magda19831 15.08.07, 08:47 Czy buty do spzica będą modne tej jesieni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda19831 Re: BUty do szpica 15.08.07, 08:48 Np takie: <http://aukcja.interia.pl/show_item.php?item=222812496> Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: BUty do szpica 15.08.07, 09:41 tak ;] juz się wystraszyłam, ze pisząc "do szpica" masz na myśli takie ciżemy allegro.pl/item222981926_buty_nadajace_klase.htmlalbo allegro.pl/item225120844_eleganckie_buty_ren_but_skorka_czarne.html tej mody nigy nie rozumialam i mam nadzieje, ze nie wroci!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magda19831 Re: BUty do szpica 15.08.07, 09:42 W takich nawet o 12 w nocy nie wyszłabym śmieci wyrzucić !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: BUty do szpica 15.08.07, 10:09 ani disy ani twoje w ogole mnie nie przekonuja, ale czy zawsze ubieracie tylko to co modne? Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: BUty do szpica 15.08.07, 10:17 moje ZDECYDOWANIE nie sa modne, ladne, fajne itd ;D i nie maja przekonywac ;] one byly modne, ale nie na moich stopach ;] Ja nosze to co mi sie podoba i w czym mi ladnie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: BUty do szpica 16.08.07, 10:35 o tych, ktore teraz chcesz kupic, za 10 lat tez tak bedziesz mowic, bo tez sa chwilowo modne, a jak wyjda z mody za pare lat, to beda niczym wiecej jak tylko plaskimi kajakami powiekszajacymi stope Odpowiedz Link Zgłoś
branzoletka Re: BUty do szpica 15.08.07, 09:06 modne, niemodne widuje dużo osób w tych butach, przeważnie czarne lub niebieskie jeśli chodzi o baleriny to teraz będą ( i są) modne te jak najbardziej przypominające puenty ale wiadomo że fasonów modnych w jednym czasie jet dużo Odpowiedz Link Zgłoś
magda19831 Re: BUty do szpica 15.08.07, 09:27 czyli nie będzie to zbytni obciach jak je założę? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: BUty do szpica 15.08.07, 10:42 Do szpica, ale płaskie (prawie płaskie)- są modne. Jesli by mi się coś podobało to nie przejmowałabym się obciachem. Odpowiedz Link Zgłoś
ryfka81 Re: BUty do szpica 15.08.07, 10:47 No jak gwiazdy chodzą, to Ty nie powinnaś mieć skrupułów ;) deezee.home.pl/info,29 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Do szpica? A moze jednak do chodzenia? 15.08.07, 12:43 He, też nie lubię określenia "do szpica". :) Irytuje mnie też "podkoszulka na ramiączka". Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: Do szpica? A moze jednak do chodzenia? 15.08.07, 12:53 albo "z dekoldem" i "na kr ótki rękaw" ;) a co do tematu, to długie szpice chyba nie będą modne w tym sezonie (obym się nie myliła!), ale migdałowe noski jak najbadziej Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Do szpica? A moze jednak do chodzenia? 15.08.07, 20:19 Ja nie znoszę tekstu "spódniczka w kolanko". Co to ma być, wzór z kolanek na tej spódniczce? Spódniczka może być w kratkę albo w kwiatki, ale żeby w kolanko...? :) Natomiast nie mam zastrzeżeń co do koszulki na ramiączka Odpowiedz Link Zgłoś
meduzaa1 Re: Do szpica? A moze jednak do chodzenia? 15.08.07, 20:23 nessie-jp napisała: > Natomiast nie mam zastrzeżeń co do koszulki na ramiączka Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Do szpica? A moze jednak do chodzenia? 15.08.07, 22:44 > Na ramiączkach? Meduza, ja ślepa jestem... nawet nie zauważyłam, że w pierwszym przykładzie nie było 'ch' :))) Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Do szpica? A moze jednak do chodzenia? 15.08.07, 20:24 o jezuuu, ja tez. do szalu mnie doprowadza to okreslenie, zreszta bez zdrobnienia (spodnica w kolano) tez. a koszulka nie powinna byc na_ramiaczkach?:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Do szpica? A moze jednak do chodzenia? 15.08.07, 21:14 > a koszulka nie powinna byc na_ramiaczkach?:) A, może masz rację :) Nie analizowałam tak głęboko... chyba mi się to końcowe "ch" ubezdźwięczniło :) Mimo wszystko, lepsze to niż 'naramka'... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: BUty do szpica 15.08.07, 12:52 Wogóle tej jesieni, jeśli chodzi o to co modne to raczej, w większości, królują wysokie obcasy;) Co do modelu obuwia który pokazałaś, to wydaje mi się, że noga wygląda w nim o wiele lepiej niż w okrągłych balerinach..szczególnie jeśli chodzi o spódnice, oczywiście o ile to nie noga rozmiaru powyżej 42;) Jestem w posiadaniu jednych takich (czerwonych)i noszę je zarówno do rurek jak i wide-leg (lepiej pasują do tych ostatnich niż klasyczne baleriny, moim zdaniem). Uważam, że warto mieć choć jedną parę z tego fasonu;) Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: BUty do szpica 16.08.07, 10:47 no nie wiem, czy powyzej 42... ja mam 163 cm wzrostu, w miare proporcjonalna dlugosc nog, nie za dlugie, nie za krotkie, rozmiar buta 38 i poł i w takich butach wygladam przesmiesznie. takie czółno w szpic w rozmiarze 38 1/2 jest wielkie, i chyba trzeba miec ze 175 cm wzrostu, zeby tu proporcjonalnie wygladało. takze takie buty podobaja mi sie na stopie 36, 37 ale nie wiekszej Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Ubierać buty do szpica... 15.08.07, 19:43 i podkoszulkę na krótki rękaw lub na ramiączka... ludzie, GDZIE WYśCIE DO SZKOłY CHODZILI??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Ubierać buty do szpica... 15.08.07, 19:45 jaka tam na krótki rękaw... na NARAMKACH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ubierać buty do szpica... 15.08.07, 19:45 oj papryka. na naramkach to tylko W LATO! Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Ubierać buty do szpica... 15.08.07, 19:50 kórczaki ja myslała że do spudnicy to i w jesieni można Fatalnie... Na dodatek koturna mnie ciśnie. Co za rzycie do życi. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ubierać buty do szpica... 15.08.07, 19:45 a, jak podkoszulka na krótki rękaw, to z dekoldem ;-) widzę w wątku parę osób, które też jeszcze pamiętają, jak się prawidłowo mówi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: Ubierać buty do szpica... 15.08.07, 20:54 Przeczytalam ten tytul i zastanawialam sie czy to jakis lokalizm czy co:) Buty do okraglego noska:) Odpowiedz Link Zgłoś
a.polonia Re: Ubierać buty do szpica... 15.08.07, 21:27 do szpica? pierwsze slysze :) naramki tez 'w kolanko' rzadzi :P Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Naramki... 15.08.07, 22:38 to chyba poznańskie? Przynajmniej ja to tylko w Poznaniu słyszałam.. A co powiecie na "ciapy" czyli "kapcie"? aga Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Naramki... 16.08.07, 10:56 O naramkach i ciapach w ogole nie slyszalam, mozliwe ze to regionalizm- nie są to chyba jednak błędy tylko już neologizmy ;-) Z regionalizmów mam jeszcze kaszubskie "laczki". Odpowiedz Link Zgłoś