Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

moda na charmsy !

31.07.09, 11:40
    Lubcie modę na te zawieszki do bransoletek? Macie już swoje komplety? Gdzie kupujecie te "chamrsiczki"? Mi się podobają takie ze sklepu Juicy Couture Charms, ale nie wiem czy można do Polski je zamówić. Z polskich to najbardziej chyba podobają mi się marki AGATHA, znalazłam w sieci fajny ich mix, wrzucam :)

img398.imageshack.us/img398/7932/chamrsyagathaaaa.jpg
    Obserwuj wątek
      • Gość: NIka Re: moda na charmsy ! IP: *.stacje.agora.pl 31.07.09, 15:35
        Ja się jeszcze nie zdecydowałam, ale przyznam, że przemawia do mnie idea
        noszenia czegoś brzęczącego na ręce (lubię tez takie brzęczące kolczyki). Może
        się mylę, ale wydaje mi się, że to bardzo sexy jest:)
      • weronika.82 Re: moda na charmsy ! 04.08.09, 16:01
        Noszę charmsy już od dłuższego czasu. Najładniejsze moim zdaniem można kupić w
        Aparcie.
        Cena nie jest wygórowana, a jakość bardzo dobra
        • Gość: kkin Re: moda na charmsy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 10:07
          W Aparcie są ładne, ale najpiękniejsze są od Swarovskiego! Cudo! Mam takie.
          Minusem jest wysoka cena (niestety).:-)
        • pollinii Re: moda na charmsy ! 26.08.10, 09:52
          Ja kupiłam kilka w Yes, ale potem przerzuciłam się na Apart, bo są tańsze i równie
          ładne : P
          • cobne_ Re: moda na charmsy ! 04.05.11, 19:25
            Podobają mi się te w Apart, ale nie widzę siebie w charmsach. ;3
      • Gość: ooola Re: moda na charmsy ! IP: *.opawska.osi.pl 05.09.09, 21:48
        ogólnie bransoletka wygląda fajnie, jest w moim stylu, ale nie wyobrażam sobie kupować
        tylu zawieszek po 50 zl każda (ostatnio tyle zapłaciłam za jedną którą kupowałam na
        prezent). Gdyby bransoletkę kupowało się razem z zawieszkami, choćby kilkoma,
        skusiłabym się ;)
      • weronika.82 Re: moda na charmsy ! 29.09.09, 19:05
        Ja dzisiaj kupiłam sobie w Aparcie nową zawieszkę, ma kształt piramidy -
        prześliczna jest
        • vanila Re: moda na charmsy ! 07.10.09, 11:46
          jak chcecie pooglądać fajne charmsy to proszę, zestaw linków :D

www.groszki.pl/groszki/1,95942,7102961,Charmsy_Agatha.html
          www.groszki.pl/groszki/1,95942,6819164,Charmsy_Juicy_Couture.html
          www.groszki.pl/groszki/1,95942,6871404,Charmsy_Agatha.html
          • black_filofunka Re: moda na charmsy ! 08.07.10, 14:50
            ja robię charmsy z wisiorków i moja bransoletka, nie chwaląc się, wygląda lepiej niż te z Apartu i od Swarovskiego. Trochę inwencji twórczej dziewczyny!!
            • szaramyszkaaa Re: moda na charmsy ! 10.07.10, 10:36
              uwielbiam charmsy i zgadzam sie z przedmowczynia - sama dostalam "baze" z
              apartu, a dosztukowuje sobie rozmaitymi wisiorkami, kazdy jest z innej parafii i
              wyglada to swietnie, a nie wszytskie na jedno kopyto.
              dla zainteresowanych:
              blognife.wordpress.com/2010/06/22/charmsow-czar/
              ;)

pozdrawiam
              szara myszka
              blognife.wordpress.com/
              blogmkm.wordpress.com/
              • cziksa Re: moda na charmsy ! 16.07.10, 16:12
                ja mam fiksacje na punkcie charmsow. Kolekcjonuje te z Trollbeadsa. Uwielbiam
                zwlaszcza te z motywem perly lub bursztynu, albo cale zestawy szklanych :):-D
      • darka23 Re: moda na charmsy ! 19.07.10, 12:24
        Najładniejsze ma Apart moim zdaniem, moja ulubiona zawieszka to koniczynka i motyl
        [
        • Gość: zona_modna Re: moda na charmsy ! IP: *.xdsl.centertel.pl 20.07.10, 17:14
          A ja się zastanawiam na taką www.pakamera.pl/bransoletki-mineraly-bransoletka-
          konik-morski-nr361886.htm lub taką: www.pakamera.pl/bransoletki-mineraly-
          morskie-kwiaty-nr384485.htm
          • cziksa Re: moda na charmsy ! 21.07.10, 10:22
            Ładne, dość egzotyczne:) Mnie ostatnio podobaja sie koraliki z cyrkonia i
            srebrem tez trollbeadsa, wygladaja jak platki sniegu z lodem:)))
            www.trollbeads.com.pl/Szklo_z_Cyrkonia_i_Srebrem-k80-0-3-default.html
      • weronika.82 Re: moda na charmsy ! 21.07.10, 11:02
        Upolowałam w Aparcie cudnego aniołka -nową zawieszkę, to już drugi mój anioł tej
        firmy:)
      • kasia3000 Re: moda na charmsy ! 22.07.10, 12:41
        Kompletnie nie rozumiem tej mody. Po co komuś takie zawieszki? Przecież to takie
        infantylne. bardziej przekonują mnie bransoletki typu pandora( ale bez
        zawieszek), bo efekt końcowy jest ciekawy- miedzy innymi dlatego,że zawsze inny.
        Takie zawieszki natomiast będą się dublować- to banalne
        • cziksa Re: moda na charmsy ! 26.07.10, 13:28
          nie zgadzam sie z toba:) bransoletki wygladaja tak jak sie je zaprojektuje, zz
          awieszkami roznie to wychodzi, ale np. koraliki trollbeads moga wygladac
          naprawde szykownie, masz rozne kamienie - perly, szklo, bursztyny - nawlekasz
          tak jak chcesz, zestawienia kolorow to tez indywidualna sprawa, naprawde
          wszystko w rekach wyobrazni :)
          • darka23 Re: moda na charmsy ! 26.07.10, 18:46
            Ja mam charmsy z Apartu - kilka literek,anioła, rower,lornetkę, aparat
            fotograficzny i niedźwiadka słodziaka:)
            • cziksa Re: moda na charmsy ! 04.08.10, 10:37
              zawieszek nie ma az tak duzo, bo tylko elfa , to ten
              www.trollbeads.com.pl/Basniowy_Elf-496.html . jakos wole koraliki, ale
              takie smieszne charmsiki tez sa ciekawe :)))
      • super_girlxd Re: moda na charmsy ! 10.08.10, 09:59
        Ja też bardzo lubie zawieszki, moim zdaniem są fajne i wgl ;-) lubicie sage
        Zmierzch? bo ja bardzo lubie i zamówiłam na allegro bransoletke ze Zmierzchu ,
        właśnie z zawieszkami :-) są świetne no i modne xd
        • cziksa Re: moda na charmsy ! 16.08.10, 10:35
          jesli ktos lubi projektowac, rysowac, robic fotki i luibi tez koraliki to
          Trollbeads organizuje konkurs na zaprojektowanie koralika :)) 1 raz w polsce
          mona brac w tym udzial. nagrody ciekawe - najlepsze ze mozna zaczac
          wspolpracowac z dizajnerami firmy :))))) yeah,
          szczegoly sa na fb
          www.facebook.com/TrollbeadsPL
      • koniara13 Re: moda na charmsy ! 17.08.10, 17:52
        Lubię!!! W aparcie są ładne!
        • cziksa konkurs Trollbeads 25.08.10, 13:36
          Trollbeads zorganizował konkurs na projekt koralika i w najlepszej 10 jest
          projekt z Polski, mozna gloswac !!!!
          www.facebook.com/profile.php?id=100000724668141#!/TrollbeadsPL
          jest naprawde ladny :))
      • lady233 Re: moda na charmsy ! 31.08.10, 13:27
        Jeśli masz zamiar kupować w jakichś luksusowych markach polecam Apart. Ceny: tańsze
        50-70 zł. droższe ok. 120 zł.Są ze srebra. Jest też Avon. Tam nie są srebrne lecz
        posrebrzane. Cena: ok. 15 zł. Polecam. :-S
        • weronika.82 Re: moda na charmsy ! 10.09.10, 08:54
          Mi się marzą charmsy z diamentami Apartu. Kolekcjonuję zawieszki srebrne i
          złote,kocham je:)
          • nusia15 Re: moda na charmsy ! 11.09.10, 15:35
            Uwielbiam je. Na razie czekam na zawieszki kupione w Avonie (koło 20 zł za 1 zawieszkę).
            Nie są srebrne, ale śliczne i nie za drogie. Oczywiście gdybym miała dość kasy to
            kupiłabym kilka np. w Aparcie, czy od Swarovskiego.
      • darka23 Re: moda na charmsy ! 17.09.10, 09:54
        Fajne nowe zawieszki ma teraz Apart w swojej kolekcji, np globus z kryształem
        górskim,albo talię kart
        www.apart.pl/pl/srebro,c,kolekcje,Charms,3978
      • oszalina Re: moda na charmsy ! 08.12.10, 15:10
        Ostatnio to naprawdę szał jest na te charmsy - wszyscy je noszą. W sumie się nie dziwię, bo są takie śliczne i naprawdę świetnie się prezentują, co najważniejsze do każdej kreacji. Ostatnio zamawiałam sobie w necie wisiorek z kryształu Swarowskiego i trafiłam tez na coś takiego jomisilv.pl/swarovski-charms/serca/c,17723,1 Przyznajcie, że prześliczne.
      • ruda86 Re: moda na charmsy ! 17.01.11, 09:58
        Ja na gwiazdkę nieźle się obłowiłam w zawieszki - powiększyła mi się kolekcja zawieszek Big Apartu i przybyło kilka beadsów ( tych ze szkłem murano)
        https://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod4080_0_m.jpg
      • emiliagres Re: moda na charmsy ! 16.02.11, 14:29
        Sklep z biżuterią, który czyni wszystko z miłości do piękna - "Niebieski-koralik" . Troszczy się o każdy detal i nieustannie poszukuje nowych wzorów. To w nim jest duży wybór koralików, charmsów, bransoletek, a asortyment ciągle się powiększa. Włoska biżuteria marki Biagi zawróciła mi w głowie. To tam tworzę swoją własną wyjątkową biżuterię, te z koralikami z bursztynu to moje ulubione - tylko tam można je znaleźć. Są idealne na każdą okazję . Bransoletka i naszyjnik może wyglądać dokładnie tak jak zapragniesz
      • alfacentauri Re: moda na charmsy ! 23.02.11, 16:07
        Może nie do wszystkiego pasują, ale mają w sobie tyle uroku, że nawet ja, akcesoryjna ascetka, zastanawiam się czy nie zaszaleć i nie zrobić sobie charmsowej bransoletki. Najbardziej podobają mi się Swarovskie, przepięknie błyszczą, w dodatku znalazłam taką promocję:Tekst linka. Co myślicie? Kupić?
      • ruda86 Re: moda na charmsy ! 01.03.11, 10:48
        Kupiłam kolczyki z kolekcji charms Apartu i zastanawiam się czy kolczyki muszą nawiązywać do zawieszek na bransoletce?
      • fashion29 charmsiki 01.03.11, 19:19
        ja miałam taką branzoletkę z srebrną gwiazdka ale niestety ją gdzies zgubiłam ona była po prostu baoka ale podobno moja kolerzanka ją ma:-)
      • melka21 Re: moda na charmsy ! 04.03.11, 15:14
