mirabelka10 Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 24.03.08, 11:35 nie napisałas dla jakiego wieku i od czego te zmiany skórne?! Odpowiedz Link Zgłoś
magaretka Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 24.03.08, 16:19 dla nas najlepszy (pielegnacyjny,nie leczniczy) to NIVEA - krem na kazda pogode,bez dodatku wody, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 24.03.08, 16:33 Raczej nie krem tylko polecam wizytę u alergologa,bo to raczej alergia-skaza białkowa. Pzdr.Goska Odpowiedz Link Zgłoś
maga785 Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 24.03.08, 17:00 Nie musi to być alergia jeśli nie ma żadnych innych objawów alergii, a zmiany nie swędzą! Dużo dzieci ma czerwoną i sucha skórę na policzkach, bo tak ich skóra reaguje na czynniki zewnętrzne.O ironio jest to głównie temperatura od 0-3 stopni na plusie,pocieranie o różne rzeczy,zbyt suche powietrze w domu.Skóra jest po prostu w tych miejsca nadwrażliwa. U mojego syna też podejrzewano alergię ze względu na suche i czerwone policzki.Rzeczywiście wyglądał tak jakby miał silną alergie na mleko. Trzech lekarzy alergologów i dermatologów wykluczyło alergię oraz zmiany grzybiczne. U mojego syna skóra na policzkach staje się szorstka i sucha głównie w okresie jesienno-zimowym.W lecie policzki wyglądają normalnie.Wystarczy przed spacerem posmarować buzię np.dermosanem,ziajką i skóra wygląda dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
paulina7383 Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 24.03.08, 17:32 juz wyjasniam córka nie ma alergi ma niecale 2 lata prawdopodobnie suche czerwone policzki wyszly jej z różnicy temperatur dom-dwór wybieram sie do pediatry po recepte na krem z witaminą A ale dziekuje za wszystkie wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 25.03.08, 10:01 Elobaza, SVR dla atopików (drogi i nierewelacyjny) oraz zwykła maść cholesterolowa (ta robiona), nawet bez wit. A, bo ta też w nadmiarze mozę zaszkodzić. Alergolog dodatkowo przypisała nam w razie wyprysków robioną maść cholesterolową z cynkiem - natłuszcza i goi. Może być stosowana pod pieluszkę - dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
anulau Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 25.03.08, 12:38 Nasza maleńka też miała szorstkie, czerwone policzki. Dla nas ratunkiem okazał sie krem dr Irena Eris - AT Pharmaceris dla dzieci i nie tylko z reszta. Rewelacja 2 tyg i po klopocie, a troche z tym walczylismy. No i dodatkowo jest to tez krem na dwór. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anerzam Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 25.03.08, 14:37 krem z serii emolium Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: rewelacja!!! 25.03.08, 18:32 Xerial 10 , zapisany przez dermatologa .Do kupienia w aptece bez recepty.Rewelacja.Możesz smarowac bez konsultacji z lekarzem.Polecam , sprawdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 25.03.08, 22:04 a u nas rewelacyjnie zadzialal krem nivea SOS, a przetestowalismy juz wiele specyfików Odpowiedz Link Zgłoś
dora.27 Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 26.03.08, 12:06 Fenomen - krem z Oriflame Tender Care!!! Jest maleńki, dość drogi (22 zł) ale bardzo wydajny - wystarcza na rok jak nie dłużej, zawiera m.in. wosk pszczeli i rewelacyjnie zmiękcza suche miejsca na skórze i to na długo a nie chwilowo. Sprawdzony wielokrotnie w różnych przypadkach. W tej chwili jest w promocji za 7,90 bo koleżanka jest konsultantką. Naprawdę warto spróbować, pozdrawiam Dora Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 26.03.08, 12:30 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=659 Odpowiedz Link Zgłoś
dzikarooza Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 26.03.08, 16:01 U nas sprawdzil sie oilatum, stosuje sie niekoniecznie przy zmianach alergicznych, rowniez po prostu przy wrazliwej skorze. Nie wiem co jeszcze, bo nic innego nie uzywalam. Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 26.03.08, 18:18 Alantan, tani i na wszytko dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
my_mik5 Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 26.03.08, 21:06 a my używamy ziaji naturalny krem oliwkowy, cera sucha i normalna (koszt ok.4zł!). jest od 1. miesiąca życia, a i ja się nim czasem smarnę. jak dla mojego synka-super, a ma skazę białkową i policzki mu naprawdę schną. polecam też krem elo-basa-w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka007 Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 26.03.08, 22:24 U naszej córeczki pojawiły sie dwa czerwone placki na policzkach - suche i szorstkie, lekarka poleciła nam maść Linomag - polecam, naszej małej pomógł.. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
valkiria_1980 Re: Dobry krem na szuche,czerwone puliczki??? 26.03.08, 22:40 tak linomag - moj lekaz tez polecał... albo cos tlustego z witaminami dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 u mnie to samo ...... 28.03.08, 09:47 dziecko ma półtoraroku nigdy nie miało allegrii - plama na policzku pojawiła się w grudniu , ale myślałam że może z powodu tego że zaczął pić Kubuś Play więc odstawiłam , potem myślałam że jak zjada coś z truskawkami ale może to faktycznie na zimno , plama raz jest raz jej nie ma dokładnie koło nosa na policzku ! Odpowiedz Link Zgłoś