Dodaj do ulubionych

Triada i Turcja 7 + 7

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 00:06
czesc
Wybieramy sie z Triada na impreze 7 + 7 od 19 maja. Juz wiemy, ze
powinienismy liczyc sie ze zmiana kolejnosci zwiedzania i pobytu. Na co
jeszcze powinnismy uwazac. Moze wiecie cos o pilotach, przewodnikach z Triady
godnych polecenia, bo wybralismy te propozycje ze wgzledu na jej walory
merytoryczne, co jak na razie objawia sie jej programem, ktory zdecydowanie
przewyzsza propozycje innych biur podrozy. Na warunkach spalno-jedzeniowych
mniej nam zalezy. Zreszta i tak zaplacilismy strasznie malo.
tomasz
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Triada i Turcja 7 + 7 IP: 217.153.132.* 10.05.04, 14:22
      tez sie wybieramy z Triada do Turcji na 7+7, ale od 9 czerwca, mamy ogromna
      nadzieje, ze bedzie fajnie, czego i Wam zycze, napiszcie cos po powrocie
      • detroit Re: Triada i Turcja 7 + 7 11.05.04, 09:45
        spotkałem ludzi w turcji którzy zjechali do hotelu na część pobytową po 7
        dniach jazdy po turcji. Nie wyglądali na zadowolonych i odradzali taką forme
        wypoczynku, choć z drugiej strony żeby tyle zobaczyć na pobycie i dopłacać po
        min 50 Euro za wycieczkę to trzeba sie zastanowić.
        • Gość: cs Re: Triada i Turcja 7 + 7 IP: 195.215.5.* 11.05.04, 10:51
          Objazd nigdy nie jest przyjemny.
          Wyobraz sobie 7 dni w autobsie, w upale, bez chwili wytchnienia.
          I jeszcze na walizkach, rano trzeba sie pakowac, i zasuwac do autobusu z calym
          bagazem, chcesz sie w ciagu dnia przebrac, czy cokolwiek z walizki - problem,
          bo schowana w bagazniku.
          Nie pospisz sobie ani nie odpoczniesz, wszystko na rozkaz jak w wojsku, bo
          program goni. W nocy nie zaszalejesz na miescie, bo juz o 6-7 trzeba wstawac.
          Nic dziwnego, ze ludzie maja nietegie miny, to wymaga hartu ducha i kondycji.
          Ja bym sie nie wybral na objazd, podziwiam i zycze udanej wycieczki.
    • Gość: Iza Re: Triada i Turcja 7 + 7 IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 11.05.04, 12:17
      Byłam w Turcji z Triadą na 7+7 we wrześniu 2002 r. Wróciłam zachwycona!!!
      Turcja (szczególnie te miejsca do zwiedzania) jest piękna i ma dla mnie
      niesamowity klimat. Nasza pilotka nazywała się Magda, posiadała niesamowitą
      wiedzę i zapał do pracy. Widać było, że kocha Turcję. Mówiła po turecku. W
      czasie obiazdu przygotowywała różnego rodzaju rysunki, rekonstrukcje, zdjęcia,
      czytała urywki utworów aby przybliżyć nam historię Turcji. Nawet jeżeli trochę
      byłam zmęczona objazdem to zawsze potem wrażenia to rekompensowały. Dziś trudno
      mi nawet powiedzieć, czy droga w autokarze była męcząca, natomiast dokładnie
      pamiętam zakątki pięknego Stambułu, Efez, Pergamon, Pamukkale i bajeczną wręcz
      Kapadocję. Hotele były też całkiem przyzwoite, a i na jedzenie nie
      narzekaliśmy. Jakiekolwiek niedociągnięcia na prawdę rekompensuje to co
      zobaczysz!!! Zazdroszczę Ci tej Turcji, sama właśnie wczoraj wróciłam z Cypru,
      ale gdzież mu do Turcji. Słynne Pafos nawet nie umywa się do Efezu. I jeszcze
      jedno -miasto do którego chciałabym jeszcze kiedyś wrócić, bo totalnie mnie
      zachwyciło to Stambuł, a Ty masz to właśnie przed sobą!!! Życzę powodzenia i
      wspaniałych wrażeń, których na pewno Ci nie zabraknie. A tym, że jedziesz z
      Triadą radzę się nie przejmować.
    • tikey Re: Triada i Turcja 7 + 7 11.05.04, 12:35
      Witam
      Byłem w ubiegłym roku z Triada na imprezie 7+7 i szczerze polecam taką formę
      wypoczynku. Oto kilka powodów:
      1. Zobaczy się znacznie więcej niż na stałym pobycie (nawet korzystając w
      wycieczek fakultatywnych)
      2. Ma się zapewniony klimatyzowany autokar, przyzwoity hotel (może poza
      Pergamonem) a przede wszystkim opiekę polskojęzycznego przewodnika.
      3. Poranne wstawanie wcale nie jest utrudnieniem. Tylko raz trzeba było wstać o
      4:30. Poza tym zawsze można się zdrzemnąć w autobusie.
      4. Nie ma możliwości odwiedzenia Stambułu lub Efezu czy Troi będąc na stałym
      pobycie na południu Turcji.
      5. Mimo że sporo czasu spędza się w autobusie to widoki za oknem i cel podróży
      są tego warte.
      6. Gdybym chciał poleżeć dwa tygodnie na plaży raczej pojechałbym do np do
      Grecji. Turcja to mieszanka wielu kultur jakiej nie zobaczy się nigdzie
      indziej. Upewniłem się o tym jeszcze bardzie po skończonym objeździe.
      Znalazłbym pewnie jeszcze parę argumentów.
      Po powrocie z objazdu stale mi czegoś brakowało. Nurzyło mnie siedzenie przez
      tydzień w jednym miejscu. Plaża i morze nie dawało tyle radości co wspaniałe,
      historyczne miejsca na trasie wycieczki.
      Triada zastrzega sobie zmianę kolejności zwiedzania i pobytu. Opcja - pobyt,
      potem objazd, zdarza się chyba niezwykle rzadko. Nam np trafiła się opcja z
      odwróceniem zwiedzania tzn ruszyliśmy najpierw do Pammukale, ale to akurat nie
      ma większego znaczenia.
      Wiele osób wiesza na Triadzie psy a to za to że mieli nieświeży ręcznik w
      hotelu a to za to że codziennie na śniadanie były jajka a to za to że samolot
      się opóźnił. Zawsze można zapłacić trzy razy więcej i mieć full service.
      W rzeczywistości za niewielkie pieniądze zobaczy się kawał ciekawej kultury,
      może w niezbyt komfortowych warunkach ale ostatecznie przeżycia kompensują
      nieco niższy standard.
      Szczerze polecam.
      t.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka