Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej figury

13.07.09, 01:06
    Proszę już nie wiem co robić, w niczym mi nie pasuje. Pomóżcie określić mi
    moją figurę i wybrać sukienkę na wesele.
    Ostatnio schudłam z 105kg do 78kg, noszę rozmiar góra 46 luźne, dół 44.
    Moje wymiary dodam że mam duży odstający brzuch
    Waga 78kg
    Wzrost 167 cm
    Ramiona 46 cm x2
    biust 103 cm
    pod biustem 88 cm
    Pas 104 cm
    biodra 100 cm
    udo 60 cm
    łydka 40 cm
    moja fotka tylko proszę nie śmiejcie się ze mnie. Bardzo wstydzę się mojej
    chłopskiej figury
    www.fototube.pl/pictures/img5829jp3.jpg
    Obserwuj wątek
      • gelee Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 13.07.09, 01:36
        Według mnie powinnaś znaleźć w sklepie (ewentualnie uszyć) sukienkę o podobnym
        fasonie, co tu: link

Do tego fajne dodatki i będziesz ładnie wyglądać :)
        • crazygirl11 Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 14.07.09, 13:23
          Moim zdaniem powinnaś szukać sukienek podobnych to tej z linka powyżej. Mogą być
          mniej kolorowe, ale ten typ materiału i krój. Raczej unikaj takich, które
          zalinkowałaś (z Allegro). Wszelkie satyny i lejące materiały "obleją" Ci figurę
          i zamiast ukryć wyeksponują to co chciałaś zatuszować.
      • nessie-jp Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 13.07.09, 02:48
        Oj tam bez przesady. 46/44 to rozmiary, które dostaniesz w każdej sieciówce.
        Jeśli nęka cię kompleks, to poszukaj sukienki z lekko usztywnianym gorsetem,
        żeby "trzymała" figurę. (Tylko żeby dół nie był zbyt obfity, bo wyjdzie typowa
        beza weselna).
        • kar_ol85 NIE ubieraj gorsetu 14.07.09, 12:53
          to cię tylko poszerzy, najlepsza jest opcja odcinana pod biustem bardzo lużna
          długa bez wzorów lub bardzo delikatne i sukienka na ramiączkach acle grubych i
          dekold "V" bo odkryje ładne piersi i zwięży szerokie ramiona
      • natazilka Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 13.07.09, 04:10
        www.lowcarbfriends.com/bbs/main-lowcarb-lobby/529621-12-women-s-body-types-how-dress-them.html
        Tutaj masz wszystkie rodzaje figur, moim zdaniem jesteś jabłkiem.
      • vickydt Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 13.07.09, 11:06
        gratulacje za schudniecie, tak trzymac :). Kto Ci wbił do głowy jakąś chłopską
        figurę? Jabłuszko z Ciebie, dobrze tu gadają :) I kiecka podlinkowana genialna
        dla Ciebie: lejący materiał (broń Boże materiał cięty w skos, bo uwypukla
        niedoskonałości), dekolt duży, w literę V, ten węzeł pod biustem doskonale
        maskuje odstający brzuszek.
        • violiii Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 13.07.09, 11:28
          może kup sobie takie spodenki elastyczne z wysokim stanem gdzie bedziesz je
          mogla zalozyc pod sukienkę , wymodeluje Ci brzuch i uda tzn. brzuch nie bedzie
          az tak bardzo odstawał. Wiem coś o tym bo mialam dziewczyne w szkole co miala
          coś takiego a byla bardziej puszysta niż Ty. !
      • hazel_dobkins Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 13.07.09, 12:23
        Gratulacje wyników odchudzania, tak trzymać :)
        oto parę wkazówek dotyczących kształtu Twojego ciała
        www.thechicfashionista.com/apple-body-shape.html
        hubpages.com/hub/New-Year-Eve-Dresses-for-Your-Body-Shape
        i generalnie gorąco polecałabym Ci zakup porządnego gorsetu
      • monia515 Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 13.07.09, 14:05
        www.cogdziezaile.pl/index.php?p=14378
        Ta sukienka jest teraz przeceniona o 50%; pewnie za chwilę ciachną
        ją na 70%. Krój ma odpowiedni dla Ciebie- do tego pionowy pas wzdłuż
        brzucha optycznie wyszczupla i wydłuża. Albo uszyj cos podobnego.
        • tasza223 Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 13.07.09, 14:41
          Śliczna ta sukienka zastanowię się nad nią. W sumie cena nie jest taka
          wygórowana , no ale jakby jeszcze obniżyli to nie było by źle. Teraz patrzę i
          oni nie sprzedają przez internet. To może mogła bym uszyć hmm...
          • monia515 Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 13.07.09, 15:06
            www.cogdziezaile.pl/index.php?n=1826
            tu masz adresy sklepów S.Oliver.

Ale podobne sukienki są też w innych sklepach np. w Orsayu.
            www.cogdziezaile.pl/index.php?p=13984
            • nioma Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 13.07.09, 15:11
              sliczna!
          • kochanica-francuza ale ta sukienka victorii ma dekolt amerykański 13.07.09, 19:31
            przy twoich ramionach może to niedobrze wyglądać

KF ramiona ukrywająca ;-)
          • kar_ol85 Rnie kupuj tej viktorii 14.07.09, 13:00
            to nie ten materiał, niby jest odcinana pod biustem ale na wysokości brzucha i
            tak jest za mało lużna, wybierz jakiś lekki materiał
        • kukurydzazpuszki12345 Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 18.07.09, 19:12
          Przede wszystkim przestan tak zle pisac o sobie! Naprawde duzo
          schudlas, mozesz byc dumna z siebie :) Porządna dawka pewności
          siebie jest ozdoba kazdego stroju.
      • natazilka Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 13.07.09, 14:15
        kroj idealny, ale poszukaj czegoś bardziej gustownego, ta jest bardzo tandetna
        :( za to ta od olivera jest świetna
        • nioma Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 13.07.09, 15:09
          Przede wszystkim gratulacje!!!
          Brawo za wytrwalosc.
          Co do figury: ja tam nie widze zadnej tragedii. I naprawde nie pisze
          tego po to, zeby Ci bylo milo. Tak po prostu jest.
          Zamaskujesz brzuszek i smialo do przodu!
      • disa Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 14.07.09, 13:26
        gratuluje schudniecia

moze pod sukienke cos modelującego?
        photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/678/92/44/678924422
        na allegro jest tego duzo -w sklepach chyba tez
        takie wymodelowanie ciala dalo by Ci dodatkowy komfort psychiczny

sukienki zalinkowane fajne ;]
      • klucha82 Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 14.07.09, 14:19
        również gratuluję schudnięcia! To duży sukces!
        Ja polecam takie fasony:
        www.gendai.pl/product_info.php?cPath=5&products_id=476
        www.gendai.pl/product_info.php?cPath=5&products_id=614
        www.gendai.pl/product_info.php?cPath=5&products_id=717
        harel.blox.pl/resource/studniowka3.jpg
        idolo.pl/moda/dluga,sukienka,orsay,g,189,12.html

• kitka20061 Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 14.07.09, 23:12
        Jaka chłopska figura? Jedynie nad brzuszkiem musisz mocniej popracować i uważać jak sie opalasz, bo jak założysz sukienke mocniej wycietą to bedzie śmiesznie wygladało. Ja bym na Twoim miejscu nie kupowała sukienki przez internet, bo nie ma możliwosci przymiarki, a to co ładnie wygląda na manekinie, nie koniecznie będzie wyglądało dobrze na Tobie. I polecałabym jakis pas, czy wysokie majtki, co by troche ten brzuszek spłaszczyły.
      • stylowniashop.pl [...] 15.07.09, 09:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • tasza223 Dzięki Dziewczyny 15.07.09, 22:25
          Dzięki Dziewczyny tyle tego że nie wiem co wybrać. Muszę pojeździć trochę po
          sklepach po przymierzać takie fasony.
          • adela38 Re: Dzięki Dziewczyny 16.07.09, 06:58
            Zdecydowanie najpierw powinnas zainwestowac w bielizne wyszczuplajaca- cos a`la
            gorset.Nacisk na tkanko brzucha nie tylko wymodeluje sylwetke, ale i bedzie
            pomagalo w dalszym chudnieciu. Twoja otylosc jest z gatunku tej niebezpiecznej
            dla zdrowia, wiec wazne jest bys majac juz tak dobre efekty (ktorych gratuluje)
            nie osiadala na laurach tylko starala sie dalej.
            Co do sukienek, to warto bys na sukienke zarzucala cos luznego- moze byc nawet
            bluzka koszulowa- zostawiajac ja otwarta bedzie optycznie wysmuklala sylwetke..
            • monia515 Re: Dzięki Dziewczyny 16.07.09, 11:09
              I jeszcze jeden szczegół- opal dekolt równomiernie, bo masz łaty i
              bedzie je widać przy wydekoltowanej sukni.
              • tasza223 opale 16.07.09, 14:18
                Opale, muszę iść na solarium myślę że 2-3 razy po 8 minut wystarczy żeby jakoś
                wyrównać tę opaleniznę.
            • tasza223 mam już gorsecik slim lift 16.07.09, 14:15
              Mam już takie gorseciki kupiłam na allegro jeden z ramiączkami
              www.allegro.pl/item678450207_gorset_wyszczuplajacy_slim_lift_ramiaczka_xl_4.html
              drugi bez
              www.allegro.pl/item678450231_gorset_wyszczuplajacy_slim_lift_bielizna_s_1.html
              kupiłam je sobie zaraz na początku jak zaczęłam chudnąć. Chciałabym taki
              gorsecik bez tych spodenek ale nie umie znaleźć, bo w nich jest bardzo ciepło.
              Ten ślub na który się wybieram jest 22 sierpnia.
              • lesialesia Re: mam już gorsecik slim lift 16.07.09, 18:43
                gratuluję schudnięcia
          • tasza223 Jak już kupię to potem wam pokażę 16.07.09, 20:03
            Jak już będę miała tę sukienkę to dodam fotkę i powiecie czy dobrze wybrałam
      • maysea Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 21.07.09, 02:07
        oh tak dekolt V na szerokich ramiączkach, odcinana pod biustem i dół w kształcie litery A. za kolanko, nie można się wstydzić nóg!
      • tasza223 Mam sukienkę 02.08.09, 00:31
        Mam sukienkę! Boże tylko powiedzcie że dobrze wybrałam, pójdę w niej na 2 dzień
        wesela na pierwszy jeszcze nie znalazłam.
        www.fototube.pl/pictures/212212.jpg
        • gabrielafrancuz Re: Mam sukienkę 02.08.09, 00:35
          Wrzuć zdjęcie siebie w sukience, bo w ten sposób nie sposób ocenić, czy dobrze
          wybrałaś.
          • tasza223 Re: Mam sukienkę 02.08.09, 01:15
            www.fototube.pl/pictures/69678986811jp.jpg
            • tasza223 Re: Mam sukienkę 02.08.09, 01:17
              tylko jakie byty do tej sukienki?
              • gabrielafrancuz Re: Mam sukienkę 02.08.09, 11:27
                Pobawiłabym się w kontrast błysk-mat. A więc dość wycięte, czarne, zamszowe
                czółenka. I matową kopertówkę.
                A sukienka bardzo ładnie leży na biuście i go podkreśla. To H&M? Bo widziałam
                tam wczoraj coś podobnego.
                • tasza223 Re: Mam sukienkę 02.08.09, 14:10
                  Sukienka jest firmy ATMOSPHERE kupiona na allegro.
      • jaleo Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 02.08.09, 13:04
        Ja bym radzila sukienke odcinana pod biustem - dlugosc albo do kolan albo maxi -
        cos jak ta ze zdjecia w drugim poscie. Pod biustem masz najszczuplejszy obwod,
        i to trzeba wyeksponowac. Na Twoim zdjeciu nie widac za dobrze nog, ale z tego
        kawalka, ktory widac, to sa normalne nogi - jak potraktujesz je specjalnym
        make-upem do nog (np Sally Hansen) to spokojnie moim zdaniem mozesz zalozyc
        dlugosc do kolan, do tego wysoki obcas.

I oczywiscie z nierownomierna opalenizna na ramionach/dekolcie trzebaby cos
        zrobic - samoopalacz albo jeszcze lepiej profesjonalna opalenizna w sprayu.

• jaleo Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 02.08.09, 13:05
          Wlasnie przeczytalam wyzej, ze sukienke juz masz - wyglada dobrze :-)
        • tasza223 Re: Błagam pomóżcie dobrać sukienkę do okropnej f 02.08.09, 22:06
          A te rajstopy w sprayu zakryją mój tatuaż bo bam na łydce ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka