Dodaj do ulubionych

kosmetyki...

19.07.04, 12:44
no właśnie tak ich wiele tylko które wybrać na konkretne dolegliwości skórne
dziecka?
Proszę o rade co stosować na:
ciemieniuchę-czym myć i smarować główkę?
odparzoną pupę (mała ma od wczoraj-zaczeły się upały-wielkie czerwone placki
na pupie)gdy nie pomógł puder Linomag i Sudokrem...sad(
Dziekuję!
Beata
Obserwuj wątek
    • rosiee Re: kosmetyki... 19.07.04, 23:42
      Na ciemieniuche jest podobno jakies cudo ze Skarbu Matki.
    • ewa.m.kaminska Re: kosmetyki... 20.07.04, 10:51
      1. Ciemieniuchę można zwalczać dowolną oliwką lub specjalnym preparatem "Olejek
      na ciemieniuszkę" z serii Skarb Matki, który cieszy się dobrą opinią wśród
      forumowiczek. Jednak proszę pamiętać, że walka z ciemieniuchą wymaga czasu i
      cierpliwości. Dokładne zalecenia, jak to robić, podawałam w starszych postach
      na tym forum; są one także podane na opakowaniu "Olejku".
      2. Odparzoną pupę należy bardzo często wietrzyć, tj. nie opakowywać malucha w
      pieluchę, tylko pozwolić mu machać swobodnie nóżkami na materacyku. Jeśli nie
      pomógł Sudocream, trudno jest mi doradzić coś bardziej skutecznego (może maść z
      pantenolem Nivea lub krem Eryase albo lotion Cytelium (dwa ostatnie z serii
      aptecznej ADERMA). Do mycia pupy proszę nie używać mydła, można też malucha
      kąpać w krochmalu, bo to działa łagodząco. Pozdrawiam.
    • dodzo Re: kosmetyki... 22.07.04, 20:50
      Tak jak wspomniała Pani doktor najlepszy na ciemieniuchę jest olejek do tego
      przeznaczony firmy Skarb Matki.Używałam go i już po pierwszym razie zniknęło
      3/4 ciemieniuszki.Rewelacja,polecam.Kosztuje około 14 zł.
    • pomorzanka1 Re: kosmetyki... 02.08.04, 20:21
      Witam serdecznie!
      Na stany zapalne skóry takze takie jak np odparzenia na pupie rewelacyjna jest
      Maść z pantenolem Nivea baby. Sprawdziłam! Polecam. Pantenol działa na skorę
      gojąco i łagodzaco.
      Co do ciemieniuchy... obficie oliwką trzeba głowkę polać. Trochę poczekać az
      ciemieniucha odmoknie i zczesywać delikatnie delikatniutką szczoteczką. Do
      mycia polecam rewelacyjny płyn do kąpieli z oliwką do skóry szczegolnie suchej
      i wrazliwej też firmy Nivea baby.
      Życzę powodzenia
    • niezabutka Re: kosmetyki... 03.08.04, 11:15
      polecam na ciemieniuchę emulsję SEBODERM skuteczność 100% niestet droga malutka
      a koszt ok 28 zl
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka