Dodaj do ulubionych

sucha skora

31.08.06, 00:02
Moja 3 miesieczna coreczka ma problemy skorne. Czerwone wykwity na
policzkach, bardzo sucha luszczaca sie skore na glowie. W niektorych
miejscach (rece i nozki) ma takie suche placki. Stosowalam Oilatum. Teraz
zaczelam kapac ja w Balneum. Glowe i suche miejsca smaruje oliwka, ale nie
pomaga. Tylko na kilka godzin jest poprawa, a potem wszystko wraca do stanu
poprzedniego. Co powinnam zrobic?
Obserwuj wątek
    • karinalas Re: sucha skora 31.08.06, 07:20
      radze ci isc do alergologa,
      karina mama Wiki 20m-cy
    • malgorzata.jazdzyk Re: sucha skora 31.08.06, 13:10
      Moim zdaniem konieczna jest wizyta u lekarza pediatry, ponieważ opisane zmiany
      mogą sugerować AZS. Pozdrawiam.
      • paola_k2 Re: sucha skora 31.08.06, 14:23
        Wlasnie bylam u lekarza. No i troche brak mi slow. Jak juz napisalam, mala ma
        sucha skore na glowce i takie suche placki (bez koloru) na raczkach i nozkach.
        I sucha zaczerwieniona sucha skore na policzkach. Pani doktor (GP bo mieszkam w
        UK, czyli lekarz od wszystkiego) powiedziala, ze to normalne. Nazwala to
        egzema. I powiedziala, ze na glowie jest ciemieniucha. Wydaje mi sie (jesli nie
        to prosze mnie poprawic), ze ciemieniucha jest jesli wydziela sie za duzo loju.
        A u mojej malej jest go jakby za malo, skoro ta skora taka sucha i luszczaca.
        Kazala kapac w Balneum, do smarowania skory przepisala Diprobase i dala szampon
        Alphosyl (mam stosowac 2 razy w tygodniu). Poradzcie, czy jest szansa, ze te
        leki pomoga. Na razie nie mam szansy pojechac do Polski i widziec sie ze
        specjalista z prawdziwego zdarzenia.
        • colin.d Re: sucha skora 03.09.06, 15:24
          Czesc. Tez mieszkam w UK i moj maly tez ma egzeme. Kapie go w Oilatum, ale mam
          wrazenie ze to nic nie pomaga i smaruje go Doublebase minimum 4 razy dziennie
          jest ok ale jak tylko smaruje go rzadziej to wszystko wraca. Najchetniej
          pojechalabym do Polski i poszla do dermatologa ale na razie to niemozliwe. Mam
          pytanie czy Balneum kupilas w Angli bo podobno jest dobre.
          P.s Na ciemieniuche super jest krem E 45
          • paola_k2 Re: sucha skora 03.09.06, 18:34
            Stosowalam Oilatum, ale nie bylo zadnego efektu. Lekarka przepisala mi recepte
            na Balneum tutaj w UK. Jesli bedziesz miala recepte na dzidziusia to dostaniesz
            je za darmo (jak wszystko na recepte dla dziecka) Jest lepiej. Stosowalam E45
            przeciwko swedzeniu, ale nie pomagal. Teraz po kremie Dermobase widac poprawe,
            ale nie wiem na jak dlugo. Najgorsze jest, ze nie wiem na co moje dziecko jest
            uczulone.
            • helenaaa Re: sucha skora 02.12.06, 20:51
              paola_k2 czy u Was sytuacja sie poprawiła?
              Opisywane przez Ciebie objawy sa identyczne z tymi, które pojawiły sie u mojego
              synka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka