Dodaj do ulubionych

Club Santana

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 11:53
zna ktoś ten hotel jaka opinia mam zamiar się wybrać w czerwcu
Obserwuj wątek
    • Gość: lola Re: Club Santana IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.10, 14:23
      z biura jetturistick? ja sie zastanawiam nad hotelem verano od nich bo cena
      atrakcyjna i fajne zjezdzalnie dla dzieci
      • magmarbal Re: Club Santana 12.03.10, 21:15
        Witam,
        Bylam w Santanie we wrzesniu 2009 roku. Jadąc tam i czytając opinie umieszczone
        na róznych portalach byłam załamana i przerazona tym czego mogę sie spodziewać.
        Jechaliśmy większą grupą tzn w 3 rodzinki z 5 małych dzieci w wieku od 1,5 do 6
        lat, więc bardzo ważne były dla nas warunki i jedzenie. NA miejscu okazało się,
        że opinie są często dużo przesadzone, fakt jedzenie niezwykle monotonne, ale dla
        dzieci zawsze coś się znalazło, prawdą jest że kelnerzy co chwilę zabierają
        talerze przez co jedzenie staje się mało apetyczne, bardzo mało owoców -
        praktycznie poza arbuzami jabłkami i melonami, które kilka razy nam podano nic
        nie było.Pokoje w miarę czyste i przestronne, nie wszystkie jednak sprzatane
        każdego dnia, nie zawsze wymieniane ręczniki, my dopłacalismy do widoku na morze
        i basen i uważam że było warto, minusem hotelu na pewno był fakt, iż hotel nie
        ma centralnej klimatyzacji na holach, animacje - z pełna odpowiedzialnością
        stwierdzam, że porażka totalna, bylismy już na wakacjach w innych miejscach
        więc mam porównanie - gdyby nie fakt, że my rodzice przejmowalismy inicjatywę na
        wieczornych dyskotekach to dzieci chyba nie miałyby czego wspominać, poza tym w
        odczuciu naszych trzech rodzin hotel i miejsce to nie jest dostosowane do rodzin
        z dziećmi i już tłumaczę dlaczego: po pierwsze brak przestrzeni dla dzieci,
        teren hotelu praktycznie poza basenami się już kończy, dzieci nie mają gdzie
        pobiegać, pograć w piłkę bo na kafelkach basenowych przecież sie nie da, mini
        zooo to kolejna porażka a plac zabaw to jeden zestaw z 3 slizgawkami i 2 bujawki
        wcisniete pomiedzy basenem a ogrodzeniem. Na plazy też nie ma szans aby dzieci
        pobiegały bo piasek tak gorący, że nie ma mozliwości, nie ma też szans aby
        dzieci kąpały sie w morzu bo dno przy brzegu fatalne, my dorosli musielismy
        bardzo uważać wchodząc do morza. Czy i komu polecilibysmy ten hotel?
        Polecilibysmy osobom starszym, nie znającym języków obcych bo tam wszyscy
        praktycznie mówią po polsku. Rezydenci cały czas na miejscu więc pod tym
        wzgledem super i na pewno takie osoby czułyby sie pewnie oraz młodym ludziom bez
        małych dzieci którzy za małe pieniądze chcę spedzić urlop w Turcji i korzystać z
        jej uroków.
        Poza tym wakacje były udane, bo przecież najważniejsze jest towarzystwo i
        nastawienie :-)))) ale jeśli ktoś ma wybór to warto wybierać hotele przy plaży
        Kleopatra na ktorą my dojeżdżalismy bo naprawdę warta jest polecenia i
        uwagi!!!!!!!!! :-))))
        a jesli ktoś ma jakieś pytania chetnie udzielę odpowiedzi bo wiem jakie to jest
        ważne, mój adres: magdabalicka@wp.pl
    • anna_kar Re: Club Santana 23.02.10, 13:08
      Witam, odradzam, też tam miałam jechać , ale za dużo naczytałam się
      negatywnych opinii, lepiej dołożyć trochę wiecęj kasy i wybrac
      lepszy hotel
    • anna_kar Re: Club Santana 23.02.10, 13:30
      Witam, odradzam też miałam tam jechać ale naczytałam się za dużo
      negatywnych opinii, lepiej dołożyć trochę więcej kasy i wybrać
      lepszy hotel
      • zuzanka143 Re: Club Santana 24.02.10, 08:21
        Witam. My wybieramy sie do santany pod koniec czerwca, ma rozne opinie jest to
        ogolnie kontrowersyjny temat tego hotelu. Ludzie niby krytykuja ale jezdza tam,
        to jest hotel gdzie tak naprawde najwiecej turystow jedzi. Za taka cene czego
        chcecie sie spodziewac? Kazdy kotel ma dobre i zle opinie :)
        • Gość: moni Re: Club Santana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 10:17

Witam, będę tam od 12.05. i na pewno wystawię opinię. Teraz już za późno-jak dla mnie-na zastanawianie się czy będzie fajnie czy nie. Decyzja zapadła, zaliczka wpłacona i mam zamiar po prostu dobrze się bawić i przede wszystkim nie zwracać uwagi na narzekania innych. Mając na względzie mentalność Polaków zdaję sobie sprawę, że część z negatywnych opinii jest po prostu naciągana.
          Opowiem po powrocie jak było.
          A dla zastanawiających się polecam opinie na wakacje.pl

Udanych wakacji w Turcji :)
    • jusytka Re: Club Santana 27.02.10, 21:45
      Byłam tam w lipcu zeszłego roku z dziećmi, jak macie jakieś konkretne pytania,
      chętnie odpowiem.
      • Gość: moni Re: Club Santana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 15:59
        Witam,
        ja mam kilka pytań:
        1) Czy z hotelu jest blisko na przystanek, żeby busem dojechać do ALanyi?
        2) Czy w Mahmutlar są lokalne biura podróży z których można korzystać?
        3) Jak wygląda przydział pokoi? Nie zależy mi na widoku na morze, bo mam zamiar całe dnie spędzać na wycieczkach, basenie lub na plaży, no ale też nie chciałabym żadnej nory. Czekać na to co dostanę i ewentualnie potem prosić o zmianę, czy od razu "małe co nieco" do paszportu włożyć?

na razie tyle :)
        z góry dzięki za informacje :)
        • jusytka Re: Club Santana 28.02.10, 16:35
          1 Tam nie ma przystanków ;) Dolmusze zatrzymują się na skinienie, a czasem nawet
          bez, wystarczy że kierowca zobaczy kogoś stojącego przy drodze i najczęściej sam
          się zatrzymuje lub "pyta" światłami. Tak więc z dojazdem do Alanyi nie ma
          problemu ;)
          2 Oczywiście, że są. Jedno z nich jest nawet tuż przy hotelu, trzeba kierować
          się na lewo, dogadasz się tam nawet po polsku!
          3 Tu jest problem, bez dopłaty dostaliśmy mały pokój z widokiem na budowę,
          zdecydowaliśmy się jednak na dopłatę, niestety targować się nie chcieli. Jest z
          góry określona stawka za pokój z widokiem na morze i nic nie da, że dasz mniej
          do paszportu. Czy dostaniesz wtedy większy pokój - nie wiem.
          • Gość: Anita Re: Club Santana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 22:23
            Byłam tam we wrześniu i wróciłam zadowolona chociaż też obawiałam się po
            przeczytaniu tych opinii.Za pokój mają stałą cenę 25 euro ale było warto za ten
            piękny widok na morze.Dojazd do Alanyi faktycznie na skinienie 1 $ za
            osobę.Podobno w lipcu i sierpniu jest tam ciasno i ciężko wtedy o leżaki i
            stolik ,we wrześniu luz-blues.
            • Gość: Iw42 Re: Club Santana IP: *.acn.waw.pl 03.03.10, 19:27
              Byłam w tym hotelu w czerwcu ubiegłego roku. Ogólnie jest całkiem
              sympatycznie. Jeśli sie nie nastawiasz na luksusy (trudno za tą cenę
              tego oczekiwać) będziesz zadowolona. Było gdzie spać i co jeść. Nie
              sądze, że ktoś chodził głodny. Może mało(brak) owoców ale są sklepy
              i tanie owoce można dokupić. Baseny naprawdę super, nie brakowało
              wolnych leżaków , bezpieczne przejście do plaży. Dopłacałam do
              pokoju 15 euro, ale było warto bo widok na basen i morze. Ogólnie
              hotel czysty , można wypocząć nie marudząc. Hetel dobry dla ludzi
              nie znających języków obcych, bo turyści to sami Polacy a obsługa
              też rozumie po polsku.
        • Gość: moni Re: Club Santana - 12.02.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 21:09
          kto leci 12.05 z Poznania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka