dulaka 03.11.03, 10:12 Mój synek ma prawie 6 miesięcy, strasznie się ślini, gryzie dziąsełkami co popadnie, prawdopodobnie będą mu szły ząbki, jaki żel dla niemowląt będzie bezpieczny , nie toksyczny i skuteczny dla bolących dziąseł. Z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.m.kaminska Re: Bolące dziąsła 03.11.03, 13:57 Jest kilka takich preparatów do nabycia w aptece, wg mnie wszystkie działają podobnie, czyli opierają się na miejscowo znieczulającym działaniu lidokainy. Kojarzę w tej chwili 2 takie leki: Calgol i Bobodent, ale - jak wspomniałam - są też inne. Jeśli zdecyduje się Pani na ich stosowanie, proszę ściśle przestrzegać zaleceń na etykiecie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Bolące dziąsła 03.11.03, 14:33 Ja uzywałam Calgelu. Jest tani (ok.12 zł) i wydajny. Bierze się go dosłownie kropelkę na palec wskazujący i wciera się delikatnie w "podejrzane" miejsce na dziąśle. Moja córka oblizywała się zawsze po takiej kuracji , pewnie część zjadała , ale na pewno jakaś ilość wchłonęła się. Odpowiedz Link Zgłoś