wyjmują je z pudełek. Wiadomo ,że i tak trzeba wyprać, ale przynajmniej
                        masz świadomość ,że tabun ludzi ich wcześniej nie mierzył.
                • krakoma Re: a co w tym takiego strasznego? 30.05.07, 10:29
                  pamietasz te afere w tesco z kamerami w przymierzalniach???
                  tam dziewczyna/y przymerzaly gacie na gole cialo :/
                  wiec pewnie i gdzie indziej nie jest to rzadkoscia

obrzydliwe
      • mmkl Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 29.05.07, 22:10
        bieliznę i kostiumy kąpielowe można przez miesiąc wymieniać i zwracać...też się
        kiedyś zdziwiłam.
      • filoruska Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 08:58
        Nie wymieniaj 75C na 80C bez przymierzania. To zupełnie inna wielkość miseczki.
        75C jest na ok. 92cm z biuście, a 80C na ok. 97.
        Ile ty masz w biuście? Sprawdź, zanim kupisz, jak twój biust układa się w
        miseczkach.
        • dakota77 Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 09:04
          O ile zgadzam sie z tym, z etrzeba przymierzyc, bo rozmiar miseczki i obdwodu pod bisutem sa powiazane i ta miseczka bedzie de facto inna, to nie zgadzam sie z twoimi wyliczeniami:-). Mam w biuscie 96 i w miseczke C za nic sie nie zmieszcze:-)
          • filoruska Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 09:28
            A ile masz pod biustem? Wyliczenia podałam dla rozmiaru 80, czyli takiego,
            który pasuje dziewczynom, które mają pod biustem przynajmniej ponad 80 cm.
            Podałam ten wynik jako zaokrąglony, bo różnice między firmami sięgają 2-3 cm.
            Oczywiście dochodzi do tego kształt biustu, rozstawienie. Nie zawsze
            rozmiarówka z tabelki zgadza się z tym, co okiem widać. I to oko jest
            ważniejsze niż teoria.
            • dakota77 Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 09:34
              Ok, pod bisutem mam 75, wiec miseczka wychodzi wieksza przez wieksza roznice miedzy obwodem w biuscie a pod. Chyba faktycznie dla 80+ to by wychodzilo tak jak napisalas. Na pewno autorka watku musi oprzymierzyc inny rozmiar.
              • filoruska Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 09:43
                To mamy bardzo podobne wymiary. Ja też w żadną miseczkę C się nie mieszczę. No
                chyba że z obwodem luźno wiszącym dookoła biustu. W tej chwili mam na sobie 70F
                i wątpliwości, czy 70G nie byłby lepszy.
                • dakota77 Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 09:48
                  No tak, jezeli jest sie szczuplym i z duzym biustem, pojawiaja sie problemy z doborem bielizny i znalezieniem czegos ladnie wygladajacego, prawda?
                  • filoruska Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 09:53
                    Kupuję bieliznę przez internet. Dzięki temu mam na przymierzanie w Polsce 10
                    dni, a z Wielkiej Brytanii 30, a nie chwilę w kabinie w sklepie. A piekno
                    wzorów przekracza wiekszość tego, co widzę w polskich sklepach.
                    • dakota77 Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 09:56
                      A podzielisz sie linkami do swoich sprawdzonych sklepow?:-)
                      • filoruska Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 10:02
                        Przejrzyj ten wątek. Tam jest o różnych sklepach sprawdzanych przez wiele
                        dziewczyn.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27002630
          • clementine_kruczynski system zwrotów w HM 30.05.07, 09:38
            Brrr. Od razu odechciewa mi się kupowania dessous. I to nie wina H&M tylko
            społeczeństwa ;-) No i pomyśleć, że takie pranie w 40 stopniach rzęsistka raczej
            nie wykończy. Skoro niektóre panie są tak wyluzowane żeby majciochy mierzyć na
            gołe ciało, to chyba wrócę do bawełnianych "tygodniówek" w zafoliowanych
            paczkach ;-)

A system zwrotów i wymian w H&M jest po prostu genialny. Oddałam po 6 miesiącach
            spraną piżamę, bo kolory strasznie blakły. Przyjęli bez mrugnięcia okiem. I za
            to ich lubię - mają w ofercie sporo bubli, ale nie uciekają od odpowiedzialności
            ;-)
            pzdr.
            Clem
      • monalajza Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 09:39
        dokladnie mam taki sam rozmiar a w h&m musze szukac wiekszych biustonoszy i mniejszych stringow. nie wiem o co chodzi:/
      • agis82 nawet bielizne mozna zwrocic w hm 30.05.07, 11:10
      • saskiaplus1 Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 11:42
        Hmm, i pomyśleć, że przez całe życie nie przymierzałam w sklepie majtek, a
        kupowałam tylko fabrycznie zapakowane egzemplarze... I jakoś nigdy nie kupiłam
        złego rozmiaru... Okropne są te nowomodne zwyczaje. Mierzyć majtki? Ohyda! albo
        oddać mierzone do sklepu, bo nie pasują? Jeszcze większa ohyda.
        • aldonus Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 12:28
          rozmiar rozmiarowi nierówny dlatego bez mierzenia ciężko, czego jestem ofiarą:(
          nawet kupując w tej samej firmie można sie zdziwić. mam kilka staników z h&m i
          75C leży tak jak ma być, ale ten cielsity zestaw jest maleńki w obwodzie i
          odnoszę wrażenie, że ma mniej cm, a stringi są duże.
          dziękuję bardzo za rady, bo właśnie zrezygnowałam z rozwiązania pt.: mąż
          wymieni. pofatyguję się osobiście i przymierzę to 80C, żeby sie nie okazało, że
          okręcę się dwa razy:)
        • magdaksp Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 13:22
          przeciez do tej pry w wiekszosci sklepow nie mozna bylo mierzyc majtek i ja bym
          tego zabronila bo to jest naprawde obrzydliwe.zapewniam ze duzo osob mierzylo
          majtki w hm na gole cialo.ja nigdy nie przymierzam majtek wiec nie wiem an jaka
          cholere robia to inni
          • aldonus Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 16:23
            o fuj! magdaksp, skąd wiesz, że mierzą na goły tyłek?:)
            PS. tylko nie pisz, że w h&m są kamery w przymierzalniach;)
            • nessie-jp Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 19:41
              > o fuj! magdaksp, skąd wiesz, że mierzą na goły tyłek?:)

No właśnie, skąd?! :( Przecież to okropne, w głowie się nie mieści. Nigdy by mi
              do głowy nie przyszło, że ktoś może tak zrobić :( Ja się lekko brzydzę mierzyć
              figi od kostiumu kąpielowego nawet na własną bieliznę, a co dopiero na golasa :/
              • magdaksp Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 23:25
                wiesz jak sie "stoi na przymierzalni"i dostaje sie majtki tuz po przymierzeniu
                to mozna sie łatwo zorienotwac
                • nessie-jp Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 31.05.07, 01:09
                  Magda, współczuję pracy :(( Nigdy bym nie pomyślała o tak nieprzyjemnych
                  aspektach pracy w sklepie odzieżowym... :(
      • cledomro Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 18:34
        przymierzanie majtek?! nawet nie wiedziałam, że jest ktoś, kto je przymierza. to
        skarpetki pewnie też. ja zwykle w h&mie kupuję takie, które są spięte po kilka
        par, teraz będę się łudziła, że zatem nikt nie miał okazji ich przymierzyć. błe.
      • hazel_dobkins Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 19:02
        Przeczytałam cały wątek..
        ..jedno...
        ..odechciewa się zakupów bieliźnianych :/
        • aldonus Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 30.05.07, 23:07
          przepraszam, ale gdzie jest moja odpowiedź i podziękowanie dla dziewczyn
          (magdaksp i filoruska), które udzieliły mi cennych informacji???
          • aldonus Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 31.05.07, 08:47
            NIE DOCZEKAłAM SIę ODPOWIEDZI NA PYTANIE, DLACZEGO USUNIęTO MOJAą WYPOWIEDź...
            zatem jeszcze raz dziękuję magdaksp, że napisałaś szybko o możliwości wymiany
            bielizny (dzięki tobie wrócił mi humor) i filoruska, bo uświadomiłaś mi, ze 75 i
            80C to nie to samo (miski z rozmiaru 80 na głębokość dobre, dziwnie sięgały mi
            do obojczyków zostałam więc przy 75, do którego doszyję haftki).
            PS. dziwne wizje bieliźniane będę mieć już zawsze, a nowa bieliznę będę prać
            jeszcze staranniej niż dotychczas:)
            • filoruska Re: stringi+stanikH&M zły rozmiar:(:(:( 31.05.07, 10:37
              Miło czytać podziękowania.
              Fiszbina powinna celować w środek pachy. Jeśli jest bardziej z przodu lub z
              tyłu, to znaczy, ze rozmiar zły.
              Zauważcie, że obwody pod biustem w rozmiarówce zmieniają się co 5 cm, a obwody
              w biuście oznaczane literkami co 2 cm. Dlatego nie ma prostego przeliczenia -
              zmiana obwodu o jeden rozmiar to zmiana o jedną literkę.
              A co do ciasnego obwodu - każdy materiał rozciąga się przy noszeniu i po
              praniu, więc już niedługo obwód powinien pasować. Dlatego przy kupowaniu
              powinnyśmy dbać, by zapinać się na najluźniejsze haftki, żeby mieć potem
              możliwość ciaśniejszego zapięcia, jak już materiał się rozciągnie.
              W pasmanteriach i dobrych sklepach z bielizną można kupić przedłużki do
              staników - taki kawałek materiału z haftkami, który dopina się przy zapięciu.
              Może kup sobie raczej coś takiego, zamiast ingerować szyciem w materiał stanika.
              Wszystkie osoby zainteresowane stanikami, właściwym ich doborem, markami i
              źródłami zaopatrzenia, zapraszam na forum o stanikach:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka