lavinka Re: jak się postarzeć 07.09.09, 11:10 A ja mam 32 i moim marzeniem jest wyglądać jak nastolatka(co też staram się czynić ubierając się na kolorowo). Reasumując, nie przejmuj się, przejdzie Ci :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: jak się postarzeć 07.09.09, 15:11 Wyraźny makijaż zawsze trochę postarza. I oficjalne ciuchy. Ale czemu chcesz rezygnować z koloru w ubraniu? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: jak się postarzeć 07.09.09, 15:15 ameliadol napisała: > Witam, > > mam 25 lat a wyglądam na nastolatkę. Jakie znacie sposoby na postarzenie się? > > Farbowanie włosów nie wchodzi w grę. > Wyrzuciłam już z mojej szafy wszystkie kolorowe ubrania i zaczęłam nosić tylko > czarne, białe, brązowe i ewentualnie beżowe, ale to i tak nic nie dało. > > co robić? a co bedziesz z tego miala,szukasz meza i dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: jak się postarzeć 07.09.09, 19:12 jasne że to się zdarza, chociaż ja nie znam takiej osoby, ale mam jedną kolezankę która twierdzi że wygląda na 10 lat mniej niż ma i to jest tylko jest subiektywna ocena, ale mam wrażenie że ona tak często to powtarza, że chyba 90 proc. osób wokół niej uważa że tak jest, dzisiaj znowuż poznałam dziewczynę która wygląda na więcej niż ma ale za to jest b. piekna moim zdaniem, maluje się b. wyraźnie i ma taką zmarszczkę na szyi którą nie obserwuję u dziewczyn przed trzydziestka a ona jest 25-latką Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: jak się postarzeć 07.09.09, 22:48 jeju ale po co sie postarzac? za 5-10 lat bedziesz panicznie robic odwrotnie i nie wiem jakie dzialanie jest bardziej tragiczne.. ja mam 22 lata, ponadtrzyletnia corke i wygladam na 16-17, tak mi najczesciej daja. jak chce byc uznana na swoj wiek- garsonka, makijaz dosc intensywny i fryz odpowiedni- wlosy zaczesane do gory, bez jakis uciekajacych kosmykow (wygladzona najczesciej lekka pianka). Mimo tego ze czesto jestem brana za starsza siostre a nie mame mojego dziecka.. przestalam sie przejmowac. raz jestem taka mloda, juz nigdy pozniej nie bede tak mlodo wygladac to po co mam rezygnowac z takich fajnych rzeczy jak kolorowy ciuch czy rozwiany wlos? :P zamiast postarzania proponuje- calkiem serio i bez obrazy- wizyte u psychologa zeby zaakceptowac siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: jak się postarzeć 08.09.09, 15:25 martina.15 napisała: Mimo tego ze czesto jestem brana za starsza siostre, mam sie smiac, porownanie z 3letnim dzieckiem to cos nienormalnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
enari Re: jak się postarzeć 07.09.09, 23:33 Ale kobita ma problem. Na ogół jest odwrotnie. Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy Re: jak się postarzeć 08.09.09, 13:20 No cóz. To JEST pewien problem. Jak cię nieustannie biorą za małolatę, a ty masz 30tkę na karku, to juz zaczyna irytować. Niekoniecznie podoba mi się, że co druga osoba wyjeżdża mi na dzień dobry na "ty", albo trzeba wszędzie łazić z dowodem. Nie chodzi o to, by wyglądać staro, tylko odpowiednio do wieku. Mnie to wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy Re: jak się postarzeć 08.09.09, 13:10 Mam to samo co Ty, ale co gorsza, ja mam 31 lat.. :( Cóż, twarzy nie zmienię:/ Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: jak się postarzeć 08.09.09, 15:09 Również załatwianie spraw urzędowych bywa irytujące bo Ciebie biorą za małolata. Mam 33 na karku i rozumiem problem. Odpowiedz Link Zgłoś
111daka111 Re: jak się postarzeć 08.09.09, 18:09 :) zapuść wąsy:)))) powinnaś się cieszyć, że wyglądasz młodziej ameliadol napisała: > Witam, > > mam 25 lat a wyglądam na nastolatkę. Jakie znacie sposoby na postarzenie się? > > Farbowanie włosów nie wchodzi w grę. > Wyrzuciłam już z mojej szafy wszystkie kolorowe ubrania i zaczęłam nosić tylko > czarne, białe, brązowe i ewentualnie beżowe, ale to i tak nic nie dało. > > co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: jak się postarzeć 08.09.09, 22:57 urodz dziecko, potem kolejne i wychowuj je sama, bez spychania na babcie gwarantowanie postarzejesz sie 15 lat w ciagu roku (mialam okazje zaobserwowac pare takich przypadkow) Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: jak się postarzeć 09.09.09, 03:10 ameliadol napisała: > Witam, > > mam 25 lat a wyglądam na nastolatkę. Jakie znacie sposoby na postarzenie się? > > Farbowanie włosów nie wchodzi w grę. > Wyrzuciłam już z mojej szafy wszystkie kolorowe ubrania i zaczęłam nosić tylko > czarne, białe, brązowe i ewentualnie beżowe, ale to i tak nic nie dało. > > co robić? ????-Bu..Najlepszy sposób (polecany przez kościół),to urodzić kilkoro dzieci,najlepiej jedno zo drugim.Efekt zapewniony... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaptakow Re: jak się postarzeć 12.09.09, 16:20 na szczeście Twoj patent na postarzenie sie nie zawsze dziala, mam 29 lat, urodzilam dwoje dzieci, rok po roku,wyglądam na 22-23, ludzie myślą że jestem ich opiekunką a nie mamą:) jak dla mnie super:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blu88 Re: jak się postarzeć 09.09.09, 17:04 a ja mam 21 i wyglądam dość poważnie, jak na swój wiek. obce osoby dają mi zawsze minimum 25-26 lat. nie ubieram się jakoś klasycznie, nie spalam się na solarium, nie mam dzieci, nie mam trwałej :P heh, jak "zmłodnieć"? ;) a tak serio: ciesz się, że wyglądasz młodo. moja mama ma 50 lat a wygląda na 35 - bardzo dobrze czuje się ze sobą, ma powodzenie, uśmiecha się. i nie uważam, żeby młody wygląd odejmował jej powagi. to raczej zaleta niż wada - tak mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Ha! 09.09.09, 22:37 Tez chcialabym to wiedziec... W tym roku skonczylam 35 i co? Nie daja mi wiecej niz 23-25... Znajome z pracy zapytaly czy jestem mezatka, mowie tak, od 5 lat - takiego opadu szczek to jeszcze nie widzialam ;) Po chwili stwierdzily, ze musialan wyjsc zamaz bardzo mlodo... I tu to ja sie zdziwilam, wiec zpytalam dlaczego. To one mi, ze przeciez mam 23 lata ;) Ja im na to, ze "deczko" wiecej, bo 35. No i tu znow bylo wieeelkie zdziwienie, bo jak sie pozniej okazalo one naprawde uwazaly mnie za 23 letnia mlodolate... ALE MIALAM DOBRY HUMOR! hahaha! I zawsze mam jak sobie to przypomne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Ha! 10.09.09, 00:47 ja mam 32 lata, wszyscy mowia, ze wygladam duzo mlodziej i...super bardzo sie ciesze i nie zamierzam nic z tym robic - malo tego: mam nadzieje, ze tak bedzie zawsze :-) nie staraj sie wygladac starzej, bo i po co, dla kogo? kogo to obchodzi ile masz lat, a na ile wygladasz to super zaleta wygladac mlodo Odpowiedz Link Zgłoś
cal-ineczka E tam od razu sę starzeć 13.09.09, 19:38 Wystarczy polubieć siebie. Jak ktoś daje lat pięć lub osiem to znajdź w sobie coś, w czym byłaś dobra w wieku lat pięć, czy osiem, a wady wyeliminuj. Zwróć uwagę komuś, że źle robi w dziedzinie, którą ty umiesz najlepiej z lat 5 lub 8 - zawstydzi się. Potem dostaniesz trochę więcej lat. Skojarz to z czymś, w czym byłaś dobra w tym wieku, np. w szkole, czy w jakiś swoich zaletach. Przypomnij sobie je, swoje dobre opinie, i jakby nigdy nic, gdy będzie okazja - zauważ, że ktoś nie ma takich zalet, zwróć uwagę gdy będziesz z tą odmładzającą Cię osobą, tylko kulturalnie i z klasą. To działa........... Odpowiedz Link Zgłoś
5th-avenue Re: jak się postarzeć 14.09.09, 07:44 A ja rozumiem autorke watku. Gdy jest sie po 40, to super jest wygladac na mniej lat. Ale gdy jest sie 25 letnia kobieta i wyglada sie jak malolata, to juz nie jest takie fajne. Ludzie najczesciej maja mniejszy szacunek do tak mlodo wygladajacej osoby, zwracaja sie najczesciej per "ty". Mniej sie z taka sosba licza, anizeli z osoba wygladajaca powazniej. Moja kolezanka tez dlugo wygladala mlodziutko - niska, drobna, dzieciece rysy twarzy. Gdy miala 25 lat dawali 18. Pozniej jednak jej twarz zaczela szybko sie starzec, tzn okolo 30 juz miala sporo zmarszczek i mimo mlodzienczo wygladajacych rysow twarzy zmarszczki te nie pozostawialy watpliwosci, ze nie jest juz dwudziestka. Odpowiedz Link Zgłoś
black_tangens Re: jak się postarzeć 14.09.09, 17:35 Aby wyglądać o wiele starzej niż się jest należy: - wyjść za mąż za alkoholika przed 20 urodzinami - do 25 roku życia urodzić minimum 3 dzieci, z tego co najmniej jedno niepełnosprawne (a najlepiej wszystkie trzy) - nie mieć pracy i żyć z opieki socjalnej w Polsce – bądź też pracować na kasie w jakimś hipermarkecie - pojechać na prowincję i kazać sobie za jednym zamachem zrobić mocną trwałą z farbowaniem włosów na obowiązkowy blond; mocny makijaż do tego - chlać alkohol i palić papierosy wraz z mężem-pijakiem i jego kumplami; nie zaszkodzi też np. uzależnienie się od narkotyków pozwolić sobie co najmniej raz w tygodniu dać mężowi w mordkę mieszkać z teściami – dobrze by było, żeby byli także bezrobotni i uzależnieni od alkoholu. Gwarancja 100%-owa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś