Dodaj do ulubionych

czym smarowac buzke?

30.05.06, 15:16
Witam,

moj synek ma tygodnie, byl przenoszony i skorke ma wysuszona - wg zalecen
kapie go w Oilatum, nacieram parafina, ale mam problem z buzia.

Przed wyjsciem ze szpitala byla gladka, lekarz nie zalecal smarowania, ale
teraz takze miedzy brewkami i na czole sie luszczy - czym moge ja posmarowac?

Poza parafina i Oilatum stosuje tylko Alantan do pielegnacji.
Obserwuj wątek
    • malgorzata.jazdzyk Re: czym smarowac buzke? 30.05.06, 15:24
      Proszę smarować skórę na buzi kremem Oilatum soft, który skutecznie nawilża i
      zmiękcza suchą skórę dziecka oraz można go stosować nawet co 3-4 godziny.
      Pozdrawiam.
      • aska_p81 plamy na buzi 16.07.06, 21:41
        Moj synek ma w tej chwili 7 mcy.Kiedy miał 2,5 mca pojawiły się problemy ze
        skórą.Miał potężną ciemieniuche,szorstka skóre na nózkach,mocne zaczerwienienia
        w fałdach szyjnych,krosty na brzuchu,klatce piersiowej,w zagięciach stawów
        przypominające alergię pokarmową.Od prawie początku był na bebilone
        pepti.Odwiedziłam dwóch dermatologów i alergologa i oni do końca nie potrafili
        postawić mi dobrej diagnozy.Stosowałam elocom,clobederm.Były rewelacyjne ale
        potem wracało.Póżniej zrezygnowana przestałam używać jakichkolwiek maści,kąpiąc
        go tylko w emulsji oilatum,raczej letniej wodzie długo go mocząc i wcierając
        emulsję,bez żadnych balsamów.Kiedy skończył 6 mcy jest prawie
        idealnie.Wprowadzam mu wprawdzie bardzo wolno nowe pokarmy oczywiście narazie
        bez białka mleka krowiego i glutenu.Problem tkwi,że na buzi w okolicach skroni
        i pod bródką są duże szorstkie,czerwone plamy,cały czas myję buźkę przegotowaną
        wodą i stosuję krem oilatum soft.Efekt żaden,na pewno też nie jest to od słońca
        bo bardzo go ochraniałam.Bardzo proszę o poradę.

• kejti1 Re: plamy na buzi 22.10.06, 22:38
          a moj synek po Oilatum Soft dostawal czerwonych plam na buzi... uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka