Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kolor włosów

26.07.07, 12:25
    patrzę się ostatnio po reklamach, polskich gwiazdeczkach i ...
    coraz więcej blondynek i tych "lekko" rozjaśnianych blondyneczek robi/porobiło sie na ciemno...

czyżby blond kolor stracił swą sexualność??

Ja od zawsze uważałam, że kobieta kobieco wygląda w ciemnych włosach... ale chyba mnie drażnią te tleniuchy co się teraz porobiły na ciemno ;/
    Oczywiście znam piękne i sexowne blondynki, ale zaczynam się zastanawiać czy te tandetne nie przyciemniają się żeby nabrać „pozorów klasy”
    Obserwuj wątek
      • ciak1 Re: kolor włosów 26.07.07, 12:29
        to ja chyba ide pod prąd, bo mam teraz najjaśniejszy blond jaki miałam w
        życiu;) z natury jestem ciemną blondynką:)
        • disa Re: kolor włosów 26.07.07, 12:34
          ciak nie wszystkie ciemnowłose są ładne :D

ja nie wrzucam do 1 szuflady ;D
          lubie blondynki :D byle nie "Dodowe" ;]
          • ciak1 Re: kolor włosów 26.07.07, 13:05
            hehe do dody to mi jest bardzo daleko, a w pewnych miejscach to nawet bardzo
            bardzo bardzo daleko;)
      • karmelek4 Re: kolor włosów 26.07.07, 12:39
        A ja z roku na rok jestem coraz ciemniejsza /aktualnie ciemny brąz/ i swietnie
        sie w tym kolorze czuję.

Hmm..a jakie gwiazdki masz konkretnie na myśli?

Ja z kolei zauważyłam na plotkarskich forach dwie takie- chyba?- aktoreczki,
        które były ciemne , a teraz maja taki "przejściowy" blond /taki kolor mokrego
        siana/...nie wiem, jak one się nayzwają:)
      • ryfka81 Re: kolor włosów 26.07.07, 12:40
        Wszystko zniosę (na innych, bo sama nigdy się jeszcze nie farbowałam), byle nie
        balejaże i pasemka...
        • ryfka81 Re: kolor włosów 26.07.07, 12:40
          Chociaż myślałam o rudym :o)
        • disa Re: kolor włosów 26.07.07, 12:43
          boże balejaż z 3 kolorów+mój to u mnie podstawa ;D ale wszystko w złotym brązie ;]
          • karmelek4 Re: kolor włosów 26.07.07, 12:50
            Ja mam kolor włosów taki jak Edka Herbuś...ale tylko kolor. Nie jestem tak
            urodziwą niewiastą /nie dot. inteligencji/.

Na jesieni mam zamiar zrobic sobie kilka refleksów w kolorze chłodnym /bodaj
            mrożona herbata/.Nie pamietam jak się dokładnie ten kolor nazywa /np. jest z
            serii majirel L'oreal, bo tylko majirelem farbuję włosy/.
            W każdym badż razie widziałam kiedyś w TV D. Stenkę, ktra miała właśnie takie
            podobne refleksy:)
          • ryfka81 Re: kolor włosów 26.07.07, 12:50
            Co kto lubi. Mnie się balejaże wybitnie nie podobają, ale wiem, że jakoś to
            zniesiesz ;o)
          • black_magic_women Re: kolor włosów 26.07.07, 12:52
            Mam na tyle "plastyczna"urode,ze w kazdym (poza czarnym-probowalam kilka lat
            temu)kolorze wyglam ladnie.Generalnie jestem blondynka,ale co jakis czas kusi
            mnie przyciemnianie,glownie jesienia/zima.Potem jednak zaczynam teskinic za
            jasnoscia,bo jak powiedziala kiedys Zettrzy,<blonynka>to jest stan
            umyslu,niezalezny od aktualnego koloru.Tak wiec nawet z czarna glowa,czulam sie
            blondynka/
            Aha,nie ma to nic wspolnego z dowcipami o rzekomej glupocie
        • lemon55 Re: kolor włosów 26.07.07, 13:11
          > Wszystko zniosę (na innych, bo sama nigdy się jeszcze nie farbowałam), byle nie
          > balejaże i pasemka...
          >

A ja, odkąd pofarbowałam w salonie fryzjerskim włosy na jeden kolor, znowu marzę o moim starym poczciwym balejażu :(
      • iluminacja256 Re: kolor włosów 26.07.07, 12:48
        Kolor włosów to nie jest apaszka i nei mozna go zmieniać co pół roku, bo to się
        mści - to raz.

