eary Re: zabawa- ubierz Ally 07.08.07, 12:19 Nie wierzę, że nie wiesz :) Już pewnie masz ułożone 50 wersji. Ja na swoje byłam w spodniach z kantem i mankietem (takie bermudy) przed kolano. Bardzo wysoki obcas i bluzka odkrywająca jedno ramie. Nic bardzo szczególnego.. przez co uwierzył, że byłam doszczętnie zaskoczona :) Życzę udanego wieczoru. Z czy bez pierścionka. Odpowiedz Link Zgłoś
geene Ally 07.08.07, 12:21 Ally, pamiętam, że masz taką zółtą (chyba) sukienkę, z kokardką. Ładnie Tobie w niej było. A swoją drogą, przyznaj, że wiesz co założysz, a to tylko taka kokieteria z Twojej strony ;-) A, nie wiem czy kojarzysz reklamę Garnier z A Dygant, widuję ją od czasu do czasu na banerach - na tych zdjęciach jesteście bardzo podobne, niemal identyczne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Ally 07.08.07, 13:36 no way!!! Dygant I Ally? gdzie tu podobienstwo???? Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Ally 08.08.07, 23:27 Już Mnie raz widział w tej żółtej :))) ale fakt- bardzo ją lubię! dzięki A co do Agi D- to nie mogę skojarzyc reklamy :( Odpowiedz Link Zgłoś
leela_t Re: zabawa- ubierz Ally 07.08.07, 13:59 Nie zaczyna się zdania od więc. Twój "KNN" pewnie będzie tak zaaferowany, że nie zwróci uwagi na to w czym jesteś. Heh, a forumowiczki zapewne i tak dowiedzą się w czym byłaś dzięki fotoblogowi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
lisaw Re: zabawa- ubierz Ally 07.08.07, 16:59 jak to mówią człowiek z pewnymi rzeczami sie rodzi i pewnych rzeczy za pieniądze sie nie kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
barbie26 [...] 08.08.07, 09:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
arranca [...] 08.08.07, 09:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 10:37 1. SZPILKI im wyzsze tym lepiej 2. klasyczna, elegancka sukienke do kolanka 3. usmiech na twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 10:41 i z duzego postu zrobil sie taki maluski, czy was nie denerwuje ta cenzura, bywam na roznych forach na gazecie i tylko na modzie moderatorzy sa tak rygorystyczni, masakra Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 10:50 skoro jest nie na temat dlaczego maja nie skasowac? to forum MODA a nie zycie prywatne Ally czy Disy ... Mnie nie bylo - miliard pracy mam wchodze, a DISA w co 2 watku sie pojawia... Disa to Disa tamto... ta slawa mnie meczy BUAHAHAHAHAHAHAAHHAA Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 10:56 no widzisz, jestes slawna a o slawnych ludziach sie mowi duzo, a na forum moda niestety nie mozna, i to jest demokracja, i wolnosc slowa, ja rozumiem jest jakis regulamin, ale bez przesady jezeli jestes slawna nie dziw sie ze pisze sie o twoim zyciu, a po drugie ally sama sie na to naraza opisujac wszystko na swoim blogu, jezeli tak to nie moze uniknac komentarzy, nieprwadaz? ja tam nie mam ochoty pisac o jej zyciu, ale wykasowyanie tych postow jestpodejrzane i mysle ze co po niektore panie maja uklady w gazecie dlatego tak sie dzieje i juz powtarzam bywam na roznych forach gazety i nigdy nie widzialam tylu wykasowanych watkow i postow co tu Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 11:08 Wiadomo, że wszedzie mam swoich ludzi :] Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 11:14 Ally Ty sie wypieraj!!! Nikogo nie znasz z nikim ukladu nie masz... Pamietaj wszedzie sa szpiedzy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 11:18 A niech Mnie piorun trzasnie!! Nie mam z nikim układu!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 11:15 Tu tez mozna, ale liczy sie tez temat i kultura osobista ;] no i sens bo pisanie dla samego pisania jest nudne... i nic nie wnosi Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 11:17 ok, ale po co wtedy to kasowac niech sobie bedzie, a ci co nie chca czytac nie musza Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 11:27 TO JEST FORUM MODA ;] jak chcesz nas sobie poobgadywac poszukaj forum ALLy czy Disa na 100% istnieje ;] Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 11:28 ale ja wcale nie chce nikogo obgadywac i nie bede wchodzic na takie forum bo nie mam takiej potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 