Dodaj do ulubionych

bardzo sucha skora u 2 tyg dziecka

11.10.04, 21:09
Witam,
moja 2 tygodniowa coreczka ma bardzo sucha skora. Do mycia stosuje mydelko
kremowe Nivea Baby, natluszczam ja mleczkiem Nivea Baby, a mimo to skora na
raczkach, stopkach i brzuszku luszczy sie.
Zastanawialam sie nad plyenm do kapieli z oliwka, ale wiem, ze pani Ewa
poleca go dopiero od 2 m-ca zycia.

Mam wiec pytanie- co moge dodawac teraz, czyli w 1 m-cu zycia, do wody
podczas kapieli?
Pediatra polecil mi Balnemum do kapieli, ale nie znalazlam na ulotce
informacji od kiedy moze byc stosowany, poza tym, z tego co pamietam, to nie
byl on testowany pod katem pielegnacji tak malych dzieci.

pozdrawiam
Agga + Lila (28.09.2004)
Obserwuj wątek
    • ksaga Re: bardzo sucha skora u 2 tyg dziecka 13.10.04, 18:59
      witaj Agga, moj synus tez mial bardzo sucha skorkę, zmiany kosmetyków niewiele
      dpomagały, gdzies czytałam ze u takich maluszkow to normalne ze skorka jest
      wysuszona a juz bardziej podatne sa dzieci ktor urodziły sie po terminie,
      dlatego ze zbyt dlugo przebywały w wodach płodowych
      u mojego Pawelka sucha skora zniknęła gdzis tak po 3-4 tygodniach

pozdrawiam
    • 1111a10 Re: bardzo sucha skora u 2 tyg dziecka 15.10.04, 10:15
      Krem do kąpieli z oliwką NIVEA BABY, można stosować już od pierwszych dni
      życia. Sprawdziłam i POLECAM.
      • pomorzanka1 Re: bardzo sucha skora u 2 tyg dziecka 15.10.04, 10:28
        Nie ma kremu do kąpieli, ja czegos takiego nie zauwazylam, a mysle ze znam
        dobrze te kosmetyki ( bo prawie wszystkie juz wyprobowałam). Stosuje od samego
        początku tylko kosmetyki Nivea Baby. A Ten kosmetyk do kąpieli na suchą skórkę,
        to właśnie rewelacyjny "Płyn do kąpieli z oliwką", taki w białym opakowaniu.
        Tez go uwielbiam!
        Pozdrawiam ślicznie
    • pomorzanka1 Re: bardzo sucha skora u 2 tyg dziecka 15.10.04, 10:22
      Witam.
      Tez stosuje i to od samego poczatku kosmetyki Nivea Baby. Mleczko pielęgnacyjne
      to bardzo dobry wybor bo jest ono z tej specjalnej serii do skory szczegolnie
      suchej i bardzo wrazliwej. Ja natomiast kąpałam mojego maluszka nie w mydle, a
      od razu w "Płynie do kąpieli z oliwką" NB. odrobine wlewa się do wanienki.
      Oliwka dodatkowo natłuszcza skórkę podczas kąpieli, czyni wodę przyjaźniejszą
      dla skórki. Ten kosmetyk tez nalezy do tej serii. Polecam, rewelecja! Moze
      trzeba dodatkowo natłuszczac skórę kremem w ciągu dnia. Z serii do skóry
      szczegolnie suchej NB ma taki specjalny, tłusty krem w białym zelaznym pudełku:
      Nazywa się "Krem ochronny". Doskonale radzi sobie ze skórą w ciągu dnia.
      My juz szczęsliwie wyszliśmy z etapu suchej skórki... ale cały czas kąpię moją
      dzidzie w płynie z oliwką. Siła przyzwyczajenia...
      Zyczę powodzenia
      Mama Pomorzanka
      Mama Pomorzanka
    • mikus1 Re: bardzo sucha skora u 2 tyg dziecka 17.10.04, 22:35
      witam,prosze siegnac po płyn do kapieli z oliwka tej serii,jest on polecany od
      pierwszych dni zycia,a nie tak jak mówi Pani Ewa,sama go stosuje i z rezultatów
      jestem zadowolona..pozdrawaim
      • ewa.m.kaminska Re: bardzo sucha skora u 2 tyg dziecka 21.10.04, 13:17
        Zgadzam się z tym, że Płyn do kąpieli z oliwką z serii Nivea Baby jest bardzo
        fajnym produktem dla maluchów, ale dopiero po ukończeniu 1. miesiąca. Wbrew
        temu, co piszą niektóre forumowiczki, firma nie może go zalecać do stosowania u
        noworodków, bo zarówno w opinii Instytutu Matki i Dziecka, jak i na etykiecie
        (oba papiery podpisane przeze mnie), wyraźnie zostało zaznaczone, że można go
        stosować dopiero powyżej 1. miesiąca życia. Jeśli firma samowolnie zmieniła
        tekst etykiety, to bardzo źle o niej świadczy, ale muszę to sprawdzić. Nie
        zapominajcie, że slogan reklamowy NIVEA brzmiący "zdrowa skóra od chwili
        narodzin" nie odnosi się do danego produktu, tylko ogólnie określa ideologię
        firmy, natomiast na etykietach szamponu i płynów do kąpieli powinna znajdować
        się adnotacja, że są one przeznaczone dopiero po ukończeniu 1. miesiąca życia.
        Pozdrawiam.
    • mamuniazuzi Re: bardzo sucha skora u 2 tyg dziecka 23.10.04, 21:47
      Witam!
      Moja córcia urodziła się tydzień po terminie, a jej skóra pozostawiała wiele do
      życzenia!Czerwone ranki z wysuszenia, w zgięciach rączek i nóżek + łuszczenie
      się skóry na ciałku.
      Poleciłabym Ci Oilatum, czyli balsam do kąpieli, do kupienia w aptece (150 ml
      ok. 23 zł).Jest naprawdę rewelacyjny, świetnie natłuszcza, a efekty zobaczysz
      już po tygodniu stosowania. Warto, bo wydajny i skuteczny.
      Pozdrawiamsmile)))))
    • a76 Re: bardzo sucha skora u 2 tyg dziecka 25.10.04, 14:28
      Można stosowac Oilatum do kapieli,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka