malagracja Przyklejone: malagracja 13.04.09, 21:22 Wiem, to moze smiesznie brzmi ale ja mam 172cm wzrostu i obwod uda mniejszy niz Ty i najmniejsze są mi za duze. Zawsze. Obojetnie z jakiej firmy. Dla Ciebie najmniejsze bedą dobre, bo masz wiecej ode mnie w udzie. Ale i tak bedziesz mogla je naciagnac pod samą pupe :-) Zachodu są warte jak każde takie pończochy. Na dobrą sprawe róznica między Gatta, Venezianą a czymś "mniej znanym" jest minimalna. A obwod bioder podaje, bo chyba ta firma ma tez rajstopy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Przyklejone: Monissska 13.04.09, 21:22 a ja się nie zgodzę z malagracją; obwód uda i wzrost mamy taki sam; może mam trochę wyżej krocze:P ale pończochy rozmiar 2 są dla mnie jak zakolanówki i to naciągnięte na maksa. Jak kupuję tylko tanie pończochy samonośne (10zl) bo po prostu droższych się nie opłaca, tak jak mówi malagracja - różnicy prawie nie ma - jeśli jest to zazwyczaj w koronce Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Przyklejone: Malagracja 13.04.09, 21:23 Ja mam w udzie 43cm. A moge je rozszerzyc bardzo, bardzo. Wiec nie wiem na kogo są szyte 2? Skoro na mnie są za szerokie i moge je pociagac az pod tylek? A krocze juz mierzylysmy i pamietasz co nam wyszlo. Wiec Twoja teoria sie nie zgadza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Przyklejone: Monissska 13.04.09, 21:24 Jak się może nie zgadzać? - wiem co noszę na tyłku:) Krocze (co za słowo:D) mamy mniej więcej na tej samej wysokości; porównywałyśmy nylony - to inna sprawa (btw RHT Cervina są duuuuuużo krótsze od FFów w tym samym rozmiarze) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Przyklejone: Malagracja 13.04.09, 21:25 Ale ja przeciez mierzylam na FF, a nie RHT :-) RHT to wogole inna sprawa w przypadku i szerokosci i długości. Nie, nie to sie moze nie zgadzac co nosisz tylko teoria :) Ja w przypadku Kizombalover bym wziela najmniejsze. Przeciez to elastyczne samonośki. Muszą się na czymś trzymać i być napięte. A moze to jeszcze zalezy od tego GDZIE mierzymy udo? I na jakiej wysokosci nosimy ponczochy? Moze reszta nogi tez ma wplyw (np. szeroka stopa, waska kostka, duze kolano, grubsza lydka)? Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Przyklejone: Monissska 13.04.09, 21:25 aaaaa no oczywiście,że namotałam;D tylko w takim razie nie doszłyśmy w tych mailach do żadnego wniosku w sprawie naszego krocza:D a ja bym wzięła jednak 3 albo i 4:) zrobi jak będzie uważała; trochę samonośnych w życiu ponosiłam i wiem co mi leży a co nie:) na rozmiar 2 albo 1/2 nawet nie patrze, bo wiem, że pończocha nie może być za mocno napięta, bo paski silikonowe niestety są czasem do pupy i po prostu zjadą Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Na kogo 1 i 2? 13.04.09, 21:28 Z założenia na szczupłą i niską. Ale tak nie jest. Mam 172cm, co mnie kwalifikuje na 3 lub 4. Mam 43cm w udzie, a tego juz tabele producentów nie uwzględniają :-) Mimo to, 1 moge naciganac pod sam tylek. A i tak są dla mnie za szerokie. Nie wyobrażam sobie, żeby dziewczyna niższa ode mnie nosila 1 lub 2 bo zwyczajnie będą na nią za duze. Wiec dla kogo są te rozmiary? Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: Na kogo 1 i 2? 13.04.09, 22:19 na dziewczyny niskie a o okrąglejszych udach, łydkach - ogólnie o grubszych nogach; jesteś swojego rodzaju wyjątkiem mając 43 cm w udzie; nie mam żadnej koleżanki, która ma poniżej 5O cm w udach PRZECIEŻ JEDYNY SŁUSZNY TYP FIGURY TO GRUSZKA:) nie wiesz:P? Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: Na kogo 1 i 2? 14.04.09, 09:27 A ja uwazam, ze jedyny sluszny typ figury to klepsydra z duzymi cyckami :) Haha. Tak ogolnie mnie zastanawia to, ze ponczochy sa dla osob (z zalozenia) ktore maja ponad 50cm w udzie. Przeciez osoba mająca np. 156cm i tak ich nie naciagnie, bo jej nogi beda zbyt krotkie nawet, jezeli bedzie miala 55cm w udzie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: Na kogo 1 i 2? 14.04.09, 13:05 to,że ma 1,56m nie znaczy,że musi mieć i bardzo krótkie nogi;) są wyjątki, poza tym jakoś te niższe dziewczyny noszą pończochy, a raczej ich sobie nie ucinają:P więc jakoś muszą dawać radę:) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Re: Na kogo 1 i 2? 14.04.09, 18:08 Dobrym przykładem jest joankb, dla której najmniejszy rozmiar jest za duży :-) (niziutka jest) Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: Na kogo 1 i 2? 14.04.09, 19:26 ale Paulina, nikt się przecież nie upiera, że na każdego niskiego człowieka muszą pasować 1 czy 2; ale są dziewczyny, którym pasuje 1 czy 2, tak samo jak są te, dla których najmniejszy rozmiar jest za duży; nie ma sensu licytować się i rzucać przykładami osób którym pasuje/nie pasuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
wera9954 Re: Na kogo 1 i 2? 14.04.09, 17:44 Ja mam 159 cm wzrostu, a obwód uda 56,5 cm. Nogi raczej krótkie niż długie, ale dosyć masywne ;) Z długością pończoch nie mam problemów, 1/2 jest na mnie dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
wera9954 Re: wera9954 18.04.09, 15:42 Mówię tu o łamanych rozmiarach. Raz nawet zdarzyło mi się kupić takie pończochy, z których w rozmiazre 1/2 mogłabym sobie zakolanówki zrobić ;) Dobrze, że było tylko 3/4 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pinupgirl_dg Re: Na kogo 1 i 2? 15.04.09, 12:26 U mnie podobnie jak u monissski - biorę 3/4 i modlę się, żeby dało się je naciągnąć chociaż do połowy uda. Onego czasu jak się ostatnio mierzyłam miałam w udzie coś w okolicah 54-56 (mierzyłam w najszerszym miejscu). Chociaż chyba wiem, gdzie się większość tej długości podziewa - na moich łydkach ;P. Zależy też od firmy, ostatnio kupiłam sobie jakieś no name 3/4 i rzeczywiście sięgają gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś