sanvitalia 20.06.08, 19:04 W Klagenfurcie, z przymrużeniem oka:P www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f308b66e1e345ef4.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ad3b07cf42206dd7.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinaa Re: piłkarska moda:) EURO 2008 20.06.08, 19:11 to tylko taka ekspozycja czy można było kupic? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: piłkarska moda:) EURO 2008 20.06.08, 22:07 nikt nie przebije Mojej kreacji :D Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: piłkarska moda:) EURO 2008 20.06.08, 22:33 To sie nazywa szowinizm i sianie nienawisci... Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: piłkarska moda:) EURO 2008 20.06.08, 22:44 chodziło Mi o księżniczkę. Nie jesteś kibicem, więc nie zrozumiesz koszulki anty niemieckiej ;] Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: piłkarska moda:) EURO 2008 20.06.08, 23:13 ja jestem i uwazam ze napis nie dosc ze zupelnie niezrozumialy dla adresatow to także szowinistyczny i siejacy nienawisc.noi wyjątkowo głupi Odpowiedz Link Zgłoś
your.sugar Re: piłkarska moda:) EURO 2008 21.06.08, 00:09 tez tak uważam. nie ma się czym szczycić Ally. za to ładnie Ci w tym kolorze włosów :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: piłkarska moda:) EURO 2008 21.06.08, 15:49 dziękuję ;) też Mi się podoba... Co do koszulki- nie napisałam po niemiecku, bo by Mnie zbili. Wielu Polaków wchodziło na stadion z rozwalonym nosem i to pikniki gorsze niż Ja. A Nasi wiedzieli o co chodzi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
krauss1 Re: piłkarska moda:) EURO 2008 21.06.08, 19:08 Koszulka w baaardzo złym stylu, podobnie jak epitety na blogu w stylu szwaby, okupanci i pedały. Jeśli do przebieranek i prostackich haseł sprowadza się to Twoje kibicowanie - to żal. Polecam poczytanie o akcji "Wykopmy rasizm ze stadionów". Odpowiedz Link Zgłoś
mia77 Re: piłkarska moda:) EURO 2008 21.06.08, 14:28 Ally Twoja koszulka nie była antyniemiecka, bo się bałaś zamówić napis w języku dla Niemców zrozumiałym. Po prostu chciałaś zrobić wokół siebie trochę szumu w złym guście. Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: piłkarska moda:) EURO 2008 20.06.08, 22:41 O matko, ile bym dała za ten komplet z pierwszego zdjęcia ;-) A może raczej mój chłop :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: piłkarska moda:) EURO 2008 21.06.08, 12:38 czy można było to kupić nie wiem, bo zdjęcia robiłam w niedziele, kiedy sklepy były już zamknięte. Podobne 'kreacje' widziałam na jeszcze kilku wystawach, więc może to tylko taka ozdoba. A bieliznę piłkarską i stroje kąpielowe (bardzo podobny do tego z pierwszego zdjęcia) miał palmers za 50euro(w Austrii, nie wiem czy u nas też). :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: piłkarska moda:) EURO 2008 21.06.08, 16:51 2 lata temu to i u nas widziałam jakąś pilkarską bieliznę;) do dziś żaluje, ze nie kupiłam, bo teraz nigdzie nie widziałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza dlaczego nie ma nic dla facetów? 21.06.08, 17:20 a co do Ally - ręce opadają... powinna mieć to samo na plecach, tylko po niemiecku, ale się bała... Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: dlaczego nie ma nic dla facetów? 21.06.08, 17:58 a dlaczego powinnam prowokować i narażać się niemcom? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: dlaczego nie ma nic dla facetów? 21.06.08, 18:15 hotally napisała: > a dlaczego powinnam prowokować i narażać się niemcom? > Dlatego, że napis wyraźnie do nich się zwraca. Po polsku jest to żałosna pseudoprowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally ostatni raz wyjaśniam 22.06.08, 12:03 Przypomnijcie sobie dortmund 2006... radość Polaków, że wywieziemy remis i 91min meczu, kiedy tracimy gola... cały stadion zamarł i po sekundzie wybuchł okrzyk niemcow, który nas dobił "berlin, berlin wir fahren nach berlin"... my w płacz, a oni mega doping. Polacy odpowiedzieli i przeksztalcili to w berlin berlin spalimy wam berlin. Mecz w klagenfurcie mial byc rewanzem za dortmund. i moja koszulka jest nawiazaniem do czerwca 2006. paniały? Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: ostatni raz wyjaśniam 22.06.08, 12:12 trzeba było sobie to napisać po niemiecku, jak ktoś zauważył. Miałabyś więcej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: ostatni raz wyjaśniam 22.06.08, 12:41 Nasz odzew był po polsku. A Ja nie miałam zamiaru uciekac przed bandą niemców i wejsc na stadion z poobijaną buzią. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza "Wir fahren nach Berlin" to znaczy, gdyby ktoś nie 22.06.08, 15:50 wiedział, "Jedziemy do Berlina". Jechanie do Berlina a spalenie Berlina to dwie różne sprawy. Różne rzeczy można wrzeszczeć z emocji, ale pisanie na koszulce to już co innego... Jak mówię koledze w nerwach "Głupi jesteś!" to nie znaczy, że mam mu to pisać w każdym mailu... Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: "Wir fahren nach Berlin" to znaczy, gdyby kto 22.06.08, 16:35 na MŚ '06 'wir fahren nach Berlin' znaczyło jesteśmy najlepsi, gramy w finale (bo tam był mecz finałowy). a gdy Niemcy teraz na każdym kroku (zwłaszcza innym narodowościom w twarz) to wykrzykują, hasło nabiera innego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: "Wir fahren nach Berlin" to znaczy, gdyby kto 24.06.08, 17:25 sanvitalia napisała: > na MŚ '06 'wir fahren nach Berlin' znaczyło jesteśmy najlepsi, gramy w finale > (bo tam był mecz finałowy). a gdy Niemcy teraz na każdym kroku (zwłaszcza innym > narodowościom w twarz) to wykrzykują, hasło nabiera innego znaczenia. Wiem o tym. Nie mieli na myśli podróży do Berlina, tylko meczyk. Niemniej meczyk w Berlinie a spalenie Berlina to dwie różne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: "Wir fahren nach Berlin" to znaczy, gdyby kto 22.06.08, 22:42 kochanica, nie jestes kibicem, więc nie kompromituj się wiedzą nt Mojej koszulki. Wyjasniłam i przyjmij do wiadomosci, że TAK JEST. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: "Wir fahren nach Berlin" to znaczy, gdyby kto 24.06.08, 17:28 hotally napisała: > kochanica, nie jestes kibicem, więc nie kompromituj się wiedzą nt Mojej > koszulki. Ależ droga hotally, ja się kompromituję jedynie tą wiedzą, którą ty raczyłaś się ze mną podzielić. Wyjasniłam i przyjmij do wiadomosci, że TAK JEST. Jak jest? Że z powodu jedenastu panów zajętych okrągłym przedmiotem kibice gotowi są palić, zabijać i poniżać? Przynajmniej w sferze symbolicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: "Wir fahren nach Berlin" to znaczy, gdyby kto 24.06.08, 17:29 hotally napisała: > kochanica, nie jestes kibicem Merci a Dieu! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: dlaczego nie ma nic dla facetów? 21.06.08, 18:16 hotally napisała: > a dlaczego powinnam prowokować i narażać się niemcom? > Nie wpadłaś na to, żeby włożyć koszulkę z mniej nienawistnym napisem? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: dlaczego nie ma nic dla facetów? 22.06.08, 01:27 a dlaczego zrobiłaś debilna koszulkę?dla lansu...skoro jesteś taka odważna to trzeba było to napisać po niemiecku albo w ogóle nic nie pisać.atak wyszła żenada i słoma z butów. Odpowiedz Link Zgłoś
envy_me_baby Re: dlaczego nie ma nic dla facetów? 22.06.08, 02:14 Ally, tak masz racje - Roger nigdy nie bedzie Polakiem - ale nie dlatego, ze Ty tego nie chcesz, czy ktos inny, a dlatego, ze on jest Brazylijczykiem i papierek tego raczej nie zmieni. Cos jak Podolski. Plus Minus. A koszulka? Dobrze, ze nie wpadlas na NPD Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: dlaczego nie ma nic dla facetów? 21.06.08, 18:58 w przyszlosci, na mecz Polska*niemcy ally wydrukuje po niemiecku slowa przeprosin za niewinne ofiary niemieckie w aleksandrowie kujawskim. i to bedzie IT armata, ally ;):))) Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: piłkarska moda:) EURO 2008 21.06.08, 19:19 a czy zawsze coś musi być dla facetów?? :P a koszulka Ally jest tak samo prowokująca jak koszulki z napisem: "deutschland auf wiedersehen". Tyle, że te ostatnie Niemcy akurat rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: piłkarska moda:) EURO 2008 21.06.08, 22:45 sanvitalia napisała: > a czy zawsze coś musi być dla facetów?? :P > > a koszulka Ally jest tak samo prowokująca jak koszulki z napisem: "deutschland > auf wiedersehen". Cóż, skoro dla ciebie "Do widzenia Niemcy" to to samo co "Spalimy wam Berlin"... Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: piłkarska moda:) EURO 2008 21.06.08, 22:51 koszulki ally nawet nie zamierzam komentować, bo jest nasycona agresją jak wszystko co zostało skierowane do sędziego Weba po meczu Polska-Niemcy. Widać niektórzy nie potrafią inaczej - ilość kiboli na stadionach o tym świadczy. A Ally jawi mi się ni mniej ni więcej, ale jako kibolka Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 10:58 koszulki z "deitschland auf wiedersehen" miało mnóstwo ludzi, więc to już nie jest subtelne dawanie Niemcom do zrozumienia, że nie są lubiani (szczególnie gdy wrzeszczą teraz - co świadczy o ich beznadziejnym wyczuciu miejsca: " Berlin, Berlin wir fahren nach Berlin". Dlatego koszulkę Ally możnaby uznać za odpowiedź na to hasło. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 11:58 Brawo! jedyna osoba z forum, która zrozumiała sens koszulki ;)) masz u Mnie dobre wino ;] Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 12:06 hotally napisała: > Brawo! jedyna osoba z forum, która zrozumiała sens koszulki ;)) masz u Mnie > dobre wino ;] > co nie zmienia faktu, że Ci słoma z japonek wystaje Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 12:43 Wali Mnie to jak sobie to interpretujesz ;) Ja żyję tak, jak mam na to ochotę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 12:55 moze przeniescie wymiane uprzejmosci na priv, co?? Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 12:58 nie trzeba. Zakonczyłam dyskusję na ten temat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 13:00 moja uwaga, mimo ze pod postem ally, dotyczy oczywiscie wszystkich uczestnikow dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 21:21 nie zamierzam z kimś takim dyskutować. Nie ten poziom Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: piłkarska moda:) EURO 2008 21.06.08, 22:46 sanvitalia napisała: > a czy zawsze coś musi być dla facetów?? :P no wydawało mi się, że piłka uchodzi za męską rozrywkę wobec tego niech sami zainteresowani noszą gacie w piłkę Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 10:53 wśród kobiet też są kibice. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 15:50 sanvitalia napisała: > wśród kobiet też są kibice. Wiem, i są kobiety grające w piłkę. Mimo to piłka ma etykietkę "męskie" w naszej kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: piłkarska moda:) EURO 2008 21.06.08, 23:08 Można jak ally, a można tak tinyurl.com/3eqae9 Kwestia kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
badsaulgau Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 10:37 Ally, jej koszulka i podpisy pod zdjeciami - rece i nogi opadaja, poziom ponizej krytyki, sloma z butow wystaje......... Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 13:15 nooooooo :) strzelilas gola ! prosto z tipsiarskiego serca :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: piłkarska moda:) EURO 2008 24.06.08, 18:44 Jeśli nie rozumiesz napisu, nie krępuj się, zapytaj, ktoś ci przetłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 14:01 chciałam pokazać Wam coś ciekawego.... szkoda, że dyskusja zeszła na temat Ally i jej koszulki, o której, swoja drogą, sama w moim wątku nie wspomniała, więc nie na miejscu jej zarzucanie jej TUTAJ czy to było stosowne czy nie. A co do Niemców i ich haseł na stadionach i poza nimi to nie od dziś wiadomo, że taką samą radość sprawia im dopingowanie swojej reprezentacji jak i dołowanie innych kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 14:16 jeszcze nie pokazalam koszulki z Chorwacji :D Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 14:20 do Chorwatów nic nie mam, jak napisałam niżej bardzo podobało mi się ich kibicowanie:) i też nie spotkałam się z jakąkolwiek agresją, wręcz przeciwnie - bardzo pozytywnie byli nastawieni do Polaków:) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 14:32 zeby nikt Mnie zle nie zrozumial- nie mialam koszulki anty chorwackiej. Tez sie osobiscie nie spotkalam z przykrym zdazeniem, ale niestety Moi znajomi tak: Kolega byl w Fan zone z dwoma kolezankami na meczu. Bylo moze z 5 Polakow oprocz nich. Po meczu podbil do nich Chorwat wyjal malego i powiedzial "pokaze Wam co to jest Polska"... wiec jak dostal w dziub od Mojego kolegi to odlecial na 3 metry. I zleciala sie banda Chorwatow i na nich. Kolezanka wola Polakow, zeby mu pomogli, bo on sam, tamci mowia "nie, bo wy z Legii, wiec nic Nas to nie obchodzi", wiec kolezanka sama ruszyla na pomoc... zbiegly sie psy, zatrzymali Naszych, Chorwaci uciekli. Godzine negocjowali i w koncu ich puscili. Normalnie szok. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 14:15 a jak Ci sie ogolnie podobalo na euro? Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 14:18 grą naszych jestem rozczarowana :( ale ogólnie super, piłkarska atmosfera itp. :))- ja to kocham. Bardzo podobał mi się też doping Chorwatów (podczas meczu Chorwacja-Niemcy) czekam teraz na RPA!!:) a jak Twoje wrażenia? a wiesz, widziałam Cię po ostatnim meczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 14:25 gdzie Mnie widzialas? Ja sie rozchorowalam na chorwacje, myslalam, ze juz nie dotre na stadion... Moje wrazenia- Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 16:30 w Wiedniu niestety nie byłam, ale też oglądałam go w super atmosferze z wieloma Polakami. Austriaków było dużo mniej niż nas i nie mogli nas przekrzyczeć, choć bardzo starali się im pomóc Niemcy (ale to już zupełnie inna historia). Mnie bardziej atmosfera podobała się na pierwszym meczu, wg mnie wtedy był większy doping zarówno przed jak i podczas, natomiast na POL-CHORW nie było już tych emocji, miałam wrażenie, że wiele osób przyjechało bo miało bilety, a nie po to by kibicować. Niestety. Mundial oglądałam z trochę innej perspektywy, ale fakt teraz była gorsza organizacja. A widziałam Ciebie po meczu w pobliżu wejścia na sektor B8:) Odpowiedz Link Zgłoś
abigail83 Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 21:20 A ja widzialam Ally w Wiedniu. Trudno bylo nie zauwazyc, ale to nie jest komplement. Ally, bralas za zdjecie 5 zeta, to prawda? trzeba sie bylo chociaz przerzucic na euro :P Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: piłkarska moda:) EURO 2008 22.06.08, 22:40 Kochana, gdybym brała za zdjęcie chociaż 5gr to teraz piłabym drina opalając się na hamaku na malediwach ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kontrowersyjna Re: piłkarska moda:) EURO 2008 23.06.08, 17:41 co do zdjęć z bloga Ally-bardzo mi się podobają. co do podpisów fotek oraz słynnej koszulki-tak już jest, że prawdziwa wartość człowieka wychodzi, jak się wypowie. z podpisów wychodzi zaściankowość a koszulka to kiepski żart-jak odgrzewany kotlet-ani to ładne ani smaczne. jeśli zagramy z Niemcami w RPA albo na Euro 2012, proponuję założyć koszulkę "spotkamy się w XXX" (oczywiście po niemiecku) gdzie XXX to nazwa miasta, w którym odbędzie się finał.to będzie w dobrym guście. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrowersyjna Re: piłkarska moda:) EURO 2008 23.06.08, 17:45 zastanawiam się jeszcze, co ma znaczyć pisanie wielką literą słów "Mojej" "Mnie" itp. co do innych-rozumiem-zachowanie szacunku. ale do siebie? to jakaś nowa moda? czy o tym wspomniano w netykiecie? nie, żebym nie miała szacunku do siebie(mnie i mojej osoby) <lol> Odpowiedz Link Zgłoś