miruka 10.06.07, 14:04 zastanawiam się jak się ubierać, żeby krótkie nogi (a szczególnie łydki) wydawały się dłuższe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaksp Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 14:05 nosic wysokie obcasy albo koturny Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 15:08 najlepiej - wysokie obcasy i długie rurki przykrywające część obcasa. spodnie i spódnice z podwyższoną talią też powiiny pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
branzoletka Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 15:12 też mam krótkie łydki ;( ja noszę rurki + koturny, i oczywiście rurki obciągam na koturny. czyli obacsy, obcasy i jeszcze raz obcasy ! Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 15:16 ja na szczescie nie musze tego robic, a wysokie obcasy i tak kocham :) Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 20:24 no to chyba jestes nadia auermann. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 20:44 heh, nie jestem ;) i chyba nie zaluje... mam za to proporcjonalna sylwetke i nie musze wydluzac nog, zeby dobrze wygladac. Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 21:32 grunt to trzezwa ocena sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 11.06.07, 06:55 cioccolato_bianco napisała: > ja na szczescie nie musze tego robic, a wysokie obcasy i tak kocham :) dokladnie tak jak ciocco :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ryfka81 Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 15:23 Ja noszę długie rurki, obcasy, a do tego czasem szeroki pasek w talii. <tryb chwalipięta on> Nogi mam i tak długie,<tryb chwalipięta off> ale od przybytku głowa nie boli ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 15:53 buty na wyższym obcasie, koturny. Można też kombinować w długością spodni/spódnic. Ważne, żeby nie "przecinały" łydki w najszerszej jej części. Ale i tak nic nie zastąpi efektu wysokich obcasów, niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
martalenka Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 20:11 koturny i wysokie obcasy "działają" najlepiej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 20:23 a po czym poznajecie, ze macie krotkie nogi? szczerze mowiac ja nie potrafie swoich obiektywnie ocenic. pare razy slyszalam, ze mam dlugie nogi, ale jak tak na nie patrze to wydaje mi sie, ze wcale nie. czy jest jakis sposob, by to sprawdzic? wiem, ze pytanie jest glupie, nie mam usprawiedliwienia poza tym ze mi sie nudzi:) a najbardziej wydluzaja na pewno obcasy i dlugie spodnie zachodzace na buty. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 20:46 o, ja tez jestem ciekawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 21:17 dlugie nogi to chyba takie, ktore zaburzaja juz lad i harmonie sylwetki dluzsze niz u praksytelesa, lizypa, polikleta czy witruwiusza to napewno dlugie ;) dürer'a takze pasjonowal sie proporcjami ciala kobiety ;) dlugie nogi: img49.imageshack.us/img49/9090/nicole6az3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 21:45 dzięki za przykład:) to ja niestety nie mam długich... do nicole kidman mi bardzo daleko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 21:57 dzieki foam, chyba w takim razie tez nie mam dlugich, bo raczej nic mi sie nie zaburza;) chociaz pozostaje jeszcze kwestia, czy mam nogi normalne (jak u praksytelesa itd.) czy juz krotkie i myslalam ze jest moze jakis pewny sposob, zeby to na szybko sprawdzic;) moze nie powinnam nosic plaskich butow, kto wie:) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 11.06.07, 11:05 przy nicole to my wsyztskie jak kaczuszki ;) kiedys ktos wrzucil link na forum dotyczacy proporcji ciala w ktorym byly rozpisane wszystkie parametry ;) "idealnej" sylwetki, ale nie moge sie doszukac w archiwum... Odpowiedz Link Zgłoś
kora_111 idealna długość nóg 11.06.07, 16:18 foamclene napisała: > kiedys ktos wrzucil link na forum dotyczacy proporcji ciala > w ktorym byly rozpisane wszystkie parametry ;) "idealnej" sylwetki Też widziałam jakiś czas temu taką stronkę, i zapamietałam z niej, że idealna długość nóg to taka, która stanowi połowę długości ciała. Czyli, jeśli ktoś ma 170 cm wzrostu, to idealna długość jego nóg wynosi 85cm. czywiście nogi mierzone od podłoża do krocza. Nie wiem czy mam na mysli tę samą stronkę co Ty, ale tam były tez podane np idealne obwody łydek, ud, ramion, prawidłowa waga itd., w zależności od wzrostu i płci. Jak siebie zmierzyłam, to uznałam że wg tych tabelek mam pewne odchyły. Waga niby była w normie, ale za to obwód łydek i ud przekroczony, tak więc wg tych tabelek moje nogi są za grube, i ociupinkę dłuższe niż przewiduje norma. Mam 167cm wzrostu, a długość moich nóg wynosi 84cm. Ale i bez wszelakich tabelek wiem że moje nogi niestety do smukłych nie należą :/ Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 20:52 buty na koturnach/wysokim obcasie/platformie w polaczeniu z szortami/mini Odpowiedz Link Zgłoś
internistka Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 21:45 Nie polecam ekstremalnych biodrówek i obniżonych kieszeni na pupie. Mam 170 cm i nogi normalne, ale jak założę takie spodnie, to nagle przeistaczam się w Gosiewskiego. Ważne też, żeby nie przecinać optycznie łydek np. spodniami lub spódnicami za kolano. W tym roku zimą modne były spodnie wpuszczane w kozaki - fatalnie to wyglądało u kobiet niższych niż 175 cm. Dobrze jest też przykuwać uwagę w górnej części ciała oraz montować 3 częściowe zestawy: dół środek np. pasek lub koszulka w kolorze lub tonacji dołu góra: przykuwająca uwagę w kolorze odcinającym się od 2 dolych warstw. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 21:43 nie wydłużam, na cholerę mi dłuższe nogi?:) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 10.06.07, 22:07 ja nie wydłużam :P Odpowiedz Link Zgłoś
mirror43 Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 11.06.07, 08:59 Wysoki obcas - dolaczam do zdania Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 11.06.07, 12:50 bitch.with.a.brain napisała: > nie wydłużam, na cholerę mi dłuższe nogi?:) hehe, otoz to :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aliennis Re: jak optycznie wydłużacie nogi? 11.06.07, 12:53 Nie musze optycznie wydłuzać nóg .Są długie. Fakt,że w rurkch i w butach na obcasie/koturnach wydaja sie dłuższe i smuklejsze. Odpowiedz Link Zgłoś