promyczek78 15.02.04, 16:43 puder dla dzieci PENATEN- czy warto stosowac? A moze lepsza jest oliwka,krem...? Prosze o porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: PUDER PENATEN 15.02.04, 22:34 Ja nigdy w swojej 5 letniej karierze mamy nie użyłam pudru,aż do teraz.Używam zasypki allantan do pocących się stópek mojego 5 latka(działa).Natomiast do pupy maluszka najlepiej moim zdaniem używać :Maści (nie kremu)Linomag (natłuszcza i regeneruje naskórek),Sudocrem (trochę wysusza,bo zawiera tlenek cynku,ale też goi),no i mój ulubiony Bepanthen oraz maść apteczna : 0,1 vit.A 0,1 vit.E euceryni ad 100 Ta ostatnia pomaga na wszelkie podrażnienia i chroni przed następnymi Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: PUDER PENATEN 19.02.04, 20:49 Rolą pudru, podobnie jak mleczka czy oliwki jest przeciwdziałanie tarciu i podrażnieniom. To, czy skóra dziecka dobrze reaguje na puder lub oliwkę, jest sprawą indywidualną. Znam dzieci, które miały wspaniałą skórę po stosowaniu zasypki, a problemy zaczęły się, gdy mamy zaczęły używać oliwki, i odwrotnie - niektóre maluchy "wolą" mleczko lub oliwkę niż zasypkę. Niestety, trzeba to doświadczalnie wypróbować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś