muszka_tse_tse Za szybko kliknęłam 01.07.05, 21:21 Czy można myć niemowlaki mydełkiem Dove w kostce? Ja uwielbiam to mydło i nie wiem czy jest odpowiednie dla maluchów. Poza tym przekonała mnie reklama, w której prezentują kilka mydeł (w tym mydło dla dzieci) i tylko Dove ma odpowiednie dla skóry ph. Uważam, że mydła dla dzieci wysuszają skórę. Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Za szybko kliknęłam 01.07.05, 22:28 Ja używam wyłącznie Dove, inne mydla są fatalne. Ale dziecka bym tym nie umyła. My używamy żele do mycia, są świetne i super nawilżają, bez wysuszania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.jazdzyk Re: Mydełko Dove, małe pytanie 02.07.05, 16:07 Nie mam danych na temat badań nad mydełkiem DOVE wykonanych przez Instytut Matki i Dziecka i stosowania produktów tej firmy u niemowląt. W związku z powyższym nie mogę zalecić Pani stosowania mydełka DOVE do mycia dziecka. Zaleciłabym natomiast stosowanie kosmetyków przeznaczonych dla niemowląt takich jak płyn do mycia top-to-toe czy nawilżający płyn do kąpieli z oliwką firmy Johnson, które są rekomendowane przez CZD od pierwszego dnia życia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś