Dodaj do ulubionych

zabawy o 4 rano :(

31.10.04, 19:36
No jak w temacie. O 4 rano Franka ( niecałe 3 miesiące) budzi się gotowa do
życia i zabawy.
dodam, ze w dzien nie śpi dłuzej niż 3 godziny. Spac kładziemy ją ok. 19 -
19.30,potem budzi się ok. 12 na koleje karmienie i śpi do ok, 4- 5 po czym
wstaje i zaczyna sie bawić sad
Mozna jej przestawic zegar o jakieś dwie godziny do przodu?
Dodam, ze karmiona jest butlą, poza porą "nad ranem" ( wasnie kolo 4 ) kiedy
daję jej pierś ( z czystego lenistwa).

A może jest szansa że kiedyś ( kiedy!) jej przejdzie????
Obserwuj wątek
    • apja Re: zabawy o 4 rano :( 01.11.04, 11:09
      Wydaje mi sie że nie bardzo. Większość dzieci budzi się ok 5 i niestety już
      jest po ich nocy i naszej zreszta też. Pobawia sie z 2 godziny i zasypiają
      znowu. Ale spróbuj może jakoś (jeśli oczywiście tak nie robisz już) nie
      zachęcać jej do zabawy, spróbować ją wyciszyć i może spać z dzieckiem przez 2
      noce, może brakuje jej bliskości. odkąd synek śpi ze mną śpimy dużo lepiej,
      chociaż budzimy się co jakiś czas do cyca ale idzie wytrzymać. Mój synek jak
      obudzi sie w nocy siada i patrzy w okno czy jest ciemno, jak jest ciemno śpimy
      dalej a jak jasno, trzeba sie bawić. Ale nie martw się, takim dzieciom często
      się zmienia i na pewno minie jej to ok. 5 m-ca, wtedy dziecko zaczyna
      przesypiać całą noc. Jeszcze cie pociesze że mój synek śpi w dzień 2 razy po 23
      minuty(dokładnie z zegarkiem w reku sprawdzałam kilka razy). W nocy od 12 budzi
      się co 2 godziny a od 4 co godzine. Ale ja wyciągam cyca i śpie dalej a on
      potrafi sam sie obsł€żyć. Wstajemy ok 6 bo idziemy do pracy a jak mamy 2 zmianę
      to śpimy do 8. Sergiuszek 6 listopada skończy 8 m-cy. Do 5 m-cy budził sie do
      3 w nocy co 2 godziny a od 3 do 7 co godzine o 7 jak zasnął spał do 10. Kładłam
      go wieczorem ok. 21. W dzień przesypiał w sumie może 3 godziny po 15 minut.
    • yellow1 Re: zabawy o 4 rano :( 02.11.04, 12:42
      O rany, skad ja to znam? wink Moje 10-tygodniowe dziecie tez tak ma smile Kiedy sie
      obudzi o tej nieludzkiej godzinie, po prostu biore mala do siebie do lozka i po
      kilku- kilkunastu minutach smiechow i gaworzenia, corcia sie wycisza, troszke
      przysypia, czasem udaje sie polezec nawet do 7-8!
    • krystyna.piskorz Re: zabawy o 4 rano :( 04.11.04, 11:51
      No niestety niemowlęta potrafią tak sobie ustawić dobę i czasami nie ma
      wyjscia, dopóki same tego nie zmienią. Może mamy mają doświadczenia jak się w
      takich sytuacjach zachować i podzielą się uwagami. Radzę w takich sytuacjach
      nie podsycac dziecka do zabawy i jak nie płacze to pozostawić je samo.
      Pozdraiwam
    • vikingowa1 Re: zabawy o 4 rano :( 05.11.04, 12:46
      A co powiecie na sen o godzinie 12 w nocy, po kąpieli o 20 i trzy godziny przy
      cycku, na rękach na zmianę u taty, mamy, babci, śpiewnie kołysanek itp. i
      pobudka o o 3 w nocy, 2, 5, 6, 7, a ostateczna o 8 rano albo wcześniej? Ja już
      jeste u kresu sił. Małgorzata
      • ryza_malpa1 Re: zabawy o 4 rano :( 05.11.04, 13:58
        vikingowa1 napisała:

> A co powiecie na sen o godzinie 12 w nocy, po kąpieli o 20 i trzy godziny przy
        > cycku, na rękach na zmianę u taty, mamy, babci, śpiewnie kołysanek itp. i
        > pobudka o o 3 w nocy, 2, 5, 6, 7, a ostateczna o 8 rano albo wcześniej? Ja już
        > jeste u kresu sił. Małgorzata

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.....

wyrazy współczucia.
        Moja Franka od kilku nocy juz nie bawi się nad ranem ( tfu tfu na psa urok!),
        jakoś sobie zakonotowąła w małej łepetynce , ze w nocy sie śpi.
        poza tym dziś przespała pirwszy raz od 23 do 6 rano a potem aż do 8.30 big_grin
        Mam nadzieję, zę się nie uwsteczni smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka