Dodaj do ulubionych

Otium Eco Club Side

IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.11, 16:02

Witam wybiera się ktoś na przełomie maja i czerwca 2011' właśnie do tego hotelu? Może ktoś już był w tamtym roku i ma przydatne porady, wskazówki, opinie. Interesują mnie również wycieczki fakultatywne z tego regionu, może ktoś zna jakieś biura na miejscu warte polecenia i tańsze od touroperatora z Polski. Wielkie dzięki za wszelką pomoc i życzę udanych urlopów w 2011 roku. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mario.z Re: Otium Eco Club Side IP: *.244.137.231.mielec137.tnp.pl 25.01.11, 20:20
      Witam Wszystkich.
      Ja także chętnie zapoznam się z "opiniami z pierwszej ręki" na temat tego hotelu.
      Wybieramy się do Otium lub do Eftalia Village - bo jeszcze się nie zdecydowaliśmy na początku czerwca. Opinie na forum Gazety, Oceniaczu i portalu Wakacje.pl już przeczytaliśmy, dlatego skłaniamy się bardziej ku Otium. Największym plusem są polskie animacje dla dzieci (jedziemy z dwójką dzieci w wieku 7 i 2-lat). Za tym hotelem przemawia jeszcze bliskość Side.
      Na wycieczki także się wybieramy - do Pamukkale i 2-dniową do Kapodocji. No i jeszcze chętnie zabrałbym młodego na rafting po tej spokojniejszej rzece. Aha, wycieczki zamierzam wykupić na miejscu - u Efkana lub w Regesta Tour (albo gdzie indziej - zobaczymy na miejscu).
      Pozdrawiam i może do zobaczenia :)
      • anluka1 Re: Otium Eco Club Side 26.01.11, 09:04
        Witam
        Też wybieramy się w tym roku ze znajomymi do Otium w drugiej połowie maja.Opinie ma super.W Eftalia Village byliśmy 3 lata temu na początku czerwca. Córka miała wtedy 1,5 roku.Byliśmy zadowoleni, ale nie na tyle, żeby jechać jeszcze raz.Jedzenie ok, dużo, kilka basenów, więc tłoku nie było, pokoje ok, czyste, plac zabaw na słońcu(dzieciaki nie dawały tam rady), wieczorem animacje, dla dzieci codziennie dyskoteka.Niestety olbrzymia liczba Rosjan, wieczorem podpitych, zachowujących się średnio(może my tak trafiliśmy), sporo komarów. Hotel ok, ale bez 'klimatu".tak na 4+.Myślę, że dla dzieci w otium dużo więcej atrakcji, no i bliżej Side.
        • Gość: mario.z Re: Otium Eco Club Side IP: *.mmpnet213.tnp.pl 26.01.11, 17:37
          Cześć. Dzięki piękne za odpowiedź. O taką właśnie informację mi chodziło.
          Decyzja podjęta: wybraliśmy Otium, termin wylotu 4 czerwiec z Krakowa.
          Pora wpłacić zaliczkę ;)
          Pozdrawiam !
          • Gość: Paweł Re: Otium Eco Club Side IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.11, 10:32
            My też z kobietą już wybraliśmy, Otium czeka od 13 maja wylot z Wrocławia. Mało który hotel w tej cenie ma tak pochlebne opinie na holidaycheck. Myślę że się nie zawiedziemy jak w Bułgarii, ( hotel był w porządku tylko pogoda w kratkę. Pozdrawiam wszystkich i miłego wypoczynku. A i dziękuję za podanie tych dwóch biur na miejscu i innych przydatnych informacji.
    • kazia031 Re: Otium Eco Club Side 28.01.11, 20:54
      Witam
      Ja spędziłam w 2010 roku wakacje w Otium i jesli tylko będzie mnie stać to w tym roku również chciałabym spędzić tam wakacje. My byliśmy w lipcu było fantastycznie. Hotel czysty jedzenie pyszne. Byłam z 2 dzieci w wieku 2 i 5 lat wszyscy wróciliśmy bardzo zadowoleni jesli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem. Pozdrawiam
      • Gość: mario.z Re: Otium Eco Club Side IP: 85.28.183.* 29.01.11, 13:47
        Cześć.
        Mam jedno pytanie: mieszkaliście w pokoju Standard, czy może w tych większym (Spacious) ? Pozdrawiam.
        • kazia031 Re: Otium Eco Club Side 30.01.11, 21:10
          niestety nie wiem nic o pokojach My mieszkaliśmy w domkum zaraz przy basenie mielismy dwa pkoje przedpokój łazienka
          • Gość: Agnieszka Re: Otium Eco Club Side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 08:17
            Witam
            Mam pytanie odnośnie wody w basenach i brodzikach. Czytałam , że jest zimna?Czy może Pani mi o tym napisać. My będziemy mieszkać w willi w ogrodzie salon + sypialnia. Jedziemy z mężem , 2 dzieci i 2 babciami. Sądzi Pani, że babcie wyśpią się na tych sofach. Z góry dziękuję za pomoc
            • white_rabbit Re: Otium Eco Club Side 27.04.12, 09:02
              Bylam w drugiej polowie maja, bylo bardzo cieplo w dzien, wieczorami w pierwszym tygodniu chlodno, w drugim juz cieplo.
              Woda w basenach nie byla zimna, moze pisal ktos kto byl w pierwszej polowie maja. W basenie kolo willi nie bylam, bo mieszkalismy blizej tych ciekawszych basenow. Kolo willi bylismy tylko w mini zoo, bo jest zaraz obok ;).
      • Gość: eva81 Re: Otium Eco Club Side IP: 82.160.24.* 30.01.11, 11:31
        Witam!
        A czy wiecie może co oznaczają pokoje ekonomiczne w tym hotelu?? Bo takie wykupiliśmy i boję się teraz, że będzie lipa. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
        • Gość: Paweł Re: Otium Eco Club Side IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.11, 16:37
          Witam, ciężko jest coś powiedzieć o pokojach ekonomicznych, bo nawet panie z biura nie wiedzą czym się różni od standardowego. Najlepiej było by, gdyby ktoś, kto był napisał czym to się różni. Ja znalazłem tylko mapkę sytuacyjną hotelu ale nie ma na niej wyszczególnionych pokoji. Być może pokoje ekonomiczne mieszczą się w drugim budynku (nie w głównym), i wielkością ale to tylko domysły. Ponawiam zapytanko czy ktoś wybiera się do otium w połowie maja:)?
          to adres do mapki:
          www.otiumhotels.com/vaziyetplani/index_eng.html
          • Gość: eva81 Re: Otium Eco Club Side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 08:32
            Witam!!
            Wybieramy się ze znajomymi do tego hotelu 15 maja (lecimy z Gdańska).
            Widzę że trochę osób z Polski się tam też wybiera w tym czasie. Fajnie by było - a nie tylko Niemcy i Rosjanie ;)
            Będziemy z dziećmi - 2 i 3 lata. I to ze względu na dzieciaczków wybraliśmy ten hotel. Mam wielką nadzieję, że decyzja była trafna. No i żeby pogoda była dobra.
            Pozdrawiam i do zobaczenia na miejscu.
            • Gość: Misiek Re: Otium Eco Club Side IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 20:36
              Witam

My się wybieramy 18.05 wylot z Katowic. Dwójka dzieci 7 lat i 2,5 roku
              Może się spotkamy na miejscu i zmontujemy jakąś ekpię.

Pozdrawiam
              Misiek
              • Gość: Meggi Re: Otium Eco Club Side IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.11, 11:45
                Witam,

18.05.2011 wylot z Katowic z 12 letnią Dziewczynką :)
                • Gość: Paweł Re: Otium Eco Club Side IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.11, 13:25
                  13.05.2011r wylot z Wrocławia, niestety jeszcze bez pociechy :). Pozdrawiam
                  • white_rabbit Re: Otium Eco Club Side 08.05.11, 23:19
                    Witam,

wylatujemy z Gdanska 15.05., z prawie 5 letnim synkiem, mam nadzieje ze bedzie cieplo.
                    Z biura Jolcia&Adams mialam nieprzyjemnosc korzystac 2 lata temu w Alanyi i uwazam to za kompletny niewypal. W kazdym razie wole juz przeplacic za wycieczke wezyrowa niz narazic sie drugi raz na takie nieprzyjemnosci.
                    Pokoj bedziemy miec powiekszony, podobnie jak z ekonomicznym i podstawowym nie mam pojecia czym sie roznia. Zakladam, ze jest wiekszy ;) .
            • Gość: asia.pk Re: Otium Eco Club Side IP: *.219.c69.petrotel.pl 05.03.11, 16:43
              Witam,
              My wybieramy się do tego hotelu 18.05 - trzy pary, każda z dzieckiem ok 2 lata. Wylot z Warszawy.
              Pani z biura zachwalała że sama spędziła tam urlop w zeszłym roku i że było super.
              Miło poczytać że tak dużo Polaków jedzie tam w tym samym czasie. A że większość osób zabiera ze sobą małe pociechy to pewnie spotkamy się na placu zabaw albo w zadaszonym basenie :-) Pozdrawiam wszystkich i życzę NAM udanego urlopu.
          • insomnia123 Re: Otium Eco Club Side 09.05.11, 11:51
            My się wybieramy do tego hotelu. Wylatujemy z Katowic 15 maja, skład 2+2 (5 i 11 m-cy). Wygląda na to, że sporo Polaków się tam wybiera w tym okresie. Super!
            • white_rabbit Re: Otium Eco Club Side 09.05.11, 15:25
              Ciesze sie, ze w tym terminie beda inne przedszkolaki, bo troche sie obawialam samych maluszkow ;) . Widze, ze z Gdanska kilka rodzin, za kilka dni spotkamy sie na lotnisku :)) .
        • szymekxxx4 Re: Otium Eco Club Side 18.05.16, 13:50
          Witam! I jak wyglądały te pokoje ekonomiczne w Otium, ja też je wykupiłem i zobaczyłem po wszystkim , że są standardowe, a teraz mam obawy? Czy faktycznie są bez balkonu i mają niski standard? W którym budynku się znajdują? Jak rozwiesić pranie?
    • Gość: laulau Re: Otium Eco Club Side IP: 217.173.195.* 31.01.11, 08:53
      My równiez zastanawiamy sie nad tym hotelem. Mam pytanie o drogę nad morze, którędy ona prowadzi? trzeba minąc Grand Prestige, jak patrzę na rzut z satelity to wydaje się, że spacerkiem trzeba sporo nadrobić, żeby ten Grand Prestige ominąć. Czy jest jakiś skrót?
      • anluka1 Re: Otium Eco Club Side 31.01.11, 09:55
        Witam.My tez lecimy z Gdańska 15 maja do otium - dwie rodziny, dzieci 5 i 6 lat. Jeżeli chodzi o pokoje ekonomiczne to w biurze powiedzieli, że wielkością i usytuowaniem różnią się od standardowych, ale nie jest to jakaś znacząca różnica.
        • Gość: eva81 Re: Otium Eco Club Side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 11:16
          A czy wiecie z jakich linii lotniczych korzysta Wezyr, jeśli chodzi o przeloty do Turcji??
          I czy znacie ceny wycieczek fakultatywnych na miejscu, bo czytałam już wiele razy, że Wezyr bardzo "przesadza" z tymi cenami ??
          • Gość: Paweł Re: Otium Eco Club Side IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.11, 16:51
            Linie lotnicze to głownie "Enter Air". Jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne to konkurencja na miejscu oferuje te same lub podobne imprezy za pół ceny wezyra np u Leny z "Pacho tour" lub Jolcia&Adams- Tour.
          • vilka Re: Otium Eco Club Side 15.02.11, 19:07
            Jedziemy z 2 dzieci w wieku 2 i 7 lat od 25.05.2011 z Warszawy
      • kazia031 Re: Otium Eco Club Side 02.02.11, 20:46
        Droga nad morze prowadzi wzdłuż jeziorka jest taki deptak betonowy tylko trzeba uważać na dzieci bo od strony jeziora jest nies nie ogrodzony ( ten deptak jest szeroki) idzie się bardzo przyjemnie. JAkby były jeszcze jakieś pytanka to proszę zadawać chcetnie odpowiem.
        • Gość: asia Re: Otium Eco Club Side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 10:14
          Na czym polega "praca" polskiej animatorki w tym hotelu?
          Czy faktycznie jest to "raj" dla dzieciaków, jak to co niektórzy określają.
          I czy są tam jakieś dyskoteki dla dorosłych?
          I czy są polskie programy w TV?
          I jak wygląda plaża-strome zejście, niebezpieczne dla dzieci, czy nie?
          No i na jakie wycieczki fakultatywne warto pojechać (Pammukalle to ponoć piękne tylko w folderach?).
          Będę wdzięczna za wszelkie info.
          • kazia031 Re: Otium Eco Club Side 05.02.11, 13:57
            od około godziny 10 są zajęcia dla dzieci np jakieś konkursy rzut do celu, darts, rzut do kosza itp. w inny dzień malowanie twarzy, koszulek tylko uwaga koszulka kosztuje 10 euro lub 15 dolarów, przyjeżdzą magik, klaun, mini cyrk w każdym bądż razie jest dużo zajęć dla różnych grup wiekowych. Moja córk jak poszła drugiego dnia to nie chiała z tamtąd wychodzić aż się trochę na nią zdenerwowałam bo przyjechała na wakcje baseny zjeżdżąlnie a ona siedzi w pomieszczeniu no i trochę podzieliliśmy ten czas na animatorów i przebywanie z rodzicami na basenie czy plaży było kilku animaorów z polski rosji niemiec i turcji. codzinnie dyskoteki a później kino nocne dla dzieci zawsze opiekowała się jakaś animtorka myślę ze można to określić rajem dla dzieci. Dla dorosłych chyba były deskoteki ale nigdy nie byłam były też codzioennie animacje chyba po 21.30 i oprócz tego na środku obok basenów codziennie wieczorem ktoś grał na żywo mozna było tam też potańczyć. CZy są programy w tv chyba tak ale nie pamietam nie zdażyło mi się oglądać tv. Plaża jest chyba spoko powiem szczerze że do morza wchozdłam 3 razy było trochę za ciepło i siedzielismy przy basenie.
            Wycieczki rzecz gustu ja byłam w pamukale i kapadocji bardziej mi się podobała kapadocja w pamukale są tylko te tarasy i ciepłe żródła kLeopatry w kapadocjo można zobaczyć bardziej prawdziwą turcję takie jest moje zdanie.
            • Gość: DorotaP Re: Otium Eco Club Side IP: *.play-internet.pl 28.10.11, 10:54
              A jaka walut lepiej zabrac dolary czy euro. Lecimy do Otium 2 listopada.
              • Gość: sandra00 Re: Otium Eco Club Side IP: 93.179.216.* 02.11.11, 07:16
                Dolary !
    • Gość: ola Re: Otium Eco Club Side IP: *.skierniewice.vectranet.pl 31.03.11, 23:51
      Witam, a jakie jedzonko? a czy były komary?ze względu na dzieciaczki trochę sie obawiam..
      • nescakdb Re: Otium Eco Club Side 01.04.11, 21:34
        Byliśmy tam w sierpniu dwa lata temu. Komarów było bardzo niewiele, ale widzieliśmy wieczorem na spacerku, że obsługa robiła jakieś opryski, wiec podejrzewam, że to właśnie na komary. Otium rewelka! Zwłaszcza jeśli jedziecie z maluchami - dla nich to raj: prócz basenów (kilku) mają spory kawałek hotelu wydzielony, odgrodzony z własnym ocienionym (sic!) drewnianym placem zabaw i brodzikiem, klimatyzowanym domkiem zabaw, ubikacjami na wymiar małego człowieka, restauracją (a tam dziecięce menu i soczki w kartonikach w lodówce -nigdzie czegoś takiego nie spotkałam). W całej tej części dziecięcej ani grama betonu, tylko piasek, trawa i alejki z miękkiego tartanu. W głównej restauracji też jest wydzielona część dla dzieci z małymi stolikami i sztućcami z IKEI, żadnych szklanych naczyń, więc maluch może sobie sam dumny do stolika przynieść to co sobie wybrał (bo dziecięce menu też jest wyłożone na wysokości gdzie sięga wzrokiem).
        Prócz tego w hotelu też jest bardzo fajny kryty basen, z którego nie wiem czemu ale korzystało niewiele osób. Dla nas lepiej -nie było tłoku, gdy w samo południe tam się relaksowaliśmy i przez przeszkloną ścianę obserwowaliśmy smażone skwarki na leżakach przy basenie ;P
        Jedzenie przepyszne, drinki również, czysto, pokój sprzątany na błysk (zostawialiśmy drobne, ale nie sądzę żeby to była aż taka motywacja. zostawialiśmy bo pani sprzątająca była przemiła, uśmiechnięta i robiła nam niespodzianki typu świeżo zerwane kwiatki dekorujące naszą pościel ;) Do morza spacerkiem ale dowozi też bus (wersja dla leniwych). My woleliśmy na nogach bo szło się alejką wzdłuż kanału (czystego) i kawałek promenadą. Na plaży własny kawałek należący do hotelu z barem obsługującym all-kę.
        Naprawdę bardzo polecam ten hotel i sama z pewnością do niego wrócę kiedyś znów!!
        Z wycieczek polecam SeaAlanya -można popływać z delfinami i na sztucznej rafie, pogłaskać płaszczkę i obejrzeć cudny popis delfinów i fok.
        • Gość: asia Re: Otium Eco Club Side - pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 11:23
          Mam pytanko do osób wybierających się w maju do tego hotelu (a widzę, że jedzie troszkę osób):
          NIE OBAWIACIE SIĘ O POGODĘ w Side??
          Jak oglądam prognozy na przeróżnych stronkach, to nie zapowiada się raczej rewelacyjna pogoda na kąpiele i opalanie...
          A może macie jakieś bezpośrednie informacje od osób przebywających tam aktualnie? Będę wdzięczna za wszelkie info.
          My lecimy 15.05.2011-z Gdańska.
    • Gość: mariolka Re: Otium Eco Club Side IP: *.menatwork.pl 01.06.11, 15:22
      forum.gazeta.pl/forum/w,660,95234168,125739154,Hotel_Otium_Eco_Club_Side.html
    • Gość: Angelo Re: Otium Eco Club Side IP: *.credit-suisse.com 23.04.12, 14:19
      Będziemy tam w połowie maja (2012) - pytania - moze ktoś był i jest w stanie odpowiedzieć?
      - komary- czy dużo ich?
      - whiskey - faktycznie daja tylko wóde i gin ... ?
      - jedzienie - co dają z mięs do jedzienia na obiad?
      danke!
      • white_rabbit Re: Otium Eco Club Side 24.04.12, 09:54
        Bylismy w Otium w polowie maja w zeszlym roku. 2 tygodnie.
        Komarow nie przypominam sobie wogole, takze uciazliwe nie byly na pewno. Jesli wogole jakis byl.
        Jedzenie bylo urozmaicone i duzo, nie wiem jakie miesa oprocz kurczaka, ale zawsze kilka rodzajow mies i roznie zrobionych. Naprawde dobre jedzenie i dla doroslych i dla dzieci, co jest dosyc istotne, bo chyba z dziecmi jedziesz? To hotel typowo dla rodzin z dziecmi i bez dzieci to nie jest dobry wybor.
        Ja pije tylko wino wytrawne, bylo dobre, maz wino i piwo i tez nie narzekal. Nie pilismy nic innego, ale mam wrazenie ze ze dla kazdego cos sie znajdzie. Zawsze bylo duzo ladnie wygladajacych kolorowych drinkow (w ALL), ale balam sie sprobowac, bo nie wiem czy nie mocne ;).
        • Gość: Angelo Re: Otium Eco Club Side IP: *.finemedia.pl 26.04.12, 18:58
          Merci !!!

wyglada na to ze damy rade - dobre wino nie jest zle ;-)
          tak, jedziemy z dzieckiem (4)

duzo ludzi juz bylo o tej porze w tamtym roku? tlumy dzikie na basenie?

• white_rabbit Re: Otium Eco Club Side 26.04.12, 22:20
            Nie ma sprawy :). Ten hotel to raj dla dzieci! Atrakcji az za duzo ;).
            Tlumow dzikich nie bylo, ale jak na maj to sporo ludzi, widac, ze hotel jest popularny. Basenow duzo i duze, tam akurat wogole sie tlumow nie czulo. Bardziej w jadalni, chociaz to moze nasze pory. Sniadanie jak najpozniej, kolacja tez pozno dosyc, tyle zeby na Mini Disco zdarzyc.
            • Gość: Angelo Re: Otium Eco Club Side IP: *.finemedia.pl 27.04.12, 06:35
              thx!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka