Dodaj do ulubionych

młodniejemy?

11.04.20, 18:37
Dzień dobry wszystkim,
oglądając polskie filmy dokumentalne i fabularne i z lat sześćdziesiątych lub siedemdziesiątych zwróciłem jakiś czas temu uwagę na to jak wyglądają pokazani tam ludzie, jak to się ma do ich ówczesnego wieku i jak współcześnie wyglądają ludzie mając tyle samo lat.
Wiem, że ludzie występujący w filmach są poddawani obróbce, ale nie sądzę, aby ich wtedy masowo postarzano.
W jednym z odcinków "07 zgłoś się" akcja dzieje się w cyrku i jedną z postaci jest tam pewien stary pracownik "Wujcio". Z ciekawości sprawdziłem, że aktor w czasie kręcenia tego odcinka miał ponad 50 lat a wyglądał tak jak obecnie wyglądają siedemdziesięciolatkowie.
Gdyby inżynier Karwowski przeniósł się w czasie i minęlibyście go na ulicy, to ile byście mu dali lat?
"Młodniejemy" bardziej dbając o siebie i interesując się bardziej sprawami przynależnymi dawniej młodzieży, czy to tylko w naszych oczach postarza ich niemodne ubranie i fryzura?
Obserwuj wątek
    • came_lia Re: młodniejemy? 19.04.20, 22:57
      Ciekawa wypowiedź:
      Nasze ciało jest jak pojazd w którym sie poruszamy ,liczy się to co mamy w środku.

www.youtube.com/watch?v=1OMMHozet3c
      • x94x Re: młodniejemy? 21.04.20, 22:22
        Dzięki, chętnie obejrzałamsmile
      • engine8 Re: młodniejemy? 22.04.20, 00:24
        Jakos ludzi chetniej kupuja nowe samochody niz te starsze - np z lat 70-tych?
        • came_lia Re: młodniejemy? 22.04.20, 10:19
          engine8 napisał(a):

> Jakos ludzi chetniej kupuja nowe samochody niz te starsze - np z lat 70-tych?
          Przypomina mi się ,że gdzieś pisałeś ,że masz stary samochód i nie kupujesz nowego bo wiesz co ma w środku,. I mężczyżni na żony nie wybierają modelek.
          • x94x Re: młodniejemy? 22.04.20, 12:11
            Mam dziś razem z bratanicą 60 latsmile Gdyby tak na równo podzielił, to wyszłoby nieźlesmile
            • came_lia Re: młodniejemy? 22.04.20, 13:32
              Ale dałaś zagadkę wiekową 😊
              Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin .
              • x94x Re: młodniejemy? 22.04.20, 14:14
                Dziękismile
              • x94x Re: młodniejemy? 22.04.20, 22:56
                53
                • engine8 Re: młodniejemy? 23.04.20, 02:05
                  Oj ja juz tych lat to nawet nie pamietam smile
                  Spojrzalem na albumy..... Jak mialem 53 to bylem w Malezji - sluzbowo ale zwykle zabieralem zone a tym razem to bylo tak ze firma pokrywala 2 tygodniowy pobyt sluzbowy oczywiscie , wiec nie bylo ograniczen jesli chodzi o zakwetorowanie czy jedzenie a ze wzgledu na swieta Malezyjskie i inne pracy bylo tylko 3 dni... tak ze cos trzeba bylo z tymi 10 dnaimi zrobic smile)
                  A ze bylem z klientem to jeszcze alkohole, rozrywki i cokolwiek sobie mozna wymyslec tez byly wliczone i nieograniczone.. . A jak wydawalem za malo to w firmie pytali dlaczego tak malo i czy na pewno klient byl zadowlony smile...
                  Ze zdjec wyglada ze ja z kolega klentem caly czas lezelismy na plazy , pilismy dinki i jezdzilismy na wodnych skuterach a zone masowal jakis przystojny malaj - na moich oczach oczywiscie... a jak skonczyl ja masowac to pare godzin dla relaksu stal na glowie.... Nie to nie alkohol to prawda... hehehehehe

Happy Birthday!!!
                  • x94x Re: młodniejemy? 23.04.20, 07:02
                    Bliska mi osoba była też tam dwukrotnie służbowo niedawno. Ponoć są sympatycznie i jedzą palcami. Oglądałam filmiki, zdjęcia. Ciekawy kraj, pozdrawiam.
                    • x94x Re: młodniejemy? 23.04.20, 07:05
                      PS Powiedziałam wczoraj bratanicy, ile kończę lat, to odrzekła: dużo!

www.youtube.com/watch?v=rSktfVJc_IM
                    • x94x Re: młodniejemy? 23.04.20, 07:10
                      sympatycznismile
                  • x94x Re: młodniejemy? 23.04.20, 07:13
                    PPS Dzięki za HBsmile
          • engine8 Re: młodniejemy? 23.04.20, 01:53
            Bo modelki sa jak sportowe auta - wszyscy ci zazdroszcza zwlaszcza jak jedzies topless ale jak zostawisz na chwile bez uwagi to juz go nie ma, ukradli....a utrzymanie bardzo drogie..smile
            • x94x Re: młodniejemy? 23.04.20, 07:07
              Dobre!
    • stasi1 Re: młodniejemy? 23.04.20, 08:27
      Podobno w ,,wojnie i pokoju" było że kogoś przywitali rodzice staruszkowie. 40 letni. Ja osobiście tego nie zauważyłem
      • x94x Re: młodniejemy? 23.04.20, 08:52
        Czytałam w oryginale, ale nie pamiętam " starikow".Mój tatuś ma 85 lat i na starca nie wygląda, Nie ma w ogóle zmarszczek na buzi i gęste włosy. Spowolnione ruchy z powodu wieku i otyłości świadczą o tym, że pomimo młodego wyglądu ma już trochę latek. Poza tym ma świetną pamięć i wzrok. Jego siostra żyła ponad 90 lat, nie pomyliła nigdy imion moich bratanic, siostrzenic itp. Geny? Kiedyś miał takie badanie robione i wyszedł mu wiek biologiczny 10 lat mniej. Nie trzeba się stresować drobiazgami, choć wczoraj pół dnia szukałam ważnej kartkismile Znalazłam!
        • zolza670 Re: młodniejemy? 11.05.20, 13:55
          Hmmm...jak jest otyłość to zmarszczek nigdy nie ma 😉
      • engine8 Re: młodniejemy? 23.04.20, 21:01
        To jak kiedys jak mialem 40 lat bylem z parku z zona i kolega do ktorego przyjechalo dwoch chopcow z Polski..- takich ze 17-18 lat...bylo bardzo dobrze ulozeni.
        No i cos tam sobie rozmawaili kiedy ja nie bylem z nimi i jeden cos tam komentowal na moj temtat ze cos tam powiedzialem.. Zona pyta " a kto ci to powiedzial"???
        Ten pokazujac na mnie - "O ten Starszy Pan z wasikiem" ....
        • x94x Re: młodniejemy? 24.04.20, 06:56
          3 lata temu byłam zarejestrowana na bezpłatne badanie piersi w nowoczesnym mammobusie. Pani wpuszczała wszystkie osoby bez sprawdzania dowodu. Mnie nie chciała wpuścić. 3 razy mi się pytała, czy mam 50 lat, w końcu się zdenerwowałam. Mówiłam jej, żeby sprawdziła w komputerze. Musiałam pokazać dowód.
          • stasi1 Re: młodniejemy? 24.04.20, 09:21
            To pogratulować. Ciekawe czy lepiej mieć ponad 50 lat i wyglądać na mniej, czy też mieć mniej niż to 50 lat a wyglądać na więcej?
            A z tym Wojną i pokojem był jakiś artykuł właśnie o tym że teraz ludzie żyją dłużej i młodziej i to podali za przykład jak się starość zmieniła
            • x94x Re: młodniejemy? 24.04.20, 09:45
              Chyba to drugie, bo i tak tych lat nie odda niktsmile Wydaje mi się, że wyglądam na swoje lata, tylko na sportowo się ubieramsmile To odmładzasmile Polecam literaturę rosyjskąsmile
              • x94x Re: młodniejemy? 24.04.20, 09:46
                Sorki, chodziło mi o pierwszesmile
                • stasi1 Re: młodniejemy? 25.04.20, 08:35
                  Ale jak masz mniej lat to zawsze możesz w życiu zmienić, a jak więcej to niestety już nic sie nie da
                  • x94x Re: młodniejemy? 25.04.20, 08:42
                    Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się masmile
                    • engine8 Re: młodniejemy? 25.04.20, 20:14
                      Boże,
                      - Daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie.
                      - Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę.
                      - I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.
                      • x94x Re: młodniejemy? 25.04.20, 20:18
                        Najtrudniej jest nie poddawać się rozpaczy, gdy odchodzi bliski, młody człowiek.
                  • stasi1 Re: młodniejemy? 26.04.20, 08:52
                    Inna sprawa czy ma się dobry wygląd bo mało co się przeżyło czy marny bo jednak życia się użyło? Czy Terlecki żałuje że za młodu imprezował? Pewnie nie. A czy Kaczyński z życia coś ma? Wystarczy mu ochrona i jadło dla kota