11:41 to dlaczego ubolewasz nad faktem, ze takie posty sa kasowane? Drazni Cie, ze wpisy o Ally i Disie sa kasowane... a dla mnie to nie jest nic dziwnego ;] forum moda to forum MODA a nie poobgadujmy A czy D ;] Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 11:46 tak??? otworz jakikolwiek inny dluzszy watek i zobacz ile tam jest o modzie w ile o zupelnie nie zwiazanych z moda tematach, szczegolnie prywatnych kasowane sa tylko posty niektorych osob, ciekawe dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 20:36 Bo są personalne. A nie dlatego, że nie na temat. Koniec dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: zabawa- ubierz Ally 09.08.07, 11:17 bardzo dziwne (żeby nie napisać puste) myślenie forum to forum, owszem jest wolność słowa itp., ale skoro jest forum tematyczne czemu mają być rozmowy zupełnie nie na temat? i wieczne inwektywy? wiadomo, że takie posty się kasuje i już, to co jest na innych forach nie do końca jest zgodne z netykietą, przynajmniej to forum jest trzymane w ryzach i za to bardzo je lubię Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: zabawa- ubierz Ally 11.08.07, 09:29 lizusostwo - slowo tez nie na temat...ale moze na temat? lizusostwo a moda- modnie jest byc lizusem czy tylko koniecznosc tego wymaga a moze to cecha charakteru.... Odpowiedz Link Zgłoś
meduzaa1 Re: zabawa- ubierz Ally 11.08.07, 13:06 :DDD Trampek- podoba mi się to co piszesz...czasami:P To zupełnie nie przez lizusostwo;) Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: zabawa- ubierz Ally 12.08.07, 23:54 lizusostwo? czy dla ciebie każdy post pochwalający forum to lizusostwo? nie uważam, że muszę się komukolwiek podlizywać, wyrażam swoje zdanie, ale jakie to ma dla ciebie - osoby z natury czepliwej - znaczenie? mnie to i tak zresztą nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu To już dzisiaj! 09.08.07, 10:47 Serce wali mi jak młotem, bo a nuż on się nie oświadczy i Drogiej Ally będzie przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: To już dzisiaj! 09.08.07, 10:50 sprawdzilam podejrzane ale to nie dzisiaj aluh.fotolog.pl/1241499,komentarze.html wiec za pare dni pojawi sie nowy post , w co sie ubrac Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: To już dzisiaj! 09.08.07, 11:05 Własnie... widać, że nie czytasz Mojego bloga :(( Niestety to nie disiaj, gdyż Mojemu KNNowi wyskoczyły wazne spotkania biznesowe z chinczykami (i jak tu nie byc rasistką!)...w przyszlym tygodniu Mi to wynagrodzi, bo jedziemy nad morze. Kiecka kupiona! ale i tak cierpię. Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: To już dzisiaj! 09.08.07, 11:32 monikaa13 A mnie cieszy ze ktos te bzdury nie na temat skasowal. Moj tekst teraz tez pewnie bedzie skasowany bo nie na temat :)) Nie bylo mnie na forum 2 tyg., wracam i co widze ? co ktorys temat jakas wzmianka o disie badz ally, jak sie komus cos nie podoba to walic na priv i tam jezdzic po tych osobach, tutaj sa inne tematy, rozmawiamy o modzie, a nie o czyims prywatnym zyciu. Jakas nagonka sie zrobila okropna. Mam wrazenie ze to jedne i te same osoby pod roznymi nickami. Ja mam gdzies to czy kogos mtv zaczepilo na ulicy i jaki ma smiech, moj Boze jak sie wkrece to smiech mam jak katarynka i ludzie juz sie nie smieja z kawalu, lecz z mojego smiechu, a ja nakrecona dalej sie smieje ... ale jakie to ma tu znaczenie ? Pani Disy nie znam prywatnie, ani Pani Ally - wiec nie wypowiadam sie na temat ich, bo ich do cholery nie znam, a ktos na podstawie kilku zdjec juz sobie wizerunek ulozyl w glowie. Nie podlizuje sie i nie wielbie. Traktuje wszystkich jednakowo. Temat byl prosty, kobieta podejrzewa ze facet jej sie oswiadczy, chciala sie przygotowac, wygladac pieknie i inaczej, chciala zrobic wrazenie, wiec prosi o rade, a co sie zrobilo ? Nagonka, wyzywanie itd. A kiedys podobny temat byl jak sie dziewczyna na randke przygotowywala i byly porady, sugestie - wszystko kulturalnie, a niby podobny temat, tylko inna osoba ... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: To już dzisiaj! 09.08.07, 11:39 no i o czym to swiadczy, ze jednak cos jest w tej ally ze ja sie tak ocenia a nie tak jak tamta dziewczyne z podobna problemem, tez jej nie znam, i nie chce poznac, bo to zupelnie nie moj typ, sama nie lubie takich ludzi, mimo ze jej nie znam, mozna ocenic jej charakter po postach, po blogu, po wypowiedziach itp ale i tak zaraz nasze posty zostana wykasowane Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: To już dzisiaj! 09.08.07, 12:42 Widzisz i tu sie roznimy, bo ja nie jestem w stanie ocenic osoby i jej charakteru po rozmiarze czcionki i po kilku suchych literkach na ekranie. Internet to jedna wielka baza charakterow, ale tez wyimaginowanych. Glupi przyklad, mam przyjaciolke, od 18 lat, jedna jedyna, na ktora zawsze moge liczyc, bez wzgledu na to, o co bym ja poprosila, o niej wiekszosc mysli ze jest tzw zimna suka, ze sie wywyzsza, takze jest czesto tematem rozmow, a ja u niej tego nie widze. Wiec tyle ile osob - tyle zdan. Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: To już dzisiaj! 09.08.07, 11:35 Pokaz kiecke :)) No i dobrze ze cos wyskoczylo, nad morzem bardziej romantycznie :P :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: To już dzisiaj! 09.08.07, 17:33 hotally napisała: > Własnie... widać, że nie czytasz Mojego bloga :(( > Niestety to nie disiaj, gdyż Mojemu KNNowi wyskoczyły wazne spotkania biznesowe > z chinczykami (i jak tu nie byc rasistką!) Normalnie. Jak mojemu wyskakiwała szkoła, to się nie robiłam przeciwniczką edukacji jako takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: To już dzisiaj! 09.08.07, 21:03 Hahaha to bylo dobre :))) sorry, nie moglam sie powstrzymac :P Odpowiedz Link Zgłoś
lisaw Re: zabawa- ubierz Ally 11.08.07, 09:08 czekamy na zdjęcie pierscionka zaręczynowego. Musi byc cudny z wielkim brylentem. chetnie go obejrzymy, pochwal sie Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: zabawa- ubierz Ally 11.08.07, 12:18 tylko zdjęcie prosimy "live";-) Tzn na Twoim palcu a nie na www;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: zabawa- ubierz Ally 11.08.07, 21:11 Chyba nie podejrzewasz Mnie o taką skromność?:)) Oczywiście, zdjęcia będą z każdej strony... Trzymac kciuki we wtorek! Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: zabawa- ubierz Ally 12.08.07, 02:07 Nie boj sie, pierscionek bedzie prezentowany w kilku watkach naraz, nie da rady przeoczyc :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: i jest ten pierścionek????n/t 22.08.07, 16:01 Niestety mam depresje. Mialam przykra tragedie rodzinna w tym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
eary Współczuje psiaka. 22.08.07, 16:04 wyrazy współczucia. Ale co zrobiłaś z włosami?! Straszzznie ci w nich.. brr.. Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Współczuje psiaka. 22.08.07, 16:15 ja jestem za blond Ally to BlodAlly i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
eary Re: Współczuje psiaka. 22.08.07, 16:17 No blond owszem.. ale to jest ten.. jakas taka marchewka? Albo yyy.. sprana marchewka? Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: Współczuje psiaka. 22.08.07, 20:04 Przykro mi ... ja mialam swoja Korcie 14 lat, wiem co to znaczy ... P.s. Dziewczyny maja racje, ladniej Ci w blond wlosach. Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Współczuje psiaka. 22.08.07, 20:13 Tez rozumiem. Moj mial 13 lat. Do tej pory nie potrafie zapomniec... Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc ... 23.08.07, 08:48 Cholera Disa, tamto forum to KOLKO WZAJEMNEJ ADORACJI, krytyka nie mile widziana, najlepiej poglaskac po glowce i powiedziec ze bylo bosko, czy tylko ja widze roznice w tych strojach ? www.herhighnessness.com/Cymbaline.jpgimages23.fotosik.pl/64/aaec3a7b6bf0a980med.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: i jest ten pierścionek????n/t 22.08.07, 20:08 ten kolor wcale nie taki zly. Odpowiedz Link Zgłoś
lvivianka Re: i jest ten pierścionek????n/t 22.08.07, 23:58 Mnie podoba sie bardziej niz blond, ale pewnie nie jestem bezstronna, bo sama mam rude wlosy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: i jest ten pierścionek????n/t 23.08.07, 10:15 trzymaj się Ally... Czajniczek na pewno by nie chciał, żebyś miała depresję... Zresztą dałam już wpis na twoim blogu. Bądź dzielna Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: i jest ten pierścionek????n/t 23.08.07, 12:08 och, depresję? No to do psychiatry zanim się zaręczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 (*) (*)(*) 23.08.07, 01:30 dla Czajniczka... mogę zapytać jak to się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: (*) (*)(*) 23.08.07, 12:51 Odpowiem za Ally "został potrącony przez paszteta na parkingu(...)COFAł sobie 2m do tyłu mając wyjazd prosto i ZERO samochodow. Uciekł. " Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: (*) (*)(*) 23.08.07, 18:04 niestety dzieki dziewczyny za szczere wspolczucie Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: (*) (*)(*) 23.08.07, 18:13 Moj Piesek przechodzil po pasach z moja Mama przez ulice, teren zabudowany, obok boiska dla dzieci i niedaleko plac zabaw, kolo lak, po ktorych lubil biegac moj pies, byl spuszczony ze smyczy i jakis idiota jechal bardzo szybko, nie chamowal, potracil mojego psa, nie zatrzymujac sie, a moja biedna Mama nie myslac prawie biegla 1,5 km trzymajac moja Korcie na rekach, cala bluzke miala pokrwawiona, mysliscie ze ktos sie zapytal czy pomoc ? czy podwiezc ? Taka znieczulica ... Piesek sie wylizal i jeszcze dozyl dobrego wieku ( 14 ). - Tobie Ally psa przejechano, wiem co czujesz ... :( Odpowiedz Link Zgłoś
barbie26 Re: (*) (*)(*) 23.08.07, 18:24 Bardzo współczuję. Wkleiłam kilka wierszy na Twoim blogu. Myślę, że Ci się spodobają.Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: (*) (*)(*) 23.08.07, 20:27 Ja naprawdę nie wiem, kto tylu idiotom sprzedaje prawo jazdy... Odpowiedz Link Zgłoś
stasia82 Re: (*) (*)(*) 23.08.07, 22:31 taki fajny psiak :((( szkoda...tez przezylam identyczna sytuacje :( no smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: (*) (*)(*) 24.08.07, 00:58 zabiłabym skur.......Mam nadzieję ze kiedyś wjedzie na drzewo.Trzymaj się Ally!jesteśmy z Tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch_z_elity rada 24.08.07, 08:20 Ally przykro mi z powodu psa:((( Nie chcę być wredna, ale siłownia, siłownia i jeszce raz siłownia. Masz straszne nogi, jak słupy, a to przecież nie przystoi ...'damie'(?)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anulkina Re: rada 24.08.07, 08:30 Psa powinno sie w miejscach takich jak parking trzymać na smyczy. A jeśli już zdarzy się taki przykry wypadek to nie dzwoni się na pogotowie, tylko po weterynarza, ew. bierze sie taksówke i jedzie się do niego. sprawe wykonywania sztucznego oddychania przemilcze. Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: rada 24.08.07, 08:54 Chcialam zapytac czy ten gosc specjalnie psa rozjechal? Swinstwem jest z jego strony, ze uciekl, ale trudno sie spodziewac, ze ktokolwiek cofajac jest w stanie zauwazyc psa pod kolami, ktorego zreszta nie powinno tam byc jak pisze anulkina. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: rada 24.08.07, 11:38 zgadzam sie w 100%, ze bardziej winny jest pies, tzn jego wlasciciel niz kierujacy oczywiscie mogl nie uciekac, to go postawilo w zlym swietle, ale nie to ze potracil pieska Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: rada 24.08.07, 12:00 taaa, ale czasem przydałoby mu się patrzeć w lusterka, lub tylną szybę zawsze "winny jest właściciel"... jak kotu jakiś psychol na podwórku utnie ogon - winny jest właściciel, bo wypuścił kota na dwór jak psa dzieciaki zakopią prawie na śmierć - winny właściciel, bo zaufał ludziom i wierzył w ich dobroć ooo szkoda, że pies nie jest winny! bo tak bardzo chciał wyjść zrobić siusiu!! ally wyraźnie napisała, że nie musiał się cofać, bo miał wyjazd przed sobą, może jednak zrobił to umyślnie? mało jest takich degeneratów??? tak czy siak, pies zdechł, a dziewczyna to bardzo przeżywa, takie puste gadanie nic tu nie da Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: rada 24.08.07, 12:09 a to juz nie moja wina, ze zawsze winny wlasciciel tak juz jest i koniec mi tez sie to w niektorych przypadkach nie podoba ale co zrobic czy zrobil to umyslnie, watpie Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: rada 24.08.07, 12:20 nie, tak wcale nie jest czasami właściciel nie ma wpływu na b. wiele rzeczy, winni są oprawcy zwierząt, nie właściciele, winne jest państwo, które nie potrafi w odpowiedni sposób karać takich psycholi, właściciele zwierząt w polsce są bezradni nie pisz bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: rada 24.08.07, 13:26 hmmm, moim zdaniem tak jak rodzice ponosza odpowiedzialnosc za dziecko, bo jest slabsze i samo nie potrafi sie soba zajac, tak samo jest z wlascicelami zwierzat. W lusterku mozesz nie zauwazyc psa, ktory biega samopas po parkingu. Oczywiscie Ally nie jest winna tego co sie stalo i bardzo jej wspolczuje, ale to lekkomyslnosc puszczac psa luzem w miejscach, gdzie jezdza samochody. Kierowca zachowal sie po chamsku, odjezdzajac i nie udzielajac pomocy, nie rozumiem takiego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: rada 24.08.07, 16:19 ja też nie:/ to zupełnie tak samo, jakby potrącił człowieka i uciekł niestety takich ludzi jest cała masa:( Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: rada 25.08.07, 20:31 tez uwazam ze ally wtej sytuacji winna nie jest,inna sytuacja bylaby gdyby np Czajnika wypuscila samopas zeby sobie pobiegal chcac mu dac troche wolnosci.to wtedy bylaby jej wina gdyby mu sie cos stalo. ale fakt faktem ze odpowiedzialnosc za zwierze bierze czlowiek.ja za moje koty biore w pelni i mysle za cała trójkę , dlatego np mam zabezpieczony balkon i moga na nim przebywac tylko gdy ktos jest wdomu. inna sprawa ze wrazie wypadku pierwsza rzecz jaka bym zrobila to telefon do pogotwia ale weterynaryjnego ,sa takie ,numer mam w komorce.albo ewentualnie do mojego weta. apropos sztucznego oddychania -to wcale nie jest glupota.psy i koty takze sie reanimuje w ten sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: rada 24.08.07, 13:40 nie pisze bzdur, napisalam dokaldnie to co ty, poprostu ubralam to w inne slowa zauwaz, ze niestety tak juz jest w naszym kraju i nie tylko ze to wlasciciel odpowiada za swoja wlasnosc, czy to jest pies czy dziecko czy cos tam innego ally nie powinna puszczac psa samego i to jest fakt niezaprzeczalny, a wiec patrzac z tej strony to oczywiscie jest jej wina, a czy to jest sluszne ze tak jest czy nie to juz nie my o tym decydujemy, niestety zauwaz ze tak samo jak ona odpowiada za swego psiaka, tak ja odpowiadam za swoje dziecko i gdyby moje powiedzmy 2 letnie dziecko biegalo luzem po parkingu, ja za to odpowiedzialabym przed sadem jezeli dziecko przewroci sie w domu i zlamie sobie reke ja za to odpowiadam, a chyba zdajesz sobie sprawe ze nie mozna pilnowac dziecka non stop i tzrymac go ciagle za reke, wiec mozna by rzec, ze oczywiscie przepis ten jest bez sensu, ale przeciez ktos za to odpowiadac musi wiec gdyby ally trzymala psa na smyczy, moze takie cos nie wydarzyloby sie a co do kierowcy to niestety o ma prawo cofac gdzie mu sie podoba, jezeli nie zagraza to innym uzytkownikom, a ze piesek byl maly top go mogl nie zauwazyc oczywiscie mogl pomoc, odwiezc do weterynarza, itp, ale to juz inna sprawa wiec niestety tak juz jest na swiecie ze to wlasciciele odpowiadaja za swoich podopiecznych i chyba nie predko to sie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch_z_elity pies a obowiązki 24.08.07, 17:11 Jak widać liliv. nigdy nie miała psa, bo nie wie co to znaczy. Po pierwsze: w Polsce obowiązuje przepis mówiący o tym, iż właściciele psów mają OBOWIĄZEK wyprowadzania psa na smyczy i w kagańcu. Pomińmy fakt, iż wiele osób ma to głęboko w poważaniu. Jednak nasza Ally powinna/mogłaby dostać za to mandat. W miejscu ruchliwym, gdzie jest pełno samochodów logicznym jest aby trzymać psa na smyczy, ewentualnie na rękach jeżeli jest mały. Nie chcę absolutnie dołować Ally, bardzo jej współczuje, bo kocham zwierzęta, ale niestety to była tylko i wyłącznie jej wina. Żadnego kierowcy, bo nie musiał go widzieć tym bardziej cofając. Mówienie o tym, że widział jest tylko dorabianiem ideologii. Jak już napisała Monikaa13 pies jest jak dziecko i nie rozumie wielu rzeczy. Niby dlaczego tak wiele psiaków jest potrącanych na trasach. Decydując się na psa jesteśmy odpowiedzialni za WSZYSTKO co się z nim wiąże. Ludzie mówiący, że pies zagryza ludzi sam z siebie są poprostu ignorantami. Ally jeszcze raz Ci bardzo współczuje. Pomyśl, że Twój pisio już biega za Tęczowym Mostem po zielonej trawce z innymi psiakami (*). Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: pies a obowiązki 24.08.07, 18:13 Po pierwsze: w Polsce obowiązuje przepis mówiący o tym, iż właściciele psów mają OBOWIĄZEK wyprowadzania psa na smyczy i w kagańcu. Pomińmy fakt, iż wiele osób ma to głęboko w poważaniu. Nie moge sie zgodzic ze to ludzie maja to w powazaniu. Po prostu, tego przepisu sie nie egzekwuje bo policja, czy straz miejska ma wazniejsze problemy niz psy bez smyczy.(i wiem to z autopsji, bylam tlumaczem policyjnym, to wystarczylo mi to do otwarcia oczu). Druga sprawa jest to ze nigdzie tak wlasciwie nie ma oznakowanych terenow, gdzie ten biedny pies moze biegac bez smyczy. Mieszkam obecnie w Kanadzie i choc tutaj przepisy sa egzekwowane ( parki z napisem/ostrzezeniem no-leash zone, oznakowania na wielu sklepach, czy pies moze wejsc czy nie, no i policja rozdajaca mandaty) dalej widuje ludzi ktorzy wyprowadzaja psy bez smyczy (kaganiec, na szczescie nie jest obowiazkowy). Nie ma co winic ludzi, tylko system. Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: rada 24.08.07, 16:24 twoim zdaniem dama musi mieć umięśnione nogi? właśnie takie damie nie przystoją... nie wiesz co to znaczy subtelność łydek? na pewno nie rozrośnięte mięśnie jak u kolarzysty Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: rada 24.08.07, 16:39 hmm juz pomijajac sprawe ally i jej nog, czytalam gdzies, ze nie nalezy sie bac sportu jak bieganie, plywanie, gdyz zeby dorobi sie miesni jak kolarz, trzeba by trenowac zawodowo, w takich ilosciach jak oni to robia. A taka np. godzina sportu dziennie rzezbi nogi tak ze po prostu wygladaja ladnie, no i poprawia krazenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: rada 24.08.07, 16:48 IMO wystarczy trochę pochodzić po mieście i nogi się same rzeźbią;) Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch_z_elity Re: rada 24.08.07, 17:01 Droga liliyv. Twoje rozumowanie czasami mnie przeraża. Nie rozumiesz chyba różnicy między umięśnionymi nogami a wyrzeźbonymi. Według Ciebie nogi nieskażone jakimkolwiek wysiłkiem wyglądające jak betonowe/ociężałe słupy są ładne?? Tylko pogratulować gustu. Jeżeli ktoś decyduje się nosić krótkie spódniczki/spodenki powinien pokazywać ładne/ zadbane nogi a nie mutanty. Po drugie: zależy ile chodzisz po tym mieście. Ale czasami pójście na siłownie czy pobiegać nawet 2 razy w tyg. może więcej zdziałać niż te Twoje chodzenie po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: rada 24.08.07, 17:14 hmmm, mnie przeraza twoje rozumowanie i najwidoczniej zazdrosc ally ma ładne nogi, za żadne skarby nie porównałabym ich do ciężkich, betonowych słupów i to tobie możńa tylko pogratulować gustu (wypaczonego) Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch_z_elity Re: rada 24.08.07, 19:04 Wiedziałam, że tak napiszesz. To było do przewidzenia. W dzisiejszych czasach wyrażenie własnej, niepochlebnej opinii równa się zazdrości. Czy ja skomentowałam jej twarz, włosy, sposób ubierania się?? NIE!! Może mi się podoba, a może nie. Ale to jej styl i ja nie mam nic do tego. To była raczej konstruktywna krytyka. Napisane w tytule jest, że "rada". Nikt nie zamierzał dziewczyny obrażać, a tylko doradzić, że powinna popracować nad swoimi nogami. Nikt jej nie każe mieć nóg jak kulturyści, ale ładna rzeźba by się przydała, bo wtedy jej nogi nie wydawałyby się takie cieżkie, bo są jak słupy. Nie mam czego zazdrościć i nie wiem jakim prawem wypowiadasz się na temat, o którym nie masz zielonego pojęcia. To jest moja prywatna opinia i mam do niej prawo, a ty możesz ładnie i grzecznie wyrazić swoją, a nie naskakiwać na mnie jak jakaś rozwydrzona panienka. Zreszta...po Twoich poczynaniach na forum ślubnym wiele po Tobie nie oczekuje. Także ja z Tobą rozmowę skończyłam. Off topic. A do Ally: nie było moim zamiarem krytykowanie Ciebie. Masz ładne proste nogi, ale gdybyś zechciała choć troszkę poćwiczyć nie byłyby takie ciężkie. Poza tym jak dziewczyny tu piszą: sport to zdrowie i zaprocentuje w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
koala1212 Re: rada 27.08.07, 01:22 > To była raczej konstruktywna krytyka. To byla raczej jakas bzdura Nikt jej nie każe mieć nóg > jak kulturyści, ale ładna rzeźba by się przydała, bo wtedy jej nogi > nie wydawałyby się takie cieżkie, bo są jak słupy. Nogi Ally nie wydaja sie ciezkie i nie sa jak slupy. Cos Ci chyba na oczy poszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: rada 24.08.07, 18:00 no nie wiem, ja wole sobie od czasu do czasu pobiegac/poplywac (choc maniakiem sportu nie jestem), chocby dlatego, zeby za dwadziescia lat tez jakos przyzwoicie wygladac i byc w jako takiej formie. Nie wiem, czy samo chodzenie po miescie daje takie efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: rada 24.08.07, 18:01 a ja uwazam, ze dama czy nie dama, kazdy powinien o stan swoich miesni dbac, zeby byly mocne, smukle i jedrne. umiesnienie a napompowanie/przypakowanie to dwie rozne kwestie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 24.08.07, 12:43 kurczę, nie czytałam ostatnio tego wątku, bo myślałam, że to bzdurne rozważania w stylu "oświadczy się dziś czy jutro", a tu taka smutna sprawa:( strasznie Ci współczuję Ally! :( wiem co przeżywasz, bo 2 lata temu straciłam najukochańszego psa - miał 15 lat, więc się z nim wychowałam. co prawda nie był to tragiczny wypadek, tylko kwestia wieku, ale to przecież w żaden sposób nie zmniejsza bólu. przez tydzień nie wychodziłam z łóżka i cały czas ryczałam, podobnie jak moja mama. na szczęście mój brat miał świetny pomysł - zmusił nas do zakupu nowego psa. co prawda wtedy wydawało mi się, że to już na pewno nie będzie to samo i bałam się, że nie będę potrafiła go tak samo kochać, ale uwierz mi, że jak będziesz musiała zajmować sie taką małą bezbronną pociechą, która liczy tylko na Ciebie, to oczywiście nie zapomnisz Czajnika, ale na pewno poczujesz się dużo lepiej. mój Bacuś jest podhalanem tak jak jego poprzednik, ale wygląda zupełnie inaczej i ma zupełnie inny charakter i naprawdę dostarcza mnóstwo radości! Ally spraw sobie pieska - wiem co mówię... Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 24.08.07, 13:58 dzieki dziewczyny raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 24.08.07, 14:26 ally ogladam wlasnie jak sie bawisz z czajnikami :) ten, kto kocha psy, nie moze byc zlym czlowiekiem :) ladniej ci w tym kolorze wlosow. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia67 Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 24.08.07, 16:40 Mi równiez przykro z powodu twojego Czajnika, gdyby mojej Dianie cos sie stało, chyba bym sie zapłakała :((( Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 24.08.07, 18:43 pianazludzen napisała: ten, kto kocha psy, nie moz > e > byc zlym czlowiekiem :) Hmm,uwielbiam takie truizmy;)Niedawno ,chyba u Marqueza znalazmam takie stwiedzenie,ze czesto najwieksi milosnicy zwierzat,sa najstraszniejszymi okrutnikami wobec ludzi.I kiedy spojrzy sie na historie ludzkosci to faktycznie-cos w tym jest! Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 24.08.07, 18:50 pomijam przypadki ekstremalne jak b. bardot na przyklad. z moich prywatnch obserwacji wynika, ze ludzie lubiacy psy sabardzo sympatyczni. nie chodzi mi o oblakancow tolerujacych WYLACZNIE zwierzeta jako swoich towarzyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 24.08.07, 19:20 > pomijam przypadki ekstremalne jak b. bardot na przyklad. z moich prywatnch > obserwacji wynika, ze ludzie lubiacy psy sabardzo sympatyczni. tak, zgadzam sie!:) i jeszcze ludzie lubiacy koty! Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 24.08.07, 20:53 pianazludzen napisała: > pomijam przypadki ekstremalne jak b. bardot na przyklad. O kurcze,wiesz,ze jako przyklad mialam podac wlasnie Bardotke9ktora b.lubie)Placze nad kazda myszka,a w swojej autobiografii z zimna krwia opisuje jak na rozne sposoby chciala sie pozbyc plodu.Nie udalo sie ,dorosly syn oczywiscie wszystko przeczytal... Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 25.08.07, 12:39 aja bardotke bardzo lubie.moze dlatego ze jestem podobnym oszolomem.moj mąz sie scieka gdy mowie ze im bardzije poznaje ludzi tymbardziej wole zwierzeta.to chyba nawet jej slowa.ajesli chodzi o wlascicieli psow to mam odmienne zdanie ,czesto sa to osoby bardzo chamskie i myslace ze ich pies jest 8 cudem swiata dlatego tak agresywnie reaguja na uwagi dotyczace np sprzatania po psie. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 25.08.07, 13:31 > aja bardotke bardzo lubie. a co powiesz o jej sympatyzowaniu z partia Le Pena, jej homofobii, wrogosci dla muzulmanow, bezrobotnych i imigrantow? Naprawde taki z niej wspanialy czlowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 25.08.07, 13:32 plus dwa wyroki za jej rasistowskie wypowiedzi w jej ksiazkach? Odpowiedz Link Zgłoś
michunia Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 25.08.07, 13:57 hehe, obejrzyj amorres peros Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 25.08.07, 14:13 obejrzalam nie raz :) ale nie wiem o ktory watek filmu ci chodzi i co z tego ma wynikac. Odpowiedz Link Zgłoś
michunia Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 25.08.07, 14:50 mialam na mysli wszystkie watki i teze, ze tylko dobrzy ludzie kochaja psy Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 25.08.07, 20:32 lubie ja za jej postawe wobec zwierzat.itylko za to:)i uwazam ze jesli chodzi o to to jest to wspanialy czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 24.08.07, 19:19 > Hmm,uwielbiam takie truizmy;)Niedawno ,chyba u Marqueza znalazmam takie > stwiedzenie,ze czesto najwieksi milosnicy zwierzat,sa najstraszniejszymi > okrutnikami wobec ludzi.I kiedy spojrzy sie na historie ludzkosci to > faktycznie-cos w tym jest! chyba sie z tym nie zgodze, no moze jesli chodzi o takich, ktorzy otaczaja sie wylacznie zwierzetami, gardzac przy tym ludzmi. za to z moich zyciowych obserwacji wynika odwrotna prawidlowosc: czlowiek, ktory nie zdecydowanie nie lubi zwierzat, jest z reguly paskudny, zly i niesympatyczny- dla ludzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
suonce89 Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 24.08.07, 22:16 przykro mi z powodu pieska. przejrzałam twojego bloga. nie wiem dlaczego masz taki fajny aparat, a robisz takie beznadziejne zdjęcia (chodzi o jakość, a nie to jak fotografujesz i co). Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 25.08.07, 16:10 o ja tez tego nie wiem, moze ally nam kiedys na to odpowie, zdjecia sa koszmarne, tez mowie o jakosci, ale nie tylko, nie chodzi absolutnie o osoby na zdjeciach ale o to jak to jest fotografowane, np krajobraz, slepy lepiej by zrobil a aparat dobry, no musi taki byc, a szkoda, bo do takich zdjec wystarczylby jednorazowy Odpowiedz Link Zgłoś
suonce89 Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 25.08.07, 23:18 ja na taki musiałam czekać 2 lata. wczesniej pracowałam z beznadziejną cyfrówką, która kosztowała mnie wiele nerwów i ciepliwości, ale nauczyla podstaw fotografowania i ciesze się, ze zaczynałam od takiego sprzętu. wiem, że to może głupie, ale ściska mnie w dołku jak widzę, że totalni amatorzy kupują sobie lustrzanki za 3 tys złotych, a nawet nie potrafią się nimi obsługiwać. to tak samo jakby początkujący kierowca uczył się jeździć sportowym samochodem marki porshe. Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 LOL 25.08.07, 23:37 a ja sie ciesze ze moim pierwszym aparatem byla lustrzanka analogowa, ktora pozwolila mi nauczyc sie samej dobierac czas i przeslone. A swoja droga aparat za 3 tys. jest jak najbardziej sprzetem amatorskim. Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: bardzo mi przykro z powodu Czajnika 26.08.07, 13:40 A gdzie jest napisane ze ktos musi swietne zdjecia robic ? Nie chce tu nikogo bronic, ale niektorzy nie potrafia robic zdjecia ( np moj Maz ), i co z tego ? ma zrezygnowac z robienia, czy nie dotykania mojego aparatu, tylko dlatego ze nie potrafi sie z nim obchodzic ? " Totalni amatorzy " - a Ty profesjonalistka ? Wybacz, przegladnelam Twoj fotolog i moim zdaniem nie robisz Bog wie jakich cudownych zdjec, z klimatem itd. Porownujac do blogu kinky na przyklad. No ale to osobny temat na dyskusje. Badz troche tolerancyjna. Odpowiedz Link Zgłoś