karasha83 04.12.07, 11:29 zamierzam kupić kozaki z Baty. Przejrzałam forum i raczej nie macie dobrego zdania o tej marce... A może po prostu te pozytywne głosy jeszcze się nie odezwały? Moja siostra ma półbuty z Baty i jest zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
n_nicky Re: jakość butów Baty 04.12.07, 13:58 Szukałam w tym roku zwykłych, czarnych oficerek na zimę. We wszystkich sklepach ceny takich butów wahały się pomiędzy 300 a 700 złotych (nie muszę chyba wspominać, że cena często miała się nijak do jakości i wykonania). Znalazłam w Bacie dokładnie takie kozaki, jakich szukałam i to za mniej niż 300 zł. Noszę je już kilka tygodni i są jak nowe, a przeszły już chrzest w postaci błota, wody, śniegu itp. ;)) Są też bardzo wygodne i zgrabne. Dodam, że o buty dbam, więc raz w tygodniu impregnuję je specjalną pastą. Nie mam zdania o innych butach Baty, bo to jedyna para tej firmy, jaką mam. Słyszałam jednak różne opinie - od bardzo dobrych po bardzo złe. Myślę, że trzeba samemu się przekonać, bo przecież Bata jest jak każdy inny sklep z butami - można tam znaleźć i świetne buty, i bardzo kiepskie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: jakość butów Baty 04.12.07, 14:55 Mój mąż często kupuje buty w Bacie, jest z nich raczej zadowolony. Damskich nie kupuję, bo nie powalają mnie fasony Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: jakość butów Baty 05.12.07, 11:39 srednia jakosc. porownujac w tym samym przedziale cenowym, rylko ma duzo lepsza jakosc wykonania i materialow, tyle ze ma cienkie i twarde podwszwy. mam od 3-4 tygodni miękkie i wygodne kozaki baty, 200zl. takie "miejskie"- bez ocieplenia. amortyzująca gruba podeszwa. byloby super gdyby nie to ze materiałowa podszewka juz sie pruje na pięcie i but obciera. a mam je 4 tygodnie. niby mają wkladkę antybakteryjną a stopa jednak się poci takze jakosciowo chyba 1-2 sezony i po butach podsumowując, nie są warte tej ceny(porownanie: solidnie wykonane buty polskich firm mozna kupic od 200zl) Odpowiedz Link Zgłoś
lajton Re: jakość butów Baty 04.12.07, 15:15 3 zakupione pary butów u Baty musiałam reklamować Odpowiedz Link Zgłoś
perythia Re: jakość butów Baty 04.12.07, 15:35 Ja mam od nich tylko 1 parę - brązowe sztyblety, są rewelacyjne jakościowo, chodzę w nich już czwarty sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mi80 Re: jakość butów Baty 04.12.07, 16:27 Mam 3 pary butów z Baty (w tym kozaki, to będzie już trzeci sezon), mój facet też kupuje buty m.in w Bacie (ma od nich sandały, półbuty, obuwie sportowe). Produktów ich więc sprawdziliśmy już sporo ;) Jesteśmy raczej zadowoleni (on totalnie, mnie w pantoflach b. szybko odkleiła się skóra z wewnętrznej wkładki i to jest jedyna sytuacja, kiedy były problemy z butami Baty). Kozaki są super, wygodne, trwałe i ciepłe. Osobiście bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: jakość butów Baty 04.12.07, 16:40 Na ok. 8 par moich butów z Baty może jedna, dwie przetrwały dłużej niż sezon. Ze 3 oddałam do reklamacji i już nigdy ich nie zobaczyłam, bo wada była nie do naprawienia i cała seria ją miała, więc wymiana nie miała sensu. Dwóch par nie reklamowałam, tylko od razu zaniosłam do szewca, bo bardzo mi się podobał ich fason. Jak dla mnie to tanie buty od których nie można zbyt wiele wymagać, ale lepiej kupić w Bacie niż w wynalazkach typu Deichmann. Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: jakość butów Baty 05.12.07, 11:44 nie no zdecydowanie, od deichmanna kazda firma lepsza. do tego sklepu nie da sie wejsc, tak smierdzi sztuczna skora i klejem. podobnie smierdzi kazda para butow tam kupiona:( ale jesli bata (choc ma skóry) tez ma kiepską jakość, a kosztuje od 170 w zwyz, kozaki 300<, to zdecydowanie mają zawyzone ceny. jezeli chce sie kupic ladne, porządne kozaki za 250zl (co w sklepach jest nie do zdobycia) to warto popatrzec po firmach ktore sprzedaja przez internet, allegro itp Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: jakość butów Baty 04.12.07, 19:17 mam bardzo fajne buty z Baty-zamszowe, często noszone i jest OK ale mój Mąż swoje reklamował Odpowiedz Link Zgłoś
justyn.augustyn Re: jakość butów Baty 04.12.07, 19:37 Ja mam 4 pary butów z Baty - bo jak na ich ceny jakość jest okej (chociaż zauważyłam, że te ostatnie, kupione niecałe 2 miesiące temu zaczynają się rozklejać). Przy odpowiedniej pielęgnacji raczej nic się z nimi nie dzieje przez parę sezonów, poza normalnym postępującym zużyciem. Z tymże mówię tu o butach skórzanych, tych "ekologicznych" nie kupowałam i nie zamierzam :) Podobają mi się często buty z "wyższej półki", aczkolwiek pozwolić sobie na nie póki co nie mogę. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
pieczyste Re: jakość butów Baty 04.12.07, 20:13 Dziś kupiłam oficerki bata. Zachęciły mnie dwie rzeczy: cena i szeroka cholewka w którą mieści się moja łydka. Mam nadzieję że będą się dobrze nosić:) Odpowiedz Link Zgłoś
aplle_2006 Re: jakość butów Baty 04.12.07, 20:19 mam dwie pary po intensywnym chodzeniu raczej za dobrze nie wyglądają hehe ale nic się nie odkleja itd Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 Re: jakość butów Baty 05.12.07, 10:17 Mam pare butów z Baty, jestem zadowolona, nigdy nie reklamowałam. Jednak mojemy mężowi kiedyś buty się rozkleiły i reklamował. Trafił na jakies felerne, miał pecha;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jejeje31 Re: jakość butów Baty 05.12.07, 11:28 w tym roku kupiłam tam 3 pary. 2 pary wywalone do śmieci. reklamacji mi nie uwzględniono(stwierdzono ze nie potrafie chodzić). trzecia para po miesiącu zaczyna sie rozpadac. nie chce mi sie juz reklamowac bo wiem jaką dostane odp Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 Rzecznik Praw... 06.12.07, 15:05 Idź do Rzecznika Praw Konsumenta - pomoze. Koleżanka miała podobny przypadek i reklamacje uwzględniono. Odpowiedz Link Zgłoś
malysmutek Re: jakość butów Baty 23.04.08, 18:48 no właśnie\. Mi też nie uwzględniono 2 reklamacji, bo stwierdzono że nie umiem chodzić. Nadmieniam, że w butach głównie chodziłam po parkiecie (w pracy) i siedziałam za biurkiem. Bezwzględnie odradzam zakup butów w bacie. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: jakość butów Baty 05.12.07, 15:28 Ma na razie jedną parę: półbuty, męskie, na grubej podeszwie. Jestem zadowolona z jakości (dopiero II sezon, więc próba czasu nie jakaś długa) i ceny. Ale: kupiłam je w outlecie, więc kosztowały ok. 120 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: jakość butów Baty 05.12.07, 20:02 ja nosze tylko buty tej firmy i jeszcze nigdy sie nie zawiodlam polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aldonus Re: jakość butów Baty 05.12.07, 21:50 noszę kozaki 2 sezon i nic złego sie nie dzieje, ale... mój mąż reklamował minionej soboty półbuty po 5 dniach noszenia i u w a g a: w kolejce do kasy stał przed nami jeden klient z reklamacją, a za nami jeszcze 3!!! łącznie 5 osób i bynajmniej nie była to godzina przeznaczona na reklamacje. taki zbieg okoliczności? wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
elmilinden Re: jakość butów Baty 08.12.07, 11:44 Mam jedne buty z Baty, zielone, mimo że są o rozmiar za duże, chodze w nich już 3 rok, są po prostu rewelacyjne. Rozczłapane kompletnie, ale nie mogę ich wyrzucić. Oprócz tego jeszcze brązowe sandały na małym obcasie. Bardzo wygodne, skórzane w środku, a ja mam stopy, które zawsze są zmasakrowane po jakichkolwiek butach. No i jeszcze jedne sandały-japonki. Te od 6 lat służą mi do kopania w ogródku, jako sandały na wyjazdy itd. i traktuje je bardzo po macoszemu. Zrobione z jasnej, kremowej skóry z klamrą- są nadal bardzo, bardzo ładne. Miałam też inne buty, nigdy nie musiałam ich reklamować. Osobiście uważam, że buty Ryłko sa dużo gorszej jakości i mają tragiczne fasony. To jedyne buty, które w ciągu ostatnich 6 lat musiałam reklamować i naprawiać. A na naprawę musiałam czekać 6 tygodni i juz nie miałam kiedy tych butów nosić, bo jesień minęła...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
jennie reklamacja 19.04.08, 22:53 Pozwalam sobie podpiąć się pod ten temat.. Dwa tygodnie temu reklamowalam w Bacie kozaki, w ktorych w trakcie uzytkowania wykrzywil sie obcas... albo nie wiem co sie stalo, bo nie widac po nim ze jest jakis skrzywiony, ale noga leci tak na bok, ze nie da sie w nich chodzic, a na poczatku nie leciala, he, he... Reklamacja rozpatrzona oczywiscie odmownie prawie natychmiast (z-ca kierownika OBEJRZALA - tak bylo napisane w liscie od nich :D - buty i nie stwierdzila zadnej wady. "flek sie starl" he he) no i teraz zastanawiam sie co mam zrobic, zeby to pociagnac dalej, sama mam zalatwic opinie rzeczoznawcy, isc do rzecznika konsumenta czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: reklamacja 19.04.08, 23:58 do rzecznika. on ci pewnie doradzi wlasnego rzeczoznawce powolac, ew podpowie gdzie takiego szukac i co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: reklamacja 19.04.08, 23:58 obawiam się kochanie, że już na starcie jesteś przegrana. Rzecznik konsumenta nie pomoże. To duża sieciówka. Oni wiedzą, jak w takich przypadkach postawić na swoim. :( Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: reklamacja 21.04.08, 08:01 postrasz ich przepisami, przejrzyj forum w celu ich poszukiwania albo odpowiednie strony z przepisami - mój ojciec kiedyś w taki sposób dostał 100% zwrotu kasy za noszone buty i 50% zniżki, żeby zakupił sobie nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
femina77 Re: jakość butów Baty 21.04.08, 08:33 mam kilka par butów z Baty, i musze przrzyac ze na ich korzysc przemawia fakt, iz wszystkie sa bardzo wygodne Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: jakość butów Baty 23.04.08, 20:18 ja przymierzyłam jedną parę w życiu i były to najbardziej niewygodne buty jakie miałam na nogach. ale pewnie zależy od modelu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mart-a123 Re: jakość butów Baty 11.08.08, 13:58 Ostatnie 2 pary musiałam reklamować, jednej reklamacji nie uwzglednili bo uszkodzenie mechaniczne oczywiście...(starła się farba ze skóry). z drugą parą bylo jeszcze fajniej bo po 1,5 miesiąca używania pękły mi podeszwy w klapkach!!! czekam teraz na rozpatrzenie. Na pewno więcej baty nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptem87 Re: jakość butów Baty 11.08.08, 16:00 Ja mam dwie pary. Pierwsze kupione na studniówkę, czyli jakieś 2,5 roku temu, na obcasie, noszone dość rzadko, ale i tak już dogorywają... Za to mega wyodne. Drugie to letnie klapki na szpileczce, w zasadzie nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś