Dodaj do ulubionych

w jakim hotelu nie ma ruskich

IP: 89.204.153.* 14.09.10, 00:02
Witam .Pytam powaznie.Bylam w czerwcu i cale 10 dni zmarnowane ! Animacje od rana po rosyjsku,na sali jadalnej krzyki ,przepychanki,kartofle,makarony,ryz ,na jednym talerzu dla jednej osoby ,a najadloby sie 10 (oczywiscie nie zjedzone tylko porozwalane po stole ,jak zreszta i inne dobroc), nocne pijanstwo i krzyki Byl to moj piaty wyjazd ,i najgorszy !Co smieszne wszyscy inni to widzieli ,narzekali ,ale nikt sie nie wychylil!i,(Ja tak ,kelnerowi za kopniecie psa!).Lubie turcje,biura sa niewiarygodne jednak ,a szefostwo hotelu patrzy na kase......Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lll Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: 85.98.210.* 14.09.10, 11:22
      kaya prestige sunshine, tylko turcy i polacy
      • Gość: wisnia_79 Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: 217.97.161.* 15.09.10, 15:07
        Właśnie też chciałem o tym hotelu napisać.Jeśli o to chodzi to polecam aczkolwiek i podobne zachowanie można nie raz u naszych rodaków zauważyć
        • Gość: ruski Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.r.kbt.pl 24.09.10, 22:57
          a w jakim hotelu nie ma polaczków, którzy od rana piją i po kieszniach wynoszą żarcie z restauracji
        • padmek Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 07.10.10, 15:25
          Cześć.
          W Turcji chyba nie ma takich hoteli.
          Ich nie ma tylko na księżycu
          (z tym, że nie napewno :)).
          Piotr
    • Gość: grzes Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 14:04
      Jeśli wolisz Niemców 50+ to polecam Nerton w Side, choć sam hotel i plaża ok.
      • Gość: mik Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.xdsl.centertel.pl 14.09.10, 16:54
        Paloma Pasha - przewaga Francuzów, trochę Angoli, Polaków i Turków, ślady rosyjskojęzycznych Niestety w tłumie swoich rodaków (to dotyczy chyba wszystkich nacji) Francuzi są też hałaśliwi
        • Gość: mala Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.10, 19:10
          ja powiem tak na riwierze duzo Rosjan ale w oludeniz np rosjan niet ;)
          za to tam dużo angoli
          • amw77 Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 16.09.10, 12:25
            W Oludeniz sa Rosjanie (widze i slysze;) mnostwo wszedzie co rok)
    • Gość: basia Re: w jakim hotelu nie ma.....Dziekuje Wam IP: 89.204.153.* 14.09.10, 21:10
      Dziekuje i czekam jeszcze na kilka podpowiedzi .... ja chce zwyczajnie wypoczac ,porozmawiac,pobawic sie ,ale w miare kulturalnie ,nie jestem niczemu przeciwna ,ale np;wywalanie foliowego worka napelnionego woda z trzeciego pietra na siedzacych gosci na tarasie to przesada ,albo klutnia matek ktora pierwsza dojdzie do gara z jakims kurczakiem ! ,a przeciez tego bylo nie do przejedzenia ....niestety to te narody rosyjskojezyczne.
    • sprezynka77 Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 14.09.10, 23:08
      moje dwa ostatnie wyjazdy w te rejony:
      1. Side w 2008- Club Side Coast 5* - niemieccy i holenderscy emeryci oraz 3 osoby z Polski.
      2. Torba k/Bodrum w 2009- Blue Dreams 5* - Belgowie, Holendrzy, Niemcy, kilku bogatych Turków i garstka Polaków.
      Ciekawa jestem jak to jest naprawdę na urlopie z "osławionymi" Rosjanami. Nie spotkalam ani w Tunezji, Turcji, ani w Egiptowie.
      • Gość: sprezynka cd. IP: *.e-wro.net.pl 14.09.10, 23:18
        Chodziło mi o malowniczo połozony Club Blue Dreams 5* w Torbie na Płw. Bodrum, nie mylić z podobno fatalnym Blue Dream 3* w Alanyi.
    • delfin79 Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 15.09.10, 09:44
      Polecam hotel Family Belvedere w Yalikavak k/Bodrum.
      Byłam w tym roku - rosjan w hotelu nie było, dużo anglików, francuzów, holendrów, turków. Atmosfera bardzo dobra, walk o jedzenie czy leżaki nie było :-)
      • djkynek Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 15.09.10, 12:06
        Potwierdzam - czerwiec/lipiec 2010 hotel May Garden w Mahmutlar. Wiekszosc to Rosjanie, Ukraincy, Białorusini. 15-20 min przed poczatkiem posiłkow tłum "nacierał" juz na szarfę zabezpieczjaca wejscie do restauracji. Chociaz jedzenia było do urzygu i po godzinie mozna było wszystko miec bez zadnej kolejki. Wiekszosc z nich pakowała na talerze jednocześnie frytki, ryz, makaron, pieczone ziemniaki w ilosciach - tyle ile sie na sporych talerzach zmiesciło. Chlanie na maxa - poniewaz w barze dawali max 2 drinki/wódki/raki/gin....na osobe wiec brali 2, stawiali na stoliku i wracali po kolejne, az na stoliku juz nie było miejsca na wiecej szklanek :)
        • aniol151 Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 16.09.10, 07:36
          TTh Hydros Club w Kemer - przewaga gosci z Francji, sladowe ilosci rosjan
    • grzgaj Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 16.09.10, 08:36
      Polecam Hotel TITAN GARDEN Alanya! Sami Polacy trochę niemców holendrów i turków! Pobyt SUPER!
      • Gość: vivi Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.lublin.mm.pl 21.09.10, 10:34
        ja hotelu nie polecam.... chyba że jest się miłośnikiem Niemców. byłam sierpień/wrzesień. 3/4 Niemców, Rosjanie, Polacy etc. Animacje i rozrywki po niemiecku, rosyjsku i angielsku.
        Młodzi Niemcy pełna kultura, ale ci starsi - hałaśliwi, głośni, zero kultury. Na basen przynosili swoje radio i puszczali głośno muzykę, tańce, picie i .... bekanie na głos
      • Gość: M. Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: 78.159.94.* 23.09.10, 20:17
        zgadzam sie w Titan Garden bylismy dwa tygodnie wczoraj wrocilismy w pierwszym znikoma ilosc ruskich w drugim nie bylo widac ich wcale
    • Gość: niuniuska Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.10, 12:26
      hmmm... gdziez Ty bylas...
      ja w Doris Aytur i ruskich niet, za to Polacy, Czesi, Niemcy i Holendrzy :)
      Duzo jest miejsc bez Ruskow :)
      • amw77 Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 16.09.10, 12:30
        Mieszkam w Tr, w hotelach nie bywam wiec nie wiem jak jest w hotelach, pisze natomiast o plazach, restauracjach itd. W Oludeniz sa Rosjanie ale gdzie Ci Rosjanie pomieszkuja skad dojezdzaja to nie wiem.
        • tm647 Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 16.09.10, 15:14
          W hotelu Kandelor w Alaynii. Za to jest od groma niemców z byłej NRD. To widać. Poklepujących i obściskujących obsługę hotelu i restauracji, a ci w zamian są w stanie wyprosić od dobrego stolika kazdego kto nie jest niemcem.
          • Gość: Balian z Ibelinu Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: 194.42.116.* 20.09.10, 13:13
            Club Big Blue - Cumhuriyet Alanya. Zero ruskich, można sprawdzić na stronie hotelu.
            • Gość: nuta Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.chello.pl 20.09.10, 17:54
              Balian, jak ty to sprawdzisz na stronie hotelu - maja taki napis,, Ruskich u nas niet" ????
    • Gość: Grażka Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.chello.pl 20.09.10, 23:09
      Hotel Renaissance Antalya Beach Resort and Spa, niedaleko Kemer
      www.marriott.com/hotels/travel/aytrn-renaissance-antalya-beach-resort-and-spa/
      albo Comca Manzara w Bodrum.
      Hotele o różnym standardzie (pierwszy 5* de lux) drugi tylko 3*. Ale obydwa w swojej klasie rewelacyjne, brak Rosjan (Ruskich;-) i Polaków też.
      • Gość: beata Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.147.11.15.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.09.10, 10:07
        Hotel Gypsophila Holiday Village w Okurcalar k/Alanyi, śladowe ilości - widziałam ze 3 małżeństwa z dziećmi:) i pełna kultura :) polecam tym bardziej że wiem co to zepsute wczasy przez ruskich - byłam w Konakli w hotelu Titan Garden- sami rosjanie (1 chciał mnie pobić bo zajął mi miejsce a ja raczyłam się o nie upomnieć, inny ukradł mojemu dziecku maskę do nurkowania i nie chciał oddać, eh same przygody) i z 5 polskich rodzin.
    • Gość: beata ups pomyłka IP: *.147.11.15.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.09.10, 10:11
      Sorry nie titan tylko Hedef Resort w Konakli jest pełen rosjan a Titan był przez płot i bardzo żałowałam że do niego nie pojechałam :(
    • masheni Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 23.09.10, 15:42
      a podczas mojego pobytu w Turcji miałam dość i wstydziłam się za zachowanie POLSKIEJ rodziny. istne karko-buraki wypuszczone nie wiadomo skąd, pijące do upadłego (ściślej do momentu padnięcia na twarz- żeby nie powiedzieć ryj- i odwiezienia na odtrucie), awanturującej się, klnącej najgorszymi wulgaryzmami, zachowującej się głośno i zwracającej na siebie uwagę nie tylko złotymi krowimi łańcuchami na szyji, ale przede wszystkim wystającą słomą z klapek
      rosjanie zachowywali się nienagannie :)
      • Gość: mikoł Re: w jakim hotelu nie ma polaczków IP: 91.114.6.* 24.09.10, 07:46
        Dokładnie mam takie odczucia. Szukam zwykle hoteli gdzie nie ma...Polaków. Jeden urlop w hotelu pełnym polskich "turystów" wystarczył mi aż nadto. Rosjanie zachowywali się poprawnie dodając jedynie nieco kolorytu dużą ilością złotej biżuterii (panie). Turcy z kolei czują się za bardzo swojsko i potrafią przyjśc na kolację w plażowych gaziach
    • Gość: Ramona Kulturalna od siedmiu boleści IP: *.cm-7-8b.dynamic.ziggo.nl 25.09.10, 22:47
      Jedzie taka prosta basia za granice i psuje opinie. Po pierwsze nie ruskie tylko Rosjanie. A po drugie jak juz wysilasz sie na pisanie to pisz poprawnie. Nie zaglada sie tez do cudzego talerza. Wpatruj sie w swoj wlasny kochanienka, ciekawe co tam mozna zobaczyc.
      Ostatnio na forum holenderskim jakis pytał się gdzie mozna pojechac zeby Polakow nie spotkac. Czyzby biedaczek na nasza basie trafil i sie zniechecil?
      • Gość: vvv Re: Kulturalna od siedmiu boleści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.10, 06:33
        Wisz jak to jest Ramonko, szukanie slomki w oku drugiego to najstarsza na świecie autopsychoterapia ;)
        • Gość: J.T. Re: Kulturalna od siedmiu boleści IP: *.chello.pl 26.09.10, 18:52
          Rosjanie podobnie jak niemcy, trzymają się razem. Taką mają organizację swoich biur podróży. Po prostu wynajmują całe hotele lub piętra.Mają swoje linie lotnicze co potania koszt skierowania. Rosjanin płaci za dwa tygodnie pobytu w Egipcie czy w Turcji ok.300 Euro. Dlatego nie dziwi mnie fakt, że panuje taki najazd na zagraniczne wojaże naszych sąsiadów ze wschodu. A zajmują przeważnie hotele cztero i pięcio gwiazdkowe.
          • Gość: ixi14 Re: Kulturalna od siedmiu boleści IP: 83.238.42.* 27.09.10, 12:49
            Byłam w tym roku w Delta Beach Resort k/Bodrum, byli goście z różnych Państw, w tym również Rosjanie. Ale nie zauważyłam aby zachowywali sie tak, jak tu było wcześniej opisywane. Wszystko było ok. Może miałam szczęście i trafiłam na tych bardziej kulturalnych:)
            • nchyb Re: Kulturalna od siedmiu boleści 09.10.10, 17:02
              > tym również Rosjanie. Ale nie zauważyłam aby zachowywali sie tak, jak tu było
              > wcześniej opisywane. Wszystko było ok

za to ja miałam "szczęście" natrafić na tak źle zachowujących się m.in. Polaków.

I też wiem, że na różnych forach pojawiają się pytania, gdzie jechać, by Polaków nie spotkać...

Ja tam nie uogólniam, wiem, ze na chamów i prostaków można się natknąć w każdej nacji...
    • Gość: Jadźka Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.cm-7-8b.dynamic.ziggo.nl 28.09.10, 21:42
      Basiu jak jesteś taka "kulturalna", to moze pora na powrót do szkoły podstawowej i nauke ortografii języka ojczystego.
      Najgorsze to takie prostaki jak ty. Podaj najlepiej do jakiego hotelu jeżdzisz, zeby cie łatwiej omijać i móc spędzić spokojnie wakacje.
      • mycha79 Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 07.10.10, 23:15
        O matko czytam i nie wierzę, szok normalnie. Rosjanie jak Rosjanie, tacy sami turyści jak inni. Wszystko zależy od człowieka, a nie od nacji. Koło mnie przy basenie rozkaładali się bałaganiący Norwegowie, rozrzucający plastikowe kubki i pety, palący przy dzieciach, bardzo głośni. Dzieci rozpuszczone, Potrafiły rozłożyć się na moim leżaku, na moim ręczniku. A rodzice nie reagowali. Mimo to, nie będę teraz szukać hotelu bez Norwegów. Podobno Brytyjczycy są bardzo głośni i piją na umór, więc będę omijać hotele z Anglikami, Niemcom nie ufam, a Holendrzy - no cóż, pewnie będą palić trawę. Francuzi - wypiją mi całe wino, poza tym oni tacy zadufani sobie. Duńczycy, Szwedzi, hmmm to w końcu blisko Norwegii, więc może powielą ich wzorzec. Kurde, to gdzie ja teraz na wakacje pojadę??? Aaaaaa. Śmiech na sali.
    • ymolah05 Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 09.10.10, 14:39
      Skąd tyle nienawiści w stosunku do Rosjan.Czy to tylko kompleksy?Na pewno nie wyróżniają się od innych turystów.Ja jeżdżę zwiedzać ,a nie zaglądać do talerzy.Żadna nacja mi nie przeszkadza.Czym więcej narodowości tym ciekawiej.Ostatnio byliśmy w hotelu ,gdzie byli prawie same Polacy i też nie podobało się niektórym Polakom.Autorce wątku radzę pojechać na wycieczkę do Rosji,żeby się wyleczyła z kompleksów .Boże kochany ile w ludziach jadu.
      • Gość: ewa_on Uwaga! w hotelu Blue waters club są "ruskie"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 14:52
        Ale - o dziwo- zachowuja się całkiem kulturalnie, a może tylko udają kulturalnych???;)
        Nie piją czystej z gwinta choć jest taka mozliwość:))
    • nchyb Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 09.10.10, 17:00
      > ,na sali jadalnej krzyki ,przepychanki,kartofle,makarony,ryz ,na
      > jednym talerzu dla jednej osoby ,a najadloby sie 10 (oczywiscie nie zjedzone ty
      > lko porozwalane po stole ,jak zreszta i inne dobroc), nocne pijanstwo i krzyki

a ty jesteś pewna, że to Rosjanie byli? Bo ja miałam nieszczęście niejednokrotnie trafić na tak zachowujących się i Polaków i Niemców i Włochów...
      • Gość: Suleiman Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.versanet.de 09.10.10, 21:33
        A moze by tak zaproponowac Orbisowi otwarcie w Turcji hotelu "Nur für Polen"(czyli "Tolko dljy Poljyczkov")???
        • brrrrelok Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 10.10.10, 00:37
          kultura, zachowanie się nie zależy od tego jakiej jesteśmy narodowości :)
        • nchyb Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 10.10.10, 09:48
          > A moze by tak zaproponowac Orbisowi otwarcie

Orbisowi to już za wiele proponować nie można :-)
          • Gość: mement Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.xdsl.centertel.pl 10.10.10, 09:55
            Na wakacje zawsze szukam hoteli bez Polaków. Inne nacje mi nie przeszkadzają....
    • Gość: zlotepiachy.pl Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: 188.33.134.* 10.10.10, 11:45
      Polecam Turcję Egejską, fajny 5* hotel Sealight w Kusadasi oraz Palm Wings w dididm, małao Rosjan i Polaków, sporo Holendrów i Francuzów.
    • Gość: jjgg Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 22:18
      Basia nie ma Ruskich w takich hotelach gdzie nie ma i hamstwa z naszego kraju , czyli Polski. Po moich już kilkakrotnych wyjazdach do róóożnych krajów nie ma gorszych gości jak nowobogaccy biznesmeni z Polski. Hamy najwyższego lotu. Pozdrawiam.
      • simon_r Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 13.10.10, 09:49
        Ham to po angielsku szynka... a po polsku???
        • amw77 Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 13.10.10, 12:35
          Potwierdza sie to, o czym pisalam w sasiednim watku;). Pozdrawiam :)
          • Gość: Ela Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.nycmny.east.verizon.net 21.10.10, 04:22
            Jesli ktos nie lubi ruskich to przepraszam ale trzeba byc w domu tylko.Jak bylam w Polsce duzo ruskich widzialam.
    • katrinkaa Re: w jakim hotelu nie ma ruskich 24.10.10, 01:26
      hahaha,a ja wlasnie niedawno spedzilam wakacje w hotelu w Egipcie gdzie byli sami Rosjanie i bylo super! znam dosc dobrze rosyjski, a Rosjanie to kontaktowi ludzie więc szybko nawiązalam nowe znajomości;) bardzo wesolo bylo,no i oczywiście imprezowo!:)))
      a i mialam spokój od nachalnych Egipcjan,no bo jak szłam z rosyjskim facetem to już żaden kelner czy sprzątacz się nie dowalał:P
      • Gość: kaja Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 09:28
        wlasnie wrocilam, w hotelu sporo Rosjan, Polacy i troche in. narodowosci
        cisza, spokoj, moze dlatego, ze mniej ludzi
        mi akurat nie szkodza animacje po rosyjsku (bylo ich malo, koniec sezonu chyba), bo jak sie prowadzacy zorientowal, ze sa tez inni przelaczal sie na angielski
        Rosjanie rzeczywiscie kontaktowi, a prostakow mozna znalezc wszedzie, np. w ost. dniu przyjechala nowa grupa Polakow, mlodzi, podgoleni panowie, zachowanie glosne, bez ogladania sie na innych wypoczywajacych, oni musza byc slyszalni, widzialni, oni rzadza, no i co? nic, ja takich po prostu unikam, chocby byli nawet z Marsa
        pozdrawiam
    • Gość: Alba Resort Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 09:34
      Ja byłam w tym i Rosjan nie widziałam wogóle. Cudowny hotel, wspaniały animation team i to były moje najlepsze wakacje. Polecam poczytac opinie:
      www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Hotel+Alba+Resort-ch_hb-hid_31164.html
      • Gość: Alba Resort Re: w jakim hotelu nie ma ruskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 09:36
        W tym hotelu są głównie Anglicy i Niemcy, Polaków nie za wielu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka