Gość: georg IP: 195.117.140.* 01.06.04, 20:38 A ja noszę skarpetki w kwiatki. Napiszcie o tym artykuł na pierwszej stronie Gazety. To przecież taki ciekawy temat... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krakus Re: Chleb cudak IP: 213.77.44.* 02.06.04, 07:45 Boże co za wieś. I ja tu mieszkałem! 1-w Płocku chyba nic się nie dzieje, ze pisze się artykuły o chlebie. Mam nadzieje, że to tylko ten szmatławiec wybiórcza zajmuje się tak waznymi sprawami. 2-nie wiem czemu niezdrowa senscacje wzbudza zdrowy chleb. Pewnie szanowany pan autor i nagabywana szprzedawczyni wcianają bialy chleb -jak przystało na porzadnych obywaeli. 3- wegetarianski-moze dlatego, ze kojarzy sie ze zdowa zywnoscia, ale to pewnie przerasta mozliwosci intelektualne redaktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Chleb cudak IP: *.class145.petrotel.pl 02.06.04, 07:48 to jest temat - chyba przestanę gazetę czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Chleb cudak IP: *.whb.pl / *.whb.pl 02.06.04, 09:47 no tak żenada!!! na dodatek ten tytuł.. jaki cudak??? :D pół warszawy się już smieje!!! :D w sklepach jest mnóstwo pieczywa z różnymi dodatkami! to może za tydzień ogromny artykuł, sesja zdjęciowa i wypowiedzi "najznakomitszych płocczan" na temat... KAJZERKI!?!?!? :D Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: Chleb cudak 02.06.04, 10:29 szkoda, ze panie i panowie 'redaktorzy' (w domysle - pismaki) nie podjeli innego tematu zwiazanego z wegetarianizmem, mianowicie, ze w ZADNYM przedszkolu plockim nie mozna wykupic dla dziecka wegetarianskich obiadow - albo wcina sie miecho, albo nie wykupuje posilku w ogole... stutrzydziestotysieczne _miasto_? buahaha Odpowiedz Link Zgłoś
karal00x Re: Chleb cudak 02.06.04, 11:51 Chyba GW rozpoczęło akcję marketingową do następnej promocji - za tydzień dorzucą do każdego egzemplarza po kromce cudaka i znowu nakład się rozejdzie przez 8 rano :) pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deregent Re: Chleb cudak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 12:39 A czy znacie smak chleba z Orkiszu? Już jedzą go normalni ludzie w normalnych krajach A Wy dalej tkwicie w głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
karal00x Re: Chleb cudak 02.06.04, 14:03 Gość portalu: deregent napisał(a): > A czy znacie smak chleba z Orkiszu? a ty poznałeś, Wybrańcu???? > Już jedzą go normalni ludzie w normalnych krajach rozumiem, że nie piszesz o Polsce, w której sam mieszkasz? > A Wy dalej tkwicie w głupocie. Powinieneś raczej napisać, MY a nie WY - no bo skoro Polska nie jest według ciebie normalnym krajem (po części też się z tym zgadzam), a sam w Polsce mieszkasz, zatem nie jesteś obywatelem normalnego kraju i nie dane ci spożywać "chleba z Orkiszu" :) >>> poza tym, prawdziwym chlebem jest dla mnie ten chleb, który wypieka się w Polsce - często wyjeżdżam do za granicę na okresy 2 tygodniowe i właśnie najbardziej brakuje mi wtedy smaku polskiego chleba - chyba nie do podrobienia (jeśli ktoś z "zagranicznych" chciałby chleb polski podrobić). To chyba kwestia polskiego zboża; Tak samo wygląda sprawa włoskiego makaronu - z polskich produktów nigdy się takiego nie wyrobi i "tamten" smak jest u nas nie do uzyskania... >>> dlatego chlebem jest dla mnie ten chleb, ktory kupuję codziennie rano w spożywczym - wszystkie inne mniej lub bardziej udziwnione wynalazki to pieczywo, i niech "chlebem z Orkiszu" zajadają się dziwolągi, które zjadłby cieplutkie gówno, żeby tylko pokazać, jacy to są wyjatkowi, bo jedzą - przepraszam - odżywiają się "tylko chlebem z Orkiszu" :))))) co to kurwa w ogóle jest>?? pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deregent Re: Chleb cudak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 21:38 Masz rację najlepszy na świecie jest polski chleb na naturalnym zakwasie. Dawniej taki chleb piekła każda wiejska gospodyni. Super. A orkisz jest to dzikie ziarno pszenicy. I też wypiekany jest z mąki orkiszowej chleb. Chleb z mąki orkiszowej można zjeść w Szwajcarii. W Polsce też już uprawiają orkisz. Tylko jeszcze nie spotkałem chleba wypiekanego z mąki orkiszowej. Jest to zdrowy naturalny chleb a nie to badziewie pieczone na polepszaczach. Radzę spróbować. Pozdrawiam i życzę smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +ujemny Re: Chleb cudak IP: *.pt-2.petrotel.pl 02.06.04, 22:04 W Auchanie kiedys sprzedawali na wagę chleb nafaszerowany cebulą, boczkiem i innymi skwarkami - pychota! Na pewno nie był wegetariański. To tyle na temat chleba. A co do komentarzy... Ile razy pojawi się jakis lżejszy tekst w gazecie, opisujący cos smiesznego albo dziwnego, od razu znajduje się wierne grono krytykantów. I wrzeszczy, że głupoty, że wiocha, że pismaki itp. Najsmieszniejsze, że pozorną miałkością tematu zniesmaczeni są ci, którzy sami słyną na tym forum z wyjątkowo niskich lotów intelektualnych i w zakresie dowcipu. W dodatku nie umiejących czytać ze zrozumieniem. Bo przecież autor tego krótkiego tekstu zwrócił uwagę nie sam sam fakt istnienia chleba, ale na bezsensowne nazewnictwo. A to akurat jest temat na dużo szerszy artykuł. Tu przypomina mi się dowcip, jaki kiedys popełniła w kolejce do stoiska z wędliną pewna rezolutna osoba. Na widok ”szynki prezesa” zakrzyknęła z udawaną rozpaczą: W żadnym wypadku, ja jadam tylko szynkę świni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dwa Dziewięć L kto jadł hamburgiera IP: *.c149.petrotel.pl 03.06.04, 08:10 Zgadzam się z +ujemnym. Dowalić jest łatwo. Trudno pomyśleć. Temat może nie powala, ale jest dość ciekawy (W PEWNYM SENSIE). Niestety nazwy produktów w płockich sklepach TO KOSZMAR. "Chleb wegetariański" jeszcze przełknę, ale nie wiem czy ktoś pamięta, że Zakłady Mięsne sprzedawały kiedyś HAMBURGIERY i to na dodatek "rybne", albo kiełbasę WYBORCZĄ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Chleb cudak IP: 195.92.39.* 03.06.04, 10:44 Zgadzam się z +ujemnym. Gazeta lokalna powinna zajmować się tego typu sprawami. Na tym polega urok lokalnych gazetek. Może faktycznie trzeba było artykuł zacząć od najważniejszego - pierwszy kontakt z tekstem sugerował, że płocczanie dziwią się, że chleb może mieć orzechy, itp. Życzę sukcesów w szukaniu różnorodnych przejawów genius loci i dalszym szkoleniu warsztatu. Odpowiedz Link Zgłoś