                    • x94x Re: młodniejemy? 26.04.20, 09:18
                      J anie mam żadnego zwierzątka w domu , a mieszkam na wsi. Po ostatniej stracie pieska płakałam po nim miesiąc.
                      • x94x Re: młodniejemy? 26.04.20, 09:20
                        Ja niesmile
                        • stasi1 Re: młodniejemy? 27.04.20, 08:51
                          Znaczy ty nie żałujesz że masz dobry wygląd bo nie imprezowałaś? Ostanio czytałem lutowy numer Polityki. I tam był felieton p. Plebanek i Chutnik że ludzie się dziwili że Jenifer Lopez gdzieś tańczyła a przecież ma 50 lat. A nikt się nie dziwi że Jagger to samo uprawia na scenie choć jest starszy 20 lat
                          • x94x Re: młodniejemy? 27.04.20, 12:26
                            Nie przepadam za imprezami, ale tańczyć lubię.
                            • x94x Re: młodniejemy? 27.04.20, 12:46
                              PS Pracuję z dziećmi w szkole, może dlatego nie czuję tak tych latsmile
                            • stasi1 Re: młodniejemy? 03.05.20, 10:26
                              Zależy co nazwać imprezą. A ja tańczyć nie umie.
                              • x94x Re: młodniejemy? 03.05.20, 14:01
                                Nie lubię takich imprez, gdy ktoś nachalnie namawia do alkoholu.
                                • stasi1 Re: młodniejemy? 04.05.20, 21:33
                                  A kto takie lubi? Ja kiedyś byłem na Sylwestrze gdzie prawie w ogóle nie było alkoholu. Oczywiście nie był to AA
                                  • engine8 Re: młodniejemy? 04.05.20, 22:01
                                    Co znaczy "prawie wogole nie bylo alkoholu?"
                                    Tzn byl czy nie byl?
                                    • x94x Re: młodniejemy? 04.05.20, 22:23
                                      Alkohol mi nie przeszkadza, tylko nie lubię być namawiana do jego picia. Denerwuje mnie to, gdy mówię, że nie piję, a kilka osób jednocześnie do picia namawia. Zazwyczaj wychodzę z takiej imprezy.
                                    • stasi1 Re: młodniejemy? 05.05.20, 08:47
                                      Na maturach też nie ma alkoholu. Ja tam byłem jako osoba towarzysząca zaproszonej osoby. Była to impreza składkowa na ponad 100 osób. Jakie były założenia wyjściowe tego nie wiem. Na koniec imprezy stwierdzono że koszt sali wyniesie około 50tys złotych. Wpłaciłem podwójną sumę bo nic z sobą nie przyniosłem. Alkoholu nikt nie pił przy mnie, na koniec do dziewczyny którą poznałem na imprezie przyczepił się gość który był pod wpływem
                                      • x94x Re: młodniejemy? 05.05.20, 09:44
                                        Chodzi Ci o studniówkę, mi poszło ze dwa tysiaki na dwie córy. Wczoraj nawet wspominały i mówiły, że studniówki są przereklamowane. Liczę razem z ubraniami. Alkohol chłopcy wnieśli kilka dni wcześniej, gdy dekorowali salę i ukryli w klasiesmile
                                        • x94x Re: młodniejemy? 05.05.20, 09:50
                                          Moje córy wyglądają bardzo młodo, muszą pokazywać dowód osobisty przy zakupie piwa, a skończyły studia w ubiegłym rokusmile W ubiegłym roku mąż zamawiał 4 piwa, kelnerka poprosiła córki o dowód osobisty, spytały: serio? Mąż powiedział, że to nasze dorosłe córki i w końcu podała im te piwa bez dowodusmile
                                        • stasi1 Re: młodniejemy? 05.05.20, 18:27
                                          Nie, napisałem że na maturze też nie ma alkoholu. Dalej był wywód na temat tego Sylwestra. A że dawno to było więc ceny wydają się zawrotne bo przed denominacją
                                          • x94x Re: młodniejemy? 05.05.20, 19:29
                                            ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka