Dodaj do ulubionych

Turcja czy Egipt?

10.09.09, 13:16
Witam
Musze w najbliższych dniach zdecydować gdzie poleciec na ostatni
tydzień września.. Zatem które miejsce bardziej polecacie dla
młodej dziewczyny z chłopakiem lubiacych piekne plaże, wode i
rozrywke, i dlaczego? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: AAA Re: Turcja czy Egipt? IP: 195.205.163.* 10.09.09, 15:38
      MELANZ CZY ZWIEDZANIE?
      NA CO SIE NASTRAWI\ASZ
      • Gość: gośććććććććććććććć Re: Turcja czy Egipt? IP: *.gdynia.mm.pl 10.09.09, 16:11
        TURCJA TURCJA TURCJA choćby z tego względu, że w egipcie łatwo
        o 'zemste faraona'
        • pavvka Re: Turcja czy Egipt? 10.09.09, 17:04
          A w Turcji o zemstę sułtana :-) Osobiście kilka razy miałem problemy
          żołądkowe będąc w Stambule, a i tak nie zniechęciło mnie do dalszych
          podróży na Wschód.
    • kasia_p45 Re: Turcja czy Egipt? 10.09.09, 16:11
      Turcja jest piękna.. Ale na koniec wrzesnia wybrałabym Egipt.
      • Gość: kwiatek Re:Turcja i jeszcze raz TURCJA IP: *.suwalki.vectranet.pl 10.09.09, 19:41
        NIGDY egipt, nie sluchaj o zemscie sultana, ja mam na prawde bardzo wrazliwy
        zoladek gdzie nie bylam zawsze problemy-nawet nad polskim morzem,bylam w turcji
        nei dawno-a tu zdziwienie-zadnych problemow mimo ze jadlam wszystko co sie dalo,
        a egipt odradzam poniewaz egipt to smrod brud i ubostwo-nic wiecej. Turcja jest
        piekna,polecam
        • Gość: PIKANTE Re:Turcja i jeszcze raz TURCJA IP: 82.177.46.* 10.09.09, 20:55
          polecam egipt bylem tam już 3 razy i raz w Turcji, zabytki w Turcji to ściana z
          wapienia i domki przypominające kretowiny-beznadzieja (poza
          Stambułem-polecam)brud smród i ubóstwo w Turcji tez jest bardzo duże, duże tez
          odległości od lotniska no i wszędzie jest tam daleko, a Egipt jest co zwiedzać,
          woda i rafy koralowe to kosmos,ja nie chorowałem ani w Turcji ani w
          Egipcie-porostu dobrze się konserwowałem od środka
          • isabeau Re:Turcja i jeszcze raz TURCJA 10.09.09, 21:02
            > polecam egipt bylem tam już 3 razy i raz w Turcji, zabytki w Turcji to ściana z
            > wapienia i domki przypominające kretowiny-beznadzieja (poza
            > Stambułem-polecam)

Jeżeli tylko to zobaczyłeś w Turcji (jak rozumiem chodziło Ci o Pamukkale i
            Kapadocję), to lepiej nie wypowiadaj się na temat jej zabytków, bo się po prostu
            w tym temacie nie orientujesz i niewielki kawałek kraju zjechałeś. To, co
            zobaczyłeś, to niewielki, przereklamowany i niereprezentatywny kawałek
            dziedzictwa kulturowego Turcji.

>porostu dobrze się konserwowałem od środka

To tłumaczy zapewne, czemu niewiele widziałeś, jak również zniekształcenia wizji...
            • kasia_p45 Re:Turcja i jeszcze raz TURCJA 10.09.09, 22:42
              Iza ma racje, Turcja jest przepiękna. Ja wszakże zobaczyłam tylko
              skrawek (Bodrum i najblizsze okolice).. i z pewnościa jeszcze do
              Turcji wróce ale w pełni lata:))
              Natomiast w koncu wrzesnia wybrałabym Egipt i bede obstawać przy tym
              zdaniu ponieważ oba kraje sa piekne, różne, i warte zobaczenia. W
              tym terminie pogoda murowana w Egipcie.. ale w Turcji to na Riwierze
              chyba jeszcze tylko??.. Ale ja uwielbiam słońce i upał więc chyba
              mnie to tłumaczy troche??
              • janan2 Re:Turcja i jeszcze raz TURCJA 11.09.09, 14:40
                kasia_p45 napisała: Ale ja uwielbiam słońce i upał więc chyba
                > mnie to tłumaczy troche??
                Kasia? Nie wywnętrzaj się.Lubisz ciepełko no to na nubijską lub co najmniej
                Dolina Królów,pod daszek sprawdzać przepustki i bilety.No może lepiej u Ramzesa
                obojętnie którego,ale to grobowce.To trochę zatęchłe to powietrze ale
                przynajmniej skapnie jakiś bakszysz.Pewne jest jedno.CIEPLO.

Trzeba widzieć to i to.wrzesien to na 90% Egipt.Pewność
                pogody,rafa,krystalicznie czysta woda no i zwiedzić też jest co.Przede wszystkim
                pewność pogody w tym czasie i bardzo ciepła,czysta i nagrzana z lata woda.Turcja
                natomiast najpiękniejszy okres to maj,czerwiec.Niestety woda w morzu nieco
                przypomina w tym czasie Bałtyk.Nie ponurkuje.Zbędny wydatek i nic prawie nie ma
                lub nie widać.A zemsta dopadnie tu i tu.Kwestia rozsądku.obycia i
                przezorności.Przykładowo drinki czy popijanie zimnym ciepłych posiłków.Zresztą
                to kwestia cech indywidualnych.Jeden trawi nawet jak struś kamienie a innemu
                "orężada" zaszkodzi.Ale zboczyło z tematu z tymi gastrycznymi
                przypadłościami.Wybierz Egipt,może spotkamy się na szlaku w tym samym czasie.
                • kasia_p45 Re:Turcja i jeszcze raz TURCJA 11.09.09, 16:35
                  No janan dokładnie to miałam na mysli co ty. Ale z tymi grobowcami
                  to przesadziłes. Gdzie mi tam do sprzedawania biletów???
                  Lubie ciepło to fakty ale pod reka musi byc jakies morze, basen... a
                  nie zatęchłe grobowce :)) hihi
                  Tak czy siak we wrzesniu do Egiptu a Turcja zostaje na lato :))
                  • janan2 Re:Turcja i jeszcze raz TURCJA 11.09.09, 18:00
                    kasia_p45 napisała:

> Lubie ciepło to fakty ale pod reka musi byc jakies morze, basen... a
                    > nie zatęchłe grobowce :)) hihi

Ale wiesz bo byłaś z pewnością jakie mają branie jak przyłapią na foto
                    powiedzmy?Piękna sprawa.Sam widziałem.Gościa kosztowało 200 funtów,Ale mógł
                    robić potem do woli,nawet drabinkę przystawili aby wszedł na sarkofag.Kolega z
                    wycieczki.Zresztą ani on ani ja nie odważyliśmy się wejśc na wieko na orła
                    faraonów.Zadrżały nogi z pokory przed świętokradztwem.Ale to był żart,że akurat
                    tam masz siedzieć.Faktem jest że zawsze ciepło.
        • Gość: turysta Re:Turcja i jeszcze raz TURCJA IP: 157.158.99.* 10.09.09, 22:48
          A ja byłem w Turcji 2 razy i 2 razy miałem zemstę
          • blacklili Re:Turcja i jeszcze raz TURCJA 11.09.09, 15:45
            Dziekuje za tyle odpowiedzi..Muszę przyznać , że zadałam to samo
            pytanie na innym forum i tam podobne odpowiedzi więc musi coś w tym
            być.. ;) Przyznaję, że chciałabym co nie co zobaczyc ale nie
            nastawiam sie na jakies zwiedzianie poniewaz jade głownie wypocząc
            a wyjazd mam tylko na tydzień... natomiast obawiam sie , że w
            Egipcie bede sie nudziła.., że poza plażą, morzem, basenami i
            pieknym hotelem nie będzie żadnych miejsc gdzie mogłabym sie pobawic
            itp ;)
            • kasia_p45 Re:Turcja i jeszcze raz TURCJA 11.09.09, 16:36
              Wiemy wiemy.. cud, że cie jeszcze nie zlinczowali na forum Egipt ...
              Hihi
              • Gość: blacklili Re:Turcja i jeszcze raz TURCJA IP: 10.200.64.* 11.09.09, 17:38
                Wiem wiem.... :P
                • Gość: wioleta Re:Turcja i jeszcze raz TURCJA IP: *.static.petrus.pl 11.09.09, 19:17
                  Ja też wylatuje 30 września i podobno ma być 29 stopni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka