maciaga 21.01.05, 20:57 witam czym posmarowac smarowalam sudokremem linomagiem bephantenem czym jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiggera Re: odparzenie pomocy!!! 22.01.05, 10:53 jeśli możesz, wietrz pupę cały dzień (ja zostawiałam małego w łóżeczku, na brzuszku, na pieluszkach i podkładzie, w pampersa tylko do karmienia), kąpiel w krochmalu i lżejsze stany jakoś mijały. jeśli zrobią się nadżerki, to ja już nie czekam, tylko od razu idę po recepte na maść. napatrzyłam się już na cierpienie dziecka. a najlepiej zadziałała smecta, zatrzymała kupy na kilka dni i tylko dzięki temu udało nam się wyleczyć odparzenie, które trwało 6! tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
o1la Re: odparzenie pomocy!!! 22.01.05, 23:29 ja mialam podobny problem, zupelnie nie moglam sobie dac rady- stosowalam sudocrem,bepanthen,linomag, puder nivea i nic- trwalo to chyba kolo 2 tygodni wreszcie poszlam do lekarza pediatry, zalecil stosowanie clotrimazolu- stwierdzil ze jak tyle sie to ciagnie to trzeba cos zeby skore podleczyc. i rzeczywiscie,pomoglo Ola Odpowiedz Link Zgłoś
kudlata00 Re: odparzenie pomocy!!! 23.01.05, 21:38 Ja skórę smaruje maścią Dermobaza (bez recepty ok. 6zł) a wszystkie czerwone miejsca Elocomem, ale z tą maścią ostrożnie-najlepiej zapytaj czy możesz ją stosować lekarza (wszystko znika po 1 dniu) Odpowiedz Link Zgłoś