        uwielbiam charmsy:) moja kolekcja nie jest za duża, ale obiecująco się powiększa.
        Niedawno zainspirowana Anją Rubik zaczęłam nosić beadsy:-)
      • kuriozum Re: moda na charmsy ! 05.03.11, 00:05
        Długo opierałam się modzie na charmsy, aż zobaczyłam katalog Agathy - zawieszki w dowolnym kształcie zupełnie mnie oczarowały. Są jakimś kolejnym sposobem na wyrażenie zainteresowań przez ubiór. Sama mam zawieszki w kształcie: czerwonych wisienek, czarnej londyńskiej taksówki, szkolnej teczki (niemal taka sama jak torba, którą noszę codziennie do szkoły) i czarnego bucika na obcasie. Wszystkie ze srebra, starannie wykonane. Tylko cena trochę odstrasza. W tej chwili wartość mojej bransoletki to pewnie ok. 900 zł (zawieszki są w różnej cenie, ale najdroższa z moich kosztowała chyba ponad 250 zł).
      • kejti. Re: moda na charmsy ! 06.03.11, 18:35
        Jakoś mi nie przypadły do gustu, ale wyglądają ciekawie. :)
        • melka21 Re: moda na charmsy ! 07.03.11, 09:11
          To ja trochę tańsze kupuję, średnio za zawieszkę 40- 60 zł
          na walentynki dostałam np. takie serce do kolekcji
          www.apart.pl/pl/srebro,c,1,30,2093
      • obliczasrebra Re: moda na charmsy ! 06.04.11, 21:58
        to może spojrzycie na charmsy w moim sklepie internetowym obliczasrebra.pl
        i obiecuję że wkrótce będzie ich więcej
      • emiliagres Re: moda na charmsy ! 14.04.11, 20:08
        Drogie Forumowiczki. Od dawna nie jest tajemnicą, że kochamy błyskotki. Każda z nas ma inny gust do biżuterii. Wiele rzeczy nie do końca spełnia nasze wymagania. Znalazłam świetny sposób, aby biżuteria była oryginalna, jedyna w swoim rodzaju. Otóż tworzymy ją sobie same w sklepie „Niebieski-koralik” . Ja już jestem po takim eksperymencie i muszę Wam powiedzieć, że to jest fajna zabawa i nieziemska radość. Nasze dzieci także mogą być modne dzięki dziecięcej linii Biagi Kidz. Za zakupy powyżej 100 złotych właśnie z tej linii otrzymujemy pluszowego króliczka, ale śpieszcie się bo promocja jest do 15 kwietnia. Ja już mam – jest uroczy
      • darka23 Re: moda na charmsy ! 23.04.11, 17:01
        a ja kupiłam sobie wczoraj świątecznego zajączka, za to słodkie maleństwo zapłaciłam tylko 44 zł :)
        www.apart.pl/pl/srebro,c,1,30,3902
        moja kolekcja powiększa się:)
        • michaska.86 Re: moda na charmsy ! 24.04.11, 19:14
          W Aparcie kolekcje sezonowe są cudne. Sama za każdym razem jak przechodzę obok wystawy to mam ochotę na każdą zawieszkę, najlepiej w kilku egzemplarzach ;-)

Chyba muszę powrócić do kolekcjonowania, skoro moda nie przeminęła,

pozdrawiam,
          miśka86
          wodakokosowa.wordpress.com/
      • katarzynkaa Re: moda na charmsy ! 25.04.11, 22:22
        O, bardzo fajny ten mix. I tak, można zamówić z Juicy Couture Charms, tam są chyba najfajniejsze :) Lubię charmsy, ale wprost patrzeć się nie chce, jak niektórzy mają obwieszone ręce od nadgarstków aż po łokcie bransoletkami z charmsami. Masakra. :-/
        • funfashion.pl Re: moda na charmsy ! 27.04.11, 09:48
          Ja mam srebrną bransoletkę z Aparta i większość zawieszek, tylko jedną z YES :-) kiedyś uwielbiałam charmsy, teraz mi już trochę przeszło ;-) Starałam się nie przesadzać z obwieszaniem się nimi, łatwo przesadzić i wtedy wygladają niestety kiczowato.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka