Gość: Madzia IP: 193.23.61.* 08.07.10, 12:53 Hej, czy ktoś był lub wybiera się do Turcji Z biurem Premio Travel? Zależy mi na opiniach bo jest to nowe biuro. Ja dostałam zaproszenie jako osoba prenumerująca "Przyjaciółkę ". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grażka Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 16:06 Ja wylatuję z Katowic 20.10 na tydzień do Turcji,z Bon Prix. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Turcja z Premio Travel IP: 77.223.200.* 29.09.10, 20:31 Ja lecę 6.10 na tydzień z bon-prixu. Dziś powinna była wrócić pierwsza grupa. Może ktoś coś napisze? Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Relacja z wyjazdu 07.10.10, 22:38 Wróciliśmy przedwczoraj :)) A tu RELACJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Turcja z Premio Travel IP: *.belchatow.msk.pl 13.10.10, 10:13 Cześć...ja też zastanawiam się nad propozycją wyjazdu na zaproszenie. Kurcze czy to nie "lipa"? Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Turcja z Premio Travel 13.10.10, 13:14 Nie lipa. Byłem i opisałem a posta wyżej masz link do mojej relacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Turcja z Premio Travel IP: 77.223.200.* 14.10.10, 19:14 Bardzo udany wyjazd. Świetne hotele, dobre jedzenie. Wycieczki fakultatywne (z obiadem w cenie) urozmaicone. Kazdy cos dla siebie może wybrać. Pogoda dobra choć był deszcz i nieco sie ochłodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 10:50 wyjazd dobrze zorganizowany,można do wyboru się opalać, zwiedzać i robić zakupy. Hotele ok, przewodnicy też - mają dużo do powiedzenia i są dostępni cały czas. Polecam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoczyca Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 16:51 Ogólnie dobrze, tylko nie ma co wierzyć sprzedawcom biżuterii i skór w sklepach do których jest zawożona grupa, ceny nawet po "obniżce" i tak są za wysokie. Lepiej zrobić zakupy w czasie zwiedzania centrum Antalii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Turcja z Premio Travel IP: *.radom.vectranet.pl 27.02.11, 11:32 Wróciłem w sobotę z pierwszą grupą dla mnie wszystko było OK! Nawet grupa z autobusu była na tyle zdyscyplinowana, że nie było prawie spóźnień. Przewodniczka Pani Dorota super się sprawiła. Gorąco pozdrawiam.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Turcja z Premio Travel IP: 80.48.95.* 02.03.11, 23:34 tez wrociłam w sobotę proszę o uwagę na sklepy z biżuterią i skórami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grubcio Re: Turcja z Premio Travel IP: *.jagiellonia.krakow.pl 06.04.11, 12:20 Witam Wróciliśmy z Turcji 26.03.2011 i przyznam że byłoby super gdyby z zaplanowanych 8 dni pobytu nie urwano nam aż 2 . Do Antalii /hotelu - dotarliśmy ok godz. 23 wylatując z Katowic ok 15.30 / jeden dzień z głowy. Powrót - wyjazd z Hotelu ok 3,00 rano w sobotę 26.03 - drugi dzień z głowy czyli wycieczka trwała w zasadzie 6 dni a nie 8 jak w programie. Program zrealizowaliśmy ale po co wprowadzać ludzi w błąd informując o 8 dniowej wycieczce objazdowej.No i ten napięty program objazdówki . Wydaje mi się tez ze za dużo czasu poświęca się na te wizyty w sklepie złotniczym i skórzanym - mogliśmy go wykorzystać na dłuższy pobyt w Antalii i lepsze poznanie tego pięknego miasta. Poza tym hotele ,przewodnik Metin , autokar ,posiłki no i trasa objazdówki - super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 09:53 zgadzam sie z grubciem co do przelotow, chociaz chyba czartery rzadza sie swoimi prawami, ale biuro mogloby informowac o mozliwosci takich zmian, zgadzam sie tez co do czasu poswieconego na skory i bizuterie, jedna wielka strata czasu ale biznes is biznes, na czyms musza dorobic bo cena wycieczki byla sosunkowo tania nie zgadzam sie tylko co do programu, wcale nie odczulam zeby byl napiety, jak dla mnie byl na luzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betka Re: Turcja z Premio Travel IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.10.11, 20:45 A my wróciliśmy 01/10/2011 ;-) Podsumowanie poniżej; -lot z Katowic i po godzinie lądowanie w Bratysławie gdzie spędziliśmy ok.1,5h /okrutnie męczące/, - obiady trzeba sobie wykupic dodatkowo (10EUR/obiad), - osoby, które obiadów nie wykupiły musiały czekac ok.40minut na resztę grupy/często stojąc na 'otwartym' słońcu/, -jedzenie /śniadania + obiadokolacje/ w zależności od hotelu mniej lub bardziej bogate(napoje do obiadokolacji są dodatkowo płatne), -wyjazd z hotelu 8-9 rano, powrót do hotelu ok.19tej więc z basenu już raczej skorzystac się nie da, - na plaży, do której płynie się 'statkiem' czasu starcza prawie na spacer. Kolejki do przymierzalni ok 10minut, leżaki i parasolki płatne ok.10LT za dwie osoby, - płacic można w USD EUR i ich walucie, -butelka wody 1,5l na parkingu 2-3eur, frytki 7eur /nie polecam:D/, espresso 5 eur, -jeśli ktoś nie wykupuje obiadów to można zrobic zakupy w mieście najlepiej w lokalnych sklepach gdzie ceny są normalne [carrefour albo Migros w Antalayi ] -jeśli ktoś planuje zakup kurtki ze skóry albo futra-> ceny można 'zbic' do ok.55%-> cena wyjściowa ok.+/-1100eur, Starsze kolekcje są znacznie tańsze ale wyroby naprawdę dobre;- )) -dywany ręcznie robione też można kupic ale są bardzo drogie, -biżuteria hmm no cóż ...równiez w zaiste vip-owskich cenach :D -wielka gala to mini-disco gdzie można wypic drinka i potańczyc chwilkę - DODATKOWO można wykupic ;wycieczkę do koscioła z pakietem obiadów /100eur/, taniec derwiszy /nie pamiętam ile kosztował/ oraz wieczór turecki/chyba 30eur/ Wycieczki jako takie bardzo atrakcyjne i godne polecenia;-) Można zobaczyc piękne miejsca i zrobic zdjęcia. Jak każda wycieczka objazdowa ta również jest męcząca... Dobrze byłoby wracac do hotelu ok.17.30 bo wtedy mozna jeszcze wypocząc i skorzystac z basenu. Panią Olę Erhana i Josefa ciepło wspominam .... Odpowiedz Link Zgłoś
mishka77 Re: Turcja z Premio Travel 05.10.11, 17:15 hej, jak można mam kilka pytań: - jak z dostępem do internetu w hotelach? kawairenki czy wifi w pokoju za opłatą - czy warto brać np. własny czajnik elektryczny i robić sobie herbe? :) - jakie ceny napojów do kolacji: wina, coli, piwa? - czy każdej nocy jest zmiana hotelu, jak to wygląda? - nie ma ani chwili na to, aby pobyczyć sie na plaży/basenie? - z dodatkowych opłat jest tylko ten pakiet (obiady plus kosciol) za 100eur i ewentualnie lanch na zyczenie za 10e, czy cos jeszcze proponują? - czy jest jakich posilek w samolocie, czy platny dodatkowo? - jaki przekrój wiekowy grupy? :) - czy bezpiecznie jest brac ze sobą duża ilosc sprzetu elektronicznego? netbook, kamera, etc? z góry dzięki za odpowiedz pozdrawiam m. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Turcja z Premio Travel 06.10.11, 09:26 mishka77 napisał: > hej, jak można mam kilka pytań: > > - jak z dostępem do internetu w hotelach? kawairenki czy wifi w pokoju za opłat > ą różnie.... zależy od hotelu ale w żadnym nie spotkałem się z internetem w pokoju natomiast w Grand Ring i RIchmond był internet w lobby a w Crystalach był płatny chyba ok. 5 euro. > - czy warto brać np. własny czajnik elektryczny i robić sobie herbe? :) no bez jaj :) > - jakie ceny napojów do kolacji: wina, coli, piwa? nie wiem... dzięki własnemu autku jadałem na mieście > - czy każdej nocy jest zmiana hotelu, jak to wygląda? nie.. w niektórych hotelach spędzało się dwie noce np. w okolicach Antalyi > - nie ma ani chwili na to, aby pobyczyć sie na plaży/basenie? jest go aż za dużo moim zdaniem... dlatego jeździłem indywidalnie żeby nie tracic czasu na siedzenie w hotelach > - z dodatkowych opłat jest tylko ten pakiet (obiady plus kosciol) za 100eur i e > wentualnie lanch na zyczenie za 10e, czy cos jeszcze proponują? Wycieczka pod hasłem Kościół to tak naprawdę: - domek Matki Boskiej gdzie wejście kosztuje ok. 10 euro (nie pamiętam dokładnie ile bilet ale za dwie osoby i samochód na parkingu zapłaciłem 25TL) - meczet w Selcuk do którego wchodzi sie za darmo - wioska winiarska Sirince gdzie jest bazarek z wyrobami dla turystów - 4x obiad w czasie objazdówki warty rzekomo 10 euro... za 10 euro można na mieście dobrze zjeść w dwie osoby :) > - czy jest jakich posilek w samolocie, czy platny dodatkowo? coś tam dali... jakaś bułeczkę... ale czy to ważne przy 2 godz. lotania??? > - jaki przekrój wiekowy grupy? :) w naszej średnia powyżej 50lat > - czy bezpiecznie jest brac ze sobą duża ilosc sprzetu elektronicznego? netbook > , kamera, etc? raczej nic mu się stać nie powinno jeśli się zachowa podstawowe zasady.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 13:19 wróciłam z wyprawy do Turcji 5X 11, więc mam najświeższe informacje;w samolocie jest bezpłatny poczęstunek ( kanapka ,ciastko)z napojem zimnym i ciepłym; w hotelach można zrobić sobie coś do picia,ale zabrać trzeba czajniczek, napoje do śniadań bezpłatne, do kolacji płatne : woda , kawa, herbata E, wina najtańsze 12-15 E; hotele dobre 4-5 * i jest ich tyle, ile w ofercie wymieniono.Jeśli nie korzysta się z dodatkowo płatnych wycieczek , to można 4 x poplażować , plaże żwirowo- kamieniste, ładne baseny,ręcznik do wynajęcia za 1E dziennie lub własny ,ale nie ten z hotelowej łazienki.W grupach przewaga osób w średnim wieku (zwłaszcza w terminach jesiennych), dostęp do hasła internetowego 2E dziennie. Jedzenie obfite w formie bufetu, na koniec pożegnalna impra z napitkami i jedzeniem od firmy.Życzę udanego wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Turcja z Premio Travel IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 16:45 Witam, podzielam zdanie mojej poprzedniczki. Wycieczka świetnie zorganizowana, rezydenci- przewodnicy super, posiadają dużą wiedzę, którą potrafią przekazać. Są bardzo punktualni. Turcja jest przepiękna, a PremioTrawel dodatkowo oferuje luksusowe hotele ze świetnym wyżywieniem. Gorąco polecam wykupienie obiadokolacji. Na miejscu można dodatkowo wykupić wycieczki fakultatywne, myślę że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 23:15 Witam,podzielam w pełni opinię Justyny,byliśmy z żona i siostrami na turnusie 23.10-29.10. Wycieczka b.dobrze zorganizowana.Przewodniczka -p.Ela - Turczynka- doskonale znająca język polski, o dużej wiedzy na temat Turcji,histori,obyczajów -chętnie i duźo dzieliła się nią z pasażerami autokaru nr.4.Duże pdziękowania.Skorzystaliśmy tylko z jednej wycieczki fakultatywnej-na kolejkę na Teleferik-mieliśmy dodatkowo dwa pełne dni na basen i opalanie.Nie byliśmy zainteresowani zakupami i dlatego pobyty w sklepach ze złotem i skórami nie były dla nas denerwujące.Pozdrawiam miłych uczestników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga + 3 Re: Turcja z Premio Travel IP: 194.181.192.* 22.11.11, 12:36 My byliśmy w Turcji z Premio Travel od 12 - 19.11.2011. Wrażeń moc a co najważniejsze wspaniała pilotka ELA i opiekun Hakan/ autokar nr 10/. Wiadomości przekazane i to co zobaczyliśmy pozostanie na długo w pamięci. Wyjazd bardzo polecam, otrzymałam już drugie zaproszenie , oddałam synowi z żoną i jadą w lutym. Mają co prawda fajniejszą trasę ale ja ze swojej też jestem zadowolona. Hotele super szczególnie Q Premium Resort, jedzenie - też każdy dla siebie może coś znależć. Program wycieczki został zrealizowany w całości, odwiedziny w fabryce dywanów, wyrobów skórzanych i biżuterii nie były męczące a jak nie chciało się nic kupić to przynajmniej mam jakieś wyobrażenie jak produkty te zostały wytworzone i mogłam pooglądać.Przesyłamy pozdrowienia dla Eli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Turcja z Premio Travel IP: 194.181.192.* 23.11.11, 12:18 Podzielam opinię Jadwigi, widocznie byliśmy w tej samej grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 13:06 No ja podzielam niestety zdanie bardzo bardzo negatywne - byłam we wrześniu tego roku, to co zaprezentowała ta firma nadaje sie tylko do prokuratury o zbiorowe oszustwo polegające na wyłudzeniu pieniędzy. - ja na taką drogę się zdecydowałam. Zwiedzanie Antalyi trwało 3 minuty - tam jest to a tam to a to jest to a treaz macie panstwo godzine i odjezdzamy. Może jak ktoś jest nieświadom co traci to ma mniejszy żal ale nawet nieświadomego człowieka nie należy w ten sposób traktować. W umowie wyraźnie zaznaczono przebieg wycieczki i napisano że program nie podlega zmianom a był zupełnie inny od tego na papierze. Zamiast 3 wycieczek były 2 pseudo wycieczki - pseudo bo to była tylko jazda autokarem. noclegi już nie tylko nie w miastach o których piszą ale nawet 70 km dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Turcja z Premio Travel IP: *.175.90.46.static.turktelekom.com.tr 18.10.12, 21:41 Oto opinie, pisane na gorąco (wifi w hotelach jest:) makelifefunnierpl.blogspot.com/2012/10/sport-ekstremalny.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Turcja z Premio Travel IP: *.opera-mini.net 10.11.12, 16:13 lipa. -wycieczki do niczego połączone z zakupami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccicci Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 14:55 Ja na razie z firmy Premio Travel nie jestem zadowolona. Dla mnie jest nierzetelna. Miałam z mężem zarezerwowaną wycieczkę na wylot z Poznania, niestety teraz przysłali mi , że mogę lecieć ale z Warszawy. Nie zamierzam tłuc się kilka godzin w nocy pociągiem czy samochodem. Firma niestety nie zaoferowała biletu na przelot z Poznania do Warszawy a jedynie drobny upust 200,- złotych na podróż w obie strony. Dziwi mnie tłumaczenie, że było zbyt mało chętnych na wylot z Poznania. Poznań to nie wiocha a wiem , że sporo ludzi z północy woli wyloty z Poznania niż ze Szczecina. A grupy wyjazdowe były podzielone na każde miasto oddzielnie. Kiedy rezerwowałam większość terminów była już wyczerpana, więc dziwne , że akurat na ten termin było tak mało chętnych. Jeśli ktoś jest zainteresowany mogą odstąpić bon na wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro_pl Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 12:25 Tu jest specjalne forum odnośnie wycieczki Bon Prix z Premio Travel forum.gazeta.pl/forum/w,660,111166759,111166759,Turcja_na_zaproszenie_Bon_Prix.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 13:35 Za wyjatkiem wylotu z Turcji po 4ej rano , wszystko bylo super !! Pani Malgosia wraz z Serkanem sa kompetentnymi przewodnikami ,mili i jestem im bardzo wdzieczna za wiedze jaka mi przekazali . Turcja ,sama w sobie urzekla mnie swym krajobrazem ,do tego swietne hotele i juz marze by pojechac tam znow. Dziekuje Premio za cudowne chwile !! Odpowiedz Link Zgłoś
dorciazet1 Re: Turcja z Premio Travel 02.08.11, 10:07 czy oferta aktualna szukam bonu 06-2011 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka od pani Róży Re: Turcja z Premio Travel IP: *.ostnet.pl 06.11.11, 16:03 pojechałam na wyjazd promocyjny z Digest Riders i niestety wróciłam z niesmakiem z powodu zachowania przewodniczki.Przekazała nam mało informacji o Turcji,na każdym kroku podkreślała,że w Turcji jest tania siła robocza.że wyroby w miejscach do których nas zawożono są atrakcyjne -co było nieprawdą. Nie wiem co Pani przewodnik ma z tego powodu ,że Polacy z Jej autokaru kupią dużo w miejscach do których nas zabierano,ale trzymano nas w nich bardzo długo(po kilka godzin w dywanach,skórach i u jubilera) i zostawało mało czasu na zwiedzanie - UWAGA NA CENY - WYJĄTKOWO DROGO,zawieziono nas również do BARDZO DROGICH !!! pamiątek i słodyczy!!! i niestety większość turystów dała się naciągnąć na ceny.Jeśli ktoś jedzie proszę uważać, bo Turcja to nie Europa i ceny normalnie są niskie.Polecam zakupy w Antalii na własną rękę-to co w sklepie poleconym na wycieczce kupiłyśmy z koleżanką o 60-70% taniej!!! (mam na myśli słodycze i pamiątki). Szkoda mi tylko starszych ludzi z naszego "turnusu"i tych osób,które mało podróżują i nie są zorientowane . PRZYKRE ,że Polska przewodniczka tak naciąga rodaków!!! Hotele w których mieszkaliśmy były dobre z bezpłatną sauną i basenami(w/g p.przewodnik -płatne),jeśli ktoś myśli o odpoczynku,relaksie w saunie,plażowaniu powinien się zastanowić czy warto codziennie jeździć, czy nie zostać czasem na plaży ...(wybór dobrowolny, chociaż parę osób żałowało ,że nie miały czasu na plażowanie i kąpiel w morzu).Jedzenie bardzo dobre,nie zaszkodzi wziąć ze sobą małego czajniczka nu herbatkę lub kawkę,ale te "po Turecku" są wyjątkowe...Życzę udanego wyjazdu ,miłych wrażeń i zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Turcja z Premio Travel IP: *.152.134.159.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.11.11, 18:56 Potwierdzam że nasi ,,Opiekunowie" -u nas pani Gosia robiła wszystko aby zadowolić swoich Tureckich pracodawców i to kosztem rodaków , oto kilka przykładów : -wycieczka na spływ i pokaz robienia sałatki z użyciem sosu z granatów ,sumaka i oliwy - super promocja aby naiwny rodak kupił w/w przyprawy drogo za euro w ,,sklepiku" na spływie - postoje w miejscach do których miejscowy turek nie kupuje a tylko wycieczki z Premio. -opowieści w trakcie podróży ukierunkowane pod kątem następnego postoju np. deser jogurtowy z miodem i makiem. - organizowanie wycieczek do sklepów w których starano się nas nieźle nabić w butelkę , złotnik ,sklep ze skórami ,dywany ,sklep ze słodkościami proszę poczytać w przewodnikach innych firm turystycznych a łatwo zauważycie że takich sklepów jest w Turcji bardzo dużo i nie musiano nas wozić autobusami wszystkich do tych samych sklepów wystarczyło dać czas wolny w większym mieście a zakupy sprawiłyby przyjemność , ale widocznie musiała zarobić mafia z Premio ,wszak wiadomo że przyjemność to nie tylko widoki z okna autokaru ale też zadowolenie z udanych zakupów -brak szczerości odnośnie cen przy dokupywaniu dodatkowych pakietów fakultatywnych ,te same wycieczki w wykonaniu miejscowych organizatorów o wiele tańsze, ogólnie Premio za pomocą naszych polskich opiekunów umiejętnie troszczy się aby wydawać euro w miejscach i w sposób przez nich wskazany. Ogólnie Turcja była piękna , warta aby powrócić ale nie z PREMIO Travel Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Turcja z Premio Travel 07.11.11, 12:04 No i chciałoby sie powiedzieć "a nie mówiłem".... Jednakowoż co do podsumowania, że niby nie warto z Premio Travel to się nie zgodzę.... promocyjny wyjazd z Premio Travel idealnie nadaje się jako sposób na tani bilet lotniczy i hotele. Oczywiście o ile Premio Travel nie uczuli sie na takich "cwaniaków"... w naszym przypadku się udało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nereida Re: Turcja z Premio Travel IP: *.smrw.lodz.pl 14.11.11, 13:43 Prawda jest taka: jeśli masz takie zarzuty pod adresem biur podróży, to co stoi na przeszkodzie, aby samemu sobie zorganizować wyjazdu??? I wówczas spędzać czas gdzie się chce, kupować co się chce i za ile się chce. W dobie łatwego dostępu do netu można wszystko za jego pośrednictwem załatwić: przelot, hotel, wynajem auta itd. Jeśli zdajesz się na biuro podróży to znaczy, że albo nie chce Ci się organizować samemu wycieczki, albo nie potrafisz. W efekcie obu przypadków decydujesz sie na usługę biura i musisz się dostosować czy ci siś podoba, czy nie. Jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne tańsze na miejscu, to biuro podróży na nich też zarabia za tzw. pośrednictwo. Sorry, nikt za darmo już dzisiaj nie pracuje i ty z pewnością też nie. Masz wybór: albo wziąć sprawy w swoje ręce, albo nie narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Turcja z Premio Travel 14.11.11, 14:34 Hhhmmmm.... a ja sądziłem zwykle, że towar powinien być zgodny z opisem :) Jeśli więc biuro pisze w opisie wycieczki, że będzie zwiedzanie starówki w Antalyi to powinno tam być zwiedzanie a nie bieg na czas bo za chwile trzeba być w fabryce biżuterii.. Innymi słowy proporcje powinny być zachowane. Tymczasem "zwiedzania" jest godzina a fabryk 6 godzin... lekkie przegięcie, prawda?? Ciekawe ile osób by się na takie coś zdecydowało gdyby miało program "zwiedzania" rozpisany na godziny a nie tylko ogólnie opowiedziany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Re: Turcja z Premio Travel IP: 194.181.192.* 22.11.11, 12:40 Wydaje mi się, że simon przegina z tymi 6 godzinami. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Turcja z Premio Travel 22.11.11, 13:24 Sprawdź!!... Zwiedzania na wyciecze do Antalyi trwającej od 9 rano do ok. 18 było jedna (sic!) godzina na starówkę i 15 minut pod wodospadami... reszta to przejazdy i siedzenie w fabrykach. Oczywiście niedowiarkom polecam sprawdzić osobiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Turcja z Premio Travel 22.11.11, 13:26 Aha.. żeby było jasne to tutaj jest mowa o DARMOWEJ wycieczce fakultatywnej organizowanej w czasie wyjazdu pobytowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Turcja z Premio Travel IP: 194.181.192.* 23.11.11, 09:55 Albo darmowa albo fakultatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Turcja z Premio Travel 23.11.11, 10:20 fakultatywny - taki, który może, ale nie musi być; pozostawiony do wyboru; nieobowiązkowy, niekonieczny... odpłatność nie ma tu nic do samej definicji wycieczki fakultatywnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Turcja z Premio Travel IP: *.net.autocom.pl 27.11.11, 16:52 Witam W moim przypadku (a właśnie wróciłam z wycieczki) wszystko było ok. :) Plan wycieczki objazdowej został zrealizowany. Przygotowanie przewodnika - Gosi - było niesamowite. Opowiadała bardzo dużo i bardzo ciekawie Pozdrawiam więc Gosię i Tunera. Jedyną wadą było to, że biuro nie poinformowało o możliwości dokupienia wycieczek fakultatywnych i nie byłam na nie przygotowana finansowo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baś Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 18:03 TANERA! Również byłam w tej samej grupie. Przewodniczka świetna, pomocna i potrafiła sobie poradzić z przeróżnymi fochami członków naszej grupy. Wycieczek fakultatywnych raczej nie ma co żałować, ja bardziej żałuję, że nie nastawiłam się finansowo na biżuterię, bo dobrze byłoby wcześniej wiedzieć jakie są mniej więcej ceny i że jest możliwość oddania w zamian własnego złota. Wycieczka to jednak dosyć ubogie zwiedzanie, plan jest przygotowany raczej pod osoby starsze, jeżeli komuś to nie przeszkadza i zna język angielski, francuski lub niemiecki, o tureckim nie mówiąc, to poradzi sobie i na własną rękę jeszcze coś zobaczy. Taki urok objazdówek, że niestety nie ma kiedy poleżeć na plaży i trzeba korzystać z basenów hotelowych. Hotele w porządku - poza tym w Pamukkale. Tam noclegi powinny się odbywać na terenie basenów, bo pokoje i jedzenie najsłabsze. Jedyną atrakcją jest tam kompleks basenowy. Hotel w Beldibi ma koszmarną obsługę, uważają chyba Polaków za matołów, którzy nie znają języków i naśmiewają się z nich między sobą. Najfajniejszy był hotel w Dalaman. Ja bym chętnie wybrała się jeszcze raz na taką wycieczkę, mógłby być oczywiście inny program, ale i tak chętnie bym skorzystała z takiej oferty. Przede wszystkim - chwała przewodniczce, która wykonała fantastyczną robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 23:31 dla tyc co róźnie twierdzą: ile czasu byliście w Pammukale?? w/g pisma które posiadam 1 popołudnie miało być na bawełniany zamek a następnego dnia miało być zwidzanie Herapolis - a co było weszliśmy na teren wieczorem czytaj 16.50 zanim doszliśmy do muzeum właśnie go zamkneli - czy to jest zwiwedzanie - aaaaaaa zachód słońca koloło 18 więc strasznie wielkie zwiedzanie - ciekawe w/g kogo??? czyba tych co nie wiedzieli co tracą będąc dak daleko od domu, mając tyle pod nosem i przechodząc koło tego nic nie wiedząc. W antalyi jest np jedno z największych muzeuw starożytności ze zbiorami sprzed naszej ery - wstęp kosztuje 10 euro( to już powinno świadczyć o znaczeniu zbiorów tego muzeum). A jak u was wygladalo zwiedzanie?? u nas 3 minuty i 1h wolnego takie zwiedzanie jakby w krakowie przewodnik stanol i powiedział tu jest kościół mariacki, tu sukiennice ul. Floriańska dojdziecie do bramy floriańskiej a ul..... do wawelu tu jest sklep i macie 1 h wolenego. jeżeli to jest zwiedzanie to ja już nie wiem czym Państwo jesteście zadowoleni? Co do składów biżuteri dywanów itp gdzie nas targali, ktoś żałuje że nie kupił biżuteri - a spróbowaliście przeliczyc to na nasze złotówki?? spróbujcie wyjdzie o wieleeeeeeeeeeeee drożej, mało tego, tam było 5-10 ktotnie drożej niz w zwykłym sklepiku w miasteczku - sprawdziłam osobiście nic nie kupowałam bo nie po to jechałam a i stac mnie nie było. sprawdzie co Wam oferowali dokładnie a co mieliście i jakie dla Was znaczenie ma wyraz zwiedzanie bo na pewno nie jest to wożenie autokarem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baś Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 15:12 U nas było tak, że wieczorem poszliśmy nad jeziorko, które było w Pamukkale (widok z dołu na tarasy), gdzie mieliśmy jakieś 40 min na zdjęcia. A następnego dnia poszliśmy na jakieś 3-4 godziny zobaczyć Nekropolis oraz Hierapolis (1,5 godz oprowadzania), a potem dostaliśmy czas wolny na zobaczenie teatru, części niepokazywanych ruin, ewentualnie muzeum, wykąpanie się w basenie Kleopatry albo rozdeptanie tarasów. Czasu było wystarczająco, nikt się nie skarżył, że dostaliśmy go za mało. Taki wybór opcji zwiedzania zależał od grupy - przewodniczka przedstawiła możliwe opcje, a my wybraliśmy tę wygodniejszą dla nas. Co do Antalii - jasne, sama starówka to trochę było mało, ale mieliśmy jeszcze w planach te fabryki. Przy wieży był punkt informacyjny, gdzie można było wziąć mapkę i w czasie wolnym dozwiedzać co się chciało. Oczywiście, wymagało to rezygnacji z zakupów ;) Jeżeli chodzi o ceny - zależy :) Początkowe ceny oczywiście straszne, ale spokojnie było do zbicia o 50% i jeszcze więcej. Niektórzy od razu mówili, że cena startowa to 1200 euro, ale od razu możemy przejść do omawiania okolic 500 euro. I moim zdaniem ceny po mocnym zbiciu były w porządku, znam polskie ceny i popularne sieciówki oferują o wiele drożej podobną biżuterię. Oczywiście, mogłam zrobić dyskretnie zdjęcie, zapisać jakie są tam kamienie i dać małemu, najtańszemu jubilerowi do podrobienia, ale to już nie to samo. Fakt, że do "zwykłych sklepów" nie zachodziłam, więc nie wiem ile w nich krzyczeli za podobny wzór i taką samą próbę złota, ale ceny po negocjacjach były naprawdę ok w porównaniu do polskich cen. W fabryce skór za to uważam, że drogo - w Kusadasi można było kupić sporo taniej takie kurtki. Już nie mówiąc o Grecji, gdzie za podobne kurtki płaci się od 100 euro. Co do dywanów to się nie wypowiem, bo wyszłam zakochana, ale ja doceniam ręczną robotę i wiem ile jest ona warta i dlaczego nie oszczędzam kupując syntetyczną podróbkę z Chin. Ja nie oczekiwałam o wiele większej ilości zwiedzania, bo ta wycieczka jest objazdówką - przez tydzień zrobiliśmy jakieś 2 tysiące km, kiedyś trzeba było przejeżdżać z miejsca w miejsce. Program jest również rozpisany pod emerytów, którzy nie mają tyle sił, żeby pruć z miejsca w miejsce. Czas wolny na zobaczenie jeszcze czegoś i zakupy zawsze był - ja nie miałam z tym problemów, of corse musiałam olać zakupy, ale ja nie pojechałam tam, żeby kupować, tylko żeby coś zobaczyć. Jeżeli ktoś znał popularniejsze języki obce i nie miał oporów przed wieczornym zwiedzaniem, to wielokrotnie można było jeszcze wyskoczyć gdzieś i coś zobaczyć, albo zrobić zakupy w nieturystycznym miejscu. I oczywiście wiele zależało od przewodniczki - nasza świetnie komunikowała się z grupą i wiele więcej dałoby się z nią załatwić, gdyby była taka potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 23:02 No to mieliście dużoooooooo szczęścia - nasza przewodniczka była gorzej niz fatalna, jak potrzebowałam pomocy lekarza nawet nie powiedziała gdzie go szukać, pomijam fakk że jechała w kierunku miasta i mogła nas podwieść. Co do zwiedzania wycieczka objazdowa objazdową a zwiedzanie zwiedzaniem - jak miałam zrezygnować z fabryk o których wprost nie napisano w prospekcie a których obowiązkowo zmuszona nas do zwiedzania jeszcze przed zwiedzaniam miasta?? a nie po pseudo zwiedzaniu?? a dodatkowo jak mieszka sie we wsi oddalonej o 100 km od antalyi a nie w belek jak nam mówiono to jak niby miałam wrócic po nocy?? - poprostu jedno wielkie oszustwo. mam jakieś nieodparte wrażenie ze te pozytywne opinie piszą osoby podstawione. Bo nie uwierze w to że jedna wycieczka albo 2 nie były OK a reszta była cacy. Dlaczego firma nie działa na zachodzie europy?? chyba proste tam za małe oszustwo natychmiast by popłyneli. Dla mnie jest to tym bardziej oszukańcze, że korespondowałam przedtem z firmą i mam dokumenty od nich co ma byc i w jakiej kolejności. Bardzo mi zależało na odpoczynku i zwiedzaniu bo z mężem jechaliśmy 1 raz na wakacje od 15 lat, gdyż wychowujemy 2 niepełnosprawnych ruchowo dzieci i rodzina sie składał na nasz wyjazd , na doładowanie nam energi na nastepne lata walki o zdrowie dzieci. Więc nie kadźcie tak do końca o tej firmir i wycieczkach bo nie są uczciwą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baś Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 00:38 Ja się powtórzę - wiedziałam dokładnie co oczekiwać po takiej wycieczce, za taką cenę (widzieliście ceny paliwa w Turcji? wiesz jakie są ceny przelotów i noclegów?), a na dodatek objazdowej. Po lekturze tego forum wiedziałam, że wiele zależy od dobrego rezydenta. Nam się udało, mieliśmy szczęście trafić na panią Gosię, która bardzo pomagała - mieliśmy problemy z noclegami w Beldibi, ktoś tam był chory, parę razy wybuchały kłótnie, ale sytuacja profesjonalnie została rozładowana, chociaż parę razy wyrwało odezwała się bardziej nerwowo, kiedy ktoś gadał jak najęty w trakcie jej opowieści. Ponieważ mieszka od jakiegoś czasu w Turcji - spokojnie można było dopytać o wiele spraw, a wszelkie informacje udzielała bez problemu. O fabrykach w Antalyi napisano wprost w prospekcie, nie napisano bodajże jedynie o fabryce dywanów. Zrezygnować się z nich zresztą nie dało - zasada była taka, że jak ktoś już wsiadł do autobusu, to musiał zostać w nim do końca i wrócić do hotelu. Oczywiście można było odmówić wejścia do samej fabryki, wezwać taksówkę i w tym czasie kiedy grupa zwiedzała i kupowała - zobaczyć coś innego. Wybacz, ale trochę chyba nie jesteś ogarnięta - ta "wieś" nie była oddalona od Antayi o 100 km. Całe szczęście, że nie mieszkaliśmy w Belek, bo było ono dalej od Antalyi niż Beldibi. Dojazd zajął mi busikiem ok pół godz (z przerwą na papierosa dla kierowcy i kilku pasażerów), a kosztowała mnie ta przyjemność 5 lir w jedną stronę, zamiennych na 2,5 euro. Wystarczyło zapytać w recepcji jak szybko dojechać i skąd - co chwilę można było złapać dolmusz spod samego hotelu do Antalyi, albo autobusy nr 502. Ja bez problemu wróciłam sobie nocą, ale fakt że wzięłam do pomocy rozgarnięte osoby, które znały jakieś języki i na dodatek płci męskiej, żeby wracać spokojniej. A Antalyia ma życie nocne, więc bez stresu można było w nocy tam przebywać. Bardziej nieswojo czułam się w Kusadasi, które lepiej zwiedzać za dnia - po zmroku prawie wszystko jest zamknięte. Ale spokojnie dało się tam dojechać, bo zwiedzanie Efezu skończyliśmy koło 13 w hotelu, a dojazd do miasta zajął jakieś 10 min. Widziałam nawet, że pewne osoby codziennie, niezależnie od tego jak późno przybyliśmy do hotelu, jeździły do pobliskich miast na jedzenie i zakupy. Dzięki temu co było napisane tutaj na forum wiedziałam doskonale jakie są minusy tej oferty, ale spokojnie dało się jeszcze przy minimum zorganizowania coś więcej zobaczyć. Jasne, możesz uważać mnie za osobę podstawioną, ale autentycznie jestem zadowolona z tej oferty - żałuję tylko, że nie mam prawa jazdy, bo z tym czasem wolnym, który mieliśmy, mogłam na własną rękę pojechać w jeszcze parę miejsc, gdzie dojazd busami nie był tak prosty. Program, który był obiecany - został zrealizowany. Ani w umowie, ani w prospekcie reklamowym (który jest integralną częścią oferty) nie ma informacji co i po czym zwiedza się w konkretnym dniu. Grup było bardzo dużo, więc niektóre musiały pierwsze pojechać do fabryk, a inne na zwiedzanie miasta. Inaczej ciągle byśmy na siebie wpadali. Tak się nam przytrafiło w drodze na plaży Iztuzu, że wpadliśmy na inną grupę i barki musiały od siebie odpłynąć, żeby przewodniczki sobie nie przeszkadzały. Więc pretensje o to, że pierwsze byliście w fabryce, a dopiero później zwiedzaliście miasto - nieuzasadnione! Jeżeli nie jesteś zadowolona - to napisz skargę na konkretną przewodniczkę. Pamiętaj jednak, że nie miała obowiązku was podwozić, bo to nie wchodzi w zakres jej kompetencji jako pilotki. Tr Co innego nieudzielenie informacji o lekarzu - to akurat poważny zarzut. Warto pisać skargi, żeby następni turyści mieli kompetentniejszą grupę pilotów. Co do tego czemu firma nie działa na zachodzie Europy - a wiesz, że chyba jednak działa? Premio Travel to firma polska i na Polskę, a na miejscu, w Turcji, działa Thistle Travel (więc to on dba o organizację wycieczki), o czym nas poinformowała pilotka w pierwszym dniu - to biuro obsługuje również wycieczki z Niemiec, Czech i Francji. A przynajmniej grupy z tych państw jeździły z nami tę samą trasą i sypiały w tych samych hotelach. Z tego co wiem to w każdym z tych państw działa państwowa firma wspierana przez rząd turecki. Co do uczciwości - faktyczne zastrzeżenia miał simon-r, który się udziela na tym forum, ale on przestudiował dokładnie umowę i wiedział co wchodziło w jej zakres i co nie zostało zgodnie z nią zrealizowane, a Ty piszesz dosyć oględnie, że zadowolona nie jesteś, bo za mało widziałaś i za daleko mieszkałaś, a więc wszystko jest oszustwem. Czytałam prospekt reklamowy codziennie i wiem, że zrealizowaliśmy wszystko, a nawet dostaliśmy "gratis", o którym nie ma mowy - tj. fabrykę dywanów. Pewnie większość osób uważa te fabryki za stratę czasu (w tym ja), ale widziałam że parę osób było żywo zainteresowanych kupnem, a nasza grupa w większości była zainteresowana opowieściami o produkcji. Więc jakaś potrzeba w narodzie jest na te fabryki. I z całym szacunkiem dla Twoich dzieci i rodziny, ale jakie ma znaczenie to, że się rodzina składała na wycieczkę w kontekście oszust firmy i wycieczki? Wycieczka była objazdowa, reklamowa. Cena jak na tego typu wycieczkę była niska. Przeważnie sama organizuję sobie wycieczki, więc orientuję się jakie są to koszty i wiem, że ciężko by mi było zmieścić się w 2 tysiącach złotych na 2 osoby z samolotem, noclegami, jedzeniem i przejazdami. Rozumiem, że z przyczyn finansowych nie jeździcie na wycieczki, ale takie są realia, że za podobną cenę przy obecnych kosztach nie można oczekiwać cudów i faktycznych pięciogwiazdkowych hoteli. Gdybym zapłaciła więcej, to jasne że bym była rozżalona, bo automatycznie oczekiwałabym więcej atrakcji, ale uważam że i tak jest nieźle, a sama pojechałabym jeszcze raz w inny rejon Turcji nawet na tych samych zasadach. Ja nie czuję się oszukana, bo przeczytałam dokładnie umowę i ofertę. A mnóstwo osób tego nie zrobiło i myślało np., że wygrali pieniądze w jakimś konkursie, dzięki czemu mają tańszą wycieczkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 02:47 patrząc po Twoich opisach nie miałyśmy tej samej trasy wycieczki objazdowej więc to juz dyskredytuje porównywanie tych wycieczek ze sobą. Ja w prospekcie miałam wyraźnie fabryke dywanów natomiast nie było mowy o fabryce złota i futer. nasza trasa miała mieśc tylkook 500km a nie 2 tys jak Ty piszesz. Co do obrażania mnie że nie jestem rozgarnięta pisząc o wsi oddalonej o 100 km od antalyi - to niestety ja mam racje nie Ty nie mieszkaliśmy ani w Belek tylko 80km na zachód czyli jakies 100 od Antalyi we wsi Okulcalar oddalonej o około 20 km od Alany. (dodatkowo jestem geografem miałam turystyke na studiach a mąż zdał egzaminy na przewodników wycieczek zagranicznych - więc nie moge powiedzieć że nie orientuje się jak powinna wyglądać taka wycieczka). Piszesz o kosztach - nie wiem jak u ciebie wyszło 2 tys zł na 2 osoby bo ja bez obiado kolacji zapłaciłam ponad 3 tys. wie coś z Twoją ceną nie jest do końca OK. To chyba tyle dyskusji - a propos wydaje mi się że uczciwości naciąganie ludzi (w naszym przypadku tym bardziej, gdyż informował firmę o sytuacji) jest ujmą dla organizatorów, wystarczy być osobą oczytana aby wiedzieć choć trochę o religi i kulturze tego obszaru aby wiedzieć że to do nich nie należy. Ja swoje uwagi pisze dla innych aby wiedzieli że nie wszystko jest OK z tą firmą, a co do wycieczek do turcji - sprawdzałam w biurach były ceny podobne do tych mi zaproponowanych z obiadokolacjami włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baś Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 11:15 2 tysiące wyszło mi tak, że ja płaciłam niecałe 500 zł, a mój współtowarzysz niecałe 1500 - z wizami wyszło nam 2 tysiące, a obiadokolacji nie dokupiliśmy, bo wiedzieliśmy, że nie będą nam potrzebne i spokojnie zjemy taniej - nawet gdybyśmy musiei korzystać z bufetu hotelowego, a to nigdy nie było konieczne, bo spokojnie dało się wyjść z hotelu koło 17 i dojechać do jakiegokolwiek większego miasta. Dodatkowo wiedziałam, że mogę mieć niedosyt wrażeń, więc celowo nie chciałam wiązać się kolacjami w hotelu - dzięki temu miałam czas od 17-18 do 22 na dodatkowe podróżowanie. Moja cena jest więc jak najbardziej ok :) Fabryki, ja dokładnie mam w reklamówce tak (dzień 6, Antalya): "Turcja znana jest z fabryk złota i skór. Tutaj można nabyć po korzystnych cenach biżuterię i wyroby skórzane.". O fabryce dywanów nic, ale nie byłam zaskoczona, kiedy nas tam wzięli, bo poczytałam to forum przed wyjazdem. Myślisz, że biuro się przejmie jak mu zarzucisz, że dali ci coś, czego nie było w prospekcie? Co innego, gdyby nie zrealizowali jakiegoś punktu z prospektu - program jest integralną częścią umowy, więc można się przyczepić jedynie, że nocleg nie był tam gdzie miał być - my też pierwszą noc mieliśmy spędzić w Belek lub Kemer, ale reszta się zgadza. A - i nas nie poczęstowali orzeźwiającym napojem po przylocie ;) Oświeć mnie, kiedy i dlaczego konkretnie poczułaś się naciągana przez organizatorów? Jaka ujma na honorze, o czym mówisz i o co Ci chodzi? Bo mieliście problem, żeby złapać bus i wieczorem wyrwać się z hotelu? Czy ponieważ organizator nie dorzucił większej ilości zwiedzania ponad to, co było w ulotce reklamowej? I co to ma do rzeczy, jeżeli chodzi o kulturę Turcji...? Jeżeli chcesz się czepiać, to napisz co było niezgodne z umową i nie zostało zorganizowane, a nie pisz o tym, że zadowolona nie jesteś i czujesz się oszukana, bo spodziewałaś się dużo więcej niż było w umowie, a na dodatek pilotka nie podwiozła do miasta, a mogła. Jeżeli zarzucasz firmie oszustwo, to udowodnij je, a nie pomawiaj firmę publicznie. Wycieczki nie porównuj ze sobą, tylko z umową - jeżeli coś się nie zgadza, to wtedy o tym tutaj napisz. U nas nie zgadzał się jedynie pierwszy nocleg - był dokładnie w tym samym miejscu, gdzie dwa ostatnie, tj. w hotelu niedaleko Antalyi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 12:13 No niestety nie umiesz czytać informacji podanych prędej - napisałam co było nie tak, no może niedodałam, iz przewodniczka, gdy chciałam jej w Turcji wręczyć zazalenie na niezgodnośc programu z umowa obstawiła sie turkami i zaczeła wzywać policje grożąc iz nie odlecimy do Polski. Jeszcze raz powtarzam kończe tą dyskusje, gdyż moja informacja miała byc dla obób ostrzeżeniem a nie wdawaniem sie w bezsensowna dyskusje z 1 osobą, która co ciekawe, o kazdej porze ma czas i na wszystko szybko odpowiada i to tylko pozytywnie. Napisze wprost - tyle rzeczy było niezgodnych z podpisanym programem, iż złozyłam oficjalne pismo do firmy o zwrot funduszy a jeżeli tego nie spełni w określonym czasie to składamy z mężem skargi do biur ochrony konsumentów, ambasady w Ankarze odnośnie Pani pseudo przewodniczki a przedw wszystkim do prokuratury - posiadamy nagrania i zdjęcia obrazujące faktyczny przebieg wyjazdu i dokumenty jaki miał on byc. Bez dowodów nie nieuczciwośc firmy nie podjełabym tu dyskusji i nie mówiła o prokuraturze i sadzie cywilnym. TO TYLE PANI BAŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baś Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 14:33 Mam czas, ponieważ nie pracuję, a wykłady mam odwołane i ciekawa jestem opinii innych grup o wycieczce - ty też masz czas jak widzę, żeby odpowiadać :) Jak pisałam: zgodnie z umową, na którą ja wyraziłam zgodę - wszystko zostało zrealizowane poza pierwszym noclegiem, który był w innym miejscu, ale nie zamierzam w związku z tym żądać odszkodowania od Premio Travel, bo mi to naprawdę rybka, że w ten dzień tam spałam. Ja w umowie nie miałam określone ile czasu jest na co dokładnie przeznaczone. Nikt mi nie obiecał, że całe popołudnie (tj. ile godzin Twoim zdaniem i w jakim przedziale czasowym? Miałaś to zadeklarowane w UMOWIE?) będzie poświęcone na Bawełniany Pałac czy inne atrakcje. Mieliśmy jakąś pulę godzin, przewodniczka uprzedzała nas z dnia na dzień co konkretnie jest w planie i ile na to będziemy mieć czasu. W przypadku Pamukkale sami mieliśmy wpływ na to jak będzie wyglądało zwiedzanie - zaproponowano nam dwie opcje zwiedzania Hierapolis oraz Bawełnianego Pałacu. Zdecydowaliśmy, że nie dzielimy tego na dwa dni, bo musielibyśmy do 8 rano następnego dnia wejść na te same bilety. Ja nie wiem jaką miałaś umowę, ani co w niej było zawarte, ale z tego co napisałaś wynika, że mieliście niekompetentną przewodniczkę, która nie potrafiła udzielić informacji i pomóc na miejscu. I tyle konkretów, bo nie napisałaś czego KONKRETNIE (poza opieką m.in.dotyczącą lekarza) z umowy nie zrealizowano. Umowa to nie maile od panienki z informacji Premio Travel, albo ustna informacja udzielona przez pilotkę. Umowę dostałaś pocztą, a wcześniej powinnaś była otrzymać program wycieczki, który jest jej integralną częścią. Dziwię się, że skoro przewodniczka była aż tak beznadziejna, to nikt z grupy nie reagował i nie protestował. Ona was nie mogła zmusić do skończenia zwiedzania Antalyi po 3 minutach, nie mogła was również zmusić do wejścia do autobusu i jazdy gdziekolwiek. My mieliśmy rezydenta tureckiego na miejscu, który miał dbać o poziom wycieczki, podejrzewam że gdyby pilotka była beznadziejna, to po skrzyknięciu się moglibyśmy zmusić biuro do zmiany przewodnika, albo do upomnienia jej. Mam pytanie - co ma ambasada w Ankarze do przewodników turystycznych? Podejrzewam, że kiedy dostaną Twoją skargę to uśmieją się serdecznie. Ciekawa jestem też jak bardzo uśmieje się prokurator - polecam zapoznanie się z jego kompetencjami. Na przewodnika skarż się do BIURA TURYSTYCZNEGO, które jest pracodawcą pilotów (tj Thistle Travel, o ile dobrze zrozumiałam, a nie Premio Travel). Jeżeli waszym zdaniem biuro nie wywiązało się z umowy, to można z nim walczyć w procesie cywilnym na drodze sądowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 15:46 jak widac z rtwoich wypowiedzi jesteś młoda osobą nie bardzo doświadczoną - wykłady są odwołane - ciekawe że w srodku semestru opdwołuje sie wszystkoe wykłady!! ja niepracuje bo mam 2 niepełnosprawnych dzieci co do uśmiania się przez ambasadę i prokurature - pewne rzeczy w krajach poza UE załatwie sie przez różne instytucje np pozwolenmie na prace - nadal uważasz to za śmieszne a propos prokuratury - jak zakładałam sprawe do prokuratury i sadu o odmowe badań prenatalnych (zrobiłam to jako 1 w Polsce) miałam podobne komenntazre - skutek udowodniłam że ja miałam racje a nie jakiś Pan doktor i nie zamierzam sie poddać teraz - w przeciwiewie do ciebie ja miałam cały program rozpisany szczegółowo bo takiego zarządałam od firmy przed wyjazdem. A twoja informacja o meilu czy info od przewodniczki (o niczym takim nie pisałama takowe róznież posiadam) jednoznacznie wskazuje że jesteś powiązana z firmą a nawet może jej pracownicom. Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baś Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 16:54 Heh, mail to był strzał - jeżeli trafiłam to miło, że potrafię logicznie wnioskować i dokładnie czytać. Twierdziłaś, ze masz dokumenty mówiące o tym co i po czym ma być w trakcie wycieczki. Więc musiałaś to otrzymać mailowo, albo uzyskać informację telefonicznie (ale wtedy miałabyś tylko własne notatki). Nie jestem pracownikiem tej firmy, taki zarzut jest bardzo klasyczny. "Skoro jesteś zadowolona, a ja nie, to musisz dla nich pracować!". Za to potrafię czytać (zwłaszcza umowy) i słuchać co się do nas mówiło w trakcie zwiedzania. Na podstawie uzyskanych informacji można się sporo dowiedzieć o tym jak funkcjonuje taka firma. Wyobraź sobie, że na studiach można mieć jeden wykład dziennie, a w dodatku odwołany. Jeżeli jest to ciężkie do pojęcia, to polecam przejrzeć plany zajęć studentów oraz strony z aktualnościami różnych wydziałów. Ale ja wiem - to kolejny NIEZBITY dowód na to, że pracuję dla Premio Travel :) Ambasada się uśmieje, bo wydano jej pozwolenie na pracę oraz pobyt na jakiejś podstawie. I nie odbiorą jej nagle, bo pojawi się niezadowolony głos jakiejś anonimowej dla nich osoby. Co innego gdyby ta kobieta straciła pracę w związku z niekompetencją i poważnie naruszyła warunki pozwolenia. Wyobraź sobie, że od strony prawnej jest różnica (ogromna) pomiędzy sprawą dot. odmówienia badań prenatalnych, a niewywiązaniem się z umowy cywilnej. Zajmowanie się sprawą prywatnoskargową z zakresu prawa cywilnego nie leży w kompetencjach prokuratora. Więc dalej uważam za śmieszne zwracanie się do takich instytucji ze sprawą z takiego zakresu, bo to nie wchodzi w zakres ich pracy. Napisałam to kilkukrotnie - po pierwsze napisz skargę na konkretną przewodniczką i opisz jej uchybienia. Jeżeli nie uzyskasz satysfakcjonującego rozwiązania, wystąp na drogę sądową. A nie zawracaj głowę prokuraturze i ambasadzie, które mają inne kompetencje i są od innego typu spraw. Czy szczegółowy program by integralną częścią umowy? Wątpię, bo inaczej każdy uczestnik otrzymywałby taki program (umowa musi być znana obu stronom, nie może być zatajona). Jest to raczej orientacyjna informacja mówiąca jak może przebiegać wycieczka, a nie wiążąca obie strony umowa. Różne grupy zwiedzały poszczególne obiekty w różnej kolejności, bo inaczej ciągle byśmy na siebie wpadali, a przewodnicy mieli różne taktyki opowiadania (nasza więcej mówiła w autokarze, a później tylko dopowiadała, wskazywała i odpowiadała na pytania). Więc pewnie żadna grupa nie trzymała się dokładnie tego szczegółowego planu, który dostałaś. I naprawdę - w głowie mi się nie mieści, że przez cały tydzień niezadowoleni chodziliście za kiepską przewodniczką i nic z tym nie zrobiliście. Wycieczka już była, trzeba było w trakcie reagować, żeby wyjechać chociaż trochę bardziej usatysfakcjonowanym. Ludzie - nie jesteście zadowoleni, to reagujcie i wyrażajcie niezadowolenie w trakcie, a nie po fakcie. Czy to taki problem był, żeby porozmawiać z innymi członkami grupy o ich odczuciach, a jeżeli i oni podzielali zdanie nt. opieki pilotki - domagać się jej zmiany? Gdy u nas ktoś był niezadowolony, nawet z błahych powodów, to rezydent z pilotką kombinowali jak mu dogodzić. Jasne, że moja opinia się Ci nie podoba, ale gdybyśmy mieli problemy podobne jak niektóre z tu opisywanych na forum - to jestem na tyle niepokorna, że z umową w ręku od razu domagałabym się zmiany przewodniczki, a nie czekała jak cierpiętnica na powrót do Polski, żeby toczyć batalie z biurem, bo szkoda mi wyjazdu. Biuro też musi mieć informację zwrotną od klientów o tym jak ktoś pracuje i czy wywiązuje się ze swoich obowiązków. A ponieważ zadowolony klient to klient, który wróci, albo namówi kogoś na wyjazd - nie leży w ich interesie kilkudziesięciu niezadowolonych ludzi. U nas naprawdę dbano o to, żebyśmy wyjechali z dobrą opinią o Turcji - turecki rezydent częstował nas słodyczami, pokazano nam jak używać kolonię turecką itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 17:55 co do niezadowolenia - jak juz pisałam powinnaś wiedziec co zrobila pilotka gdy chcieliśmy jej wręczyć nasze niezadowolenie - turecki rezydent był jednym z turków ktorym sie otoczyła ja mam nawet pisemne przeprosiny przewodniczki na nasza 1 skarge co do prokuratury - oszustwa to sa sprawy ktorymi zajmuje sie zarowno prokuratura i sad a ambasadya napewno zainteresuje sie ze wydaje propzwolenia na prace polce ktora swoim rodakom wygraza policjom i niemozliwoscia powrotu do polski bo zalatwi nas ze nie zdazymy na samolot P.S na ostatnim roku to moze i jest 1 wykład a właściwie to sie wtedy nie nazywa wykład a to powinnas wiedzieć Ty (to konwersatorium) ja tez potrafie i czytać i słuchać a mało tego wnioskowac a Ty jednak chyba nie dokońca skoro nie wiesz o czym pisałam pisząc o kuluturze i obyczajach - wystarczy być oczytanym i obytym aby wiedzieć o takich rzeczach (głownie religia jest tu podstawą kultury i obyczajów Turków, z których większość jest OK) Ta dyskusja staje sie bezsensowana i nie zamierzam juz odpowiadać na żadne inne posty Twoje, i wcigać mnie w ujadanie - swoja sprawę przedstawiłam i nich ona będzie informacja dla innych a nie jazgotem z Tobą ŻEGNAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baś Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 11:37 O Bożenko, jak to miło poczytać ;) Primo - proponuję zawiadomienie Pana Boga, podejrzewam że ma stosowne kompetencje (podobnie jak prokuratura i ambasada), aby w trybie pilnym zająć się tą sprawą. Secundo - jak na osobę oczytaną i światłą pouczającą mnie o tym jak wyglądają studia, lekko się mylisz. Na studiach można mieć jeden wykład dziennie. A konwersatorium można mieć i na pierwszym roku. A przedmiot, który jest tylko na ostatnim (a i to niekoniecznie, bo bywa i na przedostatnim), to seminarium magisterskie. Tertio - jak na osobę oczytaną i obytą, o dziwo nie zauważyłaś jaka to ta Turcja jest religijna i muzułmańska. Normalnie, nic tylko na dywanik padali i się modlili. Więcej turystów pruło do meczetu niż Turków (proces podobny jak u nas: wierzący oraz wierzący-niepraktykujący, ci drudzy głównie w miastach). I tak, mimo że jestem jednostką myślącą, to nie wiem po cholerę twoje wywody nt. kultury, religii i obyczajów - w każdym państwie masz taką mieszankę, a Turcja jest, jak na państwo o tradycji muzułmańskiej, mocno zeuropeizowana. I wiele spraw można załatwić tymi samymi metodami co i u nas (instrukcja dla ~gościa: nie narzekaniem, straszeniem i pisaniem do wszelkich znanych instytucji publicznych). Oni nie mają specjalnych tureckich metod, które są znane jedynie wtajemniczonym. Quatro - powodzenia w pisaniu po przeróżnych instytucjach. Mam nadzieję, że wyłudzenie się nie powiedzie i biuro poradzi sobie z pieniaczką. A przewodniczce się nie dziwię, że miała dość kontaktu z takimi światłymi ludźmi. Pozdrawiam wszystkich, którzy się będą wybierać gdzieś z Premio Travel - wycieczka jest w porządku dla osób starszych i na pierwszy kontakt z Turcją (żeby coś się dowiedzieć, zobaczyć, ale trzeba być odpornym na naciągaczy w turystycznych miejscach). Odpowiedz Link Zgłoś
tysiaczek1 Re: Turcja z Premio Travel 08.12.11, 16:19 Przepraszam że wtrącam się w Waszą dyskusję, ale nie mogę spokojnie czytać bzdur jakie Pani wypisuje. Byłam razem w grupie z Panią i nie potwierdzam tych fałszywych oskarżeń skierowanych w kierunku naszej przewodniczki. Była to osoba kompetentna i na właściwym miejscu. Z całym szacunkiem to Pani od samego początku robiła problemy, nic sie nie podobało dla Pani. Wracając do Pani wypowiedzi na temat obiadokolacji, której nie wykupiliście z mężem, to jestem bardzo zaskoczona tym faktem, bo jednak przebywaliście na kolacjach... Cała grupa była zgodna co do formy zwiedzania antaly, tylko nie Wy. Jestem przekonana, że dla całej grupy podobał się pobyt w Turcji i nasza wspaniała przewodniczka, którą serdecznie pozdrawiam. W moim odczuciu i jeszcze połowy grupy Pani ciągle użalała się nad sobą i swoim losem i teraz chce Pani odzyskać pieniądze. Cała grupa była bardzo zadowolona jak na ostatnie trzy doby zabrano nas do nowego, pięknego i o najwyższym standardzie hotelu, tylko Pani robiła awanturę, że nie do tego hotelu co trzeba nas zabrano. Słyszałam Pani awanturę, którą zrobiła dla przewodniczki już pierwszego dnia, że Pani nie może jeść nic innego jak kaszki i kleiki, a w rzeczywistości jadła Pani co tylko popadło, poijała piwko i jeszcze papieroski paliła. To trochę moim zdaniem było zbyt bezszczelne zachowanie z Pani strony. No cóż ludzie są różni i mają bardzo dziwny sbosób na swoje życie, czego jest Pani dowodem. Mogłabym wymienać wiele takich sytuacji, gdzie cała grupa musiała na Państwa czekać podczas zwiedzania, bo chodziliście na samym końcu nie trzymając się grupy. Wycieczka byłaby bardzie udana gdyby nie Pani ciągłe awantury. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z wycieczki z premio travel, organizacja była super. Tak wspaniałych przewodników jak nasza grupa miała to chyba żadna więcej grupa nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Turcja z Premio Travel IP: *.kpsi.pl 22.12.11, 09:29 ja bylam z mezem w turcji od 12-11-2011 do 19-11-2011 fajna grupa autokar chyba5 turecki przewodnik Metin wszystko dobrze zorganizowane jak ktos nas pamieta to napewno przyza ze bylo wesolo nie zabraklo przygod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 12:06 Ja byłam w pażdzierniku 2010 na wycieczce objazdowej - Likia. To, co dodatkowo opłaciłam (choć wcale nie jest to przymus) to 99E za 3 dodatkowe wycieczki i 3 dodatkowe objady ( w cenie są śniadania i kolacje). Spanie mieliśmy naprawdę w super hotelach wyposazonych we wszystko co potrzebne ( ręczniki, szampony, żele do mycia itp). Śniadania i objady były w formie szwedzkiego stołu - można się była najeść do syta, jedzenie smaczne, desery, kawa, herbata, soki w cenie (napoje w cenie tylko do śniadania, do kolacji dodatkowo płatne). Autokar całkiem ok, wygodny, klima nie była potrzebna, bo temperatura w X była koło 20 st. C. Naszym pilotem był młody chłopak ( wyjazdowo z innego biura, oczywiście mówił po polsku) oraz Mustafa ( pilot turecki, mówi znakomicie po niemiecku i całkiem dobrze po angielsku). Mustafa potrafi załatwić dosłownie wszystko - począwszy od lepszego pokoju w hotelu skończywszy na miłej pogawędce i pomocy we wszystkim. Do tego o Turcji wie dosłownie wszystko. Sama wycieczka była bardzo fajna, wszystkie miejsca objechaliśmy zgodnie z programem ( a dodatkowo jeszcze te 3 płatne wycieczki). Przekazd przez Turcję jest naprawdę fascynujący, widoki niezapomniane. Polecam terminy od połowy września do połowy pażdziernika, bo jest na tyle ciepło, że jeszcze można popływac w morzu, ale nie aż tak goraco aby taka wycieczka zmęczyła. Listopad i grudzien - chłodniejsze i mogą zdarzyć się opady, początek września - dość ciepły, żeby nie powiedziec gorący (dobra pora na leżakowanie). Byłam z mamą i cena za 2 osoby to ok. 2800 zł + 15E lub 20 $ za wizę i + ewentualnie 99E lub 145$ za te dodatkowe wycieczki. Cena więc, w porównaniu z ofertami innych biur jest naprawdę korzystna. Aha, co do $ i E - w Turcji można płacić dolarami, eurami lub lirami tureckimi. Oczywiście najbardziej opłaca sie lirami, ale absolutnie nie opłaca sie ich wymieniać w Polsce ( kurs w kantorach !!!). Oczywiście targowanie to normalnosć, ale do pewnej granicy. Poniżej żaden Turek nie zejdzie (opowiadał nam Mustafa, że do Turcji wybiera się mnóstwo Rosjan- starszych panów z młodymi dziewczynami, choć oczywiście rodziny także. Rosjanie z regułu płacą tyle ile sobie Turek zażyczy, nie targują się. Więc Turkom nie opłaca się sprzedawać czegoś za tanio, bo i tak nabywcę znajdzie. Znakomity przykład - skóry czy złoto - żadna rewelacja nawet po targowaniu). A co do obowiązkowej fabryki dywanów, skór i złota - oczywiście na początek prezentacja ( całkiem ciekawa, szczególnie w fabryce dywanów) potem podają snaczne drinki i puszczają nas w halę. Każdy dostaje "swojego" opiekuna. Oczywiście jak sobie coś sobie upatrzysz - to będą chodzić za tobą aż nie kupisz albo stanowczo nie odmówisz. Jeżeli ktoś będzie chciał coś kupić a nie będzie miał tyle pieniedzy to zostawia zaliczkę, odbiera towar na miejscu i dogaduje się co do spłaty reszty w jakimś tam terminie. Co jeszcze - Turcy - mężczyźni uwielbiają kobiety o pełnych kształtach, z dekoltami i usmiechem. Jak tylko pofolgowac takiemu to się nie odczepi ;) No chyba, że ktoś chce żeby się nie odczepił ;) Uwielbiają oni rozdawać takie małe agrafki z przypiętym "okiem proroka". Oczywiście najchętniej sami je przypinają do dekoltu - normalka. Ale ogólnie nie są napastliwi więc, drogie panie niechętne na ich umizgi - nie ma się co martwić. Jeżeli coś jeszcze będziecie chcieli wiedzieć to pytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Aha, jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 12:12 Sniadania i kolacje. Kiedy rezerwowalam wycieczkę przez tel dostałam iformacje, że jedzenie dla drugiej osoby jest gratis. Wiem, że niektóre osoby na naszej wycieczce nie dostały takiej informacji i musiały dokupić to jedzenie na miejscu. Cena takiego jedzenie kupowanego na miejscu była taka sama jak ta z foldera, ale musiały płacić dwie osoby. Więc jak będziecie rezerwować wycieczkę to zapytajcie o gratisowe jedzenie dla drugiej osoby. Jeżeli podczas pierwszej rozmowy takie dostaniecie - ok. Jeżeli Pani konsultant powie, że nie ma to zadzwońcie po chwili ( zdarza się, że inna konsultantka taką ofertę da- dziwne ). Nie liczcie na jedzenie "na mieście" bo hotele sa tak rozmieszczone, ze nie ma gdzie zjeść poza hotelową restauracją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta I jeszcze jedno - chyba ostatnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 12:15 Ceny biletó wstępu - naprawdę jest wszystko za darmo, w cenie wycieczki. Wyjątkiem są tylko te 3 dodatkowe odpłatne wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsi mam na zbyciu zaproszenie RD Myra-Likia-Efez-Pamuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.12, 14:41 Mam na zbyciu zaproszenie RD Myra-Likia-Efez-Pamukkale-Antalya na luty, marzec, kwiecień 2012, kontakt: j.si@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Turcja z Premio Travel IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 21:07 Odstąpię zaproszenie na wyjazd luty, marzec, kwiecień 2012. Kontakt: 46i2@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Turcja z Premio Travel IP: *.135.246.94.ip4.artcom.pl 22.01.12, 22:46 Mam pytanie. Otrzymałam ostatnio zaproszenie na taką wycieczkę od Diggest Readers. W ofercie jest napisane, że mogę zabrać osobę towarzyszącą. Jak wygląda koszt wycieczki dla drugiej osoby? Proszę o szybką odpowiedź. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baś Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 03:05 Przeczytaj ofertę. Powinnaś mieć tabelkę z informacją ile kosztuje wyjazd osoby w takim a takim terminie. Do tego dochodzi ubezpieczenie i wiza. Ja zapłaciłam jakoś tak 1500 za 2 osobę i 500 za siebie. W innych terminach osoba nr 2 miała drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Turcja z Premio Travel IP: *.135.246.94.ip4.artcom.pl 23.01.12, 09:19 Faktycznie, wszystko jest ; ) nie doczytałam. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 07:03 Byliśmy w Turcji w lutym 2012 na wycieczce objazdowej z Premio Trawel,niezapomniana przygoda.Pogoda w miarę / 1 dzień deszczu/ .Zwiedziliśmy Antalyę,Myrę,Efez,Hierapolis. Polecam ,dobra organizacja ,hotele,jedzonko i przedewszystkim urok Turcji. Odstąpię zaproszenie na taką wycieczkę z bonprix lub apteki dbam o zdrowie.Kontakt jaela11@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 11:23 Przeczytaj mój post kilka linijek wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 20:33 Bylem z zona na wycieczce objazdowej Turcja Wybrzeze Likijskie w lutym 2012.Wycieczka ogolnie dobrze zorganizowana,plan zrealizowany w 100%,ale zawsze jest jakies ale.Noclegi mialy byc w hotelach 4 i 5 gwiazdkowych,i byly z tym ze jeden nocleg byl w hotelu ktoremu ja przyznal bym 2 gwiazdki w porownaniu do hoteli pozostalych.Druga sprawa ktora biuro Premio Travel totalnie wykorzystuje to wykup dodatkowych obiado-kolacji.Wykupujesz u nich 7 obiado-kolacji 54zl.kazda a praktycznie dostajesz 6.Przyloty samolotow do Antaly jak popatrzycie na rozklad lotow na stronie Premio Travel w wiekszosci sa po godz.20 .Zanim sie odprawicie i dojedziecie do hotelu to bedzie 22.Obiado-kolacje wydawane sa w hotelach gora do 21.Dostaniecie w hotelu kanapke doslownie jedna kanapke ale to zadna laska bo dostaja ja wszyscy a ci co zaplacili za w/w kolacje sa w plecy 54zl.Teraz troche matematyki, na wycieczke leci samolotem okolo 220 osob ,niech polowa wykupi kolacje 110 razy 54zl=5940- bez komentarza.Po powrocie z wycieczki upomnialem sie mailem o zwrot pieniedzy za kolacje minely 3 tygodnie i nikt z biura nie raczyl udzielic zadnej odpowiedzi,maja to w tyle.Moja rada dla wszystkich jadacych na taka wycieczke nie kupujcie z gory obiado-kolacji gdyz jak sie mowi nadgorliwosc gorsza od faszyzmu bo kolacje mozna kupic na miejscu.Masz ochote zjesc kolacje to idziesz na stolowke przy drzwiach stoi pan lub pani i placisz 10 euro i sobie jesz jak nie to nie kupujesz i nie jesz.Nie wiem dlaczego o tym ludzie nie pisza ,widocznie po powrocie opadaja im emocje i tak to dziala.Ogolnie wycieczke polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 16:16 mam do odstąpienia za małą opłatą bon na wycieczkę z Premio Travel na jesień 2012. Terminy od września do listopada. Byliśmy już 2 razy, trzeci raz na tą samą wycieczkę nie pojedziemy. Oczekuję propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xb1 Re: Turcja z Premio Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.12, 07:44 nawet gdybyście chcieli dopłacić to i tak bym nie wziął. Żeby zwiedzać sklepy to nie trzeba jechać do Turcji. Cwaniacy z tego biura na rzekomych promocjach zarabiają krocie wymuszając zwiedzanie fabryk dywanów, skór, złota czy nawet sklepu ze słodyczami. Typowy prymityw który zatrzymał się w rozwoju w latach 70-80 ub. wieku. Wtedy zapewne jeździli na handel do Turcji i taki styl zwiedzania narzucają (wymuszają) naiwnym turystom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leokadia Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 23:58 Panie xb1 to co Pan pisze to jakaś kompletna bzdura. Podróżuje bardzo dużo, wybrałam się również z Premio Travel i jak sama nazwa wskazuje PREMIO oparte jest na promocji.. ja również na początku myślałam podobnie jak Pan - nawet poszłam do innego biura podróży i doznałam szoku. Wycieczka tygodniowa w hotelach najwyższej klasy z opłaconymi wycieczkami gdzie Pan to znajdzie? wie Pan ile zapłaci Pan za taki pobyt? kolosalne kwoty, wiec prosze sie samemu przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Turcja z Premio Travel 04.09.12, 10:10 hhmmm... nazwa Premio sugerowała by raczej towar premium czyli wyższej klasy a nie promocję. Byłem z Premio travel dwa razy. Przy pierwszym razie nauczyłem się żeby pod żadnym pozorem nie korzystać z niczego więcej co biuro oferuje poza hotelem i przelotem. A to właśnie dlatego, że wycieczki fakultatywne jakie oferują na miejscu mają na celu "odzyskanie" tego co wcześniej opuścili. Są więc albo bardzo drogie albo bardzo ubogie w zwiedzanie a bogate w sklepy. Jak ktoś lubi siedzieć dwie godziny na zapyziałym przedmieściu w fabryce biżuterii albo wyrobów skórzanych to niech korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronięBiur xb1 ty cepie babiloński IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.12, 21:22 a jakie biuro na objazdach nie zabiera ludzi do sklepów i fabryk??? tylko mi nie pisz że można samemu jechać bo wiadomo że można, a jak już jedziesz z biurem to są sklepy, z tego są prowizje a kupować nikt nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: xb1 ty cepie babiloński 04.09.12, 15:10 Problem zaczyna się wtedy gdy sklepów jest więcej niż zwiedzania... a przy Premio travel to tak bywa. Ja na wycieczce fakultatywnej do Antalyi miałem 1,5 godziny na zwiedzanie Antalyi a calą resztę dnia na sklepy. I to była pierwsza i ostatnia wycieczka fakultatywna na jaką pojechałem. Wolałem wynająć samochód .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylem z premio premio i wiele innych IP: *.244.134.148.dynamic.ttnet.com.tr 18.09.12, 12:23 Premio to akurat turecka firma ktora pozyskuje naiwnych klientow w ten sposob ze kupuje bazy danych, naiwny polski klient placac za towary w sklepach, internecie itp zostawia swoje dane czyli kto kiedy jaką kartą kredytowa płacił a potem nagla otrzymuje zaproszenie na wycieczkę hahahah, o naiwnosci nie masz ty granic :))) co sie dzieje dalej: wycieczka po turcji a tam mnostwo sklepow w progrmie, i naznaczenie kogo nalezy wziasc na bok zbajerować i wcisnąć kolię czy futro z norek za tysiące euro. i juz 1 do przodu i koszt wyslania takiego jegomoscia oplacenia jego przelotu i spania wlasnie sie zwrocil. a zatem tak drodzy turysci premio i temu podobnych jezdzijcie na wycieczki do turcji i nabijajcie kieszenie tureckich bosów i mafii, byscie debile poszli w polsce te pieniadze wydali to by chodziaz rodak zarobil a moze nawet i panstwo w ramach vat czy innego podatku no ale ja rozumie ze wolicie tureckie wyroby skoropodobne i złotopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yupi Re: premio i wiele innych IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.09.12, 13:30 Bez przesady.Nikt nie zmusi cię do kupna czegokolwiek,ani ujawnienia danych.Za takie pieniądze,no to można zaryzykować.Coś zawsze się zobaczy,a koszty to praktycznie cena przelotu i pobytu.Jazda na trasie też kosztuje,poza tym możesz się urwać,bo chyba batem na promocje i do sklepów nie ciągną na siłę.Więc wynika z tego,że ta krańcowa opinia jest mało wiarygodna. Jeszcze mniej wiarygodna jest teza o nabijaniu kabzy tureckiej mafii czy tam tamtejszym biurom podróży.Zasadniczy błąd w rozumowaniu.Patriotyzm w Prywilańskim Kraju kiepsko się sprzedaje.To jest wyłącznie wina obecnie rządzących w nadwiślańskiej guberni.Można wymieniać bez końca,naciąganie na parabanki,afery,malwersacje różne Amber Gold i mafijne układy.Do tego opodatkowanie najwyższe z możliwych w Europie,włącznie z polskimi BP,które padają już hurtowo.Przy tym całkowity brak przeciwdziałań i zapobiegania patologiom,ze strony władz.Wiec patriotyzm nie popłaca,to wrogie państwo dla własnych obywateli w każdej praktycznie dziedzinie od opieki zdrowotnej począwszy do na 67 kończąc.Wszystko ustawione tak,aby obłupić ziomali i wyposażyć niezliczona ilość własnych krewnych,pociotków i wujostwa o całych grupach uprzywilejowanych nie ma co nawet gadać.To kosztem tych obłupionych janosikowym sposobem.Więc Turkom chyba daleko do takiej opcji,więc warto.Poza tym płacąc Turkom,Niemcom ,Czechom itd,pozbawia się środków finansowych obecnie rządzących i jest szansa do zmiany na lepsze,jak braknie koryta i kasy.Więc to akurat państwo powinno poprawić relacje z własnymi obywatelami,niż działać przeciw nim trwoniąc środki na krewnych królika i nikomu niepotrzebne biurwy.Gdzie ty widzisz sens dawać zarobić jakiemuś nieudacznikowi typu ministra sportu i turystyki,ona rozda lub roztrwoni a ciebie i tak ściągnie do kraju największe obecnie polskie BP jakim jest właściwy Urząd Marszałkowski.Oczywiście za pieniądze obłupionych wcześniej naiwnych,co takim nieudacznikom dają kasę w formie podatków.To lepiej dać zarobić Turkom,niz mieć poczucie robienia za frajera.Ty tę opcję właśnie chcesz sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wese Re: premio i wiele innych IP: *.244.189.63.dynamic.ttnet.com.tr 22.09.12, 14:44 SWOJE FRUSTRACJE POLITYCZNE WYRAZAJ NA INNYM FORUM JESLI ŁASKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markx Re: premio i wiele innych IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.12, 15:10 rany ;) ale fiut.a gdzie ty byłeś jak wybierali tych idiotów?masz to co sobie wywalczyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej i Teresa Re: Turcja z Premio Travel IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.12, 14:06 To był „strzał w dziesiątkę”! Zupełnie przypadkiem, obdarowany przez przyjaciela ulgowym zaproszeniem wydawnictwa Reader´s Digest, trafiłem na objazdową wycieczkę LIKIA 4/5* firmy PREMIO TRAVEL. Wyjeżdżamy z żoną 22 września 2012, niepewni jak to będzie, gdyż jak dotąd na zagranicznych wyjazdach przez inne firmy nie było rewelacyjnie. A tymczasem spotkała nas miła niespodzianka! Przez 8 dni, pod troskliwą i perfekcyjną opieką rezydentki, uroczej Pani Ani (jeszcze raz Pani serdecznie dziękujemy!) nocując w świetnych, nowoczesnych hotelach, jeżdżąc komfortowym autokarem, zwiedziliśmy wiele pięknych historycznych zabytków południowej Turcji. Cały czas w ruchu, pozyskaliśmy tyle wiedzy nie tylko o historii starożytnej ale i o bieżącym życiu w Turcji. I już planujemy przyszłoroczną podróż turystyczną pod opieką PREMIO TRAVEL. Do zobaczenia! Teresa i Andrzej z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Turcja z Premio Travel IP: *.175.90.46.static.turktelekom.com.tr 18.10.12, 21:47 A my nie planujemy kolejnych wyjazdow z Premio makelifefunnierpl.blogspot.com/2012/10/sport-ekstremalny.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micza Re: Turcja z Premio Travel IP: *.net-serwis.pl 30.10.12, 23:16 Było sympatycznie i dobre hotele ale wycieczka trwa 6 dni a nie 8 jak podaje Premio Travel. Fabryka wyrobów skórzanych, dywanów i biżuterii to jedno wielkie oszustwo. Nie byliśmy nawet na jednym bazarku, żeby kupić coś tańszego tylko tam gdzie pilot wycieczki ma jakieś profity to w takie miejsca nas wozili :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: algor Re: Turcja z Premio Travel IP: *.centertel.pl 20.11.12, 23:15 też byliśmy na wyjeździe z Premio travel. Organizacja super, z wycieczek wcale nie trzeba bylo korzystac, istniala mozliwosc wykupu w lokalnym biurze, a na bazarki i do normalnych sklepow wieczorkirem i spacerkiem albo dolmuszem do Antali czy Alanyi - piekne galerie M5 i ch slynny Migros Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: Turcja z Premio Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.12, 14:42 Też jestem tego zdania.Mało zwiedzania ,dużo kręcenia w kółko.Czułam się jak baranek wystawiony na rzeź Odpowiedz Link Zgłoś
elaziela6 Turcja z Premio Travel 26.10.12, 21:07 Witam! Byłam z Premio Travel w Turcji dwa lata temu, cudowna wyprawa. Teraz dostałam identyczną ofertę i nie mogę jechać. Chętnie odstąpię vouher, zainteresowanym wyjazdem na ta wycieczkę. kontakt: frytka3366@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: Turcja z Premio Travel IP: *.free.aero2.net.pl 07.04.13, 13:40 witam a czy ktos korzystal z ich oferty ze wspolpracy z Weltbild? np do hiszpanii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Turcja z Premio Travel IP: *.opera-mini.net 10.11.12, 16:10 Byłam w październiku br na 7-dniowej wycieczce Kemar- Antalya - Pamukkale - Belek. Turcja jest piękna, hotele komfortowe, wycieczki do niczego z wyjatkiem Pamukkale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Turcja z Premio Travel IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.12, 16:42 Witam. Byłem uczestnikiem wycieczki Belek-Pamukkale-Kemer 3.11.2012-10.11.2012.Moja ocena za całość to bardzo dobrze.Ciepło od 28 stopni do 22.Woda ciepła 23-24 stopnie.Hotele i jedzenie super ( oprócz Pamukkale).Rezydent METIN Turek mówiący dobrze po Polsku był rewelacyjny.Przekazał nam tyle wiedzy o Turcji że brakowało mi pytań.Po wykupieniu pakietu wycieczek na miejscu za 125 E wszystkie dni to wycieczki autokarem (średnio ciekawe). Z wycieczki wróciłem zadowolony ale nie obyło się bez bałaganu organizacyjnego. 1.Wizyta w fabryce złota trwała 4 godziny po czym udaliśmy się do największej atrakcji wycieczki Pamukkale już po zmroku!!!!!!!!! , 30 minut zwiedzania????? i do hotelu. 2.Zmieniono wszystkie hotele bez powiadomienia.Hotele super ale oddalone od sklepów kilka kilometrów co skutkowało tym że zakupy robiliśmy tam gdzie zatrzymał się autokar kilka razy drożej niż w sklepie dla tubylców. 3.Po przyjeździe (1.30)mimo zapłacenia za obiadokolację nikt nie dostał jedzenia ani na przywitanie soczku i kanapki jak obiecano. 4.Nachalność turków nie zna granic.Robią człowiekowi na każdym kroku zdjęcia (bez pozwolenia) i za porę minut przynoszę zdjęcie i chcą 5-10 euro.Ja nie noszę zegarka i co chwila miałem ofertę kupna.Na rękach turystów są opaski hotelowe a to działa jak płachta na byka(chodzące euro przyjechało) 5.Co dzień był zmieniany program wycieczki(często na lepszy nawet dostaliśmy 4 zamiast 2 obiadów po wykupieniu pakietu wycieczek). 6.Brak możliwości kupna pojedynczych wycieczek tylko pakietu. 7.Internet darmowy działał tylko przy recepcji. Starczy tego marudzenia bo nie oto chodzi.Ogółem warto jechać do Turcji nawet w Listopadzie.Pogoda była lepsza niż się spodziewałem.Rezydent Metin to prawdziwy skarb.Dzięki niemu mimo małych niedociągnięć grupa była zadowolona. Polecam wszystkim ten kierunek wakacji bo warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: algor Re: Turcja z Premio Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.12, 20:15 witaj w klubie, Metina mozna było obejść i kupić sobie samemu wycieczki w biurze lokalnym o polowę taniej, Na mnie Metin nie zarobił nic co wzburzylo jego ego. Jakbyś dobrze poczytał na strorie Premio Travel (facebook) to byśs wiedział ze wycieczki mozna bylo kupić pojedynczo lub wcale co sie okazało najlepszą opcją. A mając ze sobą laptopa można było wszystko z biurem lokalnym zalatwić przez Skaype i zwiedzić dużo ciekawsze miejsca niż te które oferował Metin. Można było pojechać np. do Miry-Demer-Kekova czy do delfinów itp.. Chodząc na zakupy korzystaliśmy z informacji w hotelu i spokojnie kupowaliśmy w normalnych sklepach płacąc kartami. Kupowaliśmy szczególnie wodę wodę mineralną której 1l kosztował 1LYR co daje 1,80 PLN a nie 1EUR (0,5l) w autobusie. Nasza grupa miała "szczęście" załapać się na zupkę o 2:30AM, tu byli lepsi, bo my nie kupiliśmy obiadokolacji do czego byliśmy nakłaniani i jedliśmy poza hotelem bądzź na wyjazdach indywidualnych, Jakoś nie pochorowaliśmy się w przeciwiestwie do tych co wykupili ww dania. To tyle -Turcja jes super i jedziemy za roka ale z własnego biura czylina wlasną rękę Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Turcja z Premio Travel 21.11.12, 10:28 @algor.... polecam pojechać z Premio Travel na własną rękę ;) My tak zrobiliśmy korzystając tylko z przelotu i hoteli na trasie objazdówki... jeździliśmy sobie po prostu wynajętym samochodem śladami naszej wycieczki. Koszt dodatkowy porównywalny do wykupienia dwóch pakietów fakultetów... ilość czasu na zwiedzanie 3x większa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Turcja z Premio Travel IP: *.radom.vectranet.pl 08.04.13, 10:32 Metin to skarb? Jeśli dobrze czułaś się slysząc, ze w Turcji jest większa demokracja niż w Polsce to gratuluję poczucia humoru. Naciągacz zajmujący się tylko ludźmi kupującymi w tzw centrach zlota i skór. Nic nie powiedzial o zabytkach bo nic o nich nie wiedział. Strata czasu, jeśli sama nie zorganizowałaś sobie wycieczki, to niewiele zobaczyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Turcja z Premio Travel IP: *.opera-mini.net 17.03.13, 17:47 Ja też pojechałam na takie zaproszenie. Wycieczka przypominała wyjazdy organizowane dla starszych ludzi np. do Lichenia, gdzie głównym punktem programu są zakupy a nie zwiedzanie. W Turcji stały program to sklepy jubilerskie, ze skórami i dywany. Turcja jest piękna. Ma wiele ciekawych miejsc ale zamiast zwiedzania wycieczka była zaprogramowana na zakupy i pobyt w restauracjach. Na 8 dni pobytu tylko z 2-ch byłam zadowolona, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Turcja z Premio Travel IP: *.radom.vectranet.pl 08.04.13, 10:19 Wróciłam z wycieczki do Antalyi. Atrakcyjna jest cena tylko wtedy, gdy jedziesz z drugą osobą i koszty przeliczysz na dwoje. Hotele poza miejscami o których piszą w folderze. Ani w Belek, ale gdzieś poza nim daleko, na wielkim placu budowy, ani w Kemer, do którego było 35 km. Hotele piękne, ale nienowe. Wyżywienie świetne. Przewodnik - polskojęzyczny Turek - totalna porażka. Dowiedziałam się, że w Turcji jest wszystko i jest lepiej niż w Polsce. Na wycieczce opłaconej w pakiecie do Antalyi - róbta co chceta. Najważniejsi byli goście, którzy robili zakupy w tzw. centrach najlepszych i największych na świecie czyli w sklepach ze złotem i skórami. Ceny z kosmosu - od 1200 euro za kurtkę. Bez względu na ilość kupujących cała grupa ok 40 osób musiała karnie czekać na parkingu na zakończenie negocjacji. Jeśli liczycie na zwiedzenie czegoś naprawdę ciekawego, to za własne pieniądze wynajmijcie samochód, bo to co w programie np. rejs statkiem lub wyjazd kolejką na szczyt górski nie ma nic wspólnego z kulturą Turcji. Własna inicjatywa źle widziana np. wyjazd na własną rękę do Phaselis został skrytykowany, bo tam są same kamienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Turcja z Premio Travel IP: 193.150.78.* 10.04.13, 07:28 Wydaje mi się, że byliśmy na tej samej wycieczce ale nasze odczucia są zupełnie inne. Przede wszystkim ten kilkudniowy wyjazd , zrobił na nas ogromne wrażenie-poznaliśmy Turcję od innej strony( dzięki rezydentowi "polskojęzyczny turek "). W tym kraju byliśmy już dwa lata temu- ale tyle . ile zobaczyliśmy i dowiedzieliśmy się teraz zrobiło na nas ogromne wrażenie. Hotele oczywiście piękne mimo ,że nie nowe ale dużo atrakcji na miejscu można miło spędzić czas jeśli się tylko chce! Jeżeli chodzi o zwiedzanie myśle, że każdy miał duży wybór i na pewno pokazano nam Turcję z jak najlepszej strony. Gdybym miała jechać wybrałabym na pewno po raz kolejny Turcję , inny rejon , mimo że zwiedzamy kraje regularnie ,szukając ciekawych miejsc i poznajemy nowych ludzi.Dziękujemy za wspaniałą wycieczkę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwiga Re: Turcja z Premio Travel IP: 194.181.192.* 23.08.13, 11:24 Czy był ktoś z Państwa w Kapadocji z Premio Travel ponieważ ja się wybieram i chciałabym coś dowiedzieć na temat wycieczek fakultatywnych organizowanych na miejscu w Turcji.Czy są organizowane i w jakiej cenie? Czy jest lot balonem? Pozdrawiam i proszę o odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Turcja z Premio Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.13, 13:27 W ramach wycieczek fakultatywnych, obowiązkowo zwiedzisz fabryki skór, dywanów i złota. Niewiele zobaczysz ale więcej wydasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ursbom0105 Re: Turcja z Premio Travel 13.10.13, 18:28 bylismy w turcji w zeszlym roku z premio travel i wcale nam nie przeszkadzaly skory dywany izloto nie przeszkodzily na zwiedz\anie turcji ,zakupy nie sa obowiazkowe jezeli chcemy to kupujemy jezeli nie to wychodzimy .turcja cudowna , cudowni ,cudowni ludzie ,jedziemy teraz do stambulu z premio travel inie mozemy sie doczekac wyjazdu ,bo premio travel to jedyny soisob ze mozemy pojechac do tego wspanialego ktaju we dwie osoby . .pozdrowienia jeszcze raz dla Metina i Ajkuta .do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globtroter Re: Turcja z Premio Travel IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.14, 10:40 zabytki warte poznania pod warunkiem wcześniejszego pogłębienia wiedzy na temat odwiedzanych miejsc. "Fabryki" dywanów, złota i skór to raczej salony handlowe z dwoma stanowiskami pracy. Trzeba uważać kupując złoto. Firma ARGOS bardzo, bardzo zawyża ceny i mimo 55% opustu i tak turyści przepłacają. Do tego jeszcze złoto okazuje się być nie tej próby jaką podają na "certyfikacie". Wagi są zaniżone a opis kamienia/kamieni niepełny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Turcja z Premio Travel IP: *.giga-komputer.pl 09.09.13, 13:52 Mogę odstąpić moją ofertę wycieczkową do Turcji, bo nie mogę jechać w tym roku. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.13, 10:54 Proszę napiszcie wrażenia z wycieczki objazdowej Stambuł - Antaliya :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.13, 10:56 Proszę napiszcie wrażenia o wycieczce objazdowej Stambuł-Antalya :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ursbom0105 Re: Turcja z Premio Travel 13.10.13, 18:37 nie bylismy na tej trasie ale napewno bedzie wspaniale zyczymy wspanialej przygody ,my wyjezdzamy w listopadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.13, 22:19 Ja też jadę w listopadzie , a Metina poznałam w lutym 2012r. ,oczywiście Go pozdrawiam, szkoda , że nikt się nie odzywa kto był w tym sezonie na objazdowej Odpowiedz Link Zgłoś
ursbom0105 Re: Turcja z Premio Travel 14.10.13, 20:38 my bylismy w listopadzie 2012 (belek kemer pamukale ) bylo wspaniale wlasnie dzieki Metinowi i Ajkutowi zyczymy wszystkim wspanialego pobytu w Turcji - warto Odpowiedz Link Zgłoś
ursbom0105 Re: Turcja z Premio Travel 14.10.13, 20:41 dopiero bedziemy ,ale jak wrocimy bardzo chetnie podzielimy sie wrazeniamy z pobytu w stambule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Turcja z Premio Travel IP: *.elk.net.pl 20.10.13, 22:15 Wczoraj wróciliśmy z Turcji z objazdówki po Kapadocji. Było wspaniale. Zapewne po części dlatego, że trafiliśmy na wspaniałą przewodniczkę p. Małgorzatę. Z atrakcji oczywiście lot balonem po dolinie Góreme. Jak macie pytania chętnie podam więcej szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Turcja z Premio Travel IP: *.centertel.pl 21.10.13, 15:49 witam, wyjeżdżam w listopadzie na wycieczkę objazdową do Kapadocji. Mam pytanie czy jest bardzo forsująca , o której godzinie wraca się zwykle do hotelu? ile czasu spędza się w autobusie oraz jaki jest standard hoteli . Byłabym bardzo wdzięczna o szybką odpowiedź oto mój e-mail dorcia061@op.pl dziękuję i pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.13, 16:04 dostałem zaproszenie ze skarbnicy narodowej .nie wiem czy to nie podpucha jakaś.prosze o kontakt jeżeli ktoś jeszcze dostał coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Turcja z Premio Travel IP: *.dynamic.mm.pl 05.12.13, 17:42 Też dostałem coś takiego ze Skarbnicy Narodowej Turcja z Premio Travel i się zastanawiam, zdecydował się już ktoś na tą ofertę ? Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Turcja z Premio Travel 06.12.13, 10:16 eehh.... ileż razy można na to samo odpowiadać? forum.gazeta.pl/forum/w,660,113938206,148399227,Re_Turcja_z_Premio_Travel.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnika Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.14, 16:32 Byłam w Turcji z Premio ,wszystko jest ok ,tylko w złocie trzeba uważać,kupiłam pierścionek zapłaciłam 2000euro ,a w Polsce poszłam do rzeczoznawcy i okazało się ,że cacko jest warte 1600złotych!!!!!!,zgroza!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globtroter Re: Turcja z Premio Travel IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.14, 11:48 to jest normą w transakcjach w Turcji, w tych miejscach do których prowadzą piloci i rezydenci opiekujący się grupami. W Antalya jest taki salon ARGOS. Handlowcy mówią po polsku ale nie są Turkami. Jest Czarnogórzec, Macedończyk, Słowaczka. Zachwalają produkty, istotnie bardzo ładne i o niespotykanym wzornictwie. Cena na przywieszce jest horrendalnie wysoka i bez podania w jakiej walucie. W rozmowie okazuje się, że w €. Proponują kilka wyrobów i wtedy przy zakupie kompletów cena nagle spada o połowę. Zachęcają, mówiąc o możliwości wymiany zakupionej biżuterii w ciągu 5 lat, oferują herbatę, rakije, wołają szefa, przeliczają na kalkulatorze. Miłe są te negocjacje bo wiedzą, że towar ma cenę trzy/czterokrotnie wyższą niż jest wart. Zarobią na siebie, pilota, rezydenta, szwagra, i kierowcę autobusu przywożącego rzesze turystów. Pokazują certyfikat gwarancji z numerem produktu i wagą wyrobu/kamieni. Ale i on nie jest rzetelnie przygotowany. Wszyscy oni bazują na nieznajomości rynku złota i kamieni turystów przyprowadzanych przez pilotów wycieczek. Wystarczyłoby zadać panu kilka pytań, ale trzeba wiedzieć jakie cechy kamienia wpływają na jego faktyczną wartość i czy są one umieszczone na certyfikacie, i wtedy chłop inaczej zaczyna rozmawiać. Zwiedzajcie więc, podziwiajcie ten kraj ale z biżuterią bądzcie ostrożni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Turcja z Premio Travel IP: *.centertel.pl 13.08.14, 15:17 KUPIĘ kupon na wycieczkę do Turcji do Kapadocji wrzesień 2014 :) 798-974-694 Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1891 Re: Turcja z Premio Travel kupię kupon Kapadocja IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.14, 10:48 KUPIĘ KUPON NA WYCIECZKĘ DO TURCJI KAPADOCJI wrzesień- grudzień 2014. 603 532 115 Robert Odpowiedz Link Zgłoś
turkeytour Re: Turcja z Premio Travel 17.01.14, 18:44 forum.gazeta.pl/forum/w,248302,148783504,148783504,TURCJA_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursbom0105 Re: Turcja z Premio Travel IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.13, 21:00 dzieki zaa wiadomosci z turcji tym razem stambul ,ale jak finanse pozwola to napewno tez uderzymy w kapadocje ,pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.13, 15:52 Byłem uczesnikiem wraz z żoną turnusu 12-19.X.br korzystając z zaproszenia Domu Wysyłkowego WELTBILD /dziękuję/ stąd mam na bieżąco wrażenia. Same superlatywy, swietna organizacja ,jedzenie BOMBA, przewodnik z doświaczeniem- /podziękowanie p. Małgorzacie Mirza/ wycieczki bardzo ciekawe ,widoki i morze fantastyczne zakupy /nie tylko pamiątki /nie przepłacone.Wszędzie, nawet przy niezbyt biegłym języku obcym można się porozumieć /stolowka ,zakupy/.Trailiśmy na piękną pogodę. Uważam że Biuro pewne , nie stracilem wpłaty z lutego chociaż jechałem w pażdzierniku POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Turcja z Premio Travel 02.12.13, 16:28 Zachęcam do zapoznania się ze szczegółową relacją z wycieczki do Stambułu organizowanej przez Premio Travel: turcjawsandalach.pl/content/obiektywnie-subiektywny-opis-wycieczki-magiczny-smak-orientu-z-bp-premio-travel-czyli-jak-na Przy okazji można pooglądać ładne zdjęcia i parę razy się uśmiechnąć, bo autor ma niespodziewane poczucie humoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 16:01 Ja też dostałam i myślę,że to jacyś naciągacze. Ciekawa jestem kto przekazał mój adres. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Turcja z Premio Travel 05.12.13, 14:31 Naciągacze??..... tak i nie... Zdecydowanie wycieczki te są warte swoich pieniędzy o ile potraktuje sie je jako przelot i zakwaterowanie. Naciąganie zaczyna sie na miejscu i nazywa "wycieczki fakultatywne". Wszystko było tu już mnóstwo razy opisane... a jak chcesz wiedzieć więcej to zapraszam TUTAJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Turcja z Premio Travel IP: *.elpos.net 01.01.14, 13:14 Witam bylam z Premio Travel w ubieglym roku na wycieczce do Turcji. Powiem szczerze, ze nie umiem znalesc nawet najmniejszego minusu tej wycieczki. No zeby juz naprawde sie przyczepic to ta wycieczka do Alanya. Chociaz my mielismy tak wspanialego przewodnika Metina, ze nawet ona nie byla tak nudna. Organizaja pod kazdym wzgledem perfekcyjna, przewodnik z orgromna wiedza i umiejacy super ja przekazac. Hotele super, jedzenie w ogole rewelacja. Dodam tylko , ze nie byla to moja pierwsza wizyta w Tyrcji, wiec znam jej plusy i minusy i tu naprawde trudno na tej objazdowce w porownaniu do innych podobnych znalesc cos nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
agi_83 Turcja z Premio Travel-osoba do pokoju dwuosoboweg 07.01.14, 08:59 Witam serdecznie, Moja Mama dostała voucher na wycieczke do Turcji - Tydzień na Wybrzeżu Likijskim na wiosnę 2014 (chciałaby jechać w marcu). Szuka kogoś do pokoju dwuosobowego żeby nie dopłacać do "jedynki" bo wtedy ta wycieczka nie jest już tak "atrakcyjna" cenowo. Jeżeli jakaś Pani byłaby zainteresowana sympatyczną towarzyszką podróży, to proszę o kontakt. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
zetka73 Re: Turcja z Premio Travel 03.09.14, 11:46 Nyłam z Premio na objazdówce Stambuł -Antalia w marcu 2013 teraz we wrześniu 2014 wyjazd wybrzeże likijskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Turcja z Premio Travel IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.09.14, 13:41 -mam wykupioną Turcje wybrzeże Likijskie nie dostałam jeszcze programu i nie wiem o której jest wylot powrotny z Antalya , czy jest już wiadomo , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zetka73 Re: Turcja z Premio Travel 15.09.14, 13:46 A na podstawie czego złożyłaś rezerwację - kupowałaś w ciemno ? Program jest w folderach reklamowych i na stronie internetowej. Wyloty wszystkich samolotów również na stronie Premio Travel. Jeśli chcesz wiedzieć jeszcze coś dokładniej po prostu do nich zadzwoń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz130548@wp.pl Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.15, 18:51 wspaniała wycieczka po wybrzeżu Likijskim.Zrobiliśmy 1500 km objazdem.Kapitalna przewodniczka ( po polsku ELA )Dużo widzieliśy ,dużo zwiedziliśmy,dużo dowiedzieliśmy się o tradycjach narodu tureckiego.Byliśmy teraz 17-22,03,2015. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Turcja z Premio Travel IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.15, 23:27 polecam, byłam dwukrotnie. Dobrze zorganizowana,mam bardzo miłe wspomnienia. Mogę powiedzieć, że jestem zauroczona Turcją. Może pojadę kolejny raz. Warto jechać! Odpowiedz Link Zgłoś
1domi98 Re: Turcja z Premio Travel 24.10.15, 20:50 Byłam, piękne wybrzeże Likijskie zwiedzalismy z wspaniałą panią pilot.Pani Ela doskonale włada językiem polskim i jest niezwykle oddana turystom.Wiedzy,wielu mogłoby Jej pozazdrościć. Gorąco polecam Turcję z biurem Premio Travel, turysta ma komfort bezpieczeństwa. Pojadę na pewno ponownie w inne rejony. Odpowiedz Link Zgłoś
beti2312 Re: Turcja z Premio Travel 25.10.15, 12:37 hej, ja jadę 21.11.2015 na tydzień z nimi/ słyszałam że wycieczki są ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helena Re: Turcja z Premio Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.15, 23:31 Byłam w Kapadocji z Premio travel, to piękna i magiczna kraina, jednak premio za bardzo naciąga ludzi na wycieczki fakultatywne, obiady. Ludzie jednak najbardziej się wkurzali na te przymusowe zakupy w fabrykach dywanu, biżuterii i skór. Kupowali nieliczni, reszta grupy była zmuszona czekać aż kupujący sfinalizują dobijanie targu, które nieraz trwały bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Turcja z Premio Travel IP: *.play-internet.pl 18.11.15, 19:04 Ja też byłam w Kapadocji i nie przeszkadzało mi to że ktoś sobie kupił dywan czy pierścionek a pokaz był iteresujący. Wyciczka z Premio. Travel była super. Autobus wygodny pani Małgosia starała się aby było miło i sprawnie. Nikt nikogo do niczego nie zmuszał. Ja pojadę jeszcze z Premi Travel do Turcji a mże i do innych miejsc na świecie. Dziękuję za zaproszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
beti2312 Re: Turcja z Premio Travel 28.11.15, 18:17 Wycieczka Kapadocja z Premiotravel/ hej ludziska wróciliśmy właśnie z ostatniego turnusu wycieczkowego czyli ostatni tydzień listopada/ było świetnie, najbardziej polecamy lot balonem nad Kapadocją- wrażenia niezapomniane, spływ pontonem średni przy deszczowej pogodzie a taką mieliśmy w dwa ostatnie dni/ mieliśmy super przewodniczkę Elzarę kazała mówić do siebie Ela/ przewodniczka z ogromną wiedzą i poczuciem humoru/ wybierzemy się na pewno w przyszłym roku na jakąś inną wycieczkę z tym biurem/polecamy mimo, że też nie mieliśmy pewności czy to dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś