aggie7 24.11.06, 15:34 Moj synek wlasnie skonczyl tydzien. Zauwazylam ze jego piersi staly sie nabrzmiale. Czy to normalne? czy powinnam sie zglosic do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rynia5 Re: Nabrzmiale sutki niemowlaka 24.11.06, 19:12 Podobny,a może taki sam problem? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=659&w=52492124&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.jazdzyk Re: Nabrzmiale sutki niemowlaka 28.11.06, 18:26 U noworodków obu płci przez jakiś czas po urodzeniu obserwuje się obrzęk gruczołów piersiowych. Stan ten związany jest ze zmianami hormonalnymi u matki w okresie poprzedzającym poród i przejściem estrogenów matczynych do płodu. Fizjologiczne powiększenie gruczołów piersiowych nie wymaga leczenia, gdyż po pewnym czasie obrzęk znika samoistnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesrasmus Re: Nabrzmiale sutki niemowlaka 20.03.07, 23:11 Dzien dobry. Przeczytalam pani wyjasnienie odnosnie sutkow u dziecka.Mam pytanie-moja corka ma 12 miesiecy i jej sutki sa twarde czy powinnam je masowac czy isc do lekarza. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: Nabrzmiale sutki niemowlaka 13.04.07, 08:45 Mój synek do 3 tygodni po porodzie miał nabrzmiałe sutki a potem stopniowo to zanikało Odpowiedz Link Zgłoś