Dodaj do ulubionych

Chleb cudak

IP: 195.117.140.* 01.06.04, 20:38
A ja noszę skarpetki w kwiatki. Napiszcie o tym artykuł na pierwszej stronie
Gazety. To przecież taki ciekawy temat...
Obserwuj wątek
    • Gość: krakus Re: Chleb cudak IP: 213.77.44.* 02.06.04, 07:45
      Boże co za wieś. I ja tu mieszkałem! 1-w Płocku chyba nic się nie dzieje, ze
      pisze się artykuły o chlebie. Mam nadzieje, że to tylko ten szmatławiec
      wybiórcza zajmuje się tak waznymi sprawami. 2-nie wiem czemu niezdrowa
      senscacje wzbudza zdrowy chleb. Pewnie szanowany pan autor i nagabywana
      szprzedawczyni wcianają bialy chleb -jak przystało na porzadnych obywaeli. 3-
      wegetarianski-moze dlatego, ze kojarzy sie ze zdowa zywnoscia, ale to pewnie
      przerasta mozliwosci intelektualne redaktora.
    • Gość: czytelnik Re: Chleb cudak IP: *.class145.petrotel.pl 02.06.04, 07:48
      to jest temat - chyba przestanę gazetę czytać
    • Gość: hmm Re: Chleb cudak IP: *.whb.pl / *.whb.pl 02.06.04, 09:47
      no tak żenada!!! na dodatek ten tytuł.. jaki cudak??? :D pół warszawy się już
      smieje!!! :D w sklepach jest mnóstwo pieczywa z różnymi dodatkami! to może za
      tydzień ogromny artykuł, sesja zdjęciowa i wypowiedzi "najznakomitszych
      płocczan" na temat... KAJZERKI!?!?!? :D
    • w_starym_kinie Re: Chleb cudak 02.06.04, 10:29
      szkoda, ze panie i panowie 'redaktorzy' (w domysle - pismaki) nie podjeli innego
      tematu zwiazanego z wegetarianizmem, mianowicie, ze w ZADNYM przedszkolu plockim
      nie mozna wykupic dla dziecka wegetarianskich obiadow - albo wcina sie miecho,
      albo nie wykupuje posilku w ogole...

stutrzydziestotysieczne _miasto_?
      buahaha
    • karal00x Re: Chleb cudak 02.06.04, 11:51
      Chyba GW rozpoczęło akcję marketingową do następnej promocji - za tydzień
      dorzucą do każdego egzemplarza po kromce cudaka i znowu nakład się rozejdzie
      przez 8 rano :)

pozdr!
      • Gość: deregent Re: Chleb cudak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 12:39

A czy znacie smak chleba z Orkiszu?
        Już jedzą go normalni ludzie w normalnych krajach
        A Wy dalej tkwicie w głupocie.
        • karal00x Re: Chleb cudak 02.06.04, 14:03
          Gość portalu: deregent napisał(a):

> A czy znacie smak chleba z Orkiszu?
          a ty poznałeś, Wybrańcu????

> Już jedzą go normalni ludzie w normalnych krajach
          rozumiem, że nie piszesz o Polsce, w której sam mieszkasz?

> A Wy dalej tkwicie w głupocie.
          Powinieneś raczej napisać, MY a nie WY - no bo skoro Polska nie jest według
          ciebie normalnym krajem (po części też się z tym zgadzam), a sam w Polsce
          mieszkasz, zatem nie jesteś obywatelem normalnego kraju i nie dane ci
          spożywać "chleba z Orkiszu" :)
          >>>
          poza tym, prawdziwym chlebem jest dla mnie ten chleb, który wypieka się w
          Polsce - często wyjeżdżam do za granicę na okresy 2 tygodniowe i właśnie
          najbardziej brakuje mi wtedy smaku polskiego chleba - chyba nie do podrobienia
          (jeśli ktoś z "zagranicznych" chciałby chleb polski podrobić).
          To chyba kwestia polskiego zboża;
          Tak samo wygląda sprawa włoskiego makaronu - z polskich produktów nigdy się
          takiego nie wyrobi i "tamten" smak jest u nas nie do uzyskania...
          >>>
          dlatego chlebem jest dla mnie ten chleb, ktory kupuję codziennie rano w
          spożywczym - wszystkie inne mniej lub bardziej udziwnione wynalazki to pieczywo,
          i niech "chlebem z Orkiszu" zajadają się dziwolągi, które zjadłby cieplutkie
          gówno, żeby tylko pokazać, jacy to są wyjatkowi, bo jedzą - przepraszam -
          odżywiają się "tylko chlebem z Orkiszu" :)))))
          co to kurwa w ogóle jest>??
          pozdr!
          • Gość: deregent Re: Chleb cudak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 21:38
            Masz rację najlepszy na świecie jest polski chleb na naturalnym zakwasie.
            Dawniej taki chleb piekła każda wiejska gospodyni. Super.
            A orkisz jest to dzikie ziarno pszenicy. I też wypiekany jest z mąki orkiszowej
            chleb. Chleb z mąki orkiszowej można zjeść w Szwajcarii. W Polsce też już
            uprawiają orkisz. Tylko jeszcze nie spotkałem chleba wypiekanego z mąki
            orkiszowej.
            Jest to zdrowy naturalny chleb a nie to badziewie pieczone na polepszaczach.
            Radzę spróbować. Pozdrawiam i życzę smacznego.
    • Gość: +ujemny Re: Chleb cudak IP: *.pt-2.petrotel.pl 02.06.04, 22:04
      W Auchanie kiedys sprzedawali na wagę chleb nafaszerowany cebulą, boczkiem i
      innymi skwarkami - pychota! Na pewno nie był wegetariański.
      To tyle na temat chleba. A co do komentarzy... Ile razy pojawi się jakis
      lżejszy tekst w gazecie, opisujący cos smiesznego albo dziwnego, od razu
      znajduje się wierne grono krytykantów. I wrzeszczy, że głupoty, że wiocha, że
      pismaki itp. Najsmieszniejsze, że pozorną miałkością tematu zniesmaczeni są ci,
      którzy sami słyną na tym forum z wyjątkowo niskich lotów intelektualnych i w
      zakresie dowcipu. W dodatku nie umiejących czytać ze zrozumieniem. Bo przecież
      autor tego krótkiego tekstu zwrócił uwagę nie sam sam fakt istnienia chleba,
      ale na bezsensowne nazewnictwo. A to akurat jest temat na dużo szerszy artykuł.
      Tu przypomina mi się dowcip, jaki kiedys popełniła w kolejce do stoiska z
      wędliną pewna rezolutna osoba. Na widok ”szynki prezesa” zakrzyknęła z udawaną
      rozpaczą: W żadnym wypadku, ja jadam tylko szynkę świni!
      • Gość: Dwa Dziewięć L kto jadł hamburgiera IP: *.c149.petrotel.pl 03.06.04, 08:10
        Zgadzam się z +ujemnym. Dowalić jest łatwo. Trudno pomyśleć. Temat może nie
        powala, ale jest dość ciekawy (W PEWNYM SENSIE). Niestety nazwy produktów w
        płockich sklepach TO KOSZMAR. "Chleb wegetariański" jeszcze przełknę, ale nie
        wiem czy ktoś pamięta, że Zakłady Mięsne sprzedawały kiedyś HAMBURGIERY i to na
        dodatek "rybne", albo kiełbasę WYBORCZĄ............
      • Gość: Asia Re: Chleb cudak IP: 195.92.39.* 03.06.04, 10:44
        Zgadzam się z +ujemnym. Gazeta lokalna powinna zajmować się tego typu sprawami.
        Na tym polega urok lokalnych gazetek. Może faktycznie trzeba było artykuł
        zacząć od najważniejszego - pierwszy kontakt z tekstem sugerował, że płocczanie
        dziwią się, że chleb może mieć orzechy, itp. Życzę sukcesów w szukaniu
        różnorodnych przejawów genius loci i dalszym szkoleniu warsztatu.
    • Gość: w Re: Chleb cudak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 00:53
      a
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka