agakonkol 25.07.05, 14:28 Czy detromycyna mo|e by stosowana u 1,5 miesięcznego dziecka. Lekarka wypisała mojej córci tę maść na stan zapalny pupy. Co Pani na to???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgorzata.jazdzyk Re: DETROMYCYNA U 1,5 MIESIĘCZNEGO DZIECKA 25.07.05, 20:37 Nie wiem jak wyglądają zmiany na pośladkach pani córci i czy wcześniej stosowała Pani jakieś inne preparaty. Nie widząc tych zmian, nie mogę podważać decyzji o leczeniu podjętej przez innego lekarza. Jeżeli Pani ma wątpliwości proszę wybrać się z dzieckiem do lekarza dermatologa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
niemnich Re: DETROMYCYNA U 1,5 MIESIĘCZNEGO DZIECKA 03.08.05, 14:09 sorry że się wtrącam, ale ja bym się wybrała do innego lekarza od razu. detromycyna jest bardzo silnym lekiem i stosowanie jej na pupe bez ciągłego dostępu tlenu, to chyba przesada. Ale nie jestem lekarzem. Pozdrawiam Anetta Odpowiedz Link Zgłoś
agakonkol Re: DETROMYCYNA U 1,5 MIESIĘCZNEGO DZIECKA 04.08.05, 10:53 Dzięki za opinię….właśnie dlatego zapytałam eksperta, bo po przeczytaniu ulotki mnie zamurowało: „ nie stosować u dzieci do 13-stego roku życia”. Mam ochotę nawtykać tej lekarce! Ja podejrzewam u córci pieluszkowe zapalenie. Ona ma czerwone chrosteczki, a nie jakieś ropne wykwity! Poracha z tymi lekarzami! Odpowiedz Link Zgłoś