Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy?

23.09.07, 21:19
    ostatnio przeczytałam w ktorejs gazecie ze legginsy 3/4 są passe...
    ale co z tymi do kostki?
    nosicie jeszcze?
    a moze nosicie jakies inne odmiany obcisłych "gaci" ?
    tregginsy...narciarki...
    co w ogole sądzicie teraz o legginsach?

ja tak naprawdę nigdy(procz podstawówki i przedszkola) nie nosiłąm legginsów,
    co nie znaczy ze uwazam ze są złe i w złym guscie:) uwazam ze dobrze
    zestawione klasyczne kryjące legginsy fajnie wyglądają z dłuzszymi swetrami i
    tunikami ..

a wy co sądzicie?
    Obserwuj wątek
      • love_mode Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 21:24
        legginsow 3/4 nie nosilam, te zwykle do kostek juz mi sie "przejadly"
        u siebie i u innych, ale! ostatnio "uleglam" czarnym, blyszczacym z
        hama i mam zamiar nosic pod sukienki. one sa takie marszczone na dole,
        i wygladaja troche jak rurki i maja taka fajna materie dla mnie
        oczywiscie;))
        • silencia22 Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 21:32
          a masz jakies zdjecie tych legginsow z hama? chetnie zobacze coz to za
          niespotykany fason:)
          • love_mode Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 21:40
            silencio, nie napisalam, ze maja "niespotykany" fason;) sa po prostu
            dluzsze od zwyklych legginsow, ktore mialam do tej pory i przy kostce
            sa takie fabrycznie pomarszczone (czasami jeansy sa tak marszczone
            przy kieszeniach). to co mne w nich urzeklo to to, ze sa takie
            blyszczace;)) niestety nie mam foty i jestem daleko od domu;))
            • edavenpo Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 21:45
              love_mode napisała:
              niestety nie mam foty i jestem daleko od domu;))
              __

No nie mow ze z Londynu piszesz ;-)
              • love_mode Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 21:52
                he he tak:)

mam samotny wieczor;)) maz utknal w pracy, a syn juz chrapie
            • silencia22 Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 21:47
              love_mode

ja wlasnie tez takie chce:) ale w pierwszej kolejnosci nie zorientowałam sie ze
              to są takie leginsy o jakich pisze edavenpo dlatego byłam ciekawa co to takiego
              i dlatego chce zobaczyc:)

ale teraz juz chyba wiem o co chodzi i w takim razie bede na nie tez polowac:D
      • cioccolato_bianco Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 21:27
        legginsy ostatnio nosilam 20 lat temu ;)
        • cledomro Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 24.09.07, 11:34
          dokładnie tak samo jak ciocco :). i - odkąd znowu pojawiły się na ulicach,
          blogach, wszędzie, widziałam może ze dwie stylizacje, w których mi się podobały.
          więc, dziewczyny, zastanówcie się pięć razy, zanim je założycie ;).
      • edavenpo Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 21:32
        Ja nosilam i nosze - ulubione obecnie to grube szare i czarne tregginsy z
        marszczeniami przy kostkach ktore mozna naciagnac na stope w formie narciarek.

Nosze je do pantofelkow na obcasie, botkow, sznurowanych trzewikow czy butow na
        solidnym slupku. Na gore duze swetrzycho przepasane w talii pasem z duza klamra ;-)

Tych 3/4 nie nosilam nigdy bo nie lubie takiego fasonu (nie mowiac juz o
        zatrwazajacej popularnosci na ulicach) -mam solidne lydki wiec podkreslanie ich
        legginsami w najszerszym miejscu nie jest najlepszy pomyslem ;-)
        • silencia22 Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 21:35
          no wlasnie ja rowniez szukam takich o jakich piszesz...niestety na razie na
          próżno:(u nas jeszcze chyba nie weszły na dobre..
          • edavenpo Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 21:36

Sa w H&M ;-) Love mode doniosla ;-)
            • love_mode czesc edavenpo;)) 23.09.07, 21:48
              bylas juz na wystawie w V&A? mieszkam niedaleko i od wczoraj jakies
              straszne tlumy w okolicach Hyde Park'u. wyjazd nam sie przedluzy do
              piatku, wiec ja planuje w przyszlym tygodniu
              pozdrawiam :)
              • miska_malcova Re: czesc edavenpo;)) 23.09.07, 21:54
                legginsy (długość do kostek) noszę tylko w zimie na wsi do spania, bo noce są
                tam chłodne ;-)
              • edavenpo Re: czesc edavenpo;)) 24.09.07, 07:00

Jeszcze nie - ten weekend spedzilam poza londynem.

Ide na pewno w przyszla sobote ;-)

POzdrawiam ;-)
      • awioletta Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 21:56
        nie i nigdy nie nosiłam
      • zettrzy Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 22:01
        dobre to "jeszcze" ;)
        legginsy to jedno z tych paru ubranek jakiego nigdy nie nosilam -
        dwa inne przyklady to gorset wiktorianski i sari ;)
        • alex_koz Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 22:04
          zettrzy napisała:

> dobre to "jeszcze" ;)
          > legginsy to jedno z tych paru ubranek jakiego nigdy nie nosilam -
          > dwa inne przyklady to gorset wiktorianski i sari ;)

<lol>
      • stasia82 Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 22:02
        3/4 nigdy nie nosiłam, a takie długie to nosze nadal do botków czy długich
        czarnych kozaków vintage po Mamie :) do tego jakis gruby, długi sweter. btw tez
        szukam takich jakby narciarek :)
      • confused.girl Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 22:38
        nie nosiłam (oprócz tak jak wspomniałaś czasów przedszkolnych;), nie noszę i
        nosić nie planuję:P jestem zwolenniczką krytych rajtek, a jak jest cieplej, to i
        tak bym się w legginsach grzała. Ale generalnie mi nie przeszkadzają na innych:)
      • zewszad_i_znikad Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 22:39
        Jedyna wierzchnia rzecz legginsowata, jaką noszę, to obcisłe
        spodenki tuż za kolano na rower. Swoją drogą nieswojo mi w
        obcisłych, ale jednak są lepsze od luźnych spodenek, które były
        teoretycznie do kolan, ale zwłaszcza podczas jazdy tylko
        teoretycznie.
        Do tunik konsekwentnie noszę tylko normalne spodnie, wręcz
        najchętniej dzwony. Konsekwentnie uważam, że kształt ciała nie musi
        być widoczny, moje ciało służy do przemieszczania się i
        prezentowania ładnych ubrań. :)
      • magdaksp Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 22:41
        nosic bede zamiast rajstop pod spodnie bo rajstop szczerze nie znosze.
      • ciak1 Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 23.09.07, 22:43
        ja noszę grube matowe czarne i szare, a chciałabym narciarki, ale
        nie wiem gdzie szukać. na błyszczące przy moich masywnych nogach
        niestety nie mogę sobie pozwolić, ale na innych wyglądaja super!
        • love_mode ciak 23.09.07, 22:48
          moim zdaniem nogi masz idealne :)

narciarki, takie zakladane na piete (matowe) byly w hamie w arkadii;
          widzialam jakies...3 tyg temu :)
          • ciak1 Re: ciak 23.09.07, 22:52
            chyba mi zdjęcia nieostre wychodzą, bo do ideału im jak stąd do
            wieczności! ale bardzo dziękuję za namiar na narciarki - ja ostatnio
            zapuszczam się tylko do promenady i w tamtejszym hamie nie było, ale
            jak tylko znajdę czas to jadę do arkadii :)) od ostatniego postu
            edavenpo na temat narciarek zapałałam żądzą posiadania i przeszłam
            całą promenadę oraz przeszukałam allegro i nic...
            • meduzaa1 Re: ciak 24.09.07, 09:00
              O ile się nie mylę to widziałam takie wczoraj w Tarasach w
              Calzedonii ale głowy sobie uciąć nie dam:D
      • oxy_gen_86 Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 24.09.07, 09:37
        Ja (jeszcze) nie ma legginsow
        zastanawiam sie nad kupnem (do kostek), mam zamiar je nosci do sukienek.
        Nie obchodzi mnie to, ze juz wychodza/wyszly z mody.
      • paulinaa Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 24.09.07, 09:41
        nie nosze i nie nosiałm nigdy
      • pinkpanther Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 24.09.07, 11:38
        nosiłam czarne, a teraz chcę sobie kupić grube szare żeby je nosić do swetrowej
        sukienki, jeżeli takową zakupię. No i po tym, jak schudnę 5 kilo...
        widziałam ładne szare na wystawie w calzedonii, ale moim zdanie 50 zł to lekkie
        przegięcie.
        • sumire Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 24.09.07, 13:04
          o, w calzedonii są? dobrze wiedzieć :)

a poza tym - jasne, że noszę. nie znudziłam się, pasują mi do tych wielkich swetrzysk i nie mam najmniejszego zamiaru wymieniać całej zawartości szafy co sezon. najwyżej będą mi służyć jako bielizna podczas pierwszych prób snowboardowych zimą.
      • modliszka24 Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 24.09.07, 12:54
        ja osobicie nie nosze ale uwazam ze jest tow modzie
      • eirenne Re: Z ciekawosci:) Czy nosicie jeszcze legginsy? 24.09.07, 13:03
        Legginsy załozyłam raz - do sesji zdjęciowej;) teraz nie wiem nawet, gdzie są... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka