Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20.10.04, 18:30
    Hej! Mieszkam w małym mieście zalewanym przez tanich sklepikarzy oferujących
    ubrania, których NIGDY nie założyłabym, nawet gdybym nie miała w czym
    chodzić. Po 1). są okropne gatunkowo - po pierwszym praniu można je spokojnie
    przeznaczyć na szmatkę do zmywania terakoty. Po 2). są bezgustowne i pochodzą
    z masowej produkcji, w związku z czym nosi je 7/8 społeczeństwa a po 3) są na
    tzw. "jedno kopyto" czyli żadnych rewelacji. Błagam poradźcie gdzie można
    kupić coś fajnego tzn.oryginalnego???? Jeżdżę od czasu do czasu do H&M
    (150km) dla mnie bomba, ale nie zawsze trafię na coś co akurat by mi
    odpowiadało - wiadomo, gdybym miała H&M "pod nosem" zaglądałabym tam bardzo
    często i z pewnością moja szafa wypełniona byłaby ciekawa kolekcją. Z tego co
    wiem H&M nie oferuje sprzedaży wysyłkowej np.per internet. Może coś wiecie na
    ten temat? liczę na was!
    Obserwuj wątek
      • demitulka Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.04, 00:09
        ja piernicze ale z ciebie pustak !! ja mieszkam akurat w wielim miescie i
        traktuje H&M jak takie szmatławe gniazdko w prozaicznymi przecenami i szmatami
        w których chodzi 99% spoleczenstwa..to jest dopiero masówa i odpad z
        produkcji...zastanów sie co piszesz....
        • rainylady Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.11.04, 19:02
          fakt h&M to masakra....wyglada jak wielki ciucholand a co do jakosci ubran to
          szczerze powiedziawszy nie jest za rewelacyjna
        • elizucha-l Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.01.05, 10:10
          Za to z ciebie jest chamka i idiotka numer jeden. Nazwać kogos pustakiem z
          powodu preferowannia jakiejs firmy odierzowej może tylko właśnie pustak i osoba
          bez kultury. Zwykła chamka i prostaczka.
      • demitulka Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.04, 00:10
        masz racje...gdybys miala H&M pod nosem to mialabys wypełniona szafe "nowa
        kolekca" i wygladaja jak te nasze miastowe bambery, ktore sie tam ubieraja....
      • demitulka Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.04, 00:11
        w ogle co to za wyrazenie"bezgustowne"..w jakiej ty wsi pochodzisz
        dziewczynko??
        • iizzaa Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.04, 09:43
          O! Widzę że odezwała się Wielka Pani z Wielkiego Miasta! Ty pewnie mieszkasz w
          paryżu i ubierasz się tylko i wyłącznie u Armaniego, Chanel... Cóż, tylko Ci
          pozazdrościć.....
          • demitulka Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.04, 15:06
            Nie-jestem z Poznania i ubieram sie zupełnie normalnie..ale denerwuje mnie,ze
            ktos taki jak Ty robi z takiego czegos jak H%M wyrocznie mody i dobrych
            kolekcji..tłumacze Ci tylko, małomiasteczkowa dziewczynko,ze to chłam, wiec jak
            chcesz zabłysnac na tej swojej wsi, to omijaj H%M bo moze zdarzyc sie tak,ze na
            mszy w niedziele, usiądzisz koło dziewczyny w takiej samej kurtce..
            pozdrowienia
        • morechee Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.04, 13:42
          Demitulka, napisz coś o sobie! Ile masz lat, jakie wykształcenie, stan cywilny
          i IQ. Zawsze byłam ciekawa, kim są osoby, które odpowiadają na posty w tak
          dramatycznie złośliwy i prosty sposób.
        • elizucha-l Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.01.05, 10:13
          Ciekawe "w" jakiej wsi mentalnie ty pochodzisz dziewczynko... Ależ sie
          oburzyłaś biedactwo, teraz bedziesz tu wstawiala wątek za wątkiem sypiąc
          epitetami. Proponuje zarzyć nerwosol i poszukać jakiegoś kursu dobrego
          wychowania, bo na rozwinięcie inteligencji juz za poźno. A bezgustowne są takie
          prostaczki jak ty, mam nadzieję ze wyjasniłam ci to wystarczająco jasno.
      • demitulka Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.04, 15:09
        aha..założe sie,ze gdybys nie miła w czym chodzić to był załozyla te ubrania
        od :tanich sklepikarzy: jestes tak putsa,ze az boli...chyba nigdy nie widziala
        nikogo biednego.....
        • iizzaa Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.04, 17:56
          Tak się składa moja Wielkomiejska Kobieto, że akurat nie mieszkam na wsi, nie
          chodzę do kościoła i wiem co to znaczy być biednym. Z jednego cieszę się
          ogromnie - a mianowicie z tego, że nigdy Cię nie spotkam. Bo i tak pewnie
          niczym nie wyróżniasz się z tłumu (no chyba że - w przeciwieństwie do mnie -
          błyszczysz inteligencją, czego można się domyśleć po Twoich wypowiedziach). Za
          pustą się nie uważam, tylko Ty droga Kobieto z Wielkiego Miasta mając wszystko
          na wyciągnięcie ręki, nie potrafisz docenić tego co masz, a o czym właśnie ci
          biedni, o których tak wzruszająco piszesz, marzą. Czasem warto zastanowic się
          nad tym, co się pisze.
        • iizzaa Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.04, 17:58
          P.S. Co znaczy "putsa"? Bo wiesz, u nas na wsi, nie znamy tego słowa...
          • kochanica.francuza Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.04, 19:12
            iizzaa napisała:

> P.S. Co znaczy "putsa"? Bo wiesz, u nas na wsi, nie znamy tego słowa...
            iizzaa ,ja nie wiem,kto to jest ta baba,ale nie przejmuj się.;-)

sama nie lubię h&m,ale to nie powód,żeby bliźniemu tak chamsko wrzucać.

dawno przeczytałam Twój wątek i chciałabym Ci jakoś pomóc,tylko cholera nie mam
            pomysłu.

czy samej kolekcji h&m nie ma w necie? wtedy mogłabyś np.dzwonić do sklepu i
            prosić o odłożenie,czy co...
            przykro mi,ale nic innego nie przychodzi mi do głowy.:-(

Pozdrawiam
            kochanica Francuza,rodowita warszawianka:-)
            • iizzaa Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.04, 20:00
              Cześć kochanica! Dzięki za zrozumienie :) Wiesz, tu nie chodzi tyle o mnie co o
              inne osoby, które znam i w sumie pisałam niejako w ich imieniu, bo widzę jak
              jest. Ja akurat jestem w tej komfortowej sytuacji, że raz w tygodniu jestem w
              Poznaniu, bo lubię tam robić zakupy. A co do H&M to mają tam fantastyczne
              ubrania dla dzieci. Tylko tam kupuję dla mojej 10miesięcznej córci i ogrom
              ludzi "u nas na wsi" (40tys. mieszkańców to przecież wieś, nie?) również uważa,
              że są świetne. Uważam że H&M jest na każdą kieszeń, nie ubieram się w Versace
              czy Claire d.k., bo zwyczajnie mnie na to nie stać. Jak każda "małomiasteczkowa
              dziewczynka" szukam czegoś niepowtarzalnego i takie rzeczy znajduję właśnie w
              H&M (widocznie jestem "putsa"). Zdarza mi się wrócić do domu z pustymi torbami
              z zakupów, jestem wściekła, ale już cieszę się na następny wypad do Wielkiego
              Miasta. Po prostu potrafię cieszyć się tym, co niektórzy mają na wyciągnięcie
              ręki i uważają, że jeśli komuś się tam podoba to jest "putsy". Bardzo Ci
              dziękuję, że próbujesz mi pomóc. To naprawdę bardzo miłe. Odezwij się jeszcze,
              bo tak mało dziś wokół nas życzliwych osób. Pozdrawiam Cię gorąco, kochanico!
              • kochanica.francuza Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.10.04, 21:24

> Poznaniu, bo lubię tam robić zakupy. A co do H&M to mają tam fantastyczne
                > ubrania dla dzieci. Tylko tam kupuję dla mojej 10miesięcznej córci i ogrom
                > ludzi "u nas na wsi" (40tys. mieszkańców to przecież wieś, nie?) również uważa,
                >
                > że są świetne. Uważam że H&M jest na każdą kieszeń, nie ubieram się w Versace
                > czy Claire d.k.

Hehe claire to "fajna" firma - szyje dla pseudoromantycznych (tzn,takich,które
                uważają że "bycie romantyczną"to posiadanie zwiewnej kiecy) panienek - nieźle
                nadzianych.
                Raz tylko kupiłam tam spodnie,bo potrzebowałam letnich i akurat na mnie
                weszły;-),a był koniec sezonu i puchy w sklepach,przedtem zleciałam w
                poszukiwaniu spodni całą stolicę...wrrrrr...

, bo zwyczajnie mnie na to nie stać. Jak każda "małomiasteczkowa
                >
                > dziewczynka" szukam czegoś niepowtarzalnego i takie rzeczy znajduję właśnie w
                > H&M (widocznie jestem "putsa"). Zdarza mi się wrócić do domu z pustymi torbami
                > z zakupów, jestem wściekła, ale już cieszę się na następny wypad do Wielkiego
                > Miasta. Po prostu potrafię cieszyć się tym, co niektórzy mają na wyciągnięcie
                > ręki i uważają, że jeśli komuś się tam podoba to jest "putsy". Bardzo Ci
                > dziękuję, że próbujesz mi pomóc. To naprawdę bardzo miłe. Odezwij się jeszcze,
                > bo tak mało dziś wokół nas życzliwych osób. Pozdrawiam Cię gorąco, kochanico!

Uuuuu,jaka duża dawka ciepła!Dzięki,pozdrawiam!:-)
              • rainylady Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.11.04, 19:07
                hey izaa nie przejmuj sie docinkami ja osobiscie nie lubie H&M o czym juz
                napisałam mam swoje powody ale to nie znaczy ze komus to nie moze sie podobac i
                to wcale nie znaczy ze jest pusty,zresztą to okreslenie jest kompletnie
                nieadekwatne.pozdrawiam
                • iizzaa Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.11.04, 19:26
                  witam. Każdy ma prawo do swojego gustu ale to chyba (a nawet raczej) nie
                  upoważnia nikogo do używania takich słów (mam tu na myśli Demitulkę)
                  Powinniśmy być bardziej tolerancyjni, jak Ty na przykład. Pozdrawiam!
                  • kochanica.francuza Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.11.04, 19:38
                    a jaki język robisz?
                    • iizzaa Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.04, 14:47
                      Uwielbiam i kocham niemiecki!!!!!
                      • kochanica.francuza Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.11.04, 21:41
                        iizzaa napisała:

> Uwielbiam i kocham niemiecki!!!!!
                        Ha,jak będę grzeczna i pracowita,to w lutym zrobię ZOP-a...
                        z germańskim pozdrowieniem;-))))
                        kochanica

• spongia Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.12.04, 00:52
                hej iizzaa, rozumiem cie doskonale bo sama jeszcze do niedawna mieszkalam w
                miasteczku jeszcze mniejszym od twojego (11 tys) w krainie co prawda
                geograficznie pieknej, ale paskudnie oddalonej od jakiejkolwiek wiekszej zbitki
                cywilizacji (najblizsza 'metropolia' byl Olsztyn, na wyjazd do ktorego cieszylam
                sie i ekscytowalam tak bardzo jak ty do Poznania (tam tez jezdzilismy w czasie
                wizyt u rodziny i tam to naprawde byl sklepowy 'dosyt')
                teraz, mieszkajac w nowym miejscu, odkrywam sklepy coraz to nowe i zauwazam, ze
                musze sie jeszcze baaardzo dlugo uczyc zeby moc kupic sobie wiele z tych
                ciekawych rzeczy ktore mi sie podobaja
                h&m zobaczylam chyba pare miesiecy temu pierwszy raz, weszlam do niego dopiero
                po paru tyg przechodzenia obok (odwiedzajac wczesniej inne, ktore juz znalam i
                wiedzialam co sie moge po nich spodziewac zawsze spedzajac na takim pelnym w
                energie lazeniu po godz np. wychodzac z niczym i troche sie wkurzajac, ale tylko
                troche na siebie, ze 'zmarnowalam' czas zamiast jechac po szkole do domu, wyjsc
                z psem, ugotowac cos, zabrac sie za lekcje etc.) i mimo ze duzo rzeczy wydawalo
                mi sie nieladnych, znalazlam pare 2-4 sztuki fajnych ubran (oraz inne, na ktore
                nie chcialam wydawac tyle ile oni chcieli), takich bardziej vintage za ktore
                zbieralam komplementy od ciotek i znajomych
                teraz jakby troche sie zachlysnelam :) sklepami, lazac po nich prawie codziennie
                po szkole i szperajac i szukajac coraz to nowych rzeczy (tyle ze nie dla mnie, a
                dla rodziny i narzeczonego, z powodu swiat :) juz chyba z 2 miesiace przed
                zaczelam kupowac tak powoli po trochu, powybierane fajniejsze rzeczy z takich
                outlets gdzie trafia sie pelno super pojedynczych egzemplarzy w dosc niskich cenach)
                jezeli chodzi o kupowanie na necie, to na pewno moge ci poradzic firmy z usa, z
                ktorych czesto mozesz zamowic przez net nawet nie mieszkajac w usa, w wiekszosci
                (no, moze i we wszystkich) potrzebujesz miec karte zeby placic (ale to chyba
                dzis juz nie problem, nawet w mniejszych miasteczkach, ja przynajmniej ja po
                ukonczeniu 18 lat zaraz sobie wyrobilam, zwlaszcza zeby korzystac z
                internetowych sklepow o wiele latwiej) mozna tez skorzystac z posrednictwa
                takich firm jak doma czy polamer ktore za chyba niewielka oplata dostarczaja
                ciuszki zamowione na necie gdzie ograniczaja sie tylko do wysylki w rejonie usa
                no albo poprosic jakas znajoma osobe z zagranicy aby cos tam odebrala,
                przesylajac jej pieniadze i czekajac na swoje wybory
                pare sklepow ktore sa popularne w usa i sa takie ze sredniej polki (te majace
                czasem swietnych projektantow, niestety nie sprzedaja niczego online :( ):
                www.victoriassecret.com
                www.bananarepublic.com
                www.oldnavy.com - to bardziej dla dzieciaczkow
                www.anthropologie.com
                www.gap.com
                www.jjill.com
                www.chicos.com - bardzo sie 'wschodnie' zrobilo
                www.jcrew.com
                www.eddiebauer.com
                www.tjmaxx.com - to ten z outlets jednak maly maja wybor online i ceny o wiele
                wyzsze
                www.llbean.com
                www.urbanoutfitters.com
                www.ae.com
                www.forever21.com
                www.abercrombie.com
                :) wiecej sklepow teraz nie pamietam
                pozdrowienia, moze znajdziesz cos fajnego tam, przesylka (o ile mozliwa sprawdz
                w customer care zakladce albo w shipping) nie powinna byc zbyt wysoka jezeli
                chcesz troche poczekac
                :) spongia
                • iizzaa Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.12.04, 17:58
                  Dziękuję Ci bardzo za adresy. Fajnie, że ktoś mnie rozumie (bo sam tego
                  doświadczył, a nie tylko posiada mgliste wyobrażenie o tym). Pozdrawiam i życzę
                  wielu satysfakcjonujących zakupów w Nowym Roku!
        • elizucha-l Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.01.05, 10:17
          jezu piszesz bez ładu i składu, pełno literówek w tych twoich wypocinach. Tak
          więc tracą już zupełnie i tak wątpliwy sens. A tak wogóle to chyba każdy
          załozylby nawet ubrania które mu sie nie podobają gdyby jak piszesz nie mial w
          czym chodzic. No chyba ze ty swiecilabys golym tyłkiem :D
      • basia4014 Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.04, 12:20
        Hej! Jeśli czasem jesteś w Poznaniu, a szukasz czegoś interesującego w
        przystępnej cenie to wstąp do Olivii na Półwiejskiej. Jak pódziesz od strony
        Browaru do Kupca to jest gdzieś po prawej stronie. Może nie są to rzeczy super
        jakościowo, ale czasem trafi się coś oryginalnego i nawet eleganckiego. Inny
        sklep to New Yorker w M1. Wprawdzie masowy, ale mają nieraz duże przeceny i też
        można wyszukać coś dla siebie. Przykro mi z powodu dyskusji z demitulką, bo też
        jestem z Poznania i wstyd mi, że ktoś z tego miasta może pisać takie rzeczy na
        forum. Pozdrawiam
        • iizzaa Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.11.04, 14:46
          Dzięki za info! W Olivii nie byłam a New Yorker ma też ciekawe ubrania. Uważam
          że wszystko zależy od tego kiedy i na co się trafi. Uwielbiam Poznań i wstyd mi
          że stąpają po poznańskiej ziemi takie osobniki jak Demitulka. Na szczęście
          dzięki Wam nie zmienię opinii o Poznaniu i nie "odkocham się w nim. Poznań jest
          najpiękniejszym miastem Polski - taką opinię ma też bardzo wielu Niemców!
          • miska_malcova Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.04, 20:40
            ja lubię H&M, więc zapewne bluzgi padną pod moim adresem ;-)

nie przejmuj się!
      • winnix Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.11.04, 14:52
        Witam,
        Ja osobiście lubię sobie pogrzebać w C&A, chociaz to tez masówka trochę :)))
        Ale uwielbiam tam spodnie kupować, bo zawsze znajde takie jak chce (ostatnimi
        czasy sztruksy biodrowki). Z racji ze mam talie i biodra i nienajszczuplejsze
        nogi, znalezienie spodni na przyklad w Orsay'u to dla mnie mission impossible.
        Poza tym mam sentyment do C&A, bo jak jeszcze nie było ich w Polsce to trafilam
        do sklepu w Londynie a pozniej w Holandii gdzies i tam naprawde byly
        rewelacyjne ciuchy i tanie. Jak otworzyli w Poznaniu to szalalam z radosci, ale
        to nie to samo jednak. No i trzeba pogrzebac zeby cos tanszego znalezc. W
        kazdym razie ja polecam C&A:) Bluzki lubię z Tatum, ale rzadko je tam kupuje,
        bo wychodzą za drogo jak dla mnie (srednio 90-100). O o i jeszcze Carry na św.
        Marcinie.

Pozdrawiam,
        Kinga
      • carmelaxxx Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.11.04, 18:45
        H&M lubie ale w szcecinskiem H&m maly wybor jest tak jak i we wroclawkskim ,
        nie wiem jak w innych miastach. Jestem czesto w Norwegii i tam wybor jest o
        nieb lepszy. Sa rzeczy dobrej jaosci i gorsze ogolnie maja fajne wzory moim
        zdaniem, wyeniuny wczesciej claire uwazam za nudny na maxa. ale jednon jest
        najwaznijsze niewazne kto gdzie kupuje ciuchy i a ile tylko jaki stroj z nich
        skomponuje!!! wtedy nie wazne czy kuujesz na targowisku czy u versace. mozna
        sie ubrac fajnie i niegrogo, mozna wydac fortune a wygladac jak bombka
        choinkowa.
      • nataz Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.11.04, 19:26
        Hej!
        Jestem na tym forum pierwszy raz i czytam ten komentarz Pani z Poznania.Nie
        wytrzymałam i muszę coś powiedzieć.Nie wszystkie dziewczyny tutaj ( w Poznaniu)
        zachowują się w ten sposób-ta wypowiedź świadczy tylko i wyłącznie o jej
        kulturze i zerowym poziomie tolerancji-o IQ nie warto wspominać.Nawet jeśli
        ubiera się u Armaniego, Cavalli,D&G i innych(choć nie sądzę , bo w takim razie
        skąd w ogóle zna jakość ubrań z H&M???)Takie komentarze powinno się z forum
        usuwac-to zwyczajna obraza.
        Przy okazji polecam też ZARA, Reserved ( w Browarze).
        Miłych zakupów
      • sylvika Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.11.04, 21:48
        osobiscie lubie ubierac sie w reserved, ale h&m ma u mnie ogroooooomnego plusa -
        maja tam malutkie rozmiary pasujace na mnie (wzrost 152, waga 47) :). Jakość
        pozostawia czasem do życzenia, ale jak to milo jeśli cos co sie podoba nie jest
        za duze:)(szczegolnie spodnie:)) pozdrawiam i zycze przyjemnych zakupów.
        p.s. nie zwracaj uwagi na postowe docinki, szkoda energii:)
      • pampa3 Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.12.04, 10:02
        Izus nie przejmuj sie tymi pustymi odpowiedziami :) Rece opadaja.
        W ogole na cholere przejmowac sie innymi..?
        Masz duzo racji, nie jest dobrze mieszkac w malym miasteczku, ciezko o rzeczy
        dobrej jakosci wywazone cenowo. Poniewaz masz takie nieczeste okazje do zakupow
        moze rob je naprawde w zaplanowany sposob. Okresl swoj styl , wiedz dokladnie w
        czym Ci dobrze i kupuj rzeczy ponadczasowe, dobierajac do pozostalej czesci
        garderoby ktora juz masz. Zaplanuj szafe, zaopatrz sie w tzw. basic clothes -
        ciuchy bazowe. Jesli wybierasz sie juz na zakupy i cos naprawde trafia w Twoj
        gust - kup 2 sztuki :)
        H i M cenie za male rozmiary (150 w kapeluszu i 47 kg :) i tanie zrodlo
        rzeczy 'na przerobki'. Probowalas kiedys wlasnych sil przy maszynie do
        szycia..? :)
      • kamisia22 Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.04, 00:26
        ...a prawda jest taka ze nawet w "byle" malym miasteczku mozna znalezc fajne
        ciuchy i niezle sie ubierac a tym samym byc oryginalnym bo nikt inny lub prawie
        nikt nie bedzie mial tego samego. trzeba tylko znac swoj wlasny styl i tyle.
        ciuchy "firmowe" sa wg mnie dla snobów, ktorzy ubieraja sie w nie bo maja
        pieniadze lub dla ludzi, ktorym zalezy tylko na tym -jak to mowia-"zeby metke
        bylo widac". "firmowki" sa w 90% zwyklymi "szmatkami" i idac ulica od razu
        mozna poznac kto sie w nie ubiera-tzw "misz-masz" czyli byle co byle jak byle
        byla metka a wygladu to nie ma zadnego.
        ciuchy "zwyczajne" a raczej niezwyczajne z malego sklepiku-to jest dopiero cos
        i to jest dopiero oryginalnosc w ubieraniu sie
        pozdro
      • bombella Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.12.04, 22:52
        Przeciez teraz najlepsi projektanci jak Karl Lagerfeld maja projektowac dla H&M
        i innej masowki. Wiec iizza ma racje wzdychajac do tego przybytku. A w lutym w
        Polsce kolekcja jednej z najbardziej cenionych projektantek Stelli McCartney
        dla Adidasa.
      • pimpek06 Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.12.04, 18:16
        ...oj!

Ja nie mam pieniążków na wiele rzeczy choćby na jedzonko dla dzieci, ubieram
        się w to, co mam od kogoś, co dostanę, może coś uda się przerobić....
        I wcale nie wyglądam okropnie i bardzo niemodnie, niegustownie.

Ja sądzę, że trzeba ubierać się tak, żeby podkreślić swoje walory, czuć się
        dobrze w tym co się nosi, musi być nam w tym do twarzy....
        Co z tego, że ktoś ubierze się w coś modnego, firmowego, skoro mu to nie pasuje.
        Co do tanich ciuszków, to lepiej mieć takie w szafie i być z nich zadowolonym.
        A te modne zaraz wyjdą z mody i wtedy....
        Jeżeli stać kogoś to niech kupuje i najdroższe ciuszki, , oby pasowały, do
        urody, stylu....

A ciuszki zawsze można przerobić i będą inne niż reszta, trzeba tylko chcieć,
        niekiedy wystarczy po prostu dobrać odpowiednie dodatki i już coś innego.

A jak macie takie zbędne szmatki to wezmę...hihihihihihihi
        • petite-maitresse Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.12.04, 19:36
          A ja tam lubie a nawet uwielbiam H&M bo mimo to ze sa w nim czasami ciuchy
          kiepskie gatunkowo to zawsze mozna trafic na cos fajnego, modnego i taniego
          zarazem. I wypowiadanie sie, ze ktos jest pusty tylko dlatego, ze nie ubiera
          sie w tym samym sklepie co my jest wrecz smieszne i swiadczy o niskim poziomie.
          poza tym jesli H&M bylby rzeczywiscie takim "BEZNADZIEJNYM SKLEPEM" to jestem
          straaaaaasznie ciekawa dlaczego takie "spece" od mody jak chociazby KARL
          LAGERFELD mówia, że jest to świetna alternatywa dla osób, które nie maja
          pieniedzy na ubieranie sie w butikach Versace czy Chanel.

pozdrawiam ;)
          • kochanica-francuza Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.01.05, 21:35

>
            > straaaaaasznie ciekawa dlaczego takie "spece" od mody jak chociazby KARL
            > LAGERFELD mówia, że jest to świetna alternatywa dla osób, które nie maja
            > pieniedzy na ubieranie sie w butikach Versace czy Chanel.

jeśli spec od mody mówi coś,to wiem,że należy działać i myśleć dokładnie przeciwnie
            też nie mam na versace btw,a nawet gdybym miała,to znam ciekawsze sposoby
            rzucania pieniędzmi
      • aputnam Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 16:25
        iizzaa nie przejmuj sie tymi glupimi odpowiedziami , to jest Polska wlasnie ,jad
        saczy sie ulicami .Sami sa pusci a do tego chamscy,a szkoda slow...,rece opadaja
        ,czasami mysle ze nic z tej Polski nie bedzie skoro mamy takie spoleczenstwo
        .Dac im bron do reki to sami by sie pozabijali.

Sledz Allegro czasami mozna trafic ,ciekawy i do tego niedrogi sweterek itp.
        Niestety brakuje polskich sklepow internetowych z ciuchami ,nie znam ani jednej
        godnej polecenia .
        • sunnyla Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.01.05, 16:48
          "to jest Polska wlasnie ,jad
          saczy sie ulicami .Sami sa pusci a do tego chamscy,a szkoda slow...,rece
          opadaja"-
          bardzo podoba mi sie Twoje stwierdzenie, smutne ale prawdziwe, podobnie sobie
          mysle czytajac te rozne odpowiedzi. Dobrze chociaz ze sa jeszcze osoby takie
          jak Ty trzezwo myslace. Pozdrawiam
      • monia515 Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.05, 12:04
        Cześć.
        Wiesz co? Proponuję Ci zakupy w Allegro- tam jest dużo ciekawych ciuszków
        różnych firm. Można kupić coś fajnego za małe pieniądze (uwaga! tam są rzeczy
        nowe i używane). Wejdż na www.allegro.pl, potem na odzież i biżuteria i wpisuj
        sobie w wyszukiwarkę firmy ciuszkowe, które Cię interesują. Może znajdziesz coś
        ciekawego... Ja, znając swój rozmiar w H&M, sporo kupiłam ubrań tej firmy przez
        allegro. A więc... powodzenia. Monika
      • lala1234 odp: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.05, 14:19
        bezgustowne to takie mało używane słówko? a gdzie jeśli można zapytać? czy jest
        ono aż tak passe, że się tak panienka spięła? hehe...dobre! a jeśli chodzi o
        osobie, która zaczęła wątek to moge tyle powiedzieć: kochana jak nie masz
        wyobraźni to nawet H&M ci nic nie da!!!! H&M w Anglii, Niemczech, Francji, USA,
        etc. jest miejscem niechlubnym dla tych, którzy lubią się ubierać trendy!
        masówka, masówka i jeszcze raz masówka!!! liczy się wyobraźnia przede
        wszystkim:) a propos, "per" Pani, a nie "per internet" - jeżli już, "VIA" - tu
        poza wyobraźnią przydaje się trochę wiedzy, więc ucz się, a nie myśl o
        szmatkach:)))
      • monique27 Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.01.05, 17:22
        Io co ta cała wojna?
        Dziewczyna lubi h&m trudno, ja np pochodzę z Krakowa i strasznie lubię targ
        żydowski. Tam to są dopiero super ciuchy. Czasem oczywiście.
        • myslo.marcinek Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.01.05, 23:22
          Witam, bo jestem tu pierwszy raz!

Robię udane zakupy w H&M i C&A. Nawet nie mogę narzekać na jakość tych rzeczy.
          Dla ludzi z miast typu Poznań, Wrocław, Kraków, ... takie ciuchy to masówka. Ja
          mieskzam w 15 - tys. miasteczku i tu ludzie ubrani są zwyczajnie, szaro... W
          mojej miejscowości w ciuchu z H&M spokojnie można rzucać się w oczy.
          Zresztą jakbym mieszkała w Poznaniu, raczej też lubiłambym zaglądać do H&M.
          A tak w ogóle nikt tu o tym nie pisał. A co sądzicie o lumpeksach? Tam też
          czasami można coś fajnego wyszperać ;)
          • alextaylor Re: beznadziejne ciuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.02.05, 20:00
            Ja też jestem z Krakowa, izo, miasto niby takie duże (i piękne ale to nie ta
            bajka) ale H&M nie ma. A szkoda. Niekt tu chyba nie wspomniał o drugiej
            podobnej firmie, Quosique (chyba tak się to pisze). Tam też są fajne i nie
            takie drogie ciuchy. A jeśli chodzi o słowa "masówka" i "bezguście" to nie
            mająone związku z nazwą sklepu, tylko ze gustem. Można się ubrać w super ciuchy
            i wyglądać jak nie powiem co. Ja kupuję ubrania na placach i proszę mamę , zęby
            mi coś uszyła. Nikt nie ma takich ciuchów, bo sama je sobie projektuję
            P.S. Odnośnie Panny z Poznania to sorry, laska ale języka i mózgu to ty sobie
            to markowej kieszeni nie wsadzisz...
            pazdrówka dla izy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka