Dodaj do ulubionych

Club Hotel Lion side

IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.11, 21:50
Witam,

czy ktoś był w tym hotelu, przeszukałam forum i nic o nim nie znalazłam, proszę o opinie, sprawa jest pilna gdyż zastanawiamy się nad rezerwacją.

dziękuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: MARYNIA Re: Club Hotel Lion side IP: 89.231.14.* 22.06.11, 13:54
      PODOBNIE JAK JA TEŻ NIC NIE MOGĘ ZNALEŹĆ NA TEN TEMAT
      • Gość: daw Re: Club Hotel Lion side IP: *.mahnet.pl 23.06.11, 10:17
        Hej ja też szukam info. Znalazłam ich stronę . Wchodzisz na biuro podróży itaka i na dole w opisie jest.
        • Gość: olusia Re: Club Hotel Lion side IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.11, 16:44
          tak wiem, ale chodzi o relację kogoś kto tam już był ?
    • Gość: Namek Re: Club Hotel Lion side IP: *.in.net.pl 29.06.11, 18:42
      Ja tez się chcę tam wybrac i znalalem kilka opinii anglików
      pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297972-d1151368-Reviews-Club_Hotel_Lion-Kusadasi_Turkish_Aegean_Coast.html#mtreview_83464657
      • Gość: życzliwa Re: Club Hotel Lion side IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 14:27
        ten opis dotyczy hotelu w Kussadasi , a to zupełnie inny region w Turcji
        • Gość: olusia Re: Club Hotel Lion side IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.11, 16:32
          witam,

dzis wrociłam z tego hotelu i raczej go nie polecam, 90% to Rosjanie, pokój który dostalismy był brudny, spłuczka była zepsuta, a zasłona z kabiny też uszkodzona po interwencji naprawiono to, jedzenie monotonne dziennie to samo, serwis tragiczny, po parę razy dziennie w hotelu nie ma prądu wiec nie dostaniecie napoi, piwa, wina i nie działa klima, oni sie tłumaczą awarią, ale każdy z nich co innego mówi i mamy wrażenie że specjalnie wyłączają prąd aby zaoszczędzić na opcji all inclusive, często na stołówce brakuje sztućów jak nie będzisz wcześnie na posiłku, kelnerzy robią łaskę nakładając większe porcje wiec czujesz się jak intruz, animacje to jedna wielka ściema - poniżej krytyki, hotel jest położony bezposrednio przy przelotowej trasie więc jest głośno w pokojach z widokiem na morze i zarazem na ulicę, jedyny pozytyw to plaża jest czysta i sprzątana jest też ładna roślinność wokół hotelu, myślę że gdyby nie personel to byłoby wszystko OK. Być może się jeszcze rozkręcą. My o dużo rzeczy, które się nam należały poprostu musieliśmy się wykłócać. Ale nam wszystko zrekompensowała ekipa jaka sie zebrała - wspólne wieczory przy basenie były super, być może ludzi integruje wspólna walka o wymianę ręczników na czyste itd. Nasza porada dajcie facetą przy barze drobny bakszysz będzie Wam bez łaski nalewał całe szklanki piwa, Fanty, Coli itd a nie jak to mają w zwyczaju tylko po pół. Generalnie nasze wakacje były udane pomimo licznych wpadek hotelowych, ale tylko z powodu ludzi jacy tam wtedy odpoczywali.
          Powodzenia.
          • Gość: malgo Re: Club Hotel Lion side IP: 212.191.200.* 20.07.11, 07:33
            zinteresowanych odsyłam: forum.gazeta.pl/forum/w,660,126793403,126793403,Hotel_Club_Lion.html
    • Gość: malgo tak napawdę to ten hotel jest najbliżej Avsallar IP: 212.191.200.* 20.07.11, 12:29
    • Gość: Ralf Re: Club Hotel Lion side IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.11, 21:02
      Witam, Wczoraj wróciliśmy z tego hotelu wiec jeszcze gorąca opinia
      Na wstępie dodam iż nie jesteśmy wymagającymi klientami, oczekujemy jedynie spełnienia warunków umowy czyli to co wykupuje i równego traktowania ale do rzeczy.
      Zacznę od pozytywnych aspektów:
      - Pogoda SUPER
      -Trafiliśmy z narzeczoną na bardzo fajnych Polaków SERDECZNIE POZDRAWIAMY ekipę z lipca!!!!!
      -bardzo ładny i zadbany teren hotelu sprawia że ma on potencjał,
      -blisko jest plaża całkiem dobrze zadbana,
      -morze również ładne lecz mało miejsca dla nieumiejących pływać gdyż jest bardzo dużo skał które przeszkadzają w chodzeniu w wodzie, w ostatnim tygodniu duże fale wiec morze brudne, w pierwszym zaś tygodniu brak fal czysto i mnóstwo ryb,
      -całkiem przyjazna obsługa napoi bez i alkoholowych.
      Negatywy:
      - Pełno Rosjan i sporo Turków z tego zapewne względu obsługa mówi tylko po turecku i rosyjsku,
      -jedzenie to porażka stoi się w kolejce i dają żenujące porcje (przykład: na początku 5 frytek prosząc o dokładkę dostałem 3, prosząc o kolejną dostałem kolejne 3) i tak ze wszystkim. To powodowało że czułem się jak żebrak który prosi o jedzenie,
      -piwa na plaży brak – no czasami dali jak już się z nimi poznałem,
      -bar na plaży i basenie czyli wszystkie otwarte od 11:00-23:00, mocne alkohole przeważnie od 11:30 a bar zamykany przeważnie 22:50- to denerwowało,
      -napoje lane do połowy,
      -ciasto jako podwieczorek to dwie blachy i finto czyli wydawane ok. 10 min,
      - ogólnie dla Polaków gorsze produkty, ciągle to samo do jedzenia po 4 dniach rzygać się chce i coraz starsze jedzenie po 9 dniach mielone tak słone że jeden gryz mięsa to jeden łyk coli bo jeść się tego nie dało. Poza tym Rosjanie i Turcy dostawali często spod lady, dostawali większe porcje. Ogólne wrażenie - Polak to turysta drugiej kategorii, itp.
      -dwa dni przed wylotem zepsuła się klimatyzacja i nie naprawiono jej do wylotu, poza tym nawet wiatraka nam nie dano,
      -UWAGA Panie! BRAK SUSZAREK!,
      - animacje to porażka, nikt tam nie widział jak animacje wyglądają. Ja osobiście uważam że ich po prostu nie było,
      -Brudno na stołówce, polowanie na sztućce i na czysty kąt,
      -Rezydenci Itaki to również porażka po pierwszym spotkaniu gdzie wciskali wycieczki raczej się nie pojawiali na spotkaniach, chyba dlatego żeby nie wysłuchiwać narzekań.
    • Gość: Irek Re: Club Hotel Lion side IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 10:26
      Witam

Trafiłem do tego hotelu na dwie noce po objazdówce.
      Na pierwszy rzut oka bardzo ładny hotel, położony blisko plaży,
      bezpłatne leżaki na plaży.
      Niestety obsług raczej słaba, po wejściu do pokoju okazało się, że brak jest ręczników,
      pan w recepcji bardzo łamanym angielskim wytłumaczył nam, że ręczników nie ma
      i może będą jutro. Po interwencji dostaliśmy jeden komplet, niezbyt czystych ręczników.
      Jedzenie fatalne, czystość kuchni pozostawia sporo do życzenia (w czasie dwutygodniowej objazdówki po Turcji było to jedyne miejsce, gdzie jedzenie nam nie smakowało).
      Po pierwszej kolacji połowa naszej grupy miała kłopoty żołądkowe.
      Stanowczo nie polecam tego hotelu.
      • Gość: Ilo Re: Club Hotel Lion side IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 17:32
        Właśnie wróciłam z tego hotelu. Byłam tam dwa tygodnie z rodziną w tym z dwójką dzieci 5 i 8 lat. Jestem zachwycona i bardzo zadowolona. Hotel usytuowany bardzo blisko plaży i morza - bezpieczne miejsce podziemne - tunel. Obsługa hotelowa przemiła. Można było wszystko załatwić. Spokojnie można się porozumieć po ang lub rosyjsku. Nie zgodzę się z wcześniejszymi opiniami. Uważam że jak na *** hotel i niską cenę wczasów nie mogę kompletnie na nic narzekać. Jedyne co to w pokojach nie ma suszarek, ale przy 48 stopniowym upale jaki tam panował to i tak pewnie bym jej nie użyła. Za to jest lodówka i to sporych rozmiarów. Nie chciano ode mnie tzw bakszyszu. Zdecydowanie i z czystym sumieniem polecam ten hotel. Dodatkową atrakcją jest to że niecałe 200 m od hotelu jest delfinarium, które również polecam.
        • Gość: gorg Re: Club Hotel Lion side IP: *.mielec.mm.pl 04.09.11, 11:13
          Zastanawiam się, czy byłam w tym samym hotelu, co Pani Ilo. Pobyt w nim to porażka. Szczególnie tzw."stół szwecki".Posiłki monotonne,to, co zostało z obiadu, przetwarzano na kolację (długie "mielone"pocięte na cząstki), limitowane przez kucharzy.Nie było żadnego wyboru jedzenia, gdyż obiad czy kolacja zawsze były jednodaniowe. Stoły i stoliki przy basenie nie myte przez kilka dni. Kelnerzy nie widzieli brudu zbierając okropnie klejące się kubki(plastikowe,wielokrotnego użytku),a z popielniczek wysypywały się pety.Mycie ich też pozostawiało wiele do życzenia. Podawanie lodu do napojów,bezpośrednio "łapami",też nie było zbyt przyjemne. Warunki sanitarne na jadalni nie do przyjecia. Spacerujące koty, muchy, mrówki to codzienny widok a brak klimatyzacji to katastrofa. Zastanawiam się, jak wyglądała kuchnia od zaplecza? Nasz Sanepid na pewno by to zamknął! co do ceny, to znacznie wygórowana. Zdecydowanie odradzam, nie pojadę tam z pewnością. Jedyne co ok to pogoda.
          • Gość: Bella Re: Club Hotel Lion side IP: *.xdsl.centertel.pl 05.09.11, 00:28
            "Posiłki monotonne,to, co zostało z obiadu, przetwarzano na kolację (długie "mielone"pocięte na cząstki), limitowane przez kucharzy.Nie było żadnego wyboru jedzenia, gdyż obiad czy kolacja zawsze były jednodaniowe"

Nie wiem, który to Wasz pobyt w Turcji, ale standardowo w hotelu 3* w Turcji jest jedno ciepłe danie mięsne i jedno wegetariańskie przy czym jako danie liczy się też podsmażany ryż czy makaron. Oczekiwanie względem szwedzkiego stołu w hotelu 3* w Turcji powinno się więc ograniczyć do owego dania nakładanego przez kelnera oraz bufetu z surówkami, których zazwyczaj jest 10, przy czym poszatkowana sałata czy pietruszka też się liczy jako danie. Oni tak mają:) Dla nas to jest dziwne ale oni potrafią napakować górę natki od pietruchy na talerz i jeść jak danie, podobnie rukolę i inne zieleniny czy szatkowaną cebulę. Standardem jest też jeden owoc lub jakiś deser oraz zupa i pieczywo. Takie są standardy 3* hoteli w Turcji i w większości tak właśnie jest. Jak ktoś był wcześniej w Egipcie czy Grecji może się rozczarować takim słabym wyborem, ale nie jest to domena tylko tego hotelu. Jak się trafi lepszy bufet w 3* hotelu to tylko i wyłącznie jest to ukłon w stronę gości ale hotel nie ma takiego obowiązku lub stara się o kolejne gwiazdki....
          • Gość: ewela Re: Club Hotel Lion side IP: *.miechow.com 08.03.12, 08:39
            Zgadzam sie w zupełności , my byliśmy z mężem w podrózy poślubnej (sirpień 2011r) w tym hotelu i totalna katastrofa!! całkowicie odradzam ten hotel! Plaża należąca do hotelu również w ogóle nie zadbana!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka