Dodaj do ulubionych

Ofensywa promocyjna Płocka na Mazurach

11.08.11, 22:03
Kolejna laurka dla miłościwie nam panujących... bleeeee
A pomyślał ktoś jak bez sensu jest to hasło? Zero dryfu?
jeżeli już mówimy o żeglarstwie to właśnie na Wiśle dryfowanie jest największe przez silny prąd Wisły... zero dryfu to może być tylko na jeziorach... może pan Uchwał myślał o innym haśle dla żeglarzy "Płock - pomyślne wiatry" - ale same "wiatry" się żle kojarzą a w Płocku wiatry często mocno śmierdzą dzięki Orlenowi :))) więc dumał mocno i wydumał tak durne hasło, może niech zajmie się czymś innym a marketing zostawi profesjonalistom, bo reklamowanie Płocka na mazurach to raczej kiepski pomysł - żeglarze niby z mazur mieliby wybrać się na Wisłę do Płocka?? Bez sensu... To tak jakby zapraszać turystów w Zakopanem żeby przyjeżdżali do podpłockich Gór :)
Obserwuj wątek
    • Gość: eskimos z Afryki Re: Ofensywa promocyjna Płocka na Mazurach IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 00:41
      Kilka dni temu sprawdzałem percepcję tego "hasła promocyjnego" wśród żeglarzy ma Mazurach - najczęstsza reakcja to wzruszenie ramion i pytanie o co w nim chodzi.

Ale po lekturze tego tekstu zdumienie moje sięgnęło zenitu i od razu nasunęło mi się mnóstwo wątpliwości o poczytalności niektórych osób i kilka pytań, z których tutaj ujawnię tylko te najłagodniejsze:
      - czy w zejscie na brzeg w każdej przystani nad Zalewem Włocławskim gwarantuje trafienie nan koncert - czy chociażby w Płocku codziennie odbywa się jakiś koncert i żeglarz znajdzie o nim informację?
      - czy Morka to na pewno jest atut w reklamie żeglarskiego Płocka?
      - czy sekretarz UMP ma jakieś pojęcie o zasadach marketingu i reklamy ?
      - czy w UMP ludzie odpowiedzialni za promocję są tak denni, że aż trzeba powierzać ją kompletnym dyletantomlub wręcz ignorantom?
      - czy porzednie dwie kadencje niczego nie nauczyły?
      - czy ktoś na tym wszystkim panuje?

Mam bardzo adekwatne hasło adresowane do autora tej kampanii promującej żeglarski Płock: PILNUJ SZEWCZE KOPYTA!!!!

BTW: czas najwyższy zacząć promować płockie molo na "Monciaku" w Sopocie a tutejszą marinę i żagle nad Morzem Śródziemnym, szczególnie zaś na Lazurowym Wybrzeżu i jeziorach Lombardii (Garda, Como, Maggiore) .
      • Gość: hol Re: Ofensywa promocyjna Płocka na Mazurach IP: *.centertel.pl 12.08.11, 01:17
        Jeśli askimosi z afryki tak mocno krytykuje akcje ump to podkreśla zasadność i celowość tych działań. Na forum fajnie jest krytykować, bez żadnego obiektywizmu i znajomości tematu, Sam nie wiem czy akcja ump odniesie sukces, ale coś sie dzieje, miasto jest promowane. Trochę pokory i uderzenie się w pierś.
        • Gość: dryfmen Re: Ofensywa promocyjna Płocka na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 09:14
          wlasnie - COŚ się dzieje a przecież chodzi wlasnie o to aby dzialo sie COŚ ( nieważne co ) i żeby było "fajnie".

rozumiem ze chodzi o to aby ci żeglarze którzy czarteruja łodki na mazurach przejezdzali je czarterowac do plocka. bo przeciez jak ktos tam ma lodke wlasna czy kolegi to jej nie przywiezie tutaj .
          pytanie jest takie - gdzie ma w plocku te lodke wyczarterowac ?
          ile jest tych łodek do czarteru dostepnych od plocka do wloclawka ?
          jaka infrastruktura jest dostepna w plocku dla zeglarzy i motorowodniakow ?
    • marcin_ek77 Ofensywa promocyjna Płocka na Mazurach 12.08.11, 09:27
      Bardzo fajna strona
      www.zerodryfu.plock.eu
      dobre zdjęcia ciekawy opis, gdybym nie znał Płocka to po obejrzeniu tej strony na pewno brałbym go pod uwagę w wakacyjnych planach.
      Podoba mi się zwrócenie szczególnej uwagi na Wisłę, katedra, tumy choć piękne to już oklepane, inni mają Zalew Zegrzyński my mamy Zalew Włocławski.
      • Gość: 21 Re: Ofensywa promocyjna dla ryb IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 09:37
        cieniutko z wami, ile to nas kosztuje ?
      • Gość: z bazaru Re: Ofensywa promocyjna Płocka na Mazurach IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 09:57
        marcin_ek77 napisał:

> gdybym nie znał Płocka to po obejrzeniu tej strony na pewno brałbym go pod uwagę w wakacyjnych planach.

taka zasada obowiązuje przy grze w trzy karty na bazarze: NUMEREK NA RAZ - drugi raz nikt nie da się nabrać a do tego jeszcze uprzedzi 100 następnych.

BTW: nie można reklamować czegoś, czego nie ma i nie wiadomo czy kiedyś będzie.
        • Gość: pl "Hece ma zapewnić" IP: 195.187.14.* 12.08.11, 10:07
          "Hece ma zapewnić"... No, tego fragmentu to nawet skomentować nie potrafię.
          Gdzie szanowny redaktor z polskiego nauki pobierał?
          • Gość: 1234 Re: "Hece ma zapewnić" IP: *.226.c84.petrotel.pl 12.08.11, 10:50
            Na ta "reklamę" z kasy miejskiej poszło ( zgodnie z BiP) 150 000 zł.
            Myśle że ta kasę można by wydac z większym pozytkiem , choćby np częściowo wyremontowac przystań morkę , wyglądała by ona zdecydowanie lepiej. Środowisko żeglarzy ma swoje kontakty , więc informacja o dobrym zapleczu na wodniaków sama by sie rozeszła.
            Reklama dzwignia handlu - powiadają . Tak ale pod warunkiem ze ona jest mądra , przemyślana itd. Bo tak to wyrzucenie kasy w błoto. Problem w tym że ta kasa to kasa publiczna i łatwo sie ją "wyrzuca" w to błoto.
            Ciekawi mnie czy ktokolwiek po tej "akcji promocyjnej" dokona jej oceny , podsumowania jakież to ona efekty przyniosła. jestem pewien że nikt i nigdy , temat ( jak wiele innych) umrze śmiercia naturalna , zapomni się o nim , a kasy ubyło, ale kto by tam sie martwił i przejmował jakimis tam drobnymi 150 tysiącami.
            Jest takie stare powiedzenie , ze dobrego towaru reklamowac nie trzeba . Może więc lepiej na bzdury wydawać zrobic cos aby ten "towar" był lepszy.
            No tak ale czy w tym uemie to ktos się tym przejmuje , po co przeciez to nie moje pieniądze.
            A napisac można , papier wszystko przyjmie. ze na promocje wydano tyle i tyle , zrobiono to i tamto.
            Nie pisze dalej bo mnie zaczyna to wnerwiać.
        • Gość: ahoj Re: Ofensywa promocyjna Płocka na Mazurach IP: *.119.c86.petrotel.pl 12.08.11, 10:22
          z lektury tej strony mozemy sie dowiedziec ze czarter jest dostepny jedynie nowym duninowie i we wloclawku wiec chyba chcemy tych zeglarzy zapedzic do nowego duninowa i wloclawka . to bardzo fajne ze robimy promocje nowego duninowa pod haslem plock zero dryfu .
          tam tych lodek do czrtery jest dostepnych chyba z 5 sztuk . na tyle wiec oceniamy grupe docelowa naszej promocji - nie za dużo ?

zasadniczo jest jedynie dostepna tzw kupa wody z pewna zawartoscia kupy , brak infrastruktury , brak mozliwosci czarteru . cos mi sie wydaje ze wyrwalismy sie z ta promocja na mazury jak filip z konopii .

w ogole jako zeglarz z kilkudziesiecioletnim stazem pomysl popieram ale jego realizacja wyglada na tzw niedzwiedzia przysługę . chyba ze plock robi to po to aby napedzic klientow p sobaszkowi ktory buduje marine w murzynowie za unijna kase ? wtedy moze jego goscie przyplyna do plocka i zacumuja o ile ma sie rozumiec nie pierd...ą w molo powaznie utrudniajace manewrówkę nawet doswiadczonym skiperom.
          pozostaje nam zatem poki co: "hej , ho dwunastu chłopa na umrzyka skrzyni i butelka rumu"
    • Gość: plockier Grand Prix Polski w Klasie Micro-Płock 10-11.09.11 IP: *.163.c93.petrotel.pl 12.08.11, 10:29
      Ciekawe czy pan Uchwał promujac zeglarstwo w Plocku wie, ze w dniach 10-11 wrzesnia 2011 odbywaja sie regaty z cyklu Grand Prix Polski w klasie micro w KŻ Petrochemia. Moze na takich reagatach lepiej zoragnizować finał bo to może przynieść wiekszy rozgłos (przyjeżdzaja załogi z całej Polski) niż na jakiś lokalnych regatach o puchar prezydenta miasta płocka. Eh marketing to mamy lichy. szkoda pieniedzy wyrzucanych w błoto.
      • Gość: ahoj Re: Grand Prix Polski w Klasie Micro-Płock 10-11. IP: *.119.c86.petrotel.pl 12.08.11, 10:43
        srodowisko zeglarskie jest dosc specyficzne i nie tak otwarte jak sie wydaje , trzeba je znac i umiec sie w nim poruszac zeby cos zdziałać , ploccy spece od reklamy zachwouja sie jak słoń w składzie porcelany .

te kase moznaby lepiej wydac organizujac wlasnie regaty i ufundowac kilka porzadnych nagród , nie zapominajmy tez o motorowodniakach !
        • Gość: miś Re: Grand Prix Polski w Klasie Micro-Płock 10-11. IP: *.163.c93.petrotel.pl 12.08.11, 11:28
          Wydajac takie pieniadze lepiej byloby zorganizowac kampanie reklamowa podczas wiekszosci regat cyklowych w Polsce od poczatku sezonu zeglarskiego (prasa zeglarska, plakaty, zawiadomienie o regatach) i na koniec wakacji zorganizowac np regaty "pozegnanie wakacji" z duza iloscia wartosciowych nagród - frekwencja gwarantowana.
          • Gość: ahoj Re: Grand Prix Polski w Klasie Micro-Płock 10-11. IP: *.119.c86.petrotel.pl 12.08.11, 11:36
            podzielam te opinie bo to daloby od razu efekt w postaci pojawienia sie zeglarzy tu u nas . na razie wysylamy banery i urzednikow liczac na efekt kiedy ? w przyszlym roku ?

mam jedynie obawy czy nie wstyd sie pokazac tym ludziom z tym syfem co go mamy na nabrzezu przy morce .
            nie zapominajmy tez ze mamy akwen dla silnikowców .
            • Gość: butelka rumu Re: Grand Prix Polski w Klasie Micro-Płock 10-11. IP: *.119.c86.petrotel.pl 12.08.11, 13:16
              oferta normalnej mariny to :
              -odpowiednia ilosc miejsc przy kei czy pomostach
              - odp. zabezpieczenie i dozór przed osobami niepowołanymi
              -możliwość tankowania paliwa i wody
              - podłączenie do wody i prądu przy każdym stanowisku
              -serwis
              -sklep żeglarski
              -możliwość slipowania z wózkiem czy dzwigiem
              -parking
              -restauracja, hotel , prysznice , toalety
              -internet
              -oferta łodek do czarteru z możliwoscia rezerwacji przez internet ze zdjeciami i opisem
              -nie zawadzi miec tez wypozyczalnie rowerów czy skuterów do komunikacji z miastem
              - camping i miejsca do grilowania .

to jest w zasadzie tzw full wypas ale bez tego sie nie da za bardzo kogokolwiek przyciagnac .

to co mamy :

brak miejsc do cumowania
              brak oferty czarteru
              brak serwisu
              brak internetu
              do miasta na piechote
              brak toalet i prysznicow
              brak mozliwosci tankowania
              podl. do energii elektr. grożace smiercia lub kalectwem
              brak miejsc do parkowania
              ogolna rozpierduche
              slipowanie łodki na partyzanta

jezeli dodatkow zeglarz sie pojawi w trakcie jakiejs imprezy na plazy lub amfiteatrze bedzie mial dodatkowe problemy z komunikacja, parkowaniem, ze spaniem pewnie tez .
              dodatkowym problemem jest nawigacja bo brak aktualnej locji zalewu uwzgledniającej mielizny popowodziowe i umozliwiajacej bezpieczne dobijanie do brzegu .

na zalewie nie ma zorganizowanego i skoordynowanego ratownictwa wodnego i jakichkolwiek systemów ostrzegawczych czy prognostycznych .

na nieszczesnej stronie internetowej tak tu chwalonej jest zaznaczone jedno miejsce jako bezpieczny brzeg .
              • Gość: ech Re: Grand Prix Polski w Klasie Micro-Płock 10-11. IP: *.119.c86.petrotel.pl 12.08.11, 13:26
                juz pomijam to ze w wiekszosci marin w tzw cywilizowanym swiecie mozna wynajac samochod .
                a tak juz zupelnym nawiasem biorac to przypuscmy ze ktos postawi tutaj pare łódek do czarteru - w jego wlasnym interesie jest te mozliwosc zareklamowac w necie i zrobic oferte .wiec to zrobi
                to po co mu jeszcze jakas oferta "miejska"

plock pojechal na mazury sprzedac obietnice ktorych nie jest w stanie spelnic
                • Gość: butelka rumu Re: Grand Prix Polski w Klasie Micro-Płock 10-11. IP: *.119.c86.petrotel.pl 12.08.11, 14:16
                  z biznesowego punktu widzenia widze to tak : mam piec łodek do czarteru i chciałbym na nich zarobic .
                  mam do wyboru postawienie ich w plocku albo w mikolajkach .

wybor jest prosty - postawie je w mikolajkach bo w plocku nie zarobie tyle ani przez tak dlugi okres czasu .
                  dodatkowo tam moge je wyslipowac i zostawic w hangarze na zime a takze przeprowadzic naprawy .

sezon to about 150 dni , srednia cena za dobe 200 , zalozmy ze plywa przez 100 dni co daje 20 tysia brutto , łódka kosztuje powiedzmy 100 tys nowa , wiec zwraca sie po 5 latach .

przychod brutto z zainwestowanych 500 tys to 20 % rocznie , calkiem niezle .
                  w plocku liczylbym na maks 4% i to trzeba by duzego szczescia i kosztownej reklamy .tu bowiem dominowalby turysta weekendowy nie ma bowiem co robic na tym akwenie przez tydzien . to jest nieoplacalne totalnie .

autorzy hasla "plock zero dryfu " moga zatem wymyslic system zachet dla mnie abym jednak zdecydowal sie na plock . ciekaw jestem jakie to zachety beda .
                  a moze korzystajac z doswiadczen minionej wladzy chlopa i robotnika przymusza jakas spolke miejska do zajecia sie czarterowaniem łódek na wisle. jedna ma juz doswiadczenie i odp. zapis pkd w umowie spółki . zwyczajna zarazem aby dokładać do tego "biznesu".

• bosmankuc Re: Grand Prix Polski w Klasie Micro-Płock 10-11. 12.08.11, 15:10
                do "butelka rumu"

-Miejsc jest do cumowania na kilka dni jest pod dostatkiem i w Morce i Petrochemii
                -oferta czarteru zapraszam www.escapader.eu
                -serwis Yamaha Moto-Kom Wyszogrodzka
                -internet darmowy w Tawernie w Morce
                -slipowanie i w Morce i Petrochemii na wózku bez dźwigu ale jest..
                -restauracja "TAWERNA" w Morce
                - sklep żeglarski na Otolińskiej
                - a miejsca do grillowania to ile dusza zapragnie

i co głupio Ci kolego że takie bzdury piszesz ?
                • Gość: plockier Re: Grand Prix Polski w Klasie Micro-Płock 10-11. IP: *.163.c93.petrotel.pl 12.08.11, 22:05
                  daruj sobie takich atutów. takim czyms sie klienta nie znajduje raczej odstrasza.
                  • bosmankuc Re: Grand Prix Polski w Klasie Micro-Płock 10-11. 13.08.11, 09:43
                    jakoś nie na narzekam na brak klientów..
                • Gość: do bosmana Re: Grand Prix Polski w Klasie Micro-Płock 10-11. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 10:06
                  czyli wystarczy ze zeglarz sobie wezmie silnik na plecy i pojdzie na wyszogrodzka naprawiac do yamahy a jak ma silnik tohatsu to tez tam naprawi
                  co do slipowania pomijam szczegoly ale jak sie samochod z przyczepa musi zlamac zeby cofnac do slipu to poezja
                  internet ma byc na calym terenie w tym na łódce przy pomoscie a nie w tawernie

sklep ma byc w marinie a nie 5 kilometrow dalej

generalnie panie bosmanie ja wiem ze sie panstwo staracie ale chyba pan przyzna ze warunki w jakich funkcjonujecie to chyba nie jest szczyt waszych oczekiwan to jest wegetacja .

a prysznic jest ?
    • citymen Re: Zero dryfu??? 12.08.11, 14:33
      A cóż to takiego to "zero dryfu"?
      • citymen Re: Zero dryfu??? 12.08.11, 14:35
        Słyszałem o Coca Coli Zero, ale dryf zero... ???
    • kazio13-net Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy 12.08.11, 14:43
      150 000 trzeba było wydac aby "okleić" 50 jachtów. Wychodzi więc , że oklejenie jednego to koszt 3 000 . Kurde czy naprawde nie szkoda było na to kasy?
      Czy np. nie lepiej było wydrukować kilkanaście tysięcy nalepek samochodowych ( wzorem innych miast) , które można by rozdawać kierowcom "miejscowym partiotom" którzy tak jak ja przykleili by ją na swój samochód ? np. z napisem "Płock - moje miasto"
      Czy taka promocja nie była by lepsza ? i maiła by wymiar solidaryzujący dla mieszkańców.
      Czy też nie lepiej było faktycznie zorganizowac regaty na Wiśle ?
      Nie , nie bo to było by trudniejsze i wymagało więcej pracy od "urzędników".
      Porażka kolejna panie prezydencie. Porażka ludzi panu podległych ds. marketingu, którzy biora za to wysokie apanaże.
      • citymen Re: Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy 12.08.11, 14:57
        To z czego te naklejki były? Ze złota? Oby nauka nie poszła w las.
      • Gość: butelka rumu Re: Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy IP: *.119.c86.petrotel.pl 12.08.11, 14:59
        za 150 tysia mozna postawic 3 uzywane lodki do czarteru i zarobic 30 tysia a lodki pomalowac i okleic jak sie chce , za pare lat 20 łódek w barwach plocka i jeszcze zarabia.
        ale przeciez urzednik nie jest od zarabiania ale od wydawania .

moj znajomy ktory tam czarteruje swoja małą flote tez byl namawiany do umieszczenia tego hasla na swojej łódce ale odmowil z sobie tylko znanych powodów chociaz sam plocczanin .

swoje banery umieszczaja tez rozne firmy jak producenci kosmetykow czy piwa , ale oni sprzedaja przeciez jakies produkty .
        a co sprzedaje plock ? plock sprzedaje kit !

ja bym sie zgodzil wydac duzo wieksza kase ale zeb ymi ktos pokazal sensowny pomysl na kampanie promujaca tak zeby miasto cos z tego mialo . a tu jakis aktor, laseczka plus paru urzednikow . co to jest ? casting do "rejsu 2" ?

lepiej sensownie wydac banke niz wyrzucic w bloto 15 tysia .
        moze mi ktos powie jak zostana rozliczone efekty tej kampanii i wedle jakich kryteriow .
        jakie sa wskazniki realizacji celu !?

17. W Mikołajkach żył raz żeglarz
        zjadł grochówki talerz cały
        Potem pierdząc z rufy jachtu
        przepłynął kanały
        hej ho kolejke nalej etc
        • Gość: besoffen Re: Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 15:37
          no to na koniec wszystko jasne to co sekretarz miał na myśli ,poprostu nastąpilo przajezyczenie w nazwie PŁOCK ZERO DRUNK
          • Gość: hermann Re: Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 12:56
            jakby moj pracownik mi wymyslil taka kampanie to bym go wylał na ryj !
            • Gość: doradca biznesowy Re: Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy IP: *.180.123.6.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.08.11, 13:19
              a co zrobić i co zrobiłbyś z takim, który nie tylko że nie wylał na zbity ryj ,ale nawet jeszcze dał kasę na głupotę?????
              a co zrobić z tymi, którzy są taką kampanią zachwyceni i myślą o następnych podobnych?

BTW: teraz to juz tylko czekać na pomysł kampanii promocyjnej pt "Na narty najlepiej do Płocka" ( chodzi o ośrodek narciarski na stoku na Grabówce) prowadzonej w Szczyrku, Zieleńcu, Zakopanem itd .
          • Gość: pikuś Re: Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy IP: *.209.c78.petrotel.pl 13.08.11, 18:13
            Chciałeś powiedzieć: Płock - zero drinków ???
            Pijemy czystą.
            • Gość: w Re: Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.11, 19:47
              to w ramach oszczedności
              • Gość: hh Re: Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 20:39
                juz od poczatku kadencji mm&co obowiazuje hasło -chcesz zarobic na bzdetach przyjedz do plocka.
                na mazurach nawet nie trzeba wychodzic z domu .
                • Gość: do lemingów Re: Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.11, 21:11
                  pomysł idiotyczny wręcz
                • Gość: doradca biznesowy Re: Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy IP: *.205.40.32.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.08.11, 21:28
                  Wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby tym razem radna Violetttttta (albo inny radny z nią spowinowacony) napisała interpelację domagając się przedstawienia założeń tego projektu :
                  -zakładany cel czyli po co rozpętano tę kampanię
                  - reklamowany produkt lub przedmiot promocji z wyszczególnieniem składników materialnych i niematerialnych składających się na ten produkt/przedmiot reklamowany
                  - grupa docelowa promocji i uzasadnienie wyboru tej grupy
                  - szacowana liczbność grupy docelowej
                  - zakładane kluczowe atuty reklamowanego produktu z punktu widzenia targetu
                  - uzasadnienie dla wyboru miejsca prowadzenia kampanii
                  - uzasadnienie dla wybranych sposobów prowadzenia kampanii z punktu widzenia ich efektywności ekonomicznej
                  - wskazanie sposobu oceny wymiernych ekonomicznych efektów kampanii oraz kto, jak i kiedy dokona oceny wyników kampanii
                  - uzasadnienie ekonomiczne całego przedsięwzięcia tej kampanii "promocyjnej" -
                  • Gość: świstak Re: Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy IP: *.opera-mini.net 14.08.11, 09:19
                    I dlaczego akurat teraz a nie np w okresie grzewczym lub lęgowym. POje...nych wszędzie pełno (patrz menel itp)
                    • Gość: gosia Re: Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.11, 14:12
                      oczekujemy na kolejne kampanie w zakopanem- wspinaczki na skarpie , lebie - plaże, a moze nawet w st moritz i baden baden baden !
      • Gość: asdasd Re: Ofensywa promocyjna = marnotrastwo pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 13:47
        > 150 000 trzeba było wydac aby "okleić" 50 jachtów. Wychodzi więc , że oklejenie
        > jednego to koszt 3 000 . Kurde czy naprawde nie szkoda było na to kasy?

Jaka firma tym się zajęła? Jedna czy kilka? No i najważniejsze... Płocka?
        • Gość: 1234 216 tysięcy IP: *.062.c88.petrotel.pl 15.09.11, 14:17
          216 tysięcy, tak tyle Kasy poszlo na ta bzdurna akcję, czy kurna w tym mieście , w tej niby radzie miasta nie ma nikogo kto by tupnał wreszcie noga i zaprzestał wyrzucania publicznych - naszych pieniędzy w błoto ?
          Dodac jeszcze do tego te wycieczki do brazylii , chin,. na litwe, a teraz do bułgarii , przeciez to kupa kasy , a tu dla MUP jak pisza nie ma , nie ma , ale są na bzdury, na fanaberie itp.
          Do tej pory vice prezio nie powiedział co to on tam zyskał , przywiózł z tych chin czy brazylii - co to dało , oprócz bezpłatnych wakacji .
          Czekam , spisuje i jak ktos z tego peło warszawskiego przjedzie to sie zapytam , czy onito mają wpływ na to co ich działacze wyprawiaja w terenie, a jak sie nie doczekam przyjazdu , to napisze do tych tusków ,
          juz mnie szlag trafia , chyba zaczne starania o tą wizę do jamerykli jak to radzi rostkowski.
    • Gość: plockawladza Re: Ofensywa promocyjna Płocka na Mazurach IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 15:22
      Władze Płocka majom słusznom linię.
      Po wielkim sukcesie MOLA - cała Europa zjeżdża się do Płocka aby pospacerować po MOLO -postanowiły nie poprzestawać na laurach.
      Wkrótce zacznie się budowa jezior mazurskich koło Płocka.
      Niemce za długi zabiorą Mazury, a tu w Płocku będom nowe mazurskie jeziora, a starocie niech sobie zabierajom. Zresztom będziem mieli bliży na roboty, po wystawki i szroty.
      • Gość: znowu ? Re: Ofensywa promocyjna Płocka na Mazurach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 15:35
        pojawil sie artykulik o tym ze jim carey promuje plocki most, rogowiecki senior ukazal sie rowniez jako ojciec sukcesu filmu promocyjnego dla msz .
        a tutaj :
        12:16 Zgrzyt między Sikorskim a dziennikarką. Reporterka pyta o to, czy gwiazdy występujące w klipie promującym polską prezydencję, są świadome, że ich wizerunek wykorzystano w tym filmie. Użyto w nim bowiem nagrań archiwalnych - z wypowiedziami, które nie zostały nagrane na potrzeby filmu propagandowego. - Szuka pani dziury w całym - ucina Sikorski, w stylu Jarosława Kaczyńskiego.

film generalnie sprawia wrazenie ze zostal nagrany za pomocą telefonu komórkowego .
        ciekawe czy gwiazdy wiedzialy ze beda promowac np. wiejskie podswietlenie plockiego mostu
        • citymen Re: Ofensywa promocyjna Płocka na Mazurach 15.09.11, 15:57
          Głuptasek z małym rozumkiem jest z Ciebie. Jeśli są gdzieś marotrawione pieniądze to w sferze publicznej (przerost etatów urzędniczych itp.) nagrody dla prezesów spółek miejskich etc. Płock za mało pieniędzy przeznacza na swoją promocję miasta i regionu, wręcz prawie wcale!
          • Gość: ober Re: r senior atakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 19:06
            ciekawe co bedzie jak sie okaże że te gwiazdy nie wiedzialy ze wystapią w filmiku promocyjnym.

to jest dosc prosta sprawa dla dziennikarzy , taki carey ma swoj profil na twitterze, ma strone w necie , mozna wyslac maila i zapytac albo zapytac na forum jego fanów . na pewno się ucieszą że ich idol reklamuje oswietlenie mostu w Płocku .

skadinad wybór carreya do reklamowania plocka z pewnoscia nie jest przypadkowy zwazywszy na jego emploi aktorskie

od dawna wiedzialem ze taki wyczyn jak podswietlenie mostu moze promowac jedynie błazen .
            to jest tak jak słynne oko w reklamie piwa bezalkoholowego .
            czyli w tym przypadku : Plocka jest ( tu oko) fajny !

swego czasu wiele gwiazd hollywood mozna bylo zobaczyc w reklamach europejskich czy japonskich , tajemnica tkwila nie tyle w kwotach ile w klauzuli umowy iz te reklamy nie beda pokazywane w usa . takiego obciachu gwiazdy sobie nie zyczyly .

jeden z banków notorycznie zatrudnia gwiazdy filmowe w swoich reklamach . to jest ciekawostka . nalezy bowiem sie zastanowic do kogo taka reklama jest skierowana . moim zdaniem jedynie do durniów ktorzy sa w stanie uwierzyc ze dana gwiazda rzeczywiscie korzysta z produktu ktory reklamuje albo ma o nim jakakolwiek wiedze .
            analogicznie np czy niejaki jim c. w ogole wie gdzie jest polska czy plock .

czasami zatrudnienie gwiazdy w reklamie ma wyslac sygnal do klientów : "mamy na tyle duzo kasy ze mozemy sobie pozwolic na taka fanaberię " jak powszechnie wiadomo potrzeba wysylania takiego sygnalu zachodzi wlasnie wtedy kiedy z kasa jest krucho .

w inkryminowanym filmiku takiego przekazu nie ma bo wyglada na zrobiony telefonem komórkowym , bez wiedzy filmowanych osób i w ogóle byle jak .

jest natomiast przekaz inny : oto mianowicie pokazujemy swiatu tandete ktora przeciez nie jest efektem nieporozumienia czy braku kasy , jest to efekt zamierzony obliczony na wyslanie sygnalu przeciwnego deklarowanej tresci przekazu .

• Gość: potencja promocji Re: r senior atakuje IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 21:06
              Pamiętam reklamowane kilka lat temu przez Sofię Loren jako Nr 1 na świecie makarony MALMA z Malborka - chyba Włosi i parę innych nacji uwierzyło w to i wykupli całą produkcję na pniu na parę lat do przodu, bo w Polsce nie widać tego makaronu juz od kilku lat.
              Został tak skutecznie zareklamowany, że aż zniknął z rynku - prawdziwy cud i majstersztyk marketingu.
              To się nazywa potencja promocji.
              • Gość: hi Re: r senior atakuje IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.11, 01:30
                co do tego makaronu to mylisz się. Szło bardzo dobrze, pracownicy super zarabiali i ...... miejscowa mafia ala książkiewicz i spólka chciała przejąć dobry interes (kasę), a ponieważ właścicielem był młody francuz ożeniony z Polką nie chciał się zgodzić na przejęcie więc wykończyli firmę podobnie jak usiłowali wykończyć Olewnika, że nie zechciał wziąć na swoje utrzymanie mafiozów. Ludzie chyba stracili pracę, może jeszcze się nie dali, ale darzą wielkim szacunkiem tego normalnego człowieka za warunki jakie im stworzył, a nie tylko sam chciał się szybko nachapać.

• citymen Re: Polisz kicz umysł 16.09.11, 07:58
                  Podświetlenie płockiego mostu nie jest ok i nie jest kiczem. Kiczem jest natomiast mentalność Polaka, który stylizuje wszystko na styl kiczowatej Unajted States of Amerika tkwiąc w przekonaniu iż jest to apogeum wysublimowanego smaku na czele z holyłud.
                  • citymen Re: Polisz kicz umysł 16.09.11, 08:00
                    Podświetlenie płockiego mostu jest ok*
                    • citymen Re: Polisz kicz umysł 16.09.11, 08:08
                      Jeden wiersz Mistrza Broniewskiego jest więcej wart niż wszystkie nagrodzone gnioty superkicze holyłuckie, choć już samo porównanie to 2 róźne dziedziny, 2 różne światy i 2 klasy dzielące całe lata świetlne!
                      • citymen Re: Amerykan style 16.09.11, 08:14
                        Ameryka w sensie strikte artystycznym to taki cyrk europejczyków skomercjalizowany do granic wszystkiego przybyłych 5 wieków temu.
                        • Gość: a jednak kicz Re: Amerykan style IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.11, 08:29
                          a w Płocku własnie zafundowano nam oświetlenie mostu rodem z Las Vegas ( Nevada, USA) czyli po mamy KICZ par exellence exactly dokładnie amerykański .
                          c.b.d.d.
                          BTW: dziękuję citymen owi za sprawne dostarczenie argumentów do dowodu na kicz - w tej sytuacji samo przeprowadzenie dowodu to tylko trywialna zabawa i czcza formalność.
                          • citymen Re: Amerykan style 16.09.11, 10:28
                            Nie można wyprowadzić dowodu że coś jest kiczem lub nie jest, to jakie jest oświetlenie mostu to jest jedynie moje zdanie, tak jak Twoje porównanie go do Las Vegas. Panie BTW vide parexelance mada faka itp :-))
                            • Gość: babcia Hela Re: Amerykan style IP: *.018.c88.petrotel.pl 16.09.11, 10:58
                              mozna natomiast przeprowadzic dowód ze citymen to przygłup - wystarczy przeczytać to co pisze
                              jak sie go czyta trudno oprzec sie wrazeniu ze sie slucha byłego wodza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka