Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tanie buty?

14.07.07, 12:50
    Bardzo lubię botki, krótkie kozaczki przed kostkę, poluje ,szukam w sklepach
    i wnecie i ostatnio na Allegro wyczaiłam fajne ale A! co to za ceny ma ten
    sprzedawca? Czy dobrze wyglądające buty mogą byc takie tanie ?Ktos zna tego
    pana?

aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=215523111
    aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=215523135
    aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=215534489
    Obserwuj wątek
      • kc_mc Re: Tanie buty? 14.07.07, 13:02
        Ja nie znam tego Pana :P
        Wiem tylko ze ten sprzedawca ma sklep internetowy z takim asortymentem :
        www.deezee.pl/
        A co do ceny, ja mysle ze to buty robione na wzor dobrych marek, stad ta cena,
        nie wiem natomiast jak z jakoscia.
      • panigazeta Re: Tanie buty? 14.07.07, 13:04
        Jak by to powiedziec.... chcesz takie buty wiec musisz liczyc sie z tym ze cena
        jest adekwatna do jakosci, material zapewne lipny, buty moze ze 3 razy zalozysz
        i sie rozleca :) ale twoja dobra wola je kupic :)
        • elejna Re: Tanie buty? 14.07.07, 13:14
          One są wręcz skandalicznie tanie, jesli chodzi o rozlatywanie to niestety ja
          roznosze , scieram kazde buty a kupuje srednio w granicach 300 zł 400 zł szewca
          odwiedzam co 2 , 3 tygodnie, mój mąz twierdzi ze nieopłaca mi sie kupowac
          drogich butów ale ja głupia wciąz siegam po te wyzsza półke bo one lepiej
          wyglądają.I Własnie zastanawia mnie przede wszystkim jak sie prezentują Dee Zee
          czy na pierwszy rzut oka widac ze to tanie badziewie ?
          • moniakos1 Re: Tanie buty? 28.07.07, 10:57
            3 z zalinkowanych właśnie 3 dni temu miałam kupić i zapomniałam aukcja się
            zkończyła, też sie obawiam o jakość ale chyba zaryzykuję, na desz i śnieg się
            nie nadają więc może sie nie rozpadną przy sprzyjającej pogodzie?
      • confused.girl Re: Tanie buty? 14.07.07, 13:28
        Przecież to nie są buty z naturalnej skóry, więc nie rozumiem czemu cena Cię
        dziwi? Uważam, że jest adekwatna do użytych materiałów, no i domyślam się, że do
        jakości też;)
      • elejna Re: Tanie buty? 14.07.07, 13:39
        A czy np Zara tworzy buty ze skóry , super jakościowo?A ceny tez wcale nie
        niskie za np botki trzeba zapłacic 300 zł
        • confused.girl Re: Tanie buty? 14.07.07, 13:57
          elejna napisała:

> A czy np Zara tworzy buty ze skóry , super jakościowo?A ceny tez wcale nie
          > niskie za np botki trzeba zapłacic 300 zł

Nie wiem jak z jakością w Zarze, ale te droższe buty ma z naturalnych skór.
          • silencia22 Re: Tanie buty? 15.07.07, 01:34
            zgadzam sie z confused-girl: jesli but jest tani to pewnie nie se skory, jesli
            drogi to ze skory - tak jest zazwyczaj.co do sztucznych materialow i drogich
            butow - nigdy takich nie kupuje - nie bede nabijac kasy tylko dlatego ze to
            jakas tam firma np. Aldo czasem robi buty z "plastiku" za 300 zl - w zyciu bym
            nie kupila.Dlatego zazwyczaj kupuje skorzane- i nie wszystkie są powyzej 200 zl
            a sluząmi czasem nawet 2-3 lata(przy czestym chodzeniu).
            • lilivampire Re: Tanie buty? 15.07.07, 01:38
              > zgadzam sie z confused-girl: jesli but jest tani to pewnie nie se skory, jesli
              > drogi to ze skory

bzdura!

ileż to butów w 9 west jest nieskórzanych i kosztuje 300? cała masa!
              mam jedne takie, nie czuć w ogóle, że to inny materiał, buty są super, świetnie się noszą, nie ma różnicy, czy to skóra czy nie
              ja również wolę skórzane obuwie, ale czasem design zdecydowanie ma dla mnie większe znaczenie
              • confused.girl Re: Tanie buty? 15.07.07, 11:54
                To jest indywidualna sprawa. Ja nie czuję się dobrze w butach nieskórzanych i
                niejednokrotnie rezygnowałam z zakupu naprawdę fajnych modeli, bo były
                "plastikowe" z ceną jak za skórzane. Ale jeżeli Ci to nie przeszkadza, to plus
                dla Ciebie :P
              • silencia22 Re: Tanie buty? 15.07.07, 14:03
                lili napisalam przeciez ze tak jest zazwyczaj ,ale pod spodem napisalam o
                butach drogich i nieskorzanych - czytaj uwaznie:))
      • lilivampire Re: Tanie buty? 14.07.07, 13:54
        Buty nie są skórzane, stąd zapewne ta cena.
        Z podobnego materiału mam wrzosowe botki z deichmanna, nie rozleciały się, dobrze się nosiły, tylko przybrudziły gdzieniegdzie i nijak ten brud nie chce zejść, ale na pewno jest na to jakiś sposób:)
        Na pierwszy rzut oka nie powiedziałabym, ze te buty są tak tanie, podoba mi się fason, kup je i podziel się z nami swymi spostrzeżeniami:)
        Niektóre z nas nie chodzą w skórzanych butach, więc takie byłyby odpowiednie, bo są ładne, tanie i ekologiczne.
      • gabi1234 Re: Tanie buty? 14.07.07, 14:17
        nawet mi sie podoaaja :))
      • gabi1234 Re: Tanie buty? 14.07.07, 14:17
        podobaja :*
      • nessie-jp Re: Tanie buty? 14.07.07, 14:53
        Po prostu - nie płacisz za markę. Pytałaś o Zarę. Tam przecież cena buta zawiera
        nie tylko cenę materiałów i wykonania, ale też niebagatelne koszty sieci
        sprzedaży (te wszystkie salony w centrach handlowych z czegoś trzeba utrzymać),
        reklam, marżę dla sieci, marżę dla sklepu... I stąd cena.

Moim zdaniem 90 zł za buty z syntetyku to wcale nie jest 'niska' cena, tylko
        zupełnie przeciętna.
      • stasia82 Re: Tanie buty? 14.07.07, 15:58
        bardzo fajne :) widziałam identyczne, ale ze skóry i cena była powalająca.
        Szkoda, ze sa na tak wysokim obcasie :(
        • ruda-88 Re: Tanie buty? 14.07.07, 16:03
          Zimą były na stronie sklepu droższe, teraz nie jest sezon na takie buty (mamy
          środek lata), więc obnizyli cene ;)
      • love_mode Re: Tanie buty? 14.07.07, 16:12
        kup, bo fajne.
        watpie, zeby sie rozlecialy po 3 zalozeniach, a po za tym chyba tez obejmuje je gwarancja?
        • jaktalala Re: Tanie buty? 14.07.07, 17:57
          i wiesz co narobiłas mi smaka tymi butami i chyba tez je kupie, tylko
          zastanawiam sie czy 2 czy 3, i tak sobie mysle jak nosic te botki pozniej...
          • jaktalala Re: Tanie buty? 14.07.07, 18:05
            aa i jeszcze jaki kolor, szare czy czarne?
            • elejna Re: Tanie buty? 14.07.07, 19:21
              Nie mam pojęcia bo sama sie nie moge zdecydowac , za czarnym przemawia to że
              szary sie ubrudzi szybko i moze byc problem z czyszczeniem ,ale te szare znów
              ciekawsze chyba niz czarne zamszowe... generalnie to wolałabym zeby były w
              całosci ze skóry ekologicznej a nie z pseudo zamszu ,kupie te z otwartym
              przodem to jest pewne.
              • gabi1234 Re: Tanie buty? 14.07.07, 19:48
                ja tez zastanawiam sie nad szarymi tymi krotkimi - tylko czy nie beda mi
                odstawac od stopy??
      • katinkova Re: Tanie buty? 14.07.07, 18:38
        Jak już koleżanki wspomniały, to jest normalna cena za buty ze sztucznych
        materiałów wg mnie. A to że buty są tanie, nie oznacza że muszą się od razu
        rozlecieć przecież (i vice versa).
      • mmkl Re: Tanie buty? 14.07.07, 18:53
        popieram powyższe wypowiedzi, też mam botki za chyba 70zł z c&a, czerwone i
        całkiem dobrze się nosiły. kup, są fajne!
        kupiłam zamszowe botki w Galerii Centrum, ale jakoś na wiosnę i były to buty z
        kolekcji zimowej. bardzo ładne, na średnim obcasie, może zimą będą podobne?
      • scarlett_07 Re: Tanie buty? 14.07.07, 19:53
        Nie kupuję na Allegro więc nie wiem czy dobry sprzedawca, ale jedno Ci mogę
        powiedzieć buty są śliczne i tanie!!!
        • oolenkaa1 Re: Tanie buty? 14.07.07, 20:41
          Uwazam iz nie trzeba miec butow powyzej 400 zl aby były dobre i ładne ..
          dziwne poglady niektorzy tu maja .. wszedze mozna znalezc bubel ! czesto
          zagladam na strone www.deezee.pl fakt iz kupilam tam jedna pare butow zimowych
          emu i jestem b.zadowolona .. ogladalam te botki niestety nie umiem przekonac
          sie do platform nie podobaja mi sie gdyby byly bez tej "podeszwy" napewno bym
          sie skusila .. ja bede szukac za delikatniejszymi;) bo ja mała jestem :P
      • nelly.nelly Re: Tanie buty? 14.07.07, 21:49
        nie twierdzę, że tanie buty nie moga być dobre, ale te są wykonane fatalnie!
        "wyłażący" klej spod podeszwy:
        img520.imageshack.us/img520/2993/szajs1fu2.jpg
        krzywe obcasy:
        img341.imageshack.us/img341/5042/szajs2gs7.jpg
      • hazel_dobkins Re: Tanie buty? 15.07.07, 13:28
        Faktycznie, większość to fajne modele, ale kiedy się dobrze przypatrzeć już na
        zdjęciach widoczne są niedociągnięcia jeśli chodzi o wykonanie..tak jak
        napisała nelly..
        hmm..jeśli Ci to nie przeszkadza - kup bo ceny rzeczywiście niezwykle
        konkurencyjne, a modele fajne..Mnie szczególnie podobają się śliwkowe
        botki..może bym się nawet skusiła, ale wychwycenie przez nelly szczegółu
        pt."krzywy obcas" zniechęciło mnie skutecznie..albowiem komfort noszenia w
        przypadku butów to element niebagatelny..
        Poza tym to marka nieznana mi, a marek nieznanych w realu, nie kupuję przez
        net..
      • cioccolato_bianco Re: Tanie buty? 15.07.07, 14:04
        ja mysle, ze jakosc tych butow odzwierciedla ich cena ;)
        • nadja11 Re: Tanie buty? 15.07.07, 15:01
          Wszyscy piszą o tzw. jakości , kupuje buty w Zarze z tej wyzszej cenowo półki
          nigdy nie płace mniej niz 200, 300zł.Kupuje tez Diesla i tu ceny zaczynają sie
          od 350 , 450( outletowe a wiec sporo przecenione ) 500, 600 i wyobrazcie sobie
          wszystkie mi sie rozwalają a na fleki wydaje majątek!
          Przed wyprzedazami potrzebowałm na gwałt zwykłych czarnych czułenek ( impreza
          rodzinna), kupiłam w Zarze 199 zł , wyszłam dwa razy zdarłam fleki a po 2
          tygodniach zdarłam czuby.Twierdzze ze cena wcale nie równa sie jakosci!cena to
          głownie marka logo NIESTETY!
          • silencia22 Re: Tanie buty? 15.07.07, 15:19
            zgadzam sie. mam kilka par butów skórzanych za mniej niz 200 zł, juz długo mi
            słuzą i sie nie zdarły.winika z tego ze producenci i tak zarabiająna tych
            butach więc nie widze powodu zeby porządne półbuty skorzane mialy kosztowac
            ponad 400 stówy(jeszcze zalezy czy czółenka czy kozaki-ilosc materiału).a jak
            wiadomo kosztują nawet więcej i to często nie skorzane - wniosek taki ze w
            wielu przypadkach placi sie za logo/markę - a ja nie zamierzam komus nabijac
            kasy
          • dakota77 Re: Tanie buty? 15.07.07, 16:07
            Czolenek, nie "czulenek"
            • jaktalala Re: Tanie buty? 23.07.07, 19:18
              i jak kupiła ktoras z was te buty??
      • ciak1 Re: Tanie buty? 23.07.07, 19:23
        fajne fasony, ale ja bym nie kupiła nieskórzanych butów
        • littlefrog Re: Tanie buty? 23.07.07, 20:49
          pana nie znam ale znalazłam na wielkim zdjęciu w trzeciej aukcji moją
          koleżankę-fotomodelke ;)))
      • zukov Re: Tanie buty? 23.07.07, 21:21
        Co do sprzedawcy - wszystko ok, szybko, sprawnie. Kupowałam zimą u niego buty
        Emu.
      • maadz Re: Tanie buty? 23.07.07, 21:51
        mam 2 pary butow z tego sklepu internetowego (deezee) i jestem zadowolona, są
        dobrej jakosci. tyle tylko ze ponoc ta osoba sobie niezle zarabia bo np. na WGO
        (wielkopolska gielda odziezowa) są te same egzemplarze o polowe tansze.. no ale
        tak czy owak buty są tanie wiec warto ;]
        • maadz Re: Tanie buty? 23.07.07, 22:12
          aha- jeszcze jedno- jak ktos wyzej napisal- nie placisz za marke, a jakosc jest
          podobna jak w zarze i innych sieciowkach.. no w zarze akurat buty są
          beznadziejnej jakosci, ale to tylko przyklad
      • magdaksp Re: Tanie buty? 23.07.07, 22:25
        fajne te butki ,musze zapisac sobie ta stronke bo nie nosze butow ze skoty
      • hazel_dobkins bardziej real foto, jak myślę.. 27.07.07, 21:30

• hazel_dobkins jednego z modeli 27.07.07, 21:33
          ..przypadkowo trafiłam na aukcję, z modelem obuwia proponowanym przez tego
          Sprzedawcę..zdaje się, że nabywczyni postanowiła je sprzedać..

Cóż na fotach jej autorstwa nie prezentują się dobrze :/..i podejrzewam, że to
          bardziej real pogląd:

www.allegro.pl/item217241496_super_czarne_buciki_rozm_37.html
          Oceńcie same..
          • moniakos1 Re: jednego z modeli 28.07.07, 11:03
            po komentarzach widac że 18 maja kupowała coś od Dee Zee ale nie jest to model
            ze sztucznego zamszu, wygląda trochę jak derma czy plastik:-) nieciekawie w
            każdym razie
            • nioma Re: jednego z modeli 30.07.07, 20:38
              pantofle kupione u tej sprzedawczyni popekaly przy pierwszym zalozeniu
              nie uznala reklamacji
              okazalo sie ze nie umiem w butach chodzic
              dostalam tez komentarz negatywny za to, ze natychmiast wplacilam pieniadze,
              wywiazalam sie ze swojego obowiazku i napisalam szczerze o niskiej jakosci butow
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka