Dodaj do ulubionych

Obcięte czerwoniaki

30.06.06, 22:18
Jeszcze troche i po Płocku będziemy jeździć PKS-em. I bardzo dobrze. Jeśli KM
Płock nie chce wozić płocczan, konkurencja ją w tym wyręczy. Nie wiem tylko,
dlaczego władze ładują w tę spółkę co roku grube miliony? Na początku kadencji
to było nieco ponad 6 mln złotych, a teraz czytam, że ta kwota sięga już 9
mln. To tłumaczy, w jaki sposób udało się wyraxnie zredukować stratę spółki. A
kto za to płaci? "Pan płaci, pani płaci, my płacimy".
Płacimy za obietnice, jakie prezydent Milewski złożył pracownikom KM Płock
przed swoim wyborem. Może wystarczy już tego płacenia, tych obietnic i tego
prezydenta? Zwłaszcza, że jak widać KM Płock odwraca się do nas tyłem. Ja już
dawno przestałem jeździć autobusami, bo przy obowiązujących dziś rozkładach
szybciej docieram wszędzie pieszo. Pamiętam czasy, kiedy autobusy w godzinach
szczytu jeździły co 8 minut, a poza szczytem co kwadrans. I opłacało się.
Teraz jeżdżą dwa razy rzadziej i widać jeszcze za często.
Czekam tylko, kiedy PKS Płock pójdzie za ciosem i uruchomi kolejne połączenia
"przez" Płock. Okoliczności są sprzyjające. :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelniczka... Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.c153.petrotel.pl 30.06.06, 23:16
      o częstotliwości lini podmiejskich nie warto nawet wspominać heh nie dość ze
      raz na 2h to jeszcze dwa razy drożej...czasami bardziej opłaca się pojechać
      taksówką niż autobusem KM =]
    • Gość: znafca Komunikacja wiejska IP: *.c157.petrotel.pl 01.07.06, 00:04
      KM powinna się nazywać Komunikacja Kamińska, bo miejska to nie jest w żadnym
      wypadku, skoro jest przeciwko mieszkańcom tego miasta.....
      • roman_j Re: Komunikacja wiejska 01.07.06, 11:13
        Gość portalu: znafca napisał(a):

> KM powinna się nazywać Komunikacja Kamińska, bo miejska to nie jest w żadnym
        > wypadku, skoro jest przeciwko mieszkańcom tego miasta.....

Raczej Komunikacja Milewska. I skrót będzie się zgadzał i protektor będzie w
        nazwie firmy. ;-))
        • Gość: znafca Re: Komunikacja wiejska IP: *.c157.petrotel.pl 02.07.06, 21:48
          Zgadza się, ale tą szmirę swoim nazwiskiem firmuje Kamiński. Tak samo jest w
          naszym rządzie, gdzie Marcinkiewicz jest marionetką w rękach Jarka i Lecha.......
    • Gość: dert Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 00:50
      A może by tak nadać numery rykszom i uzupełnić rozkłady jazdy. Skandal to mało
      powiedziane cisną się mocniejsze słowa,przecież jeśli ktoś powie prowincja to
      pewnie będzie miał rację a tak niedawno byliśmy miastem wojewódzkim -wstyd
      włodarzom tego miasta. Do czego doszliśmy !
    • ciffan Re: Obcięte czerwoniaki 01.07.06, 06:51
      "Komuno wróć" wołali i wołają co jakiś czas zagubieni w dzisiejszym świecie
      obywatele. Mam dla nich dobrą wiadomość: komuna wróciła i ma się dobrze! Jest
      tak dzięki władzom naszego miasteczka. Okupione wielkim trudem starania by
      zlikwidować wolny rynek owocują brakiem galerii handlowej, drugiego hipermarketu
      (w oszołomie są w weekendy takie kolejki, że mam wrażenie iż pół Płocka do niego
      zjechało), konkurencji na rynku komunikacyjnym. Urzędnicy traktują obywateli jak
      bydło, które potulnie stoi na przystankach, trochę sobie poryczy na forum, ale w
      końcu, gdy przyjedzie świeżo kupiony autobus, załaduje się tłuszczę do środka i
      pojedzie przez mieasteczko za dwa złote, drożej niż w stolicy.

Otóż ja już mam tego dość.
      Dosyć mam traktowania mnie jak maszynki do głosowania i płacenia podatków, które
      są przeznaczane na karmienie podmiotów, których zarządy wyrzuciłbym na pysk i
      kazał ulice zamiatać. Dość godzenia się na najgłupsze wybryki tej bandy nieuków
      i nieudaczników, eksperymenty na mnie i współobywatelach.

Jeszcze nie wiem, co zrobię w ramach protestu, ale złość we mnie wrze wielka i
      na pewno coś wymyślę.
      Jeśli ktoś ma podobne odczucia po przeczytaniu artykułu i generalnie
      całokształcie rządów socjalistycznych PiSu w Płocku - uprzejmie proszę o
      poparcie. Może wspólnie uda nam się coś wymyślić, żeby skrócić tą zakrojoną na
      cztery lata akcję szkodzenia mi i Płocczanom.
      • Gość: K22 Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 10:26
        no to zostaje nam chodzić na piechotę (z Podolszyc do miasta) niz czekać 45
        minut na autobus.
        Dziady, dziady dziady.."oszukali nas, banda desydentów!",
        a pan Kamiński i tak wozi dupsko samochodem, więc co go obchodza autobusy.
        Urlopowicz sie znalazł.
      • stuntman Re: Obcięte czerwoniaki 01.07.06, 13:07
        Popieram twoją wypowiedź Ciffan, mam podobne odczucia - szczególne co do
        pierwszej części postu.
      • Gość: Pik Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.c240.petrotel.pl 01.07.06, 18:25
        Popieram. Czekam na wybór formy protestu.
    • Gość: Norbert Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 01.07.06, 10:20
      widze ze nasi politycy bedą mieli z tego używkę, aby tylko dostać głosy w
      wyborach. Panowie w limuzynach a może tak wy cos zrobicie a nie kaskę
      bierzecie. przeciez MPK jest spólką miasta. do kasy to jest
      komuy ...................
      • Gość: z miasta. Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.plock.mm.pl 01.07.06, 10:32
        komunikacja nigdy nie chciała sie naprawić. Popatrzcie tylko na rozkład jazdy.
        Na przystanku na którym czekacie. o tej samej godzinie i minucie jadą nawet 4
        autobusy , potem nic. Jadą puste do bazy. Gzie kasownik, mozna na suficie
        przylepić znak papierowy. Powycinali kursy i zamienili nasze życie w makabrę.
        W upały wszystko pozamykane.Tylko tramwaj.
    • Gość: oshua Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.c243.petrotel.pl 01.07.06, 11:44
      Czy jesteście w stanie otworzyć stronę www km?? Bo mi się to nie udaje...
      próbowałem z google, próbowałem z plocmana i nic... Może zmienili adres?? A
      może nie chcą się już więcej upokarzać...??

www.reggaeland.eu/ (8 lipca)
      www.audioriver.pl/ (4,5,6 sierpnia)
    • Gość: Sandy Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.range81-158.btcentralplus.com 01.07.06, 15:31
      Fantastycznie! Przyjeżdzam do mojego rodzinnego miasta na urlop za tydzień i
      już wiem, że będe musiał wydać część mojego budżetu na taksówki! Kiedy czytam
      takie rewelacje to nie chce mi sie przyjeżdzać do Płocka. Nikt nie myśli o
      mieszkańcach, o turystach, którzy przywieźliby tak potrzbną kasę....
      No cóż w przyszłym roku spędzę swój urlop nad Morzem Śródziemnym, a nie w
      rodzinnym mieście.
    • Gość: MISIEK Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.c241.petrotel.pl 01.07.06, 15:49
      MOŻE KTOS MI PODPOWIE JAK UZYSKAĆ OD KM ODSZKODOWANIE. 5 TYGODNI TEMU W SKUTEK
      GWAŁTOWNEGO HAMOWANIA AUTOBUSU, DOZNAŁEM ZŁAMANIA RĘKI. JESZCZE 4 TYGODNIE
      MUSZE NOSIĆ GIPS. MOŻE KTOS JUZ MIAŁ TAKI PRZYPADEK. DZIEKUJE ZA POMOC.
    • Gość: Obserwator Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.c240.petrotel.pl 01.07.06, 16:54
      Proszę bardzo. Kolego jakie 9ml. Naucz się ,jeżeli nieznasz się na czymś , to
      się nie wypowiadaj. Tacy jesteście obużeni? Pan były prezes tak się
      wypowiada,zapomniał dodać, ze za jego kadencji co roku były podwyższane cecy
      biletów, a co automatycznie spółka miała więcej pieniędzy na swoją działalność.
      Teraz z 8 ml do spółki doszło niecałe 2 ml.PKS pomału padnie na łopatki za te
      śmieszne linnie.Zarząd Komunikacji dba o pasażerów i o pracowników.Wy się
      nauczyliście wygody. Za czasów poprzedniego zarządu tak was rozpieścili, że
      teraz każda zmiana was bulwersuje.KASUJCIE BILETY!!!! to KM będzie funkjonować
      wychodzić potrzebom pasażerów na przeciw. Kupować autobusy, zatrudniać więcej
      kierowców,co spowoduje zwiększoną ilość kursów.Na dzień dzisiejszy Panowie
      prezydenci wszystko robią by KM nie miało wystarczjącej ilości gotówki do
      funkcjonowania Spółki. Pasażerowie robią to samo, nie kasując biletów, a co z
      kolei pozbawiają środków finansowych dla KM.
      • Gość: opserwator Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 12:23
        a ty obserwator czyim jestes przydupasem prezesa KM jasne ze nie ma podwyżek
        cen biletów bo inflacja stanęła, a Ty jak widac tylko lizesz komus du.....
    • Gość: kkkk Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.c158.petrotel.pl 01.07.06, 22:08
      Mieszkam na Podolszycach. Czerwoniaki to moja łączność z miastem. Do pracy w
      centrum - autobusem KM. Na to osławione kąpielisko Sobótka - autobusem KM. Na
      koncert na Rynku czy na plaży nad Wisłą - autobusem KM. Na spotkanie w kanjpce z
      przyjaciółmi - autobusem KM. No ale ja chyba jestem obywatel gorszej kategorii,
      bo najwyraźniej te luksusy zaczęły być reglamentowane! W ogóle nie rozumiem
      polityki tego dziwacznego tworu. Nic im się nie opłaca! W soboty, w niedziele w
      wakacje powinno być więcej kursów niż normalnie, bo ludzie jeżdża do centrum dla
      rozrywki. Samochodami mają jechać? taka wymuszona prohibicja, bo kierowca piwka
      wypić nie może! A po koncertach czy imprezach autobusy zatłoczone do granic
      możliwości, 3/4 ludzi nie może się wcisnąć i albo maszeruje pieszo, albo
      taksówki! Bo KM się nie opłaca zwiększyć liczby kursów! Nie widzą, co się w
      takie dni wieczorami dzieje na przystankach? sami głusi, ślepi i niedorozwinięci
      tam pracują?
      • Gość: żenada!!! Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.c153.petrotel.pl 01.07.06, 22:34
        żenada istna żenada!! Ja jezdze do pracy ze skarpy na podolszyce I co teraz sie dzieje z autobusami!!! np z 4 autobsow o 9 zrobilo sie 2 i tak z prawie wszystkimi przejazdami 19 ZENADA !!! ciasnota w autbusach w pracy teraz jesli chce zdazyc by sie nie spoznic musze jechac autobusem i czekam ejszcze 20 minut wczensiej nie marnowałam 20 minut NIE NO PO PROSTU KPINY !!! KPINY Z MIESZKANCOW PŁOCKA 130 TYSIECY OSOB A TU ZMIEJSZAC LICZBĘ PRZEJAZDÓW;/;/ I TO NAJCZESTSZYCH AUTOBUSOW :| a jak sie juz wsiadzie do autobusu to jak bydło nie no ZAŁAMKA Jesli bedzie wiadomo co i jak z tym protestem to się chętnię przylącze !! :):) A Na milewskiego odradzam głosowac jak maja byc dalej takie cyrki
        • Gość: samobój MM Bo rządzą nami milewscy fachowcy - samobój dla MM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 14:09
          Nie pierwsza i nie ostatnia wpadka MM. Wyobry się zbliżają a wizerunek MM jak
          łodka przeciekająca - nie ma gdzie palca włożyć tyle dziur i tonie ...
    • Gość: gmR Re: Obcięte czerwoniaki IP: 213.94.213.* 02.07.06, 11:47
      skandal to malo powiedziane....
      to jest pooprostu kpina i niech ich ch.. strzeli za te ich decyzje i analizy..
      ...ciagna tylko ze zloba ile sie da i nic i nikt ich nie interesuje...
      ...miasto130 tys.ludzi i autobusy na ktore trzeba czekac godzine.....to jest
      poprostu zalosne i krew sie we mnie gotuje za kazdym razem kiedy jestem w
      plocku....
    • Gość: shower Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 12:22
      Ale związkowcy się cieszą, kasa ta sama a roboty mniej i oto chodzi!!!
      • Gość: gość Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.c154.petrotel.pl 02.07.06, 18:42
        Czy kiedy wam ktoś dogodził.Przy poprzednich rozkładach jazdy autobusów też wam
        nie pasowało.A od zawiązkowców to się od.....ol,żeby nie oni to dzisiaj
        jeżdziłbyś furmanką.
        • Gość: MAŁY Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.c243.petrotel.pl 02.07.06, 20:43
          PANIE BURNAT TROCHĘ KULTURY, MYSLISZ ,ŻE CIE NIKT NIE ROZPOZNA CWOKU JEDEN.
        • Gość: PiS skisł Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.c157.petrotel.pl 03.07.06, 00:12
          jesteś czerwony jak te twoje czerwoniaki
          • Gość: zgorszony Wycieli nie tylko kursy IP: *.c157.petrotel.pl 03.07.06, 11:14
            No to juz przegiecie. Komunikacja wyciela wszystkie krytyczne komentarze do nowych rozkladow na swojej stronie internetowej. Komuna wrocila!!!!!!! I kto by pomyslal, ze dojdzie do tego pod rzadami PiS-u w miescie. Panie Milewski, panie Zawidzki - wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: dyskretny Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.chello.pl 03.07.06, 14:17
          A w Opolu od pierwszego lipca wcielono nowy ukaład komunikacyjny, pozostawiono
          tylko 12 linii autobusowych komunikacji miejskiej.
          www.mzkopole.pl/nu.php
          Opole to też 130tys. miasto i co maja powiedzieć jego mieszkańcy? Poprostu co
          raz więcej ludzi ma swoje samochody, czasy się zmieniają.
          • Gość: ViceHrabia Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.c151.petrotel.pl 04.07.06, 01:07
            No autobus jest coraz mniej, to dośc widać szczególnie dla osób, które
            mieszkaly 5 lat temu w Plocku,a teraz tylko przyjezdzaja do rodzicow raz na
            jakis czas...

Jesli chodzi o Opole to, to jest właśnie świetny przykład, jak komunikacja w
            podobnym mieście może byc zorganizowana, przecież ta strona jest czytelna,
            przejrzysta, a nowy układ i rozkład jazdy bardzo dobrze uzasadniony i
            przemyślany!!!

KM w Płocku to po prostu żenada do kwadratu, ja już pomijam to że nie ma np
            biletu dobowego, trzydniowego czy tez tygodniowego, albo jednarazowy (bo te 11
            przejazdowe karnety w cenie 10 biletów to kpina jest) albo miesięczny dwa razy
            droższy niż w stolicy, a te ciagłe dofinansowanie spółki to skandal.
            Związki zawodowe precz! Podziel spółkę na pół i sprywatyzować, tak żeby były
            dwie konkurujące ze soba firmy.

Rozwiązanie proste i klarowne.
            Pozdrawiam mieszkańców tego coraz bardziej zapyziałego miasta, zauważe jeszcze
            tylko że z mojej 30 osobowej klasy w liceum w Płocku zostały 2 osoby....
            To miasto umiera i nikt nie robi nic by zmienic tą sytuację.
            • Gość: ViceHrabia Re: Obcięte czerwoniaki IP: *.c151.petrotel.pl 04.07.06, 01:34
              Aha i jeszcze jedno
              Nie rozumiem czemu w każdym normalnym mieście, autobusy/tramwaje jeżdżą
              regularnie czyli np co 8 minut 15 minut albo co 20 minut, a w Płocku od sasa do
              lasa, co się osobie tworzącej rozkład żywnie podobało? Myślę, że mieszkańcy
              Płocka powinni dowiedzieć się kto jest personalnie odpowiedzialny za układanie
              rozkładu jazdy autobusów w tym mieście.

I gdzie te analizy? Czy ktokolwiek z mieszkańców Płocka widział jakiś
              ankieterów w autobusach???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka