datelek 22.08.07, 22:44 Powiedzcie mi, czy wypada dwudziestosiedmio-letniej kobiecie nosić trampki? Np. do pracy(nauczycielka)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clockwork.orange Re: A może tak...trampki? 22.08.07, 22:47 o ludzie, czy 27 lat to juz jakis starczy wiek? zreszta nawet babci wypada nosic trampki, zalezy oczywiscie do jakiej pracy. nauczycielka w trampkach mnie osobiscie nie razi:) Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: A może tak...trampki? 22.08.07, 23:07 wypada, ale ... raczej nie do pracy w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: A może tak...trampki? 22.08.07, 23:26 myślę, że kapci nie wypada, ale żeby mieć problem z trampkami? Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: A może tak...trampki? 22.08.07, 23:58 W podstawówce - TAK - dzieciakom to objętne - nawet nie zauważą. W gimnazjum - TAK - dzieci pomyślą, że jesteś na luzie. W technikum, liceum - NIE - będą się śmiali, bo przecież są "dorośli", a trampki noszą dzieciaki. Na uczelni - NIE - nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
pannamigotka82 Re: A może tak...trampki? 23.08.07, 00:16 O ile sa estetyczne, jak najbardziej. Kiedys, gdy uczylam w szkole (podstawowej) czasami zakladalam sportowe buty (nie adidasy) i nikogo to nie razilo. Klasyczne Conversy to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: A może tak...trampki? 23.08.07, 02:14 Nie wiem, czego uczysz, bo jeśli np. wuefu to w ogóle nie ma problemu :))) No i nie wiem, jak się na co dzień ubierasz. Jeśli stanowczo nie zamierzasz ubierać się do szkoły elegancko, tzn. czółenka, kostium... to do dżinsów oczywiście pasują trampki. Weź jednak pod uwagę, że dzieci są bardzo wyczulone na różne niuanse. Widząc dziewczynę w dżinsach, dresie i trampkach mogą myśleć, że na więcej sobie można pozwolić niż przy 'pani' ubranej w garsonkę i szpilki ;) Zresztą, taka sama zależność obowiązuje i na uczelni... szkoła upupia, niezależnie od wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
eith Re: A może tak...trampki? 23.08.07, 02:42 zależy do czego założysz, żeby nie wyglądało śmiesznie, ale... czemu nie? Wydaje mi się, że wypada absolutnie, ale jak nessie zauważyła uczniowie mogą pomyśleć, że mogą sobie przy Tobie na więcej pozwolić. Z resztą znasz swoich uczniów, więc możesz to ocenić :) nessie: upupia? cudne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: A może tak...trampki? 23.08.07, 09:20 > nessie: upupia? cudne :)) to gombrowiczowi naleza sie wyrazy uznania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: A może tak...trampki? 23.08.07, 16:25 > to gombrowiczowi naleza sie wyrazy uznania ;) Oj, tak, tak :) Ja jeszcze z tego pokolenia, co miało Gombrowicza w lekturach obowiązkowych :o) Daaawno to było! Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: A może tak...trampki? 23.08.07, 20:29 :) ja tez z tego wymierajacego pokolenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niuuu Re: A może tak...trampki? 23.08.07, 08:21 Wypada. Jeśli tylko pasuje to do Twojego stylu i masz na to ochotę, to nie widzę przeszkód. Co do uczniów - no cóż, mogą sobie pomyśleć to i owo, ale można ich też z błędu wyprowadzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
kimmay Re: A może tak...trampki? 23.08.07, 08:41 czemu nie?! te sa niezle: www.e-buty.pl/site/index/product/dbs/sh/cPath/8_108/cName/HEAVY% 20DUTY/pID/814/pColor/7/pSex/w Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: A może tak...trampki? 23.08.07, 09:53 Ja mam prawie 10 lat wiecej i latam w trampkach. Kupilam sobie sliczne ceglaste conversy ze skory. Do sportowych ciuchow super. Do pracy tez w nich latam ale w mojej pracy nie ma wielkiego znaczenia w co sie ubieram. Nie mam kontaktu z klientem wiec moge sobie pozwolic na luzne podejscie do stroju ( oczywiscie w granicy rozsadku, koszulek na ramiaczkach czy bez plecow na pewno bym nie zalozyla). Tak jak ktos napisal ponizej. Z dzieciakami raczej bym uwazala. Odpowiedz Link Zgłoś
eary BARDZO wypada!!! 23.08.07, 09:55 Rozumiem, że nie uczysz prawa więc czym się martwisz :) jesteś młoda!!!!! Ciesz się tym Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: BARDZO wypada!!! 24.08.07, 15:49 eary napisał(a): > Rozumiem, że nie uczysz prawa więc czym się martwisz :) jesteś > młoda!!!!! Ciesz się tym a jakby uczyla prawa to by nie wypadalo?????? nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ratmore Re: A może tak...trampki? 23.08.07, 18:27 jesli jestes pania od wuefu, to tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
datelek Re: A może tak...trampki? 23.08.07, 23:22 To już w sumei nie takie dzieciaki, bo licealiści:) ale zapewniam, ze z tymi najgorzej;) ucze przedmiotów zawodowych w liceum profilowanym. Wydawało mi się, ze jak na panią od przedsiębiorczości, to raczej szpilki, zwłaszcza, ze zwykle właśnie tak się ubierałam... elegancko. Tak mi się zmian zachciało;) Odpowiedz Link Zgłoś
ratmore Re: A może tak...trampki? 24.08.07, 16:08 rozwiazaniem bedzie uzywanie trapek w weekendy :) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: A może tak...trampki? 24.08.07, 17:53 amerykanskie przedsiebiorczynie nosza trampki do drzwi firmy, po czym przeskakuja w business pumps albo i nie - zdarza sie ze caly dzien czlowiek siedzi przy telefonie konferencyjnym albo przy faksie; przy czym jesli taka przyjdzie w spodniach, to nawet na spotkanie z klientem moze zostac w trampkach, to jest dzisiaj uznany styl ubrania (sygnalizuje koncentracje na pracy i efektywnosci a nie na zewnetrznosci, cos jak niegdys roztargniony profesor w dwoch roznych butach) Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: A może tak...trampki? 24.08.07, 18:49 >to jest dzisiaj uznany > styl ubrania (sygnalizuje koncentracje na pracy i efektywnosci a nie na zewnetrznosci, cos jak niegdys roztargniony profesor w dwoch > roznych butach) bardzo mi sie podoba takie podejscie!:) (chociaz nie lubie trampek) Odpowiedz Link Zgłoś
tezromantyczka Re: A może tak...trampki? 24.08.07, 15:58 Ja noszę w piątki do pracy trampki. :) Jestem od Ciebie 2 lata młodsza. Odpowiedz Link Zgłoś
matthias_88 Re: A może tak...trampki? 24.08.07, 17:44 ja wlasnie skonczylem liceum i bardzo lubie trampki. bylbym zachwycony gdyby nosila je jakas nauczycielka. Smialo:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basiabjork Re: A może tak...trampki? 25.08.07, 14:39 Nosze trampki, namietnie, pasjami i do przesady. Takze w pracy. Ale ja do pracy nosze takze wytarte dzinsy i bluzy z kapturem. I czesze sie w 2 warkocze:) Takie zdziecinnienie starcze. Efekt: wszyscy daja mi 10 lat mniej niz mam. Odpowiedz Link Zgłoś
wi_the_lec Re: A może tak...trampki? 25.08.07, 23:56 a ja miałabym dużą awersję do nauczycielki noszącej trampki. jestem na nie. pod tym względem tradycjonalistka ze mnie - nauczycielka może nosić obuwie sportowe tylko wtedy, kiedy uczy w-fu. Odpowiedz Link Zgłoś
freeme Re: A może tak...trampki? 31.08.07, 12:34 27 lat, w pracy , w trampkach... i dobrze mi :) Odpowiedz Link Zgłoś
margotber Re: A może tak...trampki? 31.08.07, 17:11 Czytam i nie wiem czy śmiać się czy płakać. Jeśli od rodzaju butów ma zależeć szacunek moich uczniów do mnie. To chyba cos jest nie tak. Również jestem nauczycielką 30 letnią. Ubieram to co lubię, zdarzają się czasem buty sportowe. Ale nie zauważyłam, żeby uczniowie mnie nie szanowali czy odnosili się gorzej niż do moich koleżanek w szpilkach. Szacunek to zupełnie coś innego - to nie ubiór..........ale to kim tak naprawdę jesteśmy i jak podchodzimy do naszych dzieciaków w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_milkie Re: A może tak...trampki? 31.08.07, 17:12 wypada! w szkole nie obowiazuje zaden dress code wiec czemu by nie?? a jakie trampki chcesz nosic? jednokolorowe czy w jakis desen?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
emilia1990conv Re: A może tak...trampki? 30.12.18, 22:18 Ja planuję od wiosny chodzić w trampkach do szkoły jestem nauczycielką w szkole podstawowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
bejbe123 Re: A może tak...trampki? 24.10.20, 20:11 Również uważam, że jak najbardziej wypada! Po pierwsze jesteś jeszcze młoda, po drugie ja jestem troszkę starsza i też noszę :D Bardzo lubię tzxw. sportową elegancję, a myślę, ze fajne trampki, jka najbardziej do tego pasują :) Odpowiedz Link Zgłoś