A dwa - jednym jest dobrze w blondzie , innym jako brunetkom i bardzo rzadko
        tym, ktorym jest dobrze jako brunetkom jest tez dobrze na odwrót i to samo
        dotyczy blondu. Wątpię, czy kolor włósów może świadczyć o klasie lub jej braku.
      • sara_87 Re: kolor włosów 26.07.07, 12:56
        też zauważyłam tą tendencję, zaczęła się stopniowo, gdy brązowe ciuxhu zalały
        wszystkie sklepy

ja też przeszłam tą drogę, kiedyś rozjaśniałam włosy, ale jakoś właśnie na
        chwilę, zanim zaczęła się ta moda, przemalowałam włosy na brąz, bo drażniło
        mnie, że jestem jedną z wielu farbowanych blondynek i praktycznie nie wyróżniam
        się, teraz nie mogę znieść blondu w kolorze jajecznicy

obecnie wracam do naturalnych - czyli pięknego popielatego blondu, już tylko
        resztki rudawego brązu mam na końcówkach
        oczywiście nie mają takiego ładnego jasnego koloru jak w dzieciństwie ;P ale
      • nessie-jp Re: kolor włosów 26.07.07, 13:16
        Odkąd pamiętam, pewien typ dziewczyn występował naprzemiennie w dwóch
        ubarwieniach
        • disa Re: kolor włosów 26.07.07, 13:26
          ładnie to ujęłaś
          :D
          mój chaos pisowni chciał podobnie :D
      • love_mode Re: kolor włosów 26.07.07, 13:26
        dla mnie ladnie wyglada naturalny kolor wlosow, albo zblizony do naturalnego

balezjaz tez (czasami widuje zblizony do naturalnego). najgorsza wersja balejazu to takie czarno- biale
        pasy na glowie brr

no i pomijam okres burzy i naporow, czyli ten czas fascynacji roznymi idolami i robienia sie na ich
        podobienstwo. nie mam nic przeciwko temu pod warunkiem, ze to dotyczy wieku szkolnego :P
        • kinky5 Re: kolor włosów 26.07.07, 17:25
          czarno- biale pasy na glowie brr

troche mi to skunksa przypomina ;-)))
          • love_mode Re: kolor włosów 26.07.07, 18:19
            > czarno- biale pasy na glowie brr
            >
            > troche mi to skunksa przypomina ;-)))

;)))
      • foamclene Re: kolor włosów 26.07.07, 13:50
        ja cale zycie ruda
        calkiem aseksualnie ;)
        • daggy4 Re: kolor włosów 26.07.07, 13:54
          a ja zawsze mialam odwrone skojarzenie - ze rude to najbardziej opetane w lozku
          sa ;)))
          • foamclene Re: kolor włosów 26.07.07, 17:33
            ale postarch wsrod facetow sieja :)
            chlop boi sie rudej ;)
            moze przez ten mit opetania wlasnie ;)
        • ryfka81 Re: kolor włosów 26.07.07, 13:55
          Rude i kręcone - to dla mnie włosy idealne. Ale Ci dobrze...
          • croyance Re: kolor włosów 26.07.07, 16:04
            Ja mam dziwny kolor - ni to rudy, ni to brazowy, ni to blond ... jedni mowia,
            ze pomaranczowy blond, inni, ze koniak, ale uwielbiam, jak swieci slonce i
            wlosy blyszcza pomaranczowo-czerwono :-) Jak bylam wegetarianka, kolor mi
            wyblakl nieco, teraz jem wiecej bialka i wpadl w kasztan ... jestem dziwna
            mieszkanka; mama miala jaskrawopomaranczowe wlosy, a tata czarne :-)
        • emii77 Re: kolor włosów 26.07.07, 14:03
          widzialm wczoraj (chyba twoje:) zdjecia na stylediary, i uwierz mi juz dawno tak
          slicznych wlosow jak twoje nie widzialem!!!
          • emii77 mialo byc widzialAm:) 26.07.07, 14:06
            emii77 napisała:

> widzialm wczoraj (chyba twoje:) zdjecia na stylediary, i uwierz mi juz dawno ta
            > k
            > slicznych wlosow jak twoje nie widzialem!!!
        • lvivianka Re: kolor włosów 26.07.07, 14:17
          ee tam Foam:) od razu aseksualna :P
          ja toze ruda (ciemno-ruda) i dobrze mi z tym
          • croyance Re: kolor włosów 26.07.07, 16:05
            Moj ojciec zawsze twierdzil, ze rude sa najpiekniejsze :-)
            • foamclene Re: kolor włosów 26.07.07, 17:40
              moze nie mial innego wyjscia ;)

moja mam byla ruda :)
              i ojciec mial to samo zdanie :)

natmiast moj chlop sie mnie mniej boi i smie twierdzic ze najpiekniejsze sa
              brunetki ;)

• croyance Re: kolor włosów 26.07.07, 17:52
                Nie ma wyjscia, w koncu wybral sobie ruda za zone :-) Sam ma czarne wlosy (ma,
                ani jednego siwego!)
                Moj twierdzi, ze nigdy specjalnie na rude uwagi nie zwracal, ale jak jest ze
                mna, to teraz wydaje mu sie to najpiekniejzy kolor ... romantyk ...
        • siog Re: kolor włosów 26.07.07, 16:23
          ja cale zycie brunetka, czarne wlosy i w zaden sposob tego zmienic nie da:)
          marzylam kiedys o takim czekoladowym brazie i na marzeniach poprzestalo po
          nieudanej probie i wypadajacych wlosach:) Najbardziej jednak lubie rude!
          • magdaksp Re: kolor włosów 26.07.07, 22:36
            ja z kolorem wlosow tak jak siog.ale nie jestem fanka rudych wlosow
      • keepersmaid Re: kolor włosów 26.07.07, 14:02
        Jak to fajnie kiedy takie rozwazania czlowieka nie dotycza. Ja jestem blondynka
        i juz. Fakt, ze teraz partiami musze domalowywac, ale to dlatego, ze jestem
        czesciowo zupelnie platynowa (czytaj: siwa).
        Uczynilam z zyciu jedno swiadoma i jedna pomylkowa probe zmiany koloru na
        ciemniejszy/mniej zloty - dodaje mi to 10 lat i wygladam ohydnie... ble.
        Koniec rozwazan.
      • cioccolato_bianco jestem blondynka i jestem z tego dumna ;P n/t 26.07.07, 14:08

• asidoo Re: kolor włosów 26.07.07, 14:15
        Blondynkom dobrze jest w blondach, szatynkom w ciemnych włosach. Szukanie
        odmiany na siłę jest dla mnie żałosne. Sama trochę przyciemniam włosy. Mam brąz
        naturalny, który tonuję na ciemny brąz.
        Gdybym była naturalną blondynkom, na pewno pozostałabym przy blondach.
        Kolor włosów nie ma nic wspólnego z klasą.
        Klasę ma np. Julie Delphy - naturalna blondynka, jak i Penelopr Cruz - naturalna
        brunetka.
        • asidoo Re: kolor włosów 26.07.07, 14:21
          Wybaczcie orty, ale widzę, że hormony ciężarnej już porządnie mi mózg
          rozfałdowały. Na dodatek liczyć w pamięci już nie umiem, podobno dopiero w kilka
          miesięcy po porodzie wraca się do sprawności intelektualnej. Szok, szok, szok!
          • mef8 ja tak jak Ciocco nt. :) 26.07.07, 15:54
      • scarlett_07 Ja też jak Ciocco:) 26.07.07, 16:01
        • martusia67 Re: Ja też jak Ciocco:) 26.07.07, 16:15
          Całe zycie miałam jasne włosy. Za namowa fryzjerki postanowilam zrobic pół roku
          temu brąz - efekt jak dla mnie opłakany:(((((( obecnie probuje wrócic do
          jasnych włosów, znów chce taki kolor :
          fotoforum.gazeta.pl/3,0,763299,2,1.html
      • sanvitalia Re: kolor włosów 26.07.07, 16:29
        ponad rok temu zrezygnowałam z koloru blond, najpierw farbowałam na brązy, a
        teraz mam swoje naturalne. za mną podążyło kilka koleżanek :))
        • kinky5 Re: kolor włosów 26.07.07, 17:30
          to ja tez sie do tego dopisuje Sanvitalia!
          Mam ladny kolor wlosow (taki miodowy), a farbowanie zostawie sobie na poznieje lata!
          Co do zmian- moja tesciowa przefarbowala sie na blond (naturalnie bardzo ciemne wlosy, przez lata
          farbowane na rudo, w koncu stwierdzila ze chce byc blondynka) i wyglada jakby byla lysa....
          • sanvitalia Re: kolor włosów 26.07.07, 18:11
            :)

ja niestety szczególnie ładnego koloru nie mam - powiedzmy średni brąz, ale po
            tych wszystkich koloryzacjach włosy mi ściemniały (ku mojej radości:)). na razie
            nie mam zamiaru nic zmieniać. jak sobie przypomnę mękę z odrostami to robi mi
            się niedobrze :p

• zettrzy Re: kolor włosów 26.07.07, 18:58
        jakzez blond moze stracic seksualnosc? nonsens, normalnie
        cale zycie bylam blondynka, ani razu nie farbowalam wlosow, ciagle jestem
        blondynka (a powinnam miec siwe wlosy, haha), do tego musze miec bardzo ladny,
        zloty kolor bo rozne "zyczliwe" twierdza ze na zdjeciach wygladam jakbym miala
        tlenione wlosy :P
        no, to tyle w materii ulepszania natury
      • trocineczka Re: kolor włosów 26.07.07, 19:18
        Nie wiem, nigdy nie bylam blondynka :D Trendu wsrod gwiazdek i gwiazdeczek nie
        zauwazylam, ale ja malo TV ogladam :D Ja sama zawsze brunetka, ale z tych z
        brazowym kolorem nie czarnym, czasem z jasniejszymi refleksami, czasem nieco
        ciemniejszy braz niz moj wlasny. Ale na blond? W zyciu! Podejrzewam, ze
        moglabym wygladac jak idz stad i nie wracaj :D
      • miss_milkie Re: kolor włosów 26.07.07, 19:32
        to pewnie tylko taki kaprys gwiazd skoro sie przefarbowuja;) moim zdaniem kolor
        blond jest nadal sexi;))
        • ziereal Re: kolor włosów 26.07.07, 21:13
          nie lubię blondu, niewiele blondynek mi się podoba.
          blond jest dla mnei banalny (chociaż rzecz jasna nie jest to kwestia koloru, ale
          także osobowości).
          Co do gwiazd - tutaj także o wiele bardziej podobaja mi się te
          ciemnowłose..PIękne blondynki? No właśnie..które? Większość sztuczna, może poza
          Scarlett, Charlize, Bergman..
          Sama byłam blondynką do 17 roku życia, potem włosy sukcesywnie, na szczęście mi
          ciemniały. Dziwi mnie to zafascynowanie Polek tym kolorem. U mnie wpracy 3/4
          kobiet farbuje się na blond, bądź rozjaśnia. Ulica także przepełniona
          blondem...szkoda tylko, że tak mało buź ładnie w nim wygląda.
      • akalu Re: kolor włosów 26.07.07, 20:38
        Nie mówi się i nie pisze "patrzę się" tylko patrzę, i nie po, tylko
        na.....Zaimek się jest przyporządkowany do czasowników zwrotnych "obracam się"
        czy "ubieram się", patrzę nie wymaga dodatkowych słówek, wiaDOMO KTO PATRZY....
      • aga.m1986 Re: kolor włosów 26.07.07, 22:17
        taki kolor wlosów najbardziej mi sie podoba i taki tez mam:
        www.ikf.com.pl/fryzury-dlugie/fryzura620.htm
        Uwielbiam się w blondzie, wszyscy wokol mnie uważają że powinnam się w takim
        urodzic (moj naturalny kolor, to typowo "polski" mysi ciemny blond).
        Od razu uprzedzam komentarze, nie jestem typem landryny itp.
        Nie wypada tu mówić o swoim rozumie, wiec nie będe.
        Pozdrawiam
        Aga
      • rzesa20 Re: kolor włosów 26.07.07, 22:36
        ja jestem blondynką i nie mam zamiaru zmieniać koloru na ciemny, bo jakoś nie
        lubię się oszpecać
      • katinkova Re: kolor włosów 26.07.07, 23:09
        sama nie wiem co z tymi włosami.
        ja mam mysi blond, taki szary nijaki kolor, z którym jeśli nic się nie robi to
        wyglada biednie, bez polysku i zaniedbanie.

no i nie mam koncepcji co z tym zrobic ;)

czarny mi się jakoś tandetnie kojarzy.
        blond tez, zreszta ze wzgledu na grube czarne brwi chyba nie pasuje i tak.
        balejaze na kreconych wlosach odpadaja...
        najczesciej farbuje na jakies rudosci i inne kasztany, chociaz to tez mi sie
        jakos kojarzy z bufetowa z PRL ;)

nie wiem, po prostu nie wiem co z tymi wlosami zrobic :P
        ostatnio sobie farbuje szamponetkami i szukam czegos pasujacego
        aktualnie cos takiego (z cyklu rudosci, bleh)
        img523.imageshack.us/img523/5553/wloskihh8.jpg
        (wybaczcie wystajace ramiaczka od stanika, he he)

jakieś pomysły?
        • magdaksp Re: kolor włosów 26.07.07, 23:36
          ja bym proponowała warkoczyki ale to moje zboczenie "zawodowe":)
        • foamclene Re: kolor włosów 27.07.07, 12:13
          o ja Ciebie widze w brązie
          masz ciemne brwi i do takiego nasycenia ufarbowalabym wlosy
      • silencia22 Re: kolor włosów 26.07.07, 23:26
        a ja nigdy wlosów nie farbowałam - jestem szatynką i jakos mi to pasuje do
        urody.ale najlepsze jest to ze kolezanki sie mnie pytają jaką farbę uzywam bo
        tez by chciały sie ufarbowac na taki kolor jak ja:)))
      • paulinaa Re: kolor włosów 27.07.07, 11:42
        jestem blondynką ale kusi mnie ostanio zmaina koloru włosów:) nie wiem
        dlaczego:) blond jestem ze 3 lata, teraz mam ochote na jakiś jasny brąz,
        karmel... :)
      • daggy4 Re: kolor włosów 27.07.07, 12:11
        ja przestalam robic balejaz ponad rok temu i teraz mam moj naturalny ciemny
        blond. podoba mi sie tak bardziej, bo odkrylam, ze moj wlos bez farby jest
        b.blyszczacy
      • mamasama1 Re: kolor włosów 27.07.07, 12:22
        Miałam już chyba wszystkie dostępne kolory włosów. Naturalnie jestem blondynką i
        teraz też nią jestem. W ciemnych się sobie też podobałam i w rudych - ale czułam
        się w nich starzej. Zawsze jednak niezależnie od koloru włosów starałam się
        dobrać odpowiedni makijaż, stroje - żeby nie było tandetnie, żeby wszystko
        pasowało do stylu mojego i koloru włosów. Nawet tleniona blondynka moze być
        ładna pod warunkiem że nie robi się na głupią napompowaną silikonem, a
        przyciemniona też powinna pamiętać że to co pasowało jej jako jasnowłosej,
        niekoniecznie bedzie wyglądało dobrze na brunetce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka