Gość: Izabela9 IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 11.01.11, 19:25 Czy ktoś był w tym hotelu? Jak tam jest? Polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bylem tam Re: Blue Wave Obagol 4 km od Alanyi IP: 217.144.243.* 20.01.11, 16:37 Bylem tam pierwszy raz w Turcji, hotel sredniej klasy, mili ludzie, jedzonko OK - niektorzy narzekaja na monotonie ale ja zawsze cos znalazlem dla siebie, nie znajdziesz tam schabowego ale to nie nasz kraj, czasem brakowalo typowego kawalka pieczystego ale tam juz tak jest, dwa razy bylo mieso albo ryba z grila reszta to potrawy miesno jarzynowe, wcale nie 150 m do morza tylko z 5-8 minut trzeba isc, ale na plazy nam sie nie podobalo, hotel polozony o tyle fajnie ze nie jest w centrum Alanii, zawsze szlismy sobie w jedna strone do Alanii pieszo, a w druga spacerem wspamniala promenada nadmorska -super spacer, w hotelu nie dzialala nam lodowka , co bylo nieco uciazliwe, faraonek za to mielismy od diabla i ciut ale na wezwanie zjawiala sie obsuga i cos tam psikala przeciw tym stworzonkom. bazar raz w tygodniu tuz przy hotelu - poniekad wygodnie, Rosjan bardzo duzo i nie zawsze cicho sie zachowujacych , podobno mieli juz zawiesic z nimi wspolprace z uwagi na uciazliwe zachowanie ale nie wiem czy do tego doszlo, animacje nie nadzwyczajne , bylismy w Turcji 2 lata temu w maju , a 2 miesiace temu bylismy w Egipcie - tu byly super. W sumie za cene jaka trzeba zaplacic sadze ze warto jechac do Blue Wave, zastanawiam sie sam czy tam nie pojechac jeszcze raz w tym roku. Bylismy z "Wezyrem" .Pozdrawiam . Napisz czy info sie przydalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylem tam Re: Blue Wave Obagol 4 km od Alanyi IP: 217.144.243.* 20.01.11, 16:44 zapomnialem dodac ze jesli bedziesz miala wybor to bierz pokoj w aneksach a nie w budynku glownym , w aneksach jest spokojniej a w glownym mozesz trafic a pokoj nad scena albo restauracja - tam to porazka. pozdrawiam jeszcze raz.napisz kiedy jedziesz , my bylismy w maju i juz bylo cieplutko na 2 tygodnie ostatni dzien byl zachmurzony aczkolwiek ostatni tydzien przed naszym przyjazdem jesli ktos byl tylko na tygodniowym pobycie to mial pecha bo pochmurno bylo przez podobno 6 dni. Uwaga na slonce, nabawilem sie udaru slonecznego-bardzo niemile uczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela9 Re: Blue Wave Obagol 4 km od Alanyi 27.01.11, 20:47 Witam, dzięki za informację. Wybieram się z rodziną 6 lipca właśnie z Wezyrem. Trochę przeraziły mnie te faraonki, ale może teraz już się ich pozbyli :-) zobaczymy. Czy w hotelu najlepiej odrazu poprosić o pokój w aneksie czy "tamtejsi" są sprytni i specjalnie dają najpierw gorsze pokoje i trzeba prosić o lepszy z tzw. załącznikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylem tam Re: Blue Wave Obagol 4 km od Alanyi IP: 217.144.243.* 28.01.11, 12:21 czesc spoko faraonki Cie nie zjedza, od razu rada , nie przyleza jesli nie beda mialy do czego, my sie tego nauczylismy ale dosc pozno :) zaczelo sie od kawalka arbuza, ktory sobie kupilismy , bo w maju bylo malo owocow, tylko czastki jablek i czasami troche czastek pomaranczy , raz byly truskawki , no i pozniej juz chowalismy ( jesli cos mielismy do lodowki - nawet nieczynnej ale za to szczelnie zamknietej , troche to pomagalo , poza trym na zawolanie byl mily facet mlody jakis tam manager i przychodzil i psikal jakas chemia, w aneksie , gdzie mieszkalismy pracowala jako kierowniczka ( bydynku czy pietra ? ) baaardzo mila niewysoka kobieta ok 35 lat troche o tatarskich rysach ale zero kontaktu po angielsku niestety o aeksach czytalem juz dawniej , jak czytalem opinie o tym hotelu, ja poprosilem abym dostal pokoj na samej gorze - nie pisalem -gdzie, no i dostalem ten w aneksie , nam akurat sie bardzo popdobal bo fajnie ustawiony byl do slonca i mozna sie bylo na balkonie na golasa poopalac :) nie wiem jak sobie dasz rade ale stanowczo odradzam glowny budynek , w ajgorszyk razie mozna traic na pokoj nad restauracja a to porazka napisz jak sie wczasy udaly , ja sie wybieram do Turcji w maju jesli tam dojade sprobuje odwiedzic ten hotel i zobaczyc do sie tam zmienilo chce jechac do innego aby pomieszkac w innych warunkach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabela9 Re: Blue Wave Obagol 4 km od Alanyi IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 30.01.11, 09:38 Hej, mam wykupiony pokój rodzinny 60m2, dwa pokoje, łazienka więc może się orientujesz w jakiej części się znajduje? A tak w ogóle to koniecznie napisz jak już wrócisz no i tak nieśmiało zapytam skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ban Re: Blue Wave Obagol 4 km od Alanyi IP: *.telpol.net.pl 31.01.11, 22:33 Bardzo możliwe że w najdalszym aneksie(za wielkim pustym placem)-tam są takie duże mieszkania,nawet z aneksem kuchennym. Do plaży hotelowej ok.800m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylem tam Re: Blue Wave Obagol 4 km od Alanyi IP: 217.144.243.* 01.02.11, 09:37 czesc ban moze miec racje , aczkolwiek to nie sprawdzone przeze mnie, sam nie wiedzialem , ze oni maja w ofercie takie mieszkania. wiem tylko , ze w tym budynku , o ktorym mowi ban jest stolowka dla czesci pracownikow. Nie wiem czy dla wszystkich ale zaprzyjazniony ochroniarz Ali ( b. mily facet ale mowil ze nie wiadomo czy w nast. (czyli tym sezonie bedzie tam pracowal czy dadza go do innego hotelu) mowil ze tam chodzi na posilki . Ja mieszkalem w aneksie i mialem okna nie od ulicy tylko na maly basen - dokladnie mialem balkon nad basenem i sobie chwale. Jestem ze Szczecina, co do wyjazdu to takie sa plany ale nie wiem czy na 100 % wyjade w tym roku do tej T. Jak chcesz to podam Ci pryw maila . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabela9 Re: Blue Wave Obagol 4 km od Alanyi IP: *.doplaty.gov.pl 22.03.11, 12:16 Hej, podaj maila na priv :-) Odpowiedz Link Zgłoś