Dodaj do ulubionych

koty w hotelach w Turcji???

IP: 91.194.202.* 06.06.11, 16:50
Moze zadam smieszne pytanie,ale czy w Turcji w hotelach 3*-5* spotkaliscie biegajace wszedzie koty? Pytam,bo moja rodzina jest uczulona na te zwierzaki i w zeszlym roku mielismy takie nieszczescie trafic do hotelu w Grecji (Santorini 5*) gdzie koty (10-15 sztuk,a nawet wiecej) chodzily po restauracji i miejscu (na powietrzu gdzie podawano sniadanie. Nie musze opisywac jakie katusze przechodzila moja alergiczna czesc rodziny,a ja przy okazji. Dostalismy zwrot czesci kasy,ale wakacje nie byly wakacjami. Prosze,o podanie ewentualnych miejsc i nazw hoteli,gdy podobna sytuacja miala miejsce podczas waszego wypoczynku w Turcji
Obserwuj wątek
    • karnacja Hotel pet policy 06.06.11, 17:59

Witaj,

Sadze, ze powinnas inaczej rozwiazac alergiczne uczylenie Twojej rodziny.
      Wybierz sobie hotel, przeczytaj o ich "pet policy" i ewentualnie dopytaj
      internetowo wyjasniajac cel pytania. Obecnie wiekszosc dobrych hotel
      ma przyjazne nastawienie do podroznych z malymi zwierzetami. Wykluczaja
      jednak ich obecnosc w restauracjach hotelowych. Odpowiedz hotelowa
      moze byc dowodem przy ewentualnej pozniejszej roznicy opinii.

Pozdrowienia - k.
      • Gość: aga Re: Hotel pet policy IP: *.pools.arcor-ip.net 03.01.12, 15:09
        Niestety ´na calej Rvierze tureckiej nie ma ani jednego hotelu,w ktorym nie szwendalby sie koty.Nie chodzi tu bynajmniej o sympatie do tych stworzen,lecz po prostu o zwykla higiene.Jezeli w restauracji 5 gwiazdkowego hotelu przebywaja w trakcie posilkow cale stada kotow,to niestety taki hotel nie powienien zaslugiwac na taka kategorie.Zazwyczaj sa to koty dzikie i przenoszace choroby.Podobnie jest w Tunezji ,a nawet gorzej ,bo tam brud powinien byc wpisany w kazdym opisie hotelu.Zreszta w Tunezji problem kotow w porownaniu z nagabywaczami handlarzami to doslownie pikus.Jesli zwracacie uwage na czystoc i hiegene,polecam hotele w Europie.Moze sa drozszce w tej kategorii ,ale niestety wszytsko ma swoja cene.
    • simon_r Re: koty w hotelach w Turcji??? 06.06.11, 18:25
      W restauracjach to ja kotów nie widziałem ale w każdym hotelu po podwórku jakieś się wałęsały... czasem nawet w lobby
      • Gość: anbxl Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.access.telenet.be 06.06.11, 18:50
        a mozesz podac nazwe hotelu,gdzie w lobby spacerowaly te stworzenia? Logicznym jest,ze jak sa kolo recepcji to personel (rowniez kuchenny) ma z nimi doczynienia. Nawet najwiekszym milosnikomm tych zwierzat nie polecam sniadania w towarzystwie kotow (chodzily po murku nad stolami z jedzeniem. Na moja uwage kelner popedzil je,a pozniej golymi rekami (bez rekawiczek) uzupelnial brakujace jedzenie na talerzach. Glupie Niemki "ukradly" male 2 kotki na noc (zabraly do pokoi) i matka wraz ze wszystkimi kotami z okolicy plakala ,mialczala az kotki nie wrocily do niej.Byl to hotel 5+* z pobytem 7 dni 1 tys €. Nie chcialabym tego powtorzyc w Turcji i dlatego musze wiedziec jakie hotele unikac. Wiekszosc opinii Belgow ,Francuzow,Holendrow nt hoteli w Turcji jest negatywna z powodu....pijanych Polakow i Rosjan,ale o zwierzetach ani slowa
        • Gość: i.d. Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 19:16
          Nie wiem czy zauważyłaś, ale w Grecji koty są wpisane w krajobraz i są wszechobecne. W Turcji też jest ich dużo. Na pewno są w Icmeler w hotelu Oylum Prestige 4*, hotelu Royal Asarlik Beach 5* w Gumbet. Nie widziałam natomiast żadnego w Oludeniz w Sun City 4*.
          • Gość: anbxl Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.access.telenet.be 06.06.11, 19:26
            Wielkie dzieki za info,ktore hotele omijac...Oki,wiedzialam przed wyjazdem,ze w Grecji kot jest krolem,ale...bez przesady
        • simon_r Re: koty w hotelach w Turcji??? 07.06.11, 16:46
          Były w Paraiso Verde w Belek i w Grand Ring w Beldibi i w Crystalu w Kemer.... wszystko to było 5 gwiazdek.
        • Gość: m.k. koty w hotelach w Turcji??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.14, 16:30
          A to może ptaki, pszczoły, motyle też wyeliminujmy, my ludzie panowie świata. To jest chore, prawdopodobnie gdyby nie koty to w nocy po tych stołach biegałyby szczury, myszy, chociaż na pewno i tak od czasu do czasu jakiś się przebiegł ale paniusia nie widziała więc jest ok. Ludzie przerażacie, ja nie przepadam za kotami ale maja prawo do życia jak każde inne stworzenie.
    • Gość: margoll Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.11, 00:50
      Byłam w tym roku w Turcji - Riwiera Turecka hotel Eftalia Village, hotel super, ale wszędzie koty, w restauracji i na terenie należącym do hotelu, były śliczne, spokojne i nikomu nie przeszkadzały, ale jak ktoś ma alergię to faktycznie problem..pozdrawiam
      • o.kalamata A moze Chiny? 07.06.11, 04:53
        W Chinach koty nie kreca sie kolo restauracji. A nawet jezeli to bardzo krotko.
        Chiny bylyby dla Was idealne/
        • Gość: sandra00 Re: A moze Chiny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 07:08
          W 2008 roku byłam w hotelu na Riwierze Tureckiej , gdzie koty faktycznie przechadzały się po restauracji na dworze , chodziły tam bo wczasowicze je karmili , obsługa wywiesiła wszędzie kartki z zakazem ich karmienia , mojemu uczulonemu dziecku nic nie było , dwa lata póżniej byłam w tym samym hotelu i już kotów nie było !!!
        • Gość: anbxl Re: A moze Chiny?-do o.kalamata IP: 91.194.202.* 07.06.11, 10:50
          Twoj post jest poprostu GLUPI
          • o.kalamata Alergia gramatyczna 07.06.11, 15:17
            Gość portalu: anbxl napisał(a):

> jest poprostu <

Twoja ocena bylaby bardziej wiarygodna gdybys napisala swoja opinie poprawnie:).
            • Gość: anbxl Re:do trola o.kalamata IP: 91.194.202.* 07.06.11, 15:53
              to nie jest ani forum poprawnej polszczyzny (pl nie uzywam od ponad 20 lat,a to byla zbitka przez pomymle) ani gramatyczne tylko TURYSTYCZNE O TURCJI.Szkoda,ze nawet tu taki TROL jak ty o.kalamata musi znalezc sie....Najwyrazniej nudzisz sie i masz probblemy,a wolny czas w ten sposob wykorzystujesz...
              • Gość: polski.turek Tureckie kazanie IP: 65.210.104.* 07.06.11, 17:48
                Anbxl, analfabetko wtorna, w dalszym ciagu belkoczesz (pomymle:) i nie stosujesz spacji.
                Zasmiecasz forum swoim przyciezkim pisaniem.
                • Gość: anbxl Na temat IP: *.access.telenet.be 07.06.11, 23:07
                  trolu o.kalamata vel polski turek pisz na temat...Ja tez potrafie zmienic IP adres. Masz problem? Szukasz zaczepki-nie ten adres...
    • Gość: xyz Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.saint-gobain.com 07.06.11, 07:17
      Dla zdrowych to może i śmieszny wątek, ale obawiam się że możesz mieć z tymi kotami nie maly problem. Mnie taki jeden miły s-el nawet dobrał się do talerza . Generalnie tam koty są obecne, a zauważyłem że muzeumanie mają jakąś słabość do kotów , w przeciwieństwie do psów.
    • sandra00 Re: koty w hotelach w Turcji??? 07.06.11, 07:28
      dokładnie u nich psy mogą być głodne i słaniać się na nogach , natomiast kot nigdy ! Myślę że powinnaś może zwrócić uwagę na architekturę hotelu jeżeli wszystkie restaurację są na zewnątrz to jest większe prawdopodobieństwo kotów , tak myślałam byłam kiedyś w hotelu Turunc ( którego nie polecam nikomu ) ale tam nie było kotów !
      • Gość: ewa Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.kielce.net.pl 07.06.11, 12:28
        Myślę że często jest to wina samych gosci hotelowych, bo karmią koty - obsługa grzecznie prosiła aby tego nie robić - no ale cóż, każdy ma swoje podejście do tego.
      • Gość: ja Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 09.06.11, 21:31
        a ja polecam... zajefajny hotel! byliśmy tam w 2010 roku
        kotow... raptem 1 koło recepcji się wylegiwał... za to animatorzy superowi (no chyba, ze chodzi o zakupy to tam nie zrobisz, bo to takie zadupie...)
    • Gość: ja:) Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.56.rev.vline.pl 08.06.11, 16:19
      Niestety ciężko będzie znaleźć hotel w Turcji gdzie nie będzie kotów! Może w budynkach restauracyjnych i przy barach ich nie ma ale za to pełno kotów szwenda się po całym terenie hotelowym! Tam trochę jak w Egipcie czy w Grecji - koty są święte i za bardzo się ich nie rusza! Wiadomo, że obsługa stara się je odganiać od miejsc w których się jada czy przesiaduje ale sami goście je podkarmiają więc!
      Po prostu trzeba jak to już ktoś wyżej napisał wliczyć je do otaczającego nas krajobrazu!
      • Gość: nuta do sandry 00 Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 17:01
        A dlaczego nie polecasz hotelu Turuc?

Błam w **** Pine House- koty były ale nieszkodliwe- mnie nie przeszkadzały, lubię koty, sama mam dwa :)
        • anbxl Re: koty w hotelach w Turcji??? 08.06.11, 17:45
          ty lubisz koty,a ktos (jak ja i moja rodzina) moze ich nie lubic z ww zdrowotnych powodow. Dlatego zapytalam tu na forum i najprawdopodobniej zmienie kierunek. Myslalam o Tunezji,ale podobno tam tez rzadza koty...Super,ze nie masz w rodzinie astmatyka i alergika (to jest na prawde bardzo uciazliwe )
          • Gość: i.d. Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 18:12
            W Tunezji chyba jeszcze więcej kotów niż w Turcji. Tak samo w Maroku. Nie widziałam kotów w ZEA. Tam w ogóle jest tak czysto, że można by jeść bezpośrednio z ulicy. Ja też bardzo lubię koty, ale zdaję sobie sprawę, że innym mogą przeszkadzać. A tak w ogóle, to z alergii na koty można się wyleczyć- mój maż jest tego przykładem. Pozdrawiam
            • Gość: anbxl Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.access.telenet.be 08.06.11, 20:12
              moj ojciec tez tak twierdzi,ze alergia jest wyleczalna. Owszem,ale to zalezy jaka alergia. Jak ktos ma zaawansowane astme (pluca zamkniete w kilkunastu-kilkudziesieciu procentach) i alergie to lekarstwem jest spray i zapobieganie,zeby nie dochodzilo do sytuacji stwarzajacej zagrozenie.
              • Gość: gowinka Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 19:03
                Zawsze dokarmiam koty, gdy tego potrzebują
    • marghot Re: koty w hotelach w Turcji??? 04.01.12, 08:33
      w minione wakacje bylismy w Aska Buket, 5*
      kotów było calkiem sporo.
      Podobało mi się, że na terenie hotelu umieszczono drogowskazy do domku kotów :) sam domek to całkiem spora ;buda' zaopatrzona w wodę i jedzenie.
      Koty były bardzo zadbane i nie widziałam aby komukolwiek przeszkadzały.
      Kręciły ise po tarasie restauracyjnym, do samego budynku jednak nei wchodziły
      • Gość: dławik Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: 158.75.49.* 04.01.12, 13:23
        koty łapią i żrą karaluchy w tych hotelach , dlatego ich tam tyle, chyba lepiej jak łażą koty niż stado karaluchów by biegało...
        • Gość: m Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 15:06
          Byliśmy w Sun Club Side.Na terenie hotelu kotów nie było.Do restauracji wchodziło się na górę(restauracja zadaszenia na powietrzu). Sporo kotów było poza hotelem-na ulicach i w okolicznych sklepach
    • Gość: Aniutaprim Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.14, 17:04
      Szczerze mówiąc to uważam Twój problem za wydumany. Nie wiem ale po prostu kotów, jak się ma alergie, a ja rownież należę do tej grupy "uprzywilejowanych" nie dotyka. Nie wiem ile tych kotów musiało być na zewnątrz, by stały się problemem. Twoje dzieci może miały alergie ale niekoniecznie na koty, mogły być uczulony na rożne rzeczy, a Ty to skojarzyłaś z sierścią kocią. To nie koty są problemem ale czystość ewentualna panująca w hotelu. Koty w kuchni nie rezydują, a restauracjach się zdarzają ale na zewnątrz, więc...? Popieram zdanie jednego z przedmowców, iż koty pełnią bardzo ważna funkcję a ja osobiście wole koty od szczurów, jaszczurek czy myszy, tak to działa bowiem. Turcja jest, zwłaszcza w hotelach bardziej higieniczne od Grecji czy Egiptu. Myślę po prostu, że nie problem w kotach biegajacych tu, czy tam, dookoła kwitną rożne rośliny, pylą trawy, lub może to alergia pokarmowa.
    • Gość: arabella Re: koty w hotelach w Turcji??? IP: *.opera-mini.net 21.06.14, 22:07
      wróciłam z Arabella World , żadnych kotów na terenie hotelu nie widziałam, a dokładnie może że 3 szt ale podczas spacerów do avsallar